It’s friday, I’m in love

Idag får jag äntligen träffa denna stiliga krabba igen! HUR BRA SOM HELST. Först skall jag jobba och sedan skall jag plugga körkortsteori på en buss i fyra timmar, men efter det – då djävlar! :)

Jag har fortfarande helt galen träningsvärk, men det känns liiiite bättre än igår – förmodligen för att jag såg till att röra på mig någorlunda när jag kommit hem igår eftermiddag. Det blev dock inget springa av idag heller; jag får låta kroppen vila över helgen så blir det springa mån+ons+fre nästa vecka istället. Efter det blir det en veckas vila igen innan jag kan fortsätta med träningen, så jag försöker att ta tillfället i akt och hålla igång vettigt innan jag skall sitta i ett baksäte och titta på gröna ängar, pepparkakshus och militära sevärdheter i en vecka. Och sova. Jag minns att jag sov en hel del när vi bilade till England för två år sedan, så jag misstänker att det blir en hel del naps den här gången också ;)

Veckan har varit okej. Det är stökigt hemma, vilket gör att jag kommer hem och känner att jag inte orkar göra något. Jag kommer dock att jobba på att lösa det nu i kommande vecka, så att det är fint och trevligt när jag kommer tillbaka från Tyskland. Jag har äntligen kommit igång med teoripluggandet vilket känns bra, men jag har även inset att jag mest troligt inte alls är redo för en uppkörning efter att mina sista tre körtillfällen nu snart är avklarade. Jag behöver köpa till tio lektioner till (= 5 körtillfällen eftersom jag kör dubbla) och efter det så bör jag vara redo. Vi får se dock, jag gör inget alls innan jag har kört färdigt och vet precis var jag står i allt detta. Det känns oavsett vad bra att ha kommit igång klokt nu :)

Men ja. Nu skall jag jobba vidare och sedan försvinner jag över helgen. Är det förresten inte konstigt att vi snart drabbar samman med första juni??? Hur fasen blev det sommar helt plötslgit? Det var ju jul bara nyss! Vad händer med tiden!? wat.

Ett talande huvud och en ömmande kropp

IMG_20150527_095152

Det blev innebandy igår! Det gick jättebra! Jag hade inte ont! Jag lyckades göra ETT mål på en timme! Jag har knappt sovit inatt på grund av träningsvärken! Jag fick ta bussen till jobbet för jag klarar knappt av att gå! Wooo!

Jag har så ooooont i min kroppppppp. Men det betyder ju bara att jag har aktiverat muskler som inte är vana vid att göra grejer och att de nu försöker bygga ihop sig igen – vilket stärker dem – och det är ju faktiskt en bra grej även fast jag går som en 85-åring och mest av allt bara vill krypa ihop i en liten boll någonstans och gny. Jag hade ju alltså lagt fram kläder och ställt klockan och planerat att gå upp vid fem och springa (jag hade planerat en finfin sträcka att springa, till och med!) men jag vaknade till en timme innan klockan ringde, insåg att kroppen var död och gav direkt upp hoppet om en morgontur. Det fick bli lite sovmorgon istället, även om sömnen inte direkt var något att hänga i julgranen pga sov dåligt pga hade ont.

Jag drömde en djävla massa konstiga saker men det jag minns bäst är att Al Bundy’s huvud var med. Ja, hans huvud. Nej, inte resten av hans kropp. Han hade blivit halshuggen av någon kvinna, men huvudet levde fortfarande. Lite som i ”The Brain that Wouldn’t Die” (även känd som ”The HEAD That Wouldn’t Die” för varför skall man vara konsekvent för) med Jan in the Pan. Han var hur som haver sjukt bitter – well, ni vet, utöver det vanliga – över att han numera bara var ett talande huvud utan kropp.

Körlektion igår och jag hetsar fortfarande för mycket. Missade en STOPP-skylt vilket var sjukt pinsamt, men lyckligtvis var det ingen annan trafik i närheten så det var ingen fara på det viset. Men ja. Nej. Jag VET ju att man skall stanna vid stoppskyltar, men jag var verkligen helt blind för den. Sedan fick jag leka på motorvägen och det gick bra, men jag fick hjälp vid en avfart som låg precis vid en påfart för där var det djävlar i mig knivigt att ta sig in utan att krocka med folk. Eller, så uppfattade ju i alla fall denna elev det, så. Nästa vecka kör jag på måndag+onsdag, veckan efter är jag i Tyskland och direkt efter semester har jag lektion på måndagen och Riskettan på torsdagen och, öh, sedan är det slut på lektioner. Jag insåg dock under gårdagens körning att detta med att behöva köpa till lektioner nog är något jag faktiskt behöver göra, för jag känner mig inte alls fullt så bekväm med att köra som jag borde göra by now. Jag kan ta mig fram med en bil utan att skada andra eller mig själv, jag kan ta mig från punkt A till punkt B, men det är så mycket överallt omkring att jag nog vill ha lite mer tid att finslipa tekniken med lärare i bilen. Vi se hur det känns efter att mina sista sex lektioner har avslutats :)

herregUD denna träningsvärk?!

Något nytt, något gammalt, något blått och öh, böcker

Okej, efter YTTERLIGARE ett massive fail från Strava där den vägrar att ha koll på cirka något alls när jag cyklar så skall jag nu testa MapMyRide. Förhoppningsvis är den svaret på alla mina böner osv, men jag lär ju skriva något om den här sedan när jag har fått testa lite.

Nåväl. Igår satt jag 90 minuter på biblioteket (Malmö Stadsbibliotek, så himla fint!) och läste körkortsteori. Hann väl en sisådär 70 sidor eller så i boken, men jag fokuserar ju mer på att verkligen hårdläsa och försöka plocka upp kunskapen + göra anteckningar snarare än att ta mig igenom boken i normal hastighet, så :)

tumblr_noyukj9Uja1swv52fo1_1280

Väldigt inspirerande plats, och så himla fint att sitta rakt i solskenet och titta ut på naturen mellan varven när jag lät hjärnan smälta vad jag just läst.

Problemet är bara att hur mysig omgivning jag än har (bibblan) eller hur mycket jag än romantiserar pluggandet så är jag så djävla trött på det. Och då har jag knappt ens börjat :P Jag var inget fan av pluggande i skolan heller, men där hänger inte betygen (som för den delen var väldigt bra :)) på liv eller död vilket det kan göra när det kommer till trafikregler och att ha koll på vad man gör som förare :P Men jag fixar detta, no worries :)

Har även tagit hem en sådan där teori/test-app som jag pillade lite på innan jag gick hemåt efter min studiesession igår. Jag fick underkänt på första provet jag lulztestade (19/30 poäng – körde inte ett helt prov :)) men det spelar ju ingen roll alls. Det ger mig mest en överblick över vad jag kommer att behöva plugga extra på. Tydligen har jag god koll på skyltar och stadskörning, t.ex. Det handlar nog väldigt mycket om tur också, det känns ju som att många svar var ”Äh vafan klicka på något bara” även fast jag försökte att tänka över varje svar. Jaja, sluttjatat om det :)

Screenshot_2015-05-26-17-54-54

Idag har jag dubbellektion på körskolan, vi kommer att fortsätta där jag har hållit mig fast de senaste typ sex lektionerna; stadskörning och köra efter anvisningar. Ledorden är ta det lugnt, planera i förväg, ha bra uppsikt runtom bilen, var beredd inför obevakade/bevakade övergångsställen och korsningar. Jag var lite hetsig när jag körde i måndags; överlag gick det bra, men jag hetsar för mycket. Kör lite för stressat. Jag hoppas att det främst berodde på att det var första körtillfället på över en månad och inte att jag plötsligt blivit en vårdslös förare :/

i can haz writes books?

i can haz writes books?

Och, till allas förvåning – främst min egen! – så bestämde jag mig för att spela innebandy idag och har därför med mig träningskläder och hela tjofräset. Jag har inte spelat innebandy sedan slutet av Augusti när jag fick ont, så vi får se hur det går. Eftersom vi med mig som spelare blir 9 pers så innebär det 4+5 i lagen och då finns det ju utrymme för mig att gå av och avsluta ifall jag skulle känna av att jag får ont. Woop! Jag har ju saknat detta. Jag gillar innebandy. Jag är taggad! Så håll alla era tummar för mig att jag inte får ont, pls <3

Hejsvej!

