Sluta ta mina saker vafan

Lagom irriterad över att någon har snott min dressing ur kylen på jobbet. Den stod i kylen när jag gick hem igår. Idag är den borta. Det var en halv flaska kvar och den går ut i slutet av september, så finns ingen logisk anledning till varför någon skulle ta den och slänga eller vad de nu gjort. Fan också. Så jag får glatt tralla ner på Coop sedan och köpa en ny dressing. Jag vill ju ha dressing till min sallad :(

Dagen inleddes med att klockan ringde, jag ba ”SNOOZE” och blundade lite men sedan bestämde mig för att gå upp ändå. Tur det, jag hade inte alls lyckats snooza så hade jag somnat om hade jag i värsta fall sovit ett par timmar till. Oops.

Igår lade jag ut min träningsmatta på golvet och lekte med min kettlebell en stund. Det börjar kännas i kroppen nu – i eftermiddag kommer jag att vara lite stel, om vi säger så ;) Sedan stack jag ut och sprang, så nu är de fem sista kilometrarna av augusti avklarade! Idag blir det bara promenad, och kanske lite mer kettlebell. Jag kör russian twists och weighted squats och höga lyft och lite swings och sådana grejer, och så den där skitjobbiga när man skall lyfta med ena sidan av midjan ni vet?

Provade min nya baddräkt igår. Den satt som den skulle, jag har bra så dålig kroppsbild just nu. Det pendlar så markant från dag till dag hur jag mår i min kropp. Igår kände jag mig väldigt uppsvullen och trasig i proportionerna. Jag hoppas att kroppen (HJÄRNAN) är bättre tills det är dags för att tre veckor i bikini hos pappa.

Idag skall jag eventuellt gå och köpa dragkedja efter jobb; jag köpte för någon vecka sedan en klänning på postorder som jag tänkte ha på pappas födelsedag, men trots att storleken är 36/38 (himla märkligt bara det) så är den alltså GIGANTISK över brösten. Jag är ändå ganska framtung, men den är ALLDELES för stor bystmässigt och jag kan alltså utan att ens behöva rycka i tyget hålla ut det nästan en decimeter åt sidan haha what even. Så min plan är att smälla i en dragkedja så att man kan komma i och ur klänningen och sedan sy in den så att den mer överrensstämmer med min kropp. Att man skall behöva det -_-’

Nu skall jag testa typ tusen mobilspel och fortsätta med min arbetsdag. HUR är det redan torsdag!? Tiden rusar. Ändå bra – då går tiden snabbare tills jag får träffa Martin igen (om 15 dagar!) och också snabbare tills det är dags att sätta sig på ett flyg till pappa (26 dagar!) Whee! :D

Hoppas att ni har en bättre start på dagen än jag! Hoppas att vi alla får en riktigt bra dag :)

Foxy foxy

Det är onsdag men dagarna går så fort sedan jag började mäta tiden i tvåtimmars-enheter pga står upp två timmar åt gången.

Det är himla märkligt väder ute idag. Himlen är täckt av rosa och regn och det är fuktigt, så väldigt, väldigt fuktigt. Och varmt. Idag fick jag flashbacks till Turkiet för tusen år sedan (jag var 13, så eh… 20 år sedan???) (jesus FUCK vad gammal jag är ibland) på grund av hettan och lukterna och världen rent generellt.

Min Fitbit sjunger hest på sista versen och jag beställde en ny igår. Det blir min fjärde på fyra år. De håller faktiskt bra, men jag går väldigt mycket och jag kollar väl av stegen mot appen lite FÖR ofta, vilket verkar dra mer batteriliv än jag skulle önska. Det går knappt att köpa Fitbit One längre – det är bara armband och klockband och whatnot på de senare modellerna som de nu vill att man skall köpa. Intressant nog hittade jag Fitbit One på Fitbits hemsida, så… Beställt och klart. Meanwhile verkar jag behöva ladda batteriet från noll till hundra varje dag tills den kommer, men men.

