inb4 Halloween

Det är dagen före Halloween och jag har en fyratimmars arbetsdag kvar tills veckan är slut! Så fort jag slutat skall jag göra ganache och det var en himla tur att jag just fick för mig att skriva denna mening för jag hade glömt av att jag är tvungen att handla ingredienser för detta — min lapp här intill står endast nedplitat det jag behöver till kvällens chokladfix hos Eva. Oops! :)

Jag drömde så mycket märkligheter? Sov extra länge idag. Gick inte upp ihop med Johan, gick upp typ halv nio istället. Oklart om detta var ett bra beslut, men det var skönt att få sova lite, trots märkliga drömmar.

Har inte varit jättebäst på att röra mig den här veckan, trots att jag har sprungit vid två tillfällen. Nästa vecka blir det nog lite mer promenader. Det blir bra.

Corona har börjat intensifiera igen vilket innebär mer inskränkningar i vad man kan och bör göra. Jag är med detta som facit i hand väldigt glad att vi hann med Rollspelsklubben i söndags, för jag tror att det annars hade ställts in/flyttats fram igen. Nu har jag åtminstone EN aktivitet som jag kan titta tillbaka på under de mörka höstkvällarna, man behöver få ha det. Förhoppningsvis var ju ingen som var där sjuk heller — jag har åtminstone hittills lyckats hålla mig frisk, så det finns ju verkligen hopp om att det skall fortsätta att vara så.

För övrigt hade jag en himla trevlig torsdagskväll på soffan igår? Detta mitt lilla hem alltså, det är så himla hemtrevligt och bra ställe. Det ENDA lilla kassa är ju den halvdöva grannen som bor bakom väggen på andra sidan soffan, som har på TVn på svinhög volym cirka hela dygnet. Imorse när jag vaknade vid fem för att gå på toa så dånade den redan genom väggen. Kul. För det mesta är det ju inga problem, men det är ett relativt udda bakgrundsljud att ha varje gång jag är hemma.

Men ja. Livet är bra. Lite ångest på måndagar, men det ingår tydligen i Vuxenlivet. Har en väldigt fin människa att krama på och bli kramad av. Har vänner som står vid min sida i vått som torrt. Har en väldigt fin liten lägenhet som trots att den är så djäkla dyr fortfarande är väldigt, väldigt bra. Saknar pappa, dock. Och mommo. Önskar att jag träffade Fredrik och Ricard oftare. Luna fyller år om ett par dagar och jag är frånvarande faster. Vi får se. Mamma skall dit och Ricard tyckte att jag skall åka med men nu när de går igång med hårdare coronarestriktioner igen vet jag inte om jag borde utsätta mig för en massa nya människor över en helg? Jag vet inte. Ugh. Det löser sig.

OKEJ. Ha en bra dag! Jag skriver nog inte alls över helgen, och så får vi se ifall jag lyckas posta något på måndag igen :)

Hejsvej!

Att springa i regn

Det blev ju ändå 3,6 kilometer igår — i ösregn och uppförsbacke. Kände mig nöjd efteråt :D

Torsdag! Plötsligt händer det. Hittills en lugn dag och det verkar som att det kommer att hålla i sig (hoppas jag). Jag har lite förberedelser inför morgondagens Evahäng att ta mig för efter jobbet, plus skall fixa färdigt en logga jag hjälper pappa med, och sedan kommer ju Johan till mig <3

Evahäng:

  • Skall bada badkar för jag är en sådan där fräck djävel som går hem till folk och BADAR i deras badkar :D
  • Vi skall fixa choklad till en kladdkaka jag skall baka på lördag — chokladen skall först smältas och färgas och sedan hällas i små silikonformar för att skapa gravstenar och skelettdelar. Det blir bra!

Dessa formar ^

  • Vi skall även dricka vin och snacka skit och titta på filmer med Brendan Fraser i huvudrollen!
  • Eva är awesome
  • Allt är bra <3

På lördag blir det lugnt hemmafirande med Johan och hans dotter, planen är att se något barnvänligt men ändå halloweentematiskt. Planen är ju att vara utklädd, så vi får se ifall det blir lite bilder kanske. Just nuuuu känner jag att jag skulle behöva färga håret men det finns det ju ändå tid till på lördag innan jag sticker över till Johan. Vore skönt att slippa känna att man ser ut som en idiot i håret, liksom.

Dagens lunch blir lövbiff och potatisgratäng och chilibea. Det åt jag igår också. Det låter som att jag lever Det Lyxiga Livet men jag passar bara på att handla saker när det är rabatt. Ekonomin är lite svajig, men så fort allt faller på plats framöver kommer det att bli väldigt mycket enklare med allt. Att jag behöver byta ut min mobiltelefon och kamera och köpa nya löparskor är dock lite besvärligt, så jag hoppas att de jag har just nu lyckas hålla samman tills jag har lyckats rassla ihop lite pengar för detta.