Morgonstund har guld i mund

lila-blommor-2

I söndags tog jag bort Facebook från mobilen och igår var jag inloggad på Facebook i kanske fem minuter allt som allt. Det känns bra. Jag är trött på att Facebook suger så djävla mycket energi av mig och sällan ger mig något tillbaka. Istället upplevde jag gårdagen som positivare och produktivare än på länge. Bra grejer! Man behöver pausa från saker ibland. Får se när och hur jag bestämmer mig för att göra angående Facebook sedan, men just nu fortsätter jag att hålla aktiviteten på ett extremt minimum. Det är främst min träningsgrupp jag går in för att kolla :)

I morse gick jag upp klockan fem och stack ut och sprang 2 kilometer utan stopp, och sedan 2 kilometer till där jag pendlade mellan gång och språng. Det blev lite väl mycket uppför direkt när jag började, och det känns lite i ben och rumpa just nu, men det är bra grejer ändå. Lyckas jag hålla bra fart i uppför så innebär det ju att jag håller bra fart överlag :) Dock lite irriterad över att ingen av de appar jag kör för GPS ville fungera klokt imorse. Nike+ hade koll på avstånd och fart, men kunde utöver det inte ge mig en vettig översikt över vilken väg jag tagit osv, och Strava bestämde sig för att bara fungera de två sista kilometrarna. Hade samma problem med Strava igår när jag ville ha koll på mitt cyklande till och från jobb – på väg till jobb så fungerade det tydligen bara de 3 sista minutrarna; på väg hem inte alls. Kul, tack. RunKeeper är just nu lika dåligt det. Frågan är ifall jag skall leta  vidare och testa andra appar eller om jag bara skall hålla ut och hoppas att Strava slutar strula snart? Fördelen med Strava och RunKeeper här är ju att de går att koppla ihop med MyFitnessPal, vilket sjukt mycket underlättar logging av träning utöver matintag. Jag KAN göra det manuellt, men det är jätteskönt när det löser sig själv. Får fundera lite över det där.

Idag har vi stormöte på kontoret, och efter jag har slutat jobba för dagen trallar jag iväg till Bibblan för att plugga. Jag tänkte ju som sagt plugga redan igår, men det var världens dyblötaste regn och jag kände bara att jag verkligen inte ORKAR ut och gå med böcker i det vädret. Så löjligt väder för övrigt – det syntes knappt att det regnade men herredjävlars vad blöt man blev så fort man kom ut i det.

Körlektionen gick bra. Vi kommer att upprepa på morgondagens lektion vad vi gjorde igår, och efter det så kan jag förhoppningsvis flytta vidare mot nästa delmoment istället. Jag TROR att nästa moment är motorväg..? Men ja. Det känns bra att jag tänker ägna en timme eller två av eftermiddagen/kvällen åt att studera och faktiskt förbereda mig klokt inför fortsatta körlektioner. Jag vill så gärna få allt detta att fungera, och lyckas ta det där drattans körkortet snart!

Men men men. Dags att dra den här dagen vidare framåt. Ha en fin dag nu, hörni! :)

Helgen i retrospekt + nu djävlar

Screen Shot 2015-05-25 at 07.08.08

I fredags stack jag ut och tog en långpromenad efter att jag ätit när jag kom hem från jobbet, och sedan blev det Hell’s Kitchen tills jag gick och lade mig vid tiosnåret. Läste lite Sandman tills jag somnade, och sedan hade jag satt klockan på ringning vid åtta på lördagsmorgonen. Vaknade på lördagen och kände mig hysteriskt opepp på ALLT. Såg knappt ens något syfte med att gå upp ur sängen, men lyckades till slut inte bara masa mig upp och äta frukost utan även ta mig iväg till Hästhagens Idrottsplats för att springa mina intervaller.

Trots att det var varmt som satan (jag sprang i linne!) och det emellanåt var lite jobbigt att inandas den uppvärma, plastiga lukten som kom från löparbanan så gick det väldigt bra. Sprang på 6:32m/km vilket är helt okej med tanke på att jag gick nästan hälften av det :) Insåg dock att jag fortfarande bara blir snabbare och inte uthålligare, så jag skall övergå till att försöka springa 500 meter längre för varje gång istället. Iochmed stormöte imorgon under dagen så tänkte jag springa innan jag börjar jobba och då är målet 2 km. Börja lagom. Kan jag ta mig längre än så så är det bara en djävligt trevlig bonus :)

Nåväl. Efter en sjukt skön rask promenad hemåt efter mina intervaller så låg jag på soffan större delen av resten av dagen och fortsatte glo på Hell’s Kitchen. På lördagskvällen kom Linnea över och så såg vi på Eurovision Song Contest tillsammans. Det var ju …eh… ”bra”, men vi hade trevligt och det är vad som räknas :) Det blev rosévinet jag fick av Puh & co: i födelsedagspresent tillsammans med lite chips och vindruvor – man får lyxa till det ibland :)

Söndagen var designerad vilodag. Jag har rört mig enormt mycket nu i förra veckan så min kropp krävde att få ligga still en dag. Med inte ens tvåtusen steg under gårdagen trots tvättid och idogt rännande mellan lägenhet och tvättstuga under ett par timmar så tycker jag väl att jag lyckades väl med denna. Sjuuukt tråkigt med vilodag dock. Jag låg på soffan i stort sett hela dagen och glodde vidare på Hell’s Kitchen, och så passade jag på att lägga henna i håret eftersom jag börjar komma farligt nära den där gränsen där jag börjar känna mig ful pga utvuxna rötter. Kom även fram till att gårdagen var den enda vettiga tiden jag hade på mig att färga skiten också, innan tysklandsresan, såvida jag inte vill stå en kväll efter jobb och dra henna i håret. Protip: Det vill jag inte.

Med henna i håret och Hell’s Kitchen på TV gjorde jag lite listor med saker som behöver fixas, packas och köpas innan vi åker iväg nästnästa helg. Känns som att läget är lite mer under kontroll nu :)

Jag har saknat Martin så djävla illa i helgen. Jag misstänker att en stor del av min opepp inför allt i världen beror på att jag känner mig halv. Ser fram emot nästa helg när jag får krama på honom igen och vara hel en liten stund igen – och sedan har vi ju en vecka i Tyskland tillsammans med Grottrollet att se fram emot.

Nu till något helt annat: Jag har sju körlektioner inbokade nu innan jag åker till Tyskland, och två efter. Vet ni vilka nio lektioner det är? Det är de 9 sista jag hade kvar av de 30 som ingick i paketerbjudandet jag köpte. Det betyder alltså att efter de här nio så är det antingen uppkörning ELLER behov av att köpa ett tiopack lektioner till. WHAT! Det känns helt vilt, och både spännande och nervöst. Vi får se vad det blir av det. Alla nio lektioner är med rätt lärare i alla fall, så det känns bra. Utöver de här nio körlektionerna har jag bestämt mig för att från och med imorgon (eller kanske idag, vem vet) ta med mig mina teoriböcker och sätta mig på biblioteket och plugga minst en timme om dagen. Läs igenom alla böcker, och sedan läsa igenom dem IGEN, och sedan börja göra övningsproven som ligger på hemsidan. Plugga satan. Få in allt detta i huvudet så att det sitter. De flesta verkar behöva göra om antingen teorin eller uppkörningen, men jag kommer åtminstone att göra allt jag kan för att slippa göra endera. Plugga plugga plugga. Bibblan är ett neutralt område där man kan sitta i lugn och ro och studera utan att bli distraherad av sin dator eller Netflix eller alla böcker som står hemma i bokhyllan och lockar och så vidare. Ni kan väl önska mig lycka till? Jag hatar att plugga :) Det är jag cirka sämst på, men ja. VI SKALL KLARA DETTA NU HÖRNI. OK?! Nu djävlar!

En goth, flera göther

tumblr_noqkeddIg61swv52fo1_1280

Dagens look för World Goth Day ↑

Jag hade ju liksom glömt av detta TOTALT. Meningen var att jag i lugn och ro skulle plocka fram en bra outfit igår och ha allt färdigt när jag vaknade imorse, men jag hade noll koll på datum alls igår så när jag vaknade imorse (tio minuter innan larmet, i vanlig ordning. good morning sunshine <3) låg jag och mysade lite i solskenet och värmen och kom plötsligt på vilken dage det var. OHWELL. Detta får duga. Lång svart kjol, kort svart topp och mitt pentagram-harness över det. Vem bryr sig :)

Tidigare år har jag ju sett ut såhär:

2014

2014

2013

2013

Lite bättre planering av kläder där, ja. Och tydligen var jag svarthårig den här tiden i 2013. Jag trodde att jag hade hunnit återgå till det röda då. (what up med gula naglar på World Goth Day, haha :D)

Nåväl. Jag sitter redan och känner mig knubbig med synlig mage här pga min magtröja. Misstänker att min stora kofta snart åker på så att jag kan hålla mig dold åtminstone så länge jag sitter ner. När man står upp dras ju magen ut lite, men nu känns det mest bulligt. Inte för att jag tror att någon faktiskt bryr sig, för så djävla intresserade är de nog inte av att stirra på hur min kropp ser ut när jag sitter ner, men vafan.

Efter 11 dagar med MyFitnessPal (MFP) börjar jag igen märka lite mer progress på min kropp. Det blir som ett spel, typ. Man har siffror att uppnå och man jobbar på att uppnå dem. Iochmed dagens outfit tänkte jag gå raka vägen hem efter jobb, men väl hemma byter jag om och sticker ut på promenad till Bulltofta. Det brukar vara runt 9km promenad ifall man tar det långa spåret, och det låter ju bra :)

Jag har ju köpt en sådan där träningsklocka från Garmin, och den är nice och jag vill använda den. MEN. Jag har alltså städat bort/ätit upp/gömt en korg där laddaren till den ligger, och jag kan inte för mitt LIV lista ut var fasen jag har ställt den djävla korgen?? Den stod på vardagsrumsgolvet. Sedan stod den inte där längre. Med tanke på hur bra jag är på att trolla bort saker på det här sättet så är det ett under att jag inte är bättre än jag är på kurragömma. Jag borde ju vara kurragömmalekandets GUD liksom.

Ensamhelg, igen. Jag planerar träning, hemmafix och förmodligen gluttande på Eurovision imorgon. Because varför inte? Ingen kollar på skiten för att de gillar musiken, hela grejen är ju att sitta och göra sig lustig över folks kläder och scenshower och whatnot. Får se ifall jag orkar, annars blir det väl lite Supernatural (mrrrr Dean) eller Hell’s Kitchen (you fucking donkey!)

Och alltså. Såhär, va. Killen som helt random började ragga på mig på Hemköp igår efter att jag först sprungit 20 minuter och sedan promenerat 30 minuter och var dödssvettig och rödmosig och iklädd inte världens snyggaste träningskläder?? Plötsligt stod han där. ”hej”. Av med hörlurarna, svara hej, avvakta och se vad han ville. ”Hur mår du?” frågade han. Jag svarade ”vem är du?” och han informerade att han var en ”helt vanlig främling, bara”. Sedan ville han veta vad jag lyssnade på och sade att jag hade fina hörlurar, ”är det bra ljud i dem?” eh ja sluta prata med mig jag är bara här för att köpa broccoli, jag är hungrig som satan och svettig som en gris och vill bara hem och ÄTA och DUSCHA. Han fattade väl att jag inte var supersugen på att snacka med random främling i grönsaksdisken på Hemköp så han tackade för sig och gick. Sedan kollade jag alla fickor för att se att mina saker fanns kvar, och de gjorde de. Bra. Hem och äta och duscha och fixa lunchlåda (fajitakyckling + sallad) och kolla Hell’s Kitchen och läsa Sandman och sova. Hepp!

NÅVÄL. Hejdå.

Ömma min rygg, stärk mina ben

11137177_980381675313379_3020416966383795575_n

Torsdagsmorgon med solsken och Lana del Rey och i eftermiddag får jag massage!

Träningskläderna i väskan, skall testa att springa på löpbana senare tänkte jag. Får se hur det går, men känner mig åtminstone taggad att försöka :)

Det här med att lista ut vad man skall ha på sig när man tränar utomhus och vädret inte helt och hållet har bestämt sig för hur det vill vara. Jag menar, på sommaren springer man i linne och kortbyxor och det är för varmt oavsett vad, så där är det ju lättare. Det är bara att inse att det inte går att hitta kläder som för en att känna sig sval nog när det är 800º (du kan lita på mig) och solfan gassar en rakt i ansiktet vilket håll man än tittar åt. Nu, under upptrappningen mot sommarväder, så är det antingen för svalt eller för varmt ute. Man tar på sig hoodien för att inte frysa och när man sprungit de första 200 metrarna så börjar man ångra det beslutet så djävla hårt – och sedan, när man sprungit färdigt och svalnat lite så fryser man och tackar satan för att man hade hoodien med sig. Det finns inga rätt, det finns bara fel. Men ja, oavsett vad så är det så djävla skönt att komma ut och röra på sig och man är ju KUNG efteråt. Man är bara en KUNG på olika nivåer av helvetestemperaturer.

Det är lite svårt, ändå. Jag tränar tre gånger i veckan och äter efter mina mål. Jag märker skillnad i kroppen men jag vill ju att det magiskt över en natt skall gå från meh till HALLELUJA. Det fungerar inte så, det tar veckor eller månader innan man får det man vill ha av detta. Det handlar bara om att hålla ut, hålla humöret uppe och hålla fast i hoppet. Det kommer att hända, det är bara en tidsfråga. Men herregud vad svårt det är med tålamodet ibland? Det här är varför folk ger upp. För att det tar tid. Keep going, keep going. Varje träningspass gör mig bättre, oavsett ifall det syns på kroppen eller ej. Varje träningspass stärker muskler och gör mig snabbare eller uthålligare eller bättre på något annat sätt. Det är så det fungerar. Ingen träning är någonsin bortkastad. Ett är mer än noll.

Men ja. ’Nuff about that. Jobba, massage, springa, Hell’s Kitchen ← koncis sammanfattning av dagen. Hepp!