…and we’re back!

Bloggen försvann ju, helt plötsligt. Efter mitt inlägg i fredags tog det bara någon timme innan folk började klaga på (samt då uppmärksamma mig på) att bloggen var otillgänglig, och jag satt ju i en bil med färdriktning Karlskrona så jag ryckte mest på axlarna och tänkte att det bara var någon tillfällig fnurr på linan men ICKE — under kvällen installerades plötsligt en annan, tom blogg (med användare ”gnuapa”) över min blogg = min blogg var puts väck.

OerHÖRD ångest över detta, sjukt dålig start på semestern — men fick massor av stöd och pepp från vänner och Bos åtog sig att försöka återställa allt, och det är tack vare honom jag nu kan sitta här och skriva detta inlägg. Har kommit åt bloggen sedan i …öh… lördags, men ja. Ni vet. Semester. Har inte haft tid, ork eller lust. Men nu så! Hej! Sitter och dricker en öl (inte den som avbildas ovan), lyssnar på Sisters of Mercy och inväntar kvällens grillande — sista grejen vi skall göra innan det är dags att fara hemåt igen imorgon :)

Två veckor kvar av semestern, hittills är jag väldigt nöjd. Nu när bloggen fungerar igen och jag slipper ha ångest över att 15+ års bloggposter är puts väck så kan jag igen fokusera på att njuta av lite välförtjänt ledighet och umgänge med Johan <3 Skall ta kloka backups på allt när jag är hemmavid och kommer åt min externa hårddisk igen, nu kommer jag inte att riskera att allt försvinner igen. Det räcker med EN sådan scare, som man säger.

Right-oh. Får se hur mycket mer jag bloggar under ledigheten — det märker ni! :)

Hejsvej ha det bra!

Kul med hjul

Den här veckan kryyyyyyper verkligen fram. Det är onsdag förmiddag och i mitt huvud är det torsdag eftermiddag, så det är ju lite längre kvar till semestern än jag helst hade trott. Nåväl. Tidens förlopp är ju oundvikligt, så snart är det ju ändå fredag och jag kommer att vara vrålstressad över att hinna med allt som hinnas med skall innan Johan och Elvira hämtar upp mig för att köra till Blekinge.

Började slita fram lite kläder imorse, får se om jag kan komma på en rationell mängd kläder att packa eller om det blir det vanliga ”tog med alldeles för mycket, använde inte ens hälften men saknade ändå typ fyra plagg för att det skulle vara optimalt” lol.

Var ute och sprang imorse (3,44 km) och när jag kom hem såg jag att min cykel stod jättekonstigt. GISSA VARFÖR. Någon hade stulit mitt framhjul! Vad i helvete?? Nu har jag ingen cykel men istället en dyr djävla sopa som står oanvändbar och jag är så sjukt trött på ALLT just nu. Jag har inte råd att köpa nytt hjul hur som helst, och vill jag ens köpa nytt hjul om någon annan går och snor det igen? Fanskap.

Så ja. Jag mår bra och det mesta är bra, men jag är arg över att någon har pajat min cykel och satt mig i en sits där jag måste betala för att kunna använda skiten. (jag blev dock just erbjuden ett hjul av en person på Twitter och det var ju verkligen jättegulligt, så kanske går att lösa detta ändå?)

Skall äta lunch hemma idag, så får se ifall jag antingen tittar lite på Too Hot To Handle eller om jag bara käkar och packar/plockar undan lite. Jag har ju hela kvällen på mig — mest troligt, i alla fall. Johan skulle iväg med Gimp och fixa lite så jag förutsätter att jag blir hemma själv ikväll och skulle det ändras får jag ju anpassa mig därefter :)

Aight. Det blir bra. Allt blir bra, jag är bara sur över att folk tar saker som inte tillhör dem. Var inte en röv?? Det är så oerhört basic, ändå? :<

Torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag; tisdag!

Igår var det alltså 16 år sedan min syster gick bort. Vi börjar med det, får det ur vägen. Jag mådde inte bra igår. Jag hade inga känningar inför detta i söndags, så jag trodde att det liksom förra året skulle kännas ganska lugnt, men jag sov kaosartat natten mellan söndag och måndag, vaknade med magknip och störtångest och spenderade åtminstone halva dagen med att försöka undvika att börja gråta. Det var tungt. Jag var ledsen. På kvällen stack jag över till Johan och kramades och tittade på TUF och senaste avsnittet av Alone och åt glass och blåbär och sedan kändes världen som en bättre plats, igen.

Idag är allt bättre. Det är inte längre DEN dagen, det är en vanlig djävla dag bara. Jag har lättare för att hantera dem.

I torsdags efter jobbet vaccinerade jag mig, första dosen. Det gick jättebra! Mamma fick komma med in och hålla mig i handen och verkligen ALLA sköterskor var jättesnälla, empatiska och förstående och hade inga problem alls med att hjälpa mig genom detta trots att jag var rädd och stel. Väldigt tacksam för detta, jag tror såklart inte illa om vårdpersonal men jag tänker att folk by now är trötta på hela grejen och kommer då en stissig trettiosjuåring och ba ”JAG VILL ATT MIN MAMMA SKALL VARA MED” så kan det ju få den mildaste mjölk att surna, men ja. Nej. Jättefint bemötande, stort tack <3

I fredags firade vi Eva! Det var en kul smyggrej hennes kollega och vän styrt upp :D Jag lyckades somehow fullständigt mörka att jag skulle vara med, så när jag efter deras aktiviteter satt i en park (Kungsparken) och väntade på dem blev Eva jätteglad att se mig vilket i sin tur gjorde MIG jätteglad :D Det blev inte så sent, men jag satt uppe till midnatt för att se om det skulle gå att boka tid för dos 2 av vaccinet redan nu men det gjorde det inte. Får kolla om ett par veckor igen, jag har ju ändå företräde till detta nu :)

I lördags åkte jag till Angered för att besöka Reningsborg där jag köpte två tröjor och tre glas, och sedan kikade jag lite snabbt på Ica Maxi för att se ifall de hade det andra jag var på jakt efter. Det hade de inte, så jag tog bussen från Hjällbo till ÖB vid Alelyckan och köpte mitt stuff där istället, och åkte sedan hem och åt lunch och tänkte chilla lite. Mamma hörde dock av sig, så jag åkte in till stan och tog en öl med MamJan, tackade för mig och gick in till Clas Ohlson för att köpa sandpapper, insåg på vägen att jag ju gärna ville umgås MER med mamma så när jag var klar på Clas tog jag vagnen till Mölndal, fick två par skor av mamma och följde med MamJan hem och sov över. Det var trevligt! Chattade lite med Johan, drack lite rosé, åt korv och potatis, sov ganska tidigt.

På söndagen hade jag saker jag skulle fixa och så visade det sig att Johan skulle komma hem redan då istället för måndagen, så jag fixade mina grejer, tittade på fåniga program på Netflix (tack Arhan! <3) och chillade tills det var dags att gå över till Johan för att kramas och titta på Fighty Men.

Och sedan kom måndagen.

Nu är det tisdag — vi har Riskettan här i eftermiddag så jag skall strax styra upp lite mackor till det, men resten står färdigt. Hade tänkt äta hemma idag men insåg att jag behöver ta en promenad på lunchen och då är det enklare att äta på jobbet, så kan jag istället äta hemma imorgon. Imorgon skall jag springa, så då får jag ju fler steg per automatik :) (igår sprang jag 4km, det var bra)

Det är svalt idag! Inte kallt, men lagom. Skönt! Ikväll skall vi ha en liten picknick efter jobbet har vi bestämt, så jag har korgen hemma på borde och skall bara handla med lite snacks när jag går härifrån sedan :)

En lugn dag, i övrigt. Bra, jag har lite grejer att göra färdigt innan jag går på semester efter fredag, så skall se till att beta av den listan så mycket jag kan så att fredagen blir en lugn dag också ^^

OKEJ.

Hejdå ha en bra dag!

Allt blir bra allt blir bra det löser sig det kommer att gå galant heja

Satte klockan på ringning halv sju imorse men vaknade redan sex så jag stack ut tidigare och sprang, kvart över sex. Det var VARMT redan då. För varmt, men jag kom i alla fall fyra kilometer och ett par hundra meter så åtminstone ett litet snäpp bättre. Yay.

Har stresspåslag inför kvällens vaccinering, men hittills hankar jag mig ändå fram helt okej. Det skall åtminstone bli fint att träffa mamma en stund, och jag hoppas ju att det skall gå så smidigt som alla säger att det gör. Folk …ger argument. Eller förklarar. Försöker hjälpa? Berättar att det går snabbt, inte känns, över på ett par sekunder, man märker knappt av det, men trots all denna fina tröst så är det ju inget som hjälper. Fobi är en irrationell rädsla, jag slutar inte vara kaosorolig inför kvällen för att det gått bra för alla andra liksom. Men tack, såklart. Jag uppskattar att folk klappar på mig och försöker få mig att inte oroa mig för mycket, det är väldigt gulligt. Internet är en snäll plats.

Men ja. Vaccin och sedan en torsdagsöl. Mamma ville bjucka på en öl efter vi är klara och det kanske hjälper nerverna lite. Just nu funderar jag mest över ifall jag kan lyckas få i mig något att äta före vaccineringen, men å andra sidan kanske jag mest skall sikta på att få i mig ett par bananer — GUDARNA skall veta att vi just nu har bananer i överflöd på jobbet — och sedan äta något efteråt, när jag förhoppningsvis är mindre stressad liksom.

OKEJ det blev en liten paus för plötsligt hade vi världens största trollslända i fönstret och han fastnade hela tiden bakom fönsterblecket så jag var tvungen att försiktigt dra upp honom via vingen för att kunna sätta ett glas över och få ut honom. Försökte först  vifta ut honom men ICKE. Glad att vi fick ut honom; i värsta fall hade jag behövt mosa den och det ville jag verkligen inte pga den var verkligen ENORM och hade lämnat massa gojs här i så fall fy fannnnnnnn

Sov bättre i nättras än jag gjorde natten till igår. TROR att det hjälpte att jag tog en dusch innan jag lade mig? Håret såg såklart inte klokt ut alls när jag vaknade imorse mennnn det får vara så. Det gick att sätta en keps på, och när jag sprungit klart skulle jag ju ändå bara i duschen igen :)

Men ja. Snart är det ikväll. Ge mig styrka. Om fyra timmar skall jag möta upp med MamJan för att leta plats på lokalen jag skall till. Skall nog först springa uppom hemma i två sekunder och byta tröja, det är ju såklart VIDERVARMT även idag och jag är fan genomsvettig, ångest eller inte.

Right-oh.

hejsvej

Försvinn du som lyser (igen)

Foto: Hans Wessman (2012)

Jag glömde tydligen bort att blogga igår? Kom på det på kvällen, när jag var hemma, och hade någon tanke om att åtgärda men sedan sket jag i det ändå. Ni verkar ha överlevt, ändå. Jag med. Jag tror att vi alla lärde oss något här.

Johan for till Blekinge igår och fick med sig lite cupcakes jag bakat, och resten bjöd jag kollegorna, Geni samt bästis-Eva på. Som sig bör! Tror att det fortfarande finns någon kvar? Jag undviker socker idag, men tror nog att de skall gå åt ändå :) Det finns ALLTID pieholes att stuffa cupcakes i. Jordgubbscupcakes, med färska jordgubbar i.

Gårdagskvällen ägnades i alla fall åt att göra lunchlådor samt ta en promenad i ösregnet. ”Ösregn”, tänker ni. ”Det måste ha varit svalt och skönt!” men ICKE för det var ändå femtio-kuken-miljarder grader varmt och jag är så sjukt djävla trött på juli, faktiskt. Försökte springa igår morse — eller ja, jag SPRANG, men inte så långt jag hade velat. Det fanns ingen energi kvar. Tre kilometer och ett par hundra meter till utöver det, men sedan blev det bara stanna och försöka att inte gå åt i värmen. ”Men Carina, du klagar på kylan när det är vinter?” och japp, det stämmer, jag tycker inte om att frysa. Men jag har aldrig påstått att jag gillar temperaturer över 25, heller. Just nu är det 30 grader VIDER och jag vill mest bara få lägga mig i ett vattendrag någonstans och svalka mig. Det finns INGET som hindrar att jag tar mig till Delsjön och badar, förutom detaljen att det är en promenad på cirka 8 km fram och tillbaka och det är verkligen ALLDELES för varmt. Jag får ta en sval dusch innan jag skall lägga mig ikväll istället, och hoppas att jag kanske kan få somna i vettig tid ikväll.

Göteborgsvarvet, alltså. Det kommer inte alls att gå, ifall det inte blir såpass mycket svalare ute att jag kan få träna vettigt. Jag hatar verkligen att springa på sommaren. Jag kan springa i snöstorm och regnoväder och med solen i ögonen, men jag vill inte ha den här vidriga värmen. Ni fattar att jorden är på väg att gå sönder, va? Att det inte är normalt att det är såhär varmt? Eller ja, det är ju norm numera, men ugh.

Yes okej men bortsett från att vädret gör mig gnällig (och ger mig värk i hela kroppen) så är det såklart bra med mig. Det var fint att få träffa Eva lite igår, när hon kom hit och knaprade i sig en cupcake eller två och uppdaterade mig på sitt liv. Tyvärr matchar inte hennes jobbschema mitt liv den här veckan, så även fast man på pappret skulle kunna umgås varje dag så är det svårare att få det pusslet att fungera irl, men men. Vi har ju all tid i världen på oss att umgås i framtiden, ändå :)

Johan har skickat bilder (och videoklipp!) på faderns valp, Nitro (beagle) och jag är pepp på att få åka dit och hälsa på när jag går på semester och också få klappa hundvalp ÄVEN fast jag ju öh är allergisk :D Jag lägger säkert upp någon bild någonstans på den lilla varelsen, misstänker jag :3 Kanske inte på bloggen, men ni som är vänner på Facebook eller följer på Twitter lär ju få se något tänker jag ^^

Right-oh. Det är onsdag, det är lite under tre timmar kvar av dagen och jag insåg just att trots att jag tjatat på kollegorna hela dagen så har jag nog inte själv druckit riktigt så mycket som jag borde, så jag skall åtgärda detta nu och sedan skriva en guide på hur man rengör vår kaffemaskin så att det är klart innan jag går på semester om …hm… sju arbetsdagar + 3 timmar! :D (#SOON)

Ha en fin dag! Hoppas att ni antingen är mer förtjusta i värmen än jag är eller har det svalare där ni är. Hejdå!

Dagens tankar

Rimliga tjejer använder rimliga filter när de går på rimliga fester. Jag hade dock inte den toppen på mig när jag var på fest, det kändes lite för avklätt för att bära annat än på bild typ. :P

Efter jobbet idag skall jag ta en liten promenad — hade först tänkt springa, men det är alldeles för varmt ute så jag får springa imorgon före jobbet istället. Så länge jag springer rätt antal gånger i veckan spelar det ju ingen roll HUR (när) jag portionerar ut dem, så.

Lite vemodigt att lämna en sovande Johan imorse och veta att vi inte sover ihop igen förrän om en vecka, men jag har saker att pilla med hemma och jag köpte en ”ny” gammal bok i helgen som jag ser fram emot att läsa; Stephen Kings Köplust! Den har jag ju ägt förut, men någon (minns verkligen inte vem?) lånade den för typ 10 år sedan och lämnade aldrig tillbaka den så nu när jag såg den för tjugo spänn på Hjällbo secondhand så blev den min. Igen. På nytt. Och det är en bra bok, så jag ser fram emot att läsa den igen :)

Jag är lite stel i nacken idag, och det värker och ömmar ner i ryggen. Måste ha legat kufiskt, brukar inte vara såhär stel i början av veckan annars. Utöver det mår jag bra, det var ohemult trevligt med lite umgänge i lördags! Visserligen så är jag lite angstig över vaccination på torsdag, och också opepp på att det är årsdagen av min systers bortgång på måndag, men öh. Det löser sig.

Förresten blev jag faster till ett sjätte brorsbarn igår! Nu har Fredrik tre pojkar, och Ricard har ju sina tre flickor. Vet inte om det gör det enklare eller svårare när man skall köpa presenter till dem, lol. NEJ, jag är inte av åsikten att det finns könade leksaker, men barn kör ju grupptryck och önskar sig vad de tror förväntas av deras peers osv, så det kommer ju ändå att bli någon form av dockor i ena riktningen och en annan form av dockor i andra riktningen. Sedan gillar jag ju att ge bort pussel och sådana saker ändå, och de är ju helt oavsett vad man har för genitalier liksom.

Öm i lederna. Dumma värme :<

OKEJ ha en bra dag hejdå

(ps fotbollen är äntligen över så nu är väl folk lite rimliga/roliga igen)

Lugnet före stormen, där stormen är min nålfobi

Så, vid midnatt i nättras lyckades jag ju alltså då äntligen boka en tid för vaccination. Nästa torsdag, efter jobbet. Perfekt! Jag ville ha tid nästa torsdag — OM jag blir krasslig av vaccinet är fredag den enklaste dagen att vara sjuk på jobbet/vara hemma från jobbet, så det gör mig inget alls att det var den enda dagen som fanns att välja på eftersom det väl överensstämde med vad jag önskade. Det fanns tider under hela dagen men valde att ta en tid en timme efter att jag slutat för dagen, så behöver det inte inverka på torsdagens arbetsförmåga heller. Sedan att jag kommer att spendera större delen av dagen med ångest inför sticket är ju en annan femma :P

Fredag! Strax över en timme kvar av dagen. Hittills idag har det ringt 1 person och kommit in 0 personer, så öh. Det är jätte, jättelugnt — vilket såklart är skönt. Vi har så stort tryck under resten av året så att det stillas lite under semesterperioden är verkligen bara chill.

Efter jobbet skall jag köpa någon form av lunch + besöka systembolaget, och sedan när jag ätit osv så sticker jag över till Johan. Han är ju ledig idag, lyxtrollet. Jag trodde att det skulle vara svårt att komma ur sängen imorse — i synnerhet så eftersom jag var uppe vid midnatt och bokade tid på KRY och sedan hade lite småknivigt att somna om därefter — men jag vaknade 45 minuter före larmet och kände mig pigg och vaken. Snoozade en liten stund och kramade på Johan och sedan gick jag upp typ tjugo minuter innan larmet. Var hemma i väldigt god tid (duh) så jag stack ut och sprang imorse — 3 km idag också. VÄLDIGT VARMT. Sprang med blöt keps men det var ändå inte jätteskönt. Jag ser fram emot när det blir svalare ute så att man kan springa och faktiskt kunna andas utan att det känns som att man drunknar i hetta osv.

Jag behöver göra *något* med min stol jag har på jobbet — jag har de senaste dagarna märkt att jag får huvudvärk för att jag spänner nacken i någon konstig vinkel/ovinkel och det är ju ganska drygt faktiskt. Vet inte om det kanske skulle hjälpa att ändra vinkeln på ryggstödet t.ex, men jag får labba med det nästa vecka och se vad jag kan hitta på. Just nu har jag lite stuff kvar att hinna med innan jag går för dagen, så skall posta denna vägg av svammel och sedan Fixa Grejer.

Hepp!