Ikväll skall jag springa igen. Mest troligt augustis sista springpass pga inte jättetroligt att jag kommer att springa imorgon, men det är okej. Jag har lyckats rädda månaden och jag är glad med resultatet. September kan få bli lika bra! Jag har ju i alla fall ett lopp planerat, och det skall bli kul. VARFÖR lockar det så hemskt att bli blöt, lerig och miserabel i en skog bara för att få duscha av sig det efteråt? Jag vet inte. Det gör duschen mer magisk, eller något? :D

Det verkar som att mina naglar har återhämtat sig efter mitt misslyckade försök att få av gelnaglarna från dem. Eller ja, försöket i sig var ju lyckat – jag FICK ju av naglarna. Det var ju bara den där lilla detaljen att jag, eh, fick av det mesta av mina naturliga naglar också, vilket resulterade i sjukt mjuka naglar som viker sig bakåt och gör ONT hela tiden. Oops? Men nu verkar de ha vuxit ut tillräckligt, och blivit starka(re) igen. Bra! Det gick snabbare än jag vågat hoppas på.

Idag hoppas jag för övrigt på två saker:
1. ett positivt telefonsamtal som går precis som jag vill
2. att min nya baddräkt har kommit och att den sitter PERFEKT!

Cirka så. Ni får ha en fin dag! :)

 

Konflikter

Sprang igår kväll! Och tvättade. Och öh, råkade nästan i slagsmål med ett gäng tjejer utanför porten..? Händelserik måndag ändå. Varför jag nästan kom i slagsmål? Well, det stod fyra tjejer i porten med PORTEN ÖPPEN och bolmade satan. Jag sade åt dem att de inte fick röka i dörren (det sitter alltså skyltat att det är rökning förbjuden där) och försökte stänga dörren, varpå de blev jättefientliga. Vadfan, om någon av er bor i huset är det ju bara att låsa upp dörren igen?? Cirka noll problem??? Jag gick in, kollade postfacket och väntade på hissen. Då står den ena tjejen och hotar mig och säger att jag skall vara glad att hon inte spottade mig i ansiktet. Jag vänder mig om och frågar ”Är det MIG du pratar om nu?” och hon svarar att hon snackade om sin mormor. Okej. De fortsätter att käbbla och låter mig ta hissen ensam (tack!) och när jag åker upp fortsätter de att tjafsa, så jag säger högt att ”Jag hoppas att din mormor spottar på DIG” pga vem fan står och säger att de skall spotta en gammal tant i ansiktet!? (även fast de menade mig, men ja) och sedan är jag hemma. Ugh. Så onödigt. De hade bara kunnat låta bli att röka i porten, problem solved. Istället sjukt dålig stämning, de blev på dåligt humör och jag blev upprörd.

Varför är folk så dumma?

JA, jag hade kunnat skita i att säga något, men det luktar ju så förbannat äckligt och jag fattar inte hur svårt det skall vara att ställa sig där man FÅR röka istället. Det var fint väder! Jag har lite mer förståelse ifall det spöregnar eller är snöstorm att man inte vill stå mitt ute i det, men solen sken och det var varmt och mysigt. UGH.

OKEJ. Sedan tvättade jag som sagt och när tvätten torkade (i tumlaren som random granne kom och tömde precis när jag skulle fylla på mitt. ta inte andras tumlare?? hade hon inte varit där då hade jag dumpat hennes skit i en vagn och lämnat, jag har rätt till tumlaren när det är MIN tvättid suck) så stack jag ut och sprang. 5 kilometer! De första två var jobbiga, sedan släppte det. Sista kilometern var den snabbaste, igen. Jag är himla glad – mitt mål för augusti var ju att springa 5k och det har jag nu gjort 3-4 gånger. Woo! Skall springa imorgon igen och KANSKE på torsdag om jag hinner, så pumpar jag upp statsen för augusti rejält :D

Idag skall jag ta en promenad hem och sedan har jag lite pill vid datorn ikväll. Jag glömde blogga imorse så det är därför detta postas så ”sent” :D

HA EN BRA DAG HEJDÅ
(ps rök inte där man inte får och slåss inte med random tjejer i entrén ok puss)

En helg + bilder på mat

Det kändes som att intervjun i fredags gick bra. Jag HOPPAS att intervjun i fredags gick bra! Jag hoppas det oerhört mycket. Så fortsätt att hålla alla era tummar för mig tills jag har fått ett förhoppningsvis positivt besked, ok? <3 Det är liksom lifechanging, detta. Det kommer att behövas göra väldigt mycket saker på lite för kort tid ifall det blir som jag vill, men jag är 100% redo för detta!

 

Efteråt mötte jag upp med mamma och vi gjorde först av med lite pengar på Sephora innan vi gick och åt lunch på ett ställe som ligger mitt emot SF-bokhandeln. Jag åt denna ryggbiff-pasta med peppar. Mycket peppar! Inte den godaste, men klart ätbart.

Sedan gled vi runt på stan lite till och garvade åt fula kläder och tittade på fina människor. Som sig bör! Martin skickade bild på sin lunch och EFTERRÄTT så mamma sympatiköpte glass åt mig för att jag också skulle ha något att skryta om.

Glass och glass; två kulor sorbet och en kula glass. I ALLA FALL! Det var relativt gott. Jag har ätit godare. Vad dissig jag är just nu? :D

Har ni sett vilken fin mamma jag har? Här var hon just på väg att hojta ”SLUTA TA KORT PÅ MIG” :D Jag slutade inte, pga bråkig på det sättet. Bästa mamman <3

På lördagen åkte jag och Martin och spenderade tusen spänn på alla saker vi behöver inför Filippinerna. Det är saker som a) går att köpa på plats och b) är BILLIGARE om man köper på plats men eh… Ja. Vi har nu köpt vätskeersättning och nässpray och shampoo och rakblad och solkräm osv, etc, in extremo. Jag gillar att vara förberedd. Han också. Vi är ett bra team :)

På söndagen tog jag en promenad, glodde på TV med Martin och åt pizza innan han lämnade mig vid bussen. Hemma hämtade jag ut ett paket innehållande 1 fin klänning och 2 par shorts och sedan pillade jag på en grej pappa ville ha hjälp med. När jag lade mig och släckte vid 22-tiden var jag förvirrad över hur oerhört lång dagen hade känts? Märkligt.

Nu har vi två helger i rad då vi inte ses. Har jag all tur i världen (iih!) så kan jag ägna de helgerna åt att packa och fixa. Annars kommer i alla fall den kommande helgen att innebära storstäd och träning. Nästa helg blir också träning. 16/9 skall jag springa terränglopp och sedan skall vi äta middag med bästa middagsgänget. Längtar! :D

Hoppas att ni har haft en trevlig helg! Glöm inte att hålla åtminstone EN tumme för mig tills jag säger att ni får lov att släppa ;)

Snabbis

Gårdagens pass var kort men snabbt. Jag kom iväg med sådan hastighet (nåväl) att jag bestämde mig för att låta det vara ett snabbt pass snarare än ett uthålligt pass, och detta är resultatet. Inte det snabbaste jag sprungit, men jag är nöjd ändå. Nästa pass blir långsammare och förhoppningsvis längre ;)

Jag är glad att jag är igång med löpningen igen. Jag tycker ju OM att springa! Eller ja, jag tycker om när jag har sprungit, är väl mer sanningen ;) Under själva träningen är man ju trött och frustrerad och pressar man tillräckligt är man ju nära att krascha också. Det är jobbigt, helt enkelt. Efteråt fylls man dock av endorfiner och nöjdhet och tröttma men BRA sådan. Jag gillar det. Att springa är ju ändå att flyga, och jag har alltid velat kunna flyga.

Jag var på jobbet klockan sex imorse och var så himla trött. Det var dock en vacker morgon. 10 grader ute, solen på väg upp bakom ryggen på mig. Nu är det 20+ och solsken rakt i ögonen och mindre än 6 timmar tills jag sitter på bussen till Göteborg. Lyckades gräva fram vad som känns som en lämplig outfit för morgondagens möte, så jag är nöjd. Jag TROR att jag har fått med allt jag behöver ha med till Martin i helgen? Smink och kläder osv. Två ombyten träningskläder! Jag kommer att försöka komma ut två gånger, men lovar inget. Kanske springa ikväll och på lördag..? Vi får se.