Får inte lov att klaga, dock. Jag har en jättefin lägenhet som jag är enormt tacksam över, och jag går ju ändå RUNT. Jag har bara inte råd med något lyxande, men det kan man överleva :)

Mmmm. Okej. Ha en bra dag! Det tänker jag ha :D

Köpstopp på växter nu!

Onsdag! Vi har Handledarkurs ikväll. Det hade vi förra veckan också; riskettan på tisdagen och handledarkurs på onsdagen. Veckan DESSFÖRINNAN hade vi dem i omvänd ordning, så jag satt hela onsdagen och trodde att det var torsdag pga hade kört handledarkurs kvällen innan. Oerhört förvirrande. Den här (samt förra) veckan är åtminstone rätt :)

Igår köpte jag en jättestor fiolfikus på Blomsterlandet och på Bauhaus ett par lådor att ha under sängen, numera innehållande lajvkläder. Jag har ALLDELES för mycket lajvkläder? Kanske borde sluta sy så mycket nytt. Eller öh, skaffa större möjlighet för förvaring. Endera. Förmodligen någon form av det sista, jag lär ju inte sluta sy inom den närmaste tiden :P
Det mesta av mitt tyg ligger förvarat i lådor under mitt vardagsrumsfönster. Jag har ett så djupt fönsterbleck att det utan problem går in ett par lådor därunder, och så har jag långa gardiner som hänger ner och täcker för så att man inte kan se att det är förvaring där bakom. Så sakteliga börjar det bli ordning hemma, nu är det mest småpill kvar och det löser sig. Har en låda med lajvgrejer TROR JAG som jag kommer att öppna och tömma utomhus pga verkar vara en djävla massa päls och stuff som bösat i lådan och det vill jag inte ha hemma :P

Åt lunch hemma idag så passade på att städa lite + köra en omgång tvätt. Att ha tvättpelare i lägenheten = GULD värt. Otroligt skönt att kunna hålla efter sin tvätt allt eftersom och inte behöva planera in en massa tid i tvättstuga för att man skall kunna ha rena kläder på sig. Diskmaskinen i köket används inte riktigt lika frekvent, men är fortfarande väldigt trevlig att ha till hands när jag har lagat mat och inte riktigt orkar ställa mig och handdiska allt, även fast jag i vanliga fall föredrar att handdiska.

Mm. Skitspännande, eller hur? :P

Behöver en kökslampa. Jag hittade en svinsnygg igår MEN den kostade 1700:- och det tror jag inte ens att jag har på kontot just nu. Förvånansvärt nog är det inte jättebilligt att flytta, vem hade kunnat ana. Det löser sig, dock :) I värsta fall får jag ställa en liten bordslampa på köksbordet så ser jag vad jag äter, och annars kan jag skaffa en sladd bara så att jag kan sätta en naken glödlampa i taket. Oerhört glamouröst, men vafan. Spela roll :)

Right. Ikväll skall jag springa och sedan kommer Johan och umgås :D Det blir bra. Jag hade någon vision i samband med att jag packade upp alla mina böcker hur jag skulle spendera höstkvällarna uppkrupen på soffan och bara LÄSA men sedan skaffade jag tydligen pojkvän och har nu fullt upp med väldigt trevligt umgänge istället. Böckerna finns kvar sedan, så jag har noll klag på detta ^^

HA EN BRA DAG HEJDÅ

Plant Daddy

Det var ju tydligen jättepopulärt att jag bloggade igen, så jag får väl försöka komma igång på allvar igen då :)

Tisdag! Riskettan är i full gång. OerHÖRT lugn dag på jobbet. ”Varför då?” undrar ni kanske? Jo, telefonen är död. Vi hade tydligen räknat till vår fördel vad gällde uppsägning av vårt gamla abonnemang, så nu när det helt plötsligt stängdes av IDAG och inte liksom vid midnatt till imorgon så står vi just nu mellan abonnemang = noll samtal kommer in. Emellanåt kommer meddelanden på telefonsvaret, då kan jag ringa tillbaka till folk och hjälpa dem, men det är eh…. tre samtal hittills idag, typ? Två var från samma elev.

Utanför fönstren är träden eldgula och allt skralare i lövmängd. Ikväll när jag slutat hämtar Johan mig så skall vi åka till Blomsterlandet och till Bauhaus; Blomsterlandet för att jag gick med i någon form av klubb där och fick en snajdig rabattkupong som gäller i två dagar till, och Bauhaus för att köpa plastbackar jag kan lägga under sängen för att förvara lajvkläder i. Det börjar bli en relativt ansenlig garderob? Men eh alltså KOLLA BILDEN! Plötsligt blev jag Plant Daddy, något som för några år sedan var precis lika befängt som att jag skulle börja blogga om öl och hockey. Och de lever, mina små växter! En har ruttnat, men det var most likely för att den var sjuk redan när jag köpte dem. Vissa av dem har fått BEBISAR! Jag är okaraktäristiskt uppspelt över detta, men sistgång jag försökte sätta över bebisar i egna små krukor så råkade jag krossa den ena och den andra självdog häromdagen så eh. Det går inte JÄTTEBRA för mitt lag, men det går fan över förväntan ändå! :D

Mmm. Det var nog allt för idag. Eller ja, jo — vi har köpt ett portabelt pingisnät som kom idag så hittills är ALLA kollegorna sjukt uppspelta över att spela pingis och har smashat både åt höger och vänster och gudvetvad. Det är ju generellt inte mitt favoritljud att lyssna på MEN det är väldigt underhållande och gulligt hur himla glada de är när de spelar så jag kan fan köpa att jag får lyssna på ping/pong/ping/pong/ping/pong/SMASH mellan varven :P

Right. Ha en bra dag hejdå!

Ja men hej, typ?

Två månader senare; hej!

Tänker jag börja blogga igen? Eventuellt, eventuellt inte. Vi får se. Jag ville dock svänga inom och ge ifrån mig livstecken, så här är jag och här är kanske ni. Har ni saknat mig, eller har det varit ganska gött att inte behöva ha mina inlägg i ansiktet hela tiden? :)

Vad har hänt sedan sist? Jag tänker att jag drar en djävligt snabb sammanfattning, utan större detaljer. Jag har lämnat Martin efter åtta år ihop. Jag bor numera inne i Göteborg i en jättefin etta med gigantisk sovalkov som jag fick förstahandskontrakt på pga har tydligen OERHÖRT fina kontakter som hjälpt mig. Kan säga att hela den här grejen verkligen fått mina vänner att visa framfötterna och jag älskar dem för varje steg på vägen de hållit i mig. Otroliga människor. Jag har öh träffat en ny kille, vilket gick enormt snabbt men det kan man ju inte alltid styra över. Jag är fullt medveten om att det finns folk som är övertygade om att detta innebär att jag har vänstrat under min relation med Martin, och dessa människor kommer ju inte att tro mig vad jag än säger i frågan så jag tänker inte ens bemöta detta för herregud, JAG vet ju vad som är sant här. Johan också. Vi lämnar det därhän.

Jag har tappat vänner. Vissa var förväntat, andra lite mer out of the left field. En man jag varit vän med sedan jag bodde i Visby — aldrig träffat, men vi har pratat online och i telefon osv — fick helt plötsligt något weird ryck och skrev ihop en lång djävla novell om någon konstig sexfantasi han haft om mig sedan han satt i fängelse för hundra år sedan, och blev sedan JÄTTEUPPRÖRD när jag kände att detta var lite väl knäppt och blockade honom. Fick sura SMS om att jag var världens sämsta vän och jag vet inte vad. ”Du har antytt samma saker!” va nej jag har sagt ”vi borde ses och ta en öl”, det är inte riktigt samma sak som ”du borde lajva min fru en helg om året så kan vi resa runt i europa och jag kan ge dig nakenmassage lol”. Host.

Hmmmm. Annars är det fortfarande pandemi. Det är Halloween på lördag — och fullmåne! — så det blir fint. Jag skall till Eva på fredag och dricka vin och bada badkar och se på film och förbereda inför mitt lilla bak som skall fixas inför lördagens hemmamysande.

Igår var jag, Johan, Eva och Kristofer och såg Rollspelsklubben Live på Brewhouse och det var ENORMT roligt. Var sådär lagom övertaggad pga detta är det första sedan mars som liksom inte blivit inställt gång efter annat utan plötsligt BLEV AV, och det var allt jag hoppades att det skulle vara. Har skrattat så att jag grät, himla fin grej faktiskt.

Jag har börjat springa igen. Inte så långt, än, men jag hoppas ju kunna bygga upp det. Det blir 2-3 kilometer i taget. Det får räcka för tillfället, om jag håller igång så är jag snart uppe i 7+ igen (håller tummarna lol) så det är bara att fortsätta nöta spåret :) Mina skor är ju dock fallfärdiga så får se hur det går. Jag har ett par skor som skall vara lite mer vattentäta jag skulle behöva försöka gå in, men det är ju också det där med att jag HATAR att få skavsår så vi får se hur jobbig jag skall vara på den punkten :P

Okej. Ni får ha en fin dag! Trevligt att ni läste :)