Umm

Jag har varit hemma idag också. Drömt så mycket sjuka saker. Del ett, varför är alla jag drömmer om så djävla vidriga?? Fucking skärpning. Del två, jag åt något som visade sig vara någon form av kroppsdel (??) full av blod och rusade in på en jätteäcklig toalett och kräktes blod och curry (????) så öh jag håller mig nog vaken inatt thank you very much.

Skall jobba imorgon, är planen. Skall strax lägga fram kläder och sedan lägga mig (eller????) så ni får gärna hålla tummarna att jag mår bättre imorgon pga blir dimmig i huvudet om jag sitter upp en längre stund vilket såklart är suboptimalt när man jobbar i reception.

Ugh

Ja nej här är det inte mycket aktivitet just nu. Jag har feber och har varit sängliggande sedan igår. Lyckades just ta en dusch och nu skall jag däcka igen. Sur över att jag missar jobb, lite stressad inför loppet jag skall springa på lördag, öm i hela djävla kroppen. Heja.

Snyggeöl

Hej, här är världens snyggaste ölburk och det är väl cirka det viktigaste jag har att säga idag :))))

Nej men serri; Tittade på the Disaster Artist igår — filmen om Tommy Wiseau och inspelningen av the Room. Sjukt bra film! Detta inspirerade såklart till att ta hem och titta på the Room tillsammans med Martin och vi hade en riktigt udda-rolig kväll/natt lol. Jag kan säga att man drömmer väldigt konstigt om man ser dessa två filmer back-to-back och sedan lägger sig för att sova. Wow.

Idag vaknade jag när jag vaknade (inget larm, woo!) och efter en snabb frukost tog jag en promenad på två timmar / 12 kilometer bort till Gamlestadens tågstation där jag hoppade på tåget och åkte hem igen. Sedan dess har jag duschat (wooo) och tittat på MovieBitches. Skall strax se MER MovieBitches, ville bara uppdatera här innan det faller i glömska osv.

Jag har haft ont i halsen sedan jag vaknade men hoppas djävlar i mig att det inte betyder någonting. Det är för fan bara tre veckor sedan jag var sjuk sist, wtf är detta? Skall springa ett lopp nästa lördag och har noll lust att vara sjuk innan dess så LÄGG AV MED DETTA NU. Tack.

Planen för veckan är att springa mån/ons/lör och att EVENTUELLT testa nya terrängskorna uppe kring Surtesjön på söndag, vi får se. Om de passar så behöver jag gå in dem lite innan jag får för mig att sticka ut i skogen med dem, det känns som drömupplägg för sönderskavda fötter annars.

Ni får ha en fortsatt fin söndag! Vi skall eventuellt titta på This is Spinal Tap eftersom Martin inte har sett den förut — själv har jag nog sett den åtminstone tre gånger, men den är ju kul så varför inte :D Hållbar film från 1984! Jag är också en hållbar film från 1984. Eller ja, jag är från 1984 i alla fall. Det ni!

Hejrå!

Foxy foxy

Jag vaknade en halvtimme före larmet imorse och gick upp och tvättade. Sedan en kort löparrunda — bara tre kilometer, men helt okej tid. Nu ikväll har jag tagit en promenad i ett väldigt dimmigt Surte, nästan lite surrealistiskt.

Jag har inte sytt något idag, eller gjort något annat som har med syende att göra. Det finns det fortfarande GOTT om tid kvar att göra. Jag har däremot funderat på broderier! Till min orangea klänning. Jag tänker … rävar. Skall skissa lite på det.

Jag har inte så mycket mer att säga idag, men försöker ju posta lite varje dag så öh hej :D

Ljuset

Det var bra häng hos mamma igår. Jag bakade tre saffranspannkakor och sedan såg vi på hockeyn. Mamma körde mig hem så att jag slapp en timmes resa med buss och tåg i det räliga vädret, och det var ju himla snällt. Eftersom jag var hemma vid nio istället för tio-halv elva så HADE jag kunnat förbereda att springa idag på morgonen enligt originalplanen, men istället hade jag lite hemmaspa och använde typ fem olika hudkrämer och gick sedan och lade mig och riktigt gottade ner mig under täcket.

Sov okej, drömde helt åt helvete. Som vanligt här i framtiden, typ. Det blir väl bättre, det är bara all stress jag undviker att bearbeta på dagarna som kommer ikapp på natten cirka. Det är okej. Jag sover tillräckligt bra ändå.

Fick ett par nya skor av mamma pga hon är cirka snällast i världen. Tog dem på mig idag när jag gick till jobb, vilket resulterade i ett besök på apoteket och väldigt ledsna småtår. Oops. Hade tänkt promenera till Fredrik efter jobb, men får åka hem och byta skor först. Räknade lite på vilka tåg jag behöver ta osv och jag kommer fortfarande att gå till Fredrik, jag bara hoppas att jag med andra skor kanske kan få behålla huden på tårna lite till :P

Det blir bra!

(aj)

När jag kommer hem ikväll skall jag nog styra upp lite syutrymme i köket så att jag kan fixa kanterna på det tyg jag vill försöka hinna tvätta imorgon. Sy! Jag vet fortfarande inte vad jag skall göra än, haha. Eller ja, jag vet ju att det skall bli två klänningar, men jag är inte helt med på noterna hur de skall se ut än, och det är ju en fördel att ha koll på innan man börjar klippa i tyg och hej och hå. Jag behöver nog ta ett beslut ganska snart — jag har ju fått låna symaskin av Rigmor just nu men jag misstänker att hon nog kan vilja ha tillbaka den relativt snart, så. Jag har en idé om hur jag VILL göra underklänningen, men jag har också en idé om att göra denna ganska neutral och sedan göra en *till* i framtiden, som kan se ut sådär som jag lite fantiserar om. Det krävs ett mönster jag inte har, och jag är lite för feg för att våga höfta FÖR mycket när jag skall sy.

MEN det skall bli kul att ha ett litet projekt att pilla med. Det ser jag fram emot.

Jag har väl inte så mycket mer att säga just nu, så ni får ha en fin dag! Här är det nästan solsken, så jag ser fram emot en promenad i LJUSET hem till Fredrik sedan :3 Eller ja, det börjar ju mörkna någorlunda däromkring, men det är ljust EN STUND.

Bra!

Det blev en bra runda igår! Jag var inte SNABB, men det är inte viktigt just nu. Jag lyckades ta mig igenom hela intervallpasset och kunde regga en rimlig mängd kilometer i min app. Bra grej! Det var också svinhalt och kallt som satan, men jag hade broddar på och kylan överlever jag så länge jag håller mig i rörelse — bra motivation, med andra ord ;)

Imorse tog jag en promenad på 8 kilometer på väg till jobb och när jag kommer hit så visar det sig att Ingemar har köpt SEMLOR åt oss. Vilken grej! Jag skall äta en och jag tänker njuta av det!

Det är ytterligare en bra dag på jobb. Det har varit en bra vecka på jobb hittills. Saker har flytit på bra, vilket känns väldigt skönt eftersom jag har en del i skallen just nu. Mamma skall ha telefonmