Gaispr

Det är måndag och det märks djävlar i mig på mängden inkommande samtal! Dagen flyter dock på bra; solen skiner, alla är glada och jag har kroppen full av pepp ^^

Har nu sprungit 81 dagar i rad. Igår var jobbigt, hade verkligen NOLL lust att springa och även fast jag höll bra fart kändes det inte vare sig kul eller befriande eller bra att springa, så jag var orolig att jag hamnat i en dipp. Idag kändes det dock bra igen, så jag hoppas att gårdagen inte är en begynnande trend utan en utstickare. Anyhoooo.

Efter jobbet ikväll skall jag köpa ett paket smör, och sedan har jag inte ett öre kvar att spendera innan lönen kommer på torsdag. Egentligen har jag inte råd med smör heller, men jag lånar från mitt sparkonto. Jag måste ju kunna äta, liksom. April blir också tight månad, men så fort aprillönen kommer så hamnar jag på plus, så det finns ett ljus i slutet av tunneln här :P

Gäspar som en idiot men det går an. Vet inte riktigt varför jag blev så trött helt plötsligt, men har sovit lite halvdant (mest pga väldigt skumma drömmar) och så är det väl vädret och POLLENSÄSONGEN som påverkar. Man blir ju sömnig när immunförsvaret flippar ur.

Det blir en lugn kväll, dock. Tänkte ta med datorn över till Johan så att vi kan spela lite World of Tanks. Jag behöver farma pengar och blir bara sur när jag sitter hemma och förlorar, så det kanske går bättre om det finns något djävligt snyggt att titta på när mitt lag börjar kuka ur :3 Skall bara käka hemma, först. Vilket då innebär att när jag promenixar över till Johan sedan så är det fortfarande LJUST ute. VILKEN GREJ. Jag är så sjukt övertaggad på den här ljusa säsongen så det är helt tokigt, men vafan. Det finns värre saker i livet än att vara jätteglad över att det är vår, faktiskt.

5 dagar till min födelsedag. Det är väl också en grej. Känner dock hittills inte av den ångest jag vanligtvis brukar drabbas av inför mina födelsedagar, så det är skönt. Jag har en del teorier kring varför, varav en handlar om hur jag inte längre känner ett skriande behov av att bli mamma. Vilken skön stress att slippa, egentligen? Jag är istället väldigt nöjd faster (och låtsas-moster ^^) och det räcker så himla långt, ändå. Förhoppningsvis innebär det att jag när jag blir gammal ändå har någon som vill komma på besök och träffa mig. Vi får se. DET kan jag inte påverka just nu ändå, och det är ju heller ingen självklarhet ens om man har barn för det kan hända tusen saker på vägen och hur goda intentioner man än har kan saker gå snett. Typ.

Men ja. Pappa har hittat på NÅGOT på fredag och jag är så djävla nyfiken på vad det är, så just nu är jag väl mer pepp på fredag än lördag mennnn på lördag skall jag ju ändå fira med min älskade och då blir det gothvin och finkött och förhoppningsvis en ny klänning som bordeeeee komma på posten vilken dag som helst. Önskar SÅ att den skall sitta som jag vill <3

OKEJ HEJDÅ

Nerver

Hallå jag ser fram emot sommaren!!

Men det är ju ett par månader kvar tills dess. Och när det väl är sommar lär jag klaga över att allt är för varmt osv ändå, men just NU känns sommar som en bra och trevlig grej. Tänk om man kanske till och med får sitta på någon uteservering i år? Sippa öl eller vin i under ett parasoll. Det hade jag tyckt om. Å andra sidan kan man alltid sitta i en park någonstans och hålla avstånd till folk, så det går ju att göra bra grejer änDÅ.

Det är torsdag och hittills en lugn dag. Jag skall fixa ett par fakturor vid tillfälle, samt ett par rapporter, men annars ligger jag bra till med dagen. Imorse blev det långpromenad (nåja) och städa av lite, så jag har både plockat undan disk och vikt tvätt. Bra grej! Det här med att springa på kvällen är ju ibland en jättebra grej, i synnerhet när det innebär väldigt produktiva morgnar. Så länge man planerar vettigt så är det inget man behöver bli stressad över heller — Johan vet att jag skall springa ikväll så han kommer över först när jag är färdig med det :)

Åt lunch hemma idag och då blev det lite the Office och chilla. Hade ju inget direkt som jag kunde städa undan, så ^^ Springer ikväll efter jobbet och sedan kommer Johan.

Det har varit en bra vecka! Nu är mars nästan slut. Det är bra, jag är inget jättefan av mars. Det är ju i april som man plötsligt kan börja känna blomdoft och det kommer milda vindar om kvällarna. Det är klart bättre än slaskiga mars! :D

Hemma i kylen står torsdagsölen och väntar på mig. Det blir vad jag tror är en pastry stout idag? Det kan också vara ”bara” en vanlig fruktig öl, emellanåt är det svårt att se på designen vad det skall innehålla :D Amundsen, i alla fall. De har ju väldigt färgglada och peppiga burkar ^^

De håller på att lägga ny asfalt här utanför så under förmiddagen har de först rivit upp all stenläggning och sedan lagt på grus som de har STAMPAT SATAN på med en maskin som har väsnats något så infernaliskt att jag höll på att få tuppjuck här inne. Nu verkar de dock vara klara (för tillfället?) med allt oväsen så vi får väl se ifall nästa steg i asfalteringen är tystare. Det hade varit bra. Slet in vår flagga i alla fall, var rädd att de skulle köra in i den och bryta av den. Den ligger fortfarande inne, men jag tror inte att jag skall chansa på att sätta ut den innan vi vet att de inte skall köra stora helvetesmaskiner väldigt nära vår vägg igen.

Men ni får väl ha en fin dag osv! Det tänker jag ha. Lyssnar på musik och filosoferar över ifall jag kan göra någon inställning för att slippa känna mig så trött i kroppen när jag suttit ner långa stunder. Undrar också lite över den där konstiga nerven i min haka som sedan 1-2 veckor tillbaka emellanåt vibrerar. SYNS DET?, del ett. VARFÖR?, del två. Sådana saker man funderar över en småljummen torsdagseftermiddag i slutet av mars.

Hejdå

Gamla tanten

Men jaha, 10 dagar tills jag fyller 37 då! Vilken grej. Undrar om jag kommer att ålderskrisa i år eller ifall det blir som förra året och jag mest är chill med situationen? Fyller år på en lördag i år, så jag slipper i alla fall använda en semesterdag för födelsedagen. Kollegorna kommer ju att skriksjunga för mig ändå, men det blir i vanlig ordning inte på den egentliga dagen, så ^^

Det är onsdag, men det känns väldigt mycket som torsdag. Får se ifall dagen rätar ut sig under …dagen… ja… så att det blir onsdag, annars blir den här veckan väldigt långsam. Igår kändes det som att jag hade alla dagarna i fas, men så drabbade en onsdag-som-känns-som-torsdag och ja, öh.

Solen skiner. Jag gick upp strax före sju idag och gick mina sex kilometer, och sedan städade jag köket och förberedde lite räkningar inför lönen nästa vecka. Skall springa efter jobbet — idag blir dag 76! Det känns ju ändå väldigt häftigt, att man kan springa så många dagar i rad och verkligen må bra av det? :D Det skall bli kul att se var jag landar när jag väl tappar streaken, och vad jag gör sedan. Kommer jag igång igen? Påbörjas en ny streak eller blir det en gång i veckan, eller slutar jag springa helt? Just nu streakar jag dock (jaja höhö okej) och det går så himla bra för mitt lag.

Det finns så mycket mer energi i kroppen när solen skiner. Jag har inte ens varit UTE i solen, jag sitter bara här och tittar ut på den, men gudars skymning vad det ändå spritter av energi i hela kroppen. Ikväll, ikväll..! Skall bara hem och slänga i mig en macka och sedan blir det ut och springa lite, och det kommer inte att hinna bli mörkt innan jag kommer ut!
Hade först tänkt sticka ut och springa imorse efter min promenad, men sedan kände jag att nä, jag vill fan för en gångs skull (lol) när jag och Johan ses vara nyduschad och soft så därför bestämde jag mig för att ta det senare under dagen. Det är också lite skillnad på att springa på morgonen vs. att springa på kvällen vad gäller kroppen. Det spelar in vad och hur mycket man har hunnit äta, till exempel. Jag gillar att varva, emellanåt :) På fredagar/helger springer jag ju i stort sett alltid på eftermiddagen, så då får man lite annat dagsljus också. Bra grej!

FUNDERAR på att kanske testa på att springa i Skatås i helgen? Är ju hos Johan så det är nära dit. Promenera till skogs, springa min sträcka, promenera hem och hoppas att jag inte tappar för mycket värme på det. Det hade varit kul. OM INTE ANNAT så kan jag spara på den planen till längre fram i vår, men jag är ändå lite pepp :3

Aja. HA EN BRA DAG HEJDÅ

10 viner

Vilken himla trevlig helg hörni? Jag har druckit vin och tittat på människor och kramat på Johan och sprungit och tagit en liten promenad i skogen (~ish) och försökt spela World of Tanks vilket bara laggade men liksom, allt annat har varit bra. Jag kan gå med på dåligt datorspelande när resten av helgen är så fin faktiskt <3

Idag har vi äntligen fått fönsterrutan utbytt på jobbet — den som krossades i samband med andra inbrottsförsöket som gjordes. Idioter. Nu har jag i alla fall inte ett gigantiskt glas-plåster mitt i utsikten, och folk sneglar inte längre snett mot vår fasad. Hoppas nu att folk skall låta oss vara — det får banne mig räcka med att de gjort detta två gånger om nu. Fucking respektera företag, herregud.

Igår tittade vi på Ninth Gate och åt glass och lät helgen ta slut. Reflekterade över vilka enorma mängder whiskey Johnny Depp dricker i den filmen? I de få scener där han INTE drack whiskey drack han istället konjak. Vi delade därför på en Zygoat från Amundsen; en chocolate chip cookie salted caramel pastry stout. That’s a mouthful, som man säger. Det är ölen också, så den fungerar  finfint att dela på två personer :)

Tio dagar till lön och hittills håller min budget som förväntat, även fast det kommer att vara lite småsegt nu den sista tiden innan det fylls på med nya pengar. Tur att man får icabonus snart också, så har jag råd att fixa lite lunchlådor till sista dagarna före lön :) Från och med aprillönen är min förhoppning verkligen att ha en stadig ekonomi, så med det målet i sikte kämpar jag på och TÄNKER få detta att fungera :)

Lite stel i nacken idag, men annars är dagen helt okej. När Johan gick till jobbet imorse tog jag en sexkilometerspromenad, och sedan stack jag ut och sprang direkt efteråt, så jag är ju klar med alla sådana saker för dagen redan. Han kommer inte förrän typ halv åtta ikväll så får se ifall jag kanske tittar på lite tv-serier eller läser lite direkt efter jobbet. Har lite disk kvar från igår som jag skall fixa också, men det tar ju bara ett par minuter liksom.

Annars tror jag det  blir en ganska lugn vecka? Skönt det med.

Ha en fin dag hejdå!

Städa städa varje fredag

När tog de egentligen bort grinden från Dalmansporten? Den de satte dit när de spelade in Petri Tårar? Den är ju inte kvar. Inte särskilt bra film, heller. Och vad konstigt det är att de tagit hela Norrbacka IP och byggt ett helt bostadsområde där. Utsikt över ringmuren — klart man vill ha det, men …ja. En gång i tiden var där en undermål idrottsplats och gamla slakthustomten, där jag och Mia svingade oss i trädgrenar och klättrade över alldeles för höga, sticksiga staket av bräder som inte borde ha hållit för vår vikt men som LYCKLIGTVIS gjorde det.

Vilken djävla ynnest att ha fått vara barn i Visby, faktiskt.

Jag saknar min ö.

Har med hjälp av oerhört vänliga själar fått köpa en ruggigt snygg klänning till min förestående födelsedag. TACK! Folk alltså <3 Igår beställde jag även en flaska vin bara för att jag tyckte att etiketten var snygg, så det får bli snyggvin och snyggklänning till födelsedagen (om klänningen dyker upp i tid..!) och jag tänker mig även någon form av lite finare kött. En liten bit oxfilé, kanske? Kandelaber på bordet och Sisters of Mercy i högtalarna. NÅGOT får man ju göra när man ändå skall bli 37 år gammal, i synnerhet mitt under brinnande pandemi (som aldrig verkar ta slut) där man inte får träffa någon egentligen. Jag tar ju hem Johan, såklart. Vi sover ihop, så jag trooooor att umgänge skall vara okej efter omständigheterna :P

Det är fredag och lite över en timme kvar av arbetsdagen. Jag har just städat färdigt den yttre lokalen, så skall strax dammsuga och skura den inre lokalen, så är städet klart sedan. När jag slutat skall jag handla lite mat inför kvällen, äta lunch, springa och sedan städa hemma, för det enda jag gör på fredagar är att städa tydligen. Men jag skall även dricka telefonöl med Toro och titta lite på the Office och sedan kommer ju Johan och kramar på mig, så jag har verkligen noll klag kring detta. Städa gör ju allt så fint, ändå. Jag gillar rena ytor. Jag gillar att mitt hem i stort sett alltid står redo för att kunna ta emot oannonserade besökare, att jag inte måste få panik om det skulle ringa på dörren. Det är bra grej :)

Men ja. Hänga med Johan ikväll, gå på vinprovning imorgon (skall försöka komma ihåg att få med mig kameran!) och på söndag blir det bara att slappa. Och så springa varje dag, såklart. Trots allt som pågår så är jag väldigt tillfreds med mitt liv. Det ni <3

Dag för dag

Seg idag. På bloggen, i alla fall. IRL har jag ju redan promenerat och sprungit och kokat kaffe ett par gånger (till kollegorna, jag dricker fortfarande inte kaffe) och suttit här och surat över det pissiga vädret. Igår var det solsken, barmark och gött — imorse låg det decimeterdjup blötsnö över världen och nu är det bara SLASK där ute. TRÖTT PÅ DET. Jag trodde att vi skulle slippa detta nu, men tydligennnnn är star-urar en grej på fastlandet också? Eller??? Hur som haver: Väderkränkt.

Nu har jag sprungit 70 gånger i år och det är fortsatt mycket ballt och mycket givande. Lite mindre ballt och givande idag eftersom jag sprang i fotdjup slask och mest var trött på livet (wah wah) men annars är kroppen mycket nöjd och glad. Jag vågar fortfarande inte se längre framåt i tiden än imorgon, imorgon, imorgon hela tiden, men självklart finns ju en dröm och förhoppning om att jag skall lyckas springa varje dag året ut, och sedan fortsätta därefter. Men man får ta det dag för dag, det kan hända tusen saker som påverkar och jag vill inte göra mig själv besviken i onödan för att livet liksom DRABBAR. Det är ju sådant man inte kan göra något åt.

Det är torsdag, det är mindre än tre timmar kvar av dagen och sedan skall jag hem och ta en torsdagsöl innan jag travar över till Johan :) Igår sprang jag ju dit, vilket initiellt kändes segt som fan men i slutändan blev det tre kilometer allt som allt, vilket ju innebär att jag behövde springa lite sicksack mellan husen för att inte stanna på 2,5 :) Det är dock inte jättespexigt att springa med ryggsäck på, men som sagt; Det fungerar. Det är ett bra alternativ de dagar när det känns som att man inte har riktigt så mycket tid man skulle kunna önska.

Har ett par olika alternativ i kylen inför kvällens torsdagsölande, så vi får se vilken det blir. Det står även öl i förberedelse inför morgondagens telefonöl med Toro — vår nya fina fredagstradition jag tidigare nämnt. Tror imorgon blir fjärde gången? Himla bra grej! :)

Mm. Det gråa därute för dagen att te sig så mycket mörkare, och jag hoppas verkligen att vi är tillbaka på solsken och en gryende vår snart igen. Vill inte ha mer slask nu, det gör mig LEDSEN I SJÄLEN, detta.

Right-oh.

Ha en fin dag osv!

Ut med det gamla, in med det nya!

Det är onsdag men det känns som en torsdag så den här veckan blev just mycket långsammare. NÅVÄL.

Handledarkurs ikväll och Risktvåan på fredag, sedan är veckans alla kurser avklarade. I helgen skall jag som sagt var ut lite, och sedan blir det ju bara att chilla med Johan såklart <3

Igår hade jag bra häng med Andreas och drack vin och snackade skit fram tills jag nästan somnade vid halv tio, så då åkte han hem och jag lade mig och sov. Lite seg idag, sprang inte imorse så jag skall springa hem till Johan ikväll tänkte jag. Måste därmed se till att jag är vettig och får med mig ett riktigt ombyte kläder så att jag har något att ha på mig när jag går hem imorgon bitti: VIKTIGT. Har i alla fall förberett genom att lägga fram min enormt lätt-ihopvikbara jacka så att den kommer med :)

Vi fick nytt kylskåp på jobbet idag! Det tidigare har under en längre tid bråkat och väsnats, och idag stod det och brummade så illa att jag började bli TOKIG på det, så Ingo ringde över till kylskåpsgrannen och ett par timmar senare stod en ny, shiny kyl här. Den väsnas inte alls! Den har ett väldigt lågt ljud — som med all elektronik är det ju svårt att hitta något som är fullständigt tyst, men det gör redan enorm skillnad att inte ha brummande, skallrande och tjutande i bakgrunden hela dagen. Woo! De små sakerna, ni vet <3

Hittade en klänning jag vill ha och den kostar typ 400 spänn men jag har ju INGEN shoppingbudget just nu, så det känns ju lite sorgligt. Jag får hoppas att den finns kvar i framtiden när jag har lite pengar på hög att handla något nytt för, annars får jag väl överleva utan. Såklart.

Aight. Skall göra mackor till kvällens kurs om en liten stund, samt börja kika på vad vi behöver beställa hem nästa gång jag lägger en order till STR. Såg att handledarböckerna börjar ta slut, bland annat. Försöker ju lägga så smarta beställningar som möjligt så att vi inte lägger mer pengar på saker än vi faktiskt behöver :) Optimera osv ^^

Ha en fin dag! :)