Nu kommer ju ett större antal dagar (tre) utan blogg igen. Himla sorgligt ;P Ni överlever! Det är värre för mig om ett år när jag vill läsa tillbaka vad jag gjorde för ett år sedan och det INTE finns ett inlägg! Whaat!

Men ja. Jag har druckit två koppar te, stått upp i nästan tre timmar och haft morgonmöte med min chef. Nu lyssnar jag på musik jag lade till i min Spotifylista för 5 år sedan och trivs i solskenet.

Hoppas att ni också har en bra dag! Kram på er! :) Och håll tummarna för mig imorgon, okej? :D

Svammel

HEJ BLOGGEN

idag skall jag få massage. Och så skall jag springa. Och kolla på en skitsnygg baddräkt jag vill ha?? Jag har börjat göra en lista över saker som skall göras idag, så att jag inte missar något. Det är ju fler saker än de jag just nämnde som skall fixas under kvällen, eftersom jag åker till Göteborg efter jobb imorgon. ÅÅÅÅH hur skall man hinna med!?

Men ja. Semester om 34 dagar så… :)))))))))

Ikväll är det tänkt att jag skall lägga upp ett blogginlägg om sminkfavoriter, pga folk ville gärna läsa det. Jag lovar dock inte att det blir specifikt ikväll pga har som sagt typ TUSEN GREJER att fixa idag, men jag skall försöka. Om inte annat så kan jag förbereda bilder så att inlägget kan postas imorgon istället, vi får se.

Jag behöver också jobba över lite idag, eftersom jag måste gå tidigare imorgon. Nej vänta! Bussen går 15:00 så om jag börjar en timme tidigare så har jag den tiden där istället. BRA! Då kan jag gå i tid idag = mindre stress inför kvällen, woo!

Jag sov gott, vaknade trött, började dagen med en dusch. Efter att jag sprungit ikväll avslutar jag dagen med en dusch. Det är bra. Kommer att lukta massageolja om cirka en timme när jag ligger på en brits och får ryggen väl omhändertagen :)

Eh. Jag har nog inte så mycket mer att säga idag? :) Ha en bra onsdag! KANSKE inlägg ikväll som sagt, men mest troligt …inte? :D

Saker de slutat sälja

En kylig morgon. Det var det igår också, men eftermiddagen och kvällen var varm. Sommarens sista andetag, sedan går vi över till mörker, regn och blåst. Älskar’t! :D (skräll ;))

Det är tisdag. Veckoslutet har redan börjat krypa närmre. 35 dagar kvar till Filippinerna! Ni inser att jag kommer att tjata om detta cirka dagligen? Det blir skönt för er när jag försvinner i tre veckor sedan. Inga tjatiga blogginlägg :D Inga blogginlägg alls, dock. PEST ELLER KOLERA, liksom!

Började kika efter present till mamma för jag vet redan vad jag vill ge henne när hon fyller år, men så FINNS DET INTE LÄNGRE? Vafan! När jag kollade för några månader sedan fanns grejen, nu har den tydligen slutats tillverka. Vet inte om det är en tillfällig grej eller om den helt enkelt aldrig mer kommer att finnas i bruk. Dang nabbit! Jag som ändå kände mig ute i god tid NU, när mamma fyller år i oktober. Suck. Jag får finurla lite och se ifall jag antingen kan komma på ett substitut eller om det kanske kan gå att lösa det jag vill ge henne ändå på något sätt – mest troligt inte, dock.

Jag drömmer så vilt nuförtiden. Jag vet inte varför. Det händer tusen saker och jag känner mig inte direkt utvilad när jag vaknar, när jag sprungit på så många äventyr under nätterna. Jag sover ju ändå GOTT, det är mest bara att drömmarna närapå stressar mig under sömnen. Märkligt, ändå.

Jag inledde arbetsdagen med att städa mitt skrivbord. Nu ser det jättefint ut! Jag skall se ifall jag kan jaga rätt på en flaska med rengöringsmedel också, så att jag kan torka av bänkskivan. Vardagslyx osv. Nu skall jag dricka en kopp te och sedan kicka igång dagen på allvar. Eller ja, dagen är ju redan igång och jag har ju börjat jobba, men vi kan nog uppgrader allt lite. ÄNDÅ.

HEJDÅ!