NU!

liten svamp

Morgnarna blir kallare och kallare! Idag är det bara 13º, en viss skillnad från de 19º samma tid häromdagen. Vi verkar äntligen ha gått in i hösten nu! Det är grått och regnigt och blåsigt (säger jag samtidigt som solen skiner rakt in i datorskärmen och värmer min rygg, men det regnade faktiskt igår!)

Veckan har varit bra. Åsa hämtade min gamla soffa igår så nu är det väldigt tomt i vardagsrummet. Efter att soffan var borta dammsög jag vardagsrummet, men det är så mycket damm som varit samlat därunder att jag spenderade återstoden av gårdagskvällen + denna morgon åt att nysa och snörvla. Nu är jag borta fram tills söndag kväll och då hämtar jag och Toro min nya soffa, vilket jag ser fram emot rent barnsligt mycket! Det kommer att bli så himla bra detta! :D Så måndag är vikt för att städa och fixa i vardagsrummet. woo :D

Så ja. Möbelpepp! Och så solsken på det. Och så pappa som så väldigt godhjärtat och givmilt delade med sig av farmors arv med oss barn, så plötsligt har jag inte längre ekonomisk panik utan kom plötsligt på plus? Wow. Jag kommer att fortsätta leva efter min budget, i synnerhet med tanke på att den fortfarande ser sjukt positiv ut för oktober, men det känns så oerhört bra att inte längre behöva få ångeststick i hjärtat varje gång jag tittar på mitt bankkonto. Jag skall nu så fort jag kan betala av resten av min kreditskuld + betala tillbaka pengarna jag lånade av mamma för ett år sedan, och resten av pengarna har redan förts in på mitt stora sparkonto + julklappsbudget. Nu kan jag andas ut, lite. Tack ♥

Fredag! Allt är ändå ganska bra. Saker i bakgrunden är fortfarande skit, men jag har inte behövt fokusera på det den här veckan. Jag har fått lite andrum.

På söndag fikar jag och Martin med Fredrik och Frida & familj. Det ser jag fram emot just nu! Och att få träffa Martin ikväll, såklart. Finaste Knips.

Ha en bra helg, hörni <3

T-86 and counting!

DSC_0379

Men nämnde jag att jag köpte årets första julklapp häromdagen? :D Första julklappen är till …min brorson Bobby! Jag hittade världens gulligaste dinosauriedräkt som jag hoppas att han skall gilla :D Nu skall jag bara komma på vad jag skall ge cirka ALLA ANDRA också. Fast jag har redan en hel del idéer så det här skall nog kunna bli bra. OCH jag har gjort en önskelista för mig själv också! Folk frågar ju ibland efter sådant och istället för att bara svara ”presentkort på Sephora” så har jag även listat upp lite mer specifika saker jag vill ha. …varav det mesta är från Sephora, men ändå. Det kan ju vara roligare för folk att gå in och köpa ett specifikt läppstift istället för ett presentkort bara, tänker jag? :)

Till Martin har jag hittills inte kommit på något som INTE kostar minst femtusen. Jag vetefannnnnn. Jag vill ju ge så himla bra saker alltid? Jag vill alltid överträffa tidigare år. Eller ja, julklapparna han fick förra året var nog inte så bra, så det borde ju vara enkelt att överträffa, men ändå.

Det är 86 dagar till julafton och jag tänker tjata om det precis hur mycket jag vill! :D Favorithögtiden på g woooo!

Å andra sidan förväntar jag mig en hel del drama kring jul i år. Det är tröttsamt. Jag vill bara att alla skall vara glada och trivas och må bra och bli glada för sina julklappar, men på grund av omständigheter så kommer åtminstone en person att vara onöjd. Och på något sätt är det plötsligt mitt ansvar. Suck. VI FÅR SE vad som händer med allt. Orka ta ut detta redan nu? :) Det kanske löser sig, vem vet!

Ha en bra dag! :) <3

Höst!

Foto: Mia Schlyter (2011)

Foto: Mia Schlyter (2011)

Höstväderrrrrr idagggggg! Det är grått och blåsigt och löven fladdrar ner från träääääden! :D Så himla bra! Also: VÄLDIGT milt ute. Jag blev förvånad när jag kom utför dörren förut och det liksom var …varmt? What! Det stod 17º på termostaten på jobbet när jag kom hit och det kan nog stämma bra. Sjukt varmt för att vara en morgon nästan i oktober? HIMLA BRA, i alla fall!

Also, loltroll på att jag säger att jag nog skall ta en bloggpaus och sedan fortsätter att blogga? Så himla konsekvent ibland. Men jag tror att en headsup ändå får föreligga, att ifall jag slutar posta så är det förmodligen bara temporärt och för att jag behöver ta en paus. Just nu känns dock det mesta okej. Eller ja, så okej det kan kännas efter omständigheterna? Jag har ett mail jag fortfarande inte velat läsa, så det har legat oläst nu i två veckors tid. Det blir så ibland. Det behöver vara så ibland. Jag läser det när jag känner att det är dags. Det är det inte just nu.

I alla fall. Idag har jag tvättid, och innan dess blir det massage på jobb. Jag skulle också behöva springa, om jag kan hitta tid för det. Jag har en hel del att stå i hemmavid, i synnerhet med tanke på att det just nu verkar som att jag kommer att få in en ny soffa i hemmet i helgen? Iochmed att vi byter kontor nu nästa vecka så skall företaget göra sig av med alla gamla möbler, och en av mina kollegor verkar ha paxat 95% av alla dessa möbler. Jag nämnde för Toro i måndags att den enda grejen jag egentligen velat ha var just den här soffan, och igår fick jag reda på av vår kontorsansvariga (som hade hört mig) att möbelkollegan inte skulle ta soffan trots allt och att jag kunde ta den. Så just nu styr jag och Toro upp ifall vi kan hyra ett släp på söndag och hämta soffan och dumpa i min lägenhet – vilket också innebär att styra upp att någon annan kommer och tar min soffa och äger den istället, för jag vill a) inte ha två soffor och b) inte ha kvar DEN soffan :P Just nu har jag tre intressenter på min gamla soffa, så allt hänger på att jag kan kommer åt den ”nya” soffan. Det kommer att bli SKITBRA med den soffan hemma istället! Det kommer att ändra hela känslan i vardagsrummet, och den kommer inte att blockera bokhyllan så som min nuvarande soffa gör. Så himla pepp på detta! Gratis är bäst woo! (eller ja, får ju betala ~250 SEK för släp men det känns som en sjukt låg kostnad för en ny möbel?)

Jag skall se ifall jag kan ta lite före-/efterbilder med gamla och nya soffan, så skall ni få se hur himla bra det blir :D Det skall bara lösa sig med bil och släp och allt först…

Helgens planer ändrades lite sådär i sista sekund (well, igår?) och jag skall prata med Martin om den nya möjligheten som dök upp vid horisonten. Vi får se vad det blir av helgen, och vad det blir av med personen som nu ändrade planerna. Ibland känns allt så himla motigt, och ibland känner jag bara ett stort ”I don’t give a damn” över hela grejen.

Nästa helg då… NÄSTA HELG! Det blir skitbra! Då blir det jakt på brudklänning för min blivande svägerska ihop med hennes syster. Det har jag nog nämnt? Jag nämner det igen, det är min blogg så jag bestämmer! #gud (speaking of gud så gick jag typ ur Svenska Kyrkan igår?? det ni!) Jag är så himla pepp på detta. Det är precis vad jag behöver just nu, en kul helg där vi bara skall snacka bröllop och tjejgrejer och smink och hår och whee! Jag fattar inte hur jag stod ut under min period då jag ba ”tjejer är så mycket drama umgås hellre med killar!” för herregud vad mycket mindre drama det är på tjejer tbh? Jag har saknat att ha tjejkompisar. Nu HAR jag tjejkompisar (som t.ex Michaela och Mia! ♥) och det känns himla fint faktiskt. Vilka grejer man kan prata om? Allt är bra!

Men ja. Det var dagens inlägg! Lite peppigt och plottrigt och höstigt typ? Det skall vara så!

Två saker:

Idag har jag väl mest bara det här att säga:

1. Jag kom på att jag INTE skall röra pengarna jag har över i min budget den här månaden – de behövs nästa helg när jag skall bo på hotell i Helsingborg och kolla på brudklänning med min blivande svägerska och hennes syster.

2. Jag sprang igår. Det var bra. Mindre bra att jag hade magen full av köttfärs och ville kräkas cirka hela tiden, men jag kräktes inte och jag lyckades springa fem kilometer vilket jag är nöjd med. Strunta i tiden, jobba på kilometrarna. Ingen bryr sig egentligen, bara jag. Och jag vill hellre långt än snabbt, tänker jag. Spela roll. :D

Vuxenleken, del 2

Screen Shot 2015-02-19 at 09.45.34

Godmorgon! Ny vecka, nya möjligheter. I helgen blir det Göteborg, fram tills dess… VEM VET!

Idag är det måndag. Måndag är sedan en månad tillbaka min veckohandel-dag. Det fungerar så bra! Jag gör en meny och skriver en bra inköpslista och så fyller jag kylen och klarar mig fram tills nästa måndag. Det är inte ens något revolutionerande, det är väl vad de flesta normala vuxna gör liksom, men jag är glad ändå. Det fungerar som jag vill. Det hjälper mig att spara pengar. Den här månaden verkar jag till och med ha en liten budget för shopping, whaaat? Skall dock låta de pengarna vara någon vecka till innan jag eventuellt rör dem. Jag behöver nya kuddar till sängen men vill inte försätta mig i en jobbig sits längre fram i månaden genom att lägga dem på ”onödigheter” just nu. (vill också köpa smink wooo)

Men ja, i ärlighetens namn: Behöver byxor och behöver ett par sköna hösttröjor. Det blir inte av i denna vecka, dock. Vi får se när vara och hur jag spenderar de där pengarna, såvida jag inte plöstligt hittar någon läskig räkning jag kanske har missat (!!!) (nä men sådana räkningar finns inte, no worries :)) (ps: skall dock köpa födelsedagspresent åt mamma också)

OKEJ. Måndag! Som sagt, till affären idag. Sedan laga middag + lunchlåda och sedan …springa?! What! Iochmed förkylning och dåligt psykiskt mående förra veckan (denna djävla sörja alltså -_-) så blev det inget tränat ALLS. Jag behöver alltså kicka igång mig själv igen, och då känns det ju vettigast att bara ta tjuren vid hornen och sticka ut igen. Skall köra Zombies, Run! och det är väl typ vad mitt tidsmål är; 30-35 minuter träning. Det är bra grej. Jag vill inte tappa löpträningen igen. Jag vill springa varje vecka, varje månad fram till Göteborgsvarvet och sedan mer därefter. Jag tycker ju OM att springa, liksom! :)

Men ja. Nog om allt sådant. Jag hoppas att ni har haft en bra helg? Och så önskar jag er en bra dag. En bra vecka! Let’s do it! :)

En söndag :)

p1080265

Jag vaknade 08:40 idag, 20 minuter innan utsatt larm. Försökte somna om, men efter att jag vridit och vänt mig ett par gånger så blev det att jag pillade på telefonen istället. Det fungerar det med!

Gick upp, åt frukost och funderade på vad jag vill ha ut av dagen. Jag har ju flera gånger funderat på att cykla ut till Torup, ta en promenad och cykla hem igen. Det är alltså tre mil på cykel och en mil på fot..? Ja, varför inte? Det är skitfint väder idag!

Steg ett var att bestämma sig för ifall jag skulle äta lunch först, eller om jag skulle göra lunchlåda och ta med. …gör lunchlåda och ta med! Woop! Så ja. Jag spenderade en timme åt att förbereda mat, få på mig kläder, pilla på datorn, kyla vattenflaska osv. Sedan när allt var klart gick jag ner i källaren och hämtade min cykel och insåg att det var dåligt med luft i däcken. Stannade till vid cykelstället på hörnet av torget och fyllde på både fram- och bakdäcket, och sedan cyklade jag iväg. När jag i stort sett var där man svänger av när man cyklar till Bulltofta hade redan all luft gått ur bakdäcket igen. Jag kan fan inte cykla 3 mil utan luft i däcket? Dels pga JÄTTEJOBBIGT och dels pga det förstör hjulet. Ugh. Okej… Snabb revidering av planerna, in på Bulltofta! Dvs gick med cykeln från och med här.

p1080284

Gick femkilometersslingan efter att jag parkerat cykeln, och lyssnade igenom S1E01 av Zombies, Run! Skall köra en ZR!-utmaning nu i oktober så detta var ett lagom intro tillbaka in i spelet.

p1080287

Efter att jag gått mitt varv stängde jag av spelet och tog fram kameran, och började ta kort på allt möjligt omkring mig. Resultatet ser ni ju här i inlägget, så finns nog inte så mycket att säga om det :D

p1080290

Sedan satte jag mig på en bänk i skuggan med helt otrolig utsikt och åt min pastasallad och myste. ALLT ÄR BRA KOMPIS! Jag var himla nöjd, faktiskt. Det är jag fortfarande, såklart :D Nu skall jag duscha och sedan blir det lite GW2 tänkte jag nog.

p1080297

*derp face* Hej!

p1080312

Denna sensommar alltså? Det är så varmt ute! Fördelen är att det är himla mörkt på kvällarna, så man kan vara ute och njuta av sol och varmt på dagen och sedan mysa hemma med tända ljus och en kopp te på kvällarna ändå :))

p1080314

Motljusfoto woooo

p1080316

Det var allt. Hej svej!

Fullständigt ologiskt?!

p1080206

Dessa fem hjältar hämtade jag ut på Systembolaget igår eftermiddag! Fem riktigt sura djävlar = the best :D Jag var även cirka dagens bästa kund när jag bytte plats på den fulla korgvagnen (vid kassan) och en tom korgvagn (vid entrén) så att kunderna som kom in kunde få korgar. Kassörskan förklarade att de hade sjukfrånvaro, och så är det ju lönefredag. Sedan tackade hon mig fem gånger och var märkbart lättad över att hon kunde få slappna av från korgpaniken en stund. Det kändes bra att kunna hjälpa till och att något så litet gjorde så stor skillnad för henne :)

p1080220 p1080222

Sedan tog jag ett bad och drack en av mina sura. Det förvånar mig  väldigt mycket att jag får helt olika bildkvalitet beroende på ifall jag har ljudet påslaget på kameran eller ej? Dessa ovan är tagna med ljudet på. Här har ni ett exempel på en bild med ljudet av (i skumrask, bör tilläggas. i bra ljus är det ingen skillnad):

p1080213

VARFÖR BLIR DET RANDIGT!? Det har blivit så hela tiden, ända sedan jag först upptäckte att man kunde stänga av ljudet. Jag menar, det har ju verkligen inget alls med ljudfunktionen att göra, men så fort jag tar bilder i sämre ljus och har ljudet av så blir det randigt. HUR I HELSIKE? o_O

Idag gick jag upp klockan åtta, och jag skall strax ta en promenad till Caroli för att köpa henna, gå på Apoteket och svänga inom Kicks. Kanske tar en titt på H&M också, för att se ifall de har något kul i lager för tillfället :) Sedan skall jag städa lite, tänkte jag. Det är en ”ta hand om sig själv och hemmet”-helg detta. Det är bra grejer.

Ni får ha en bra dag hörni! Kram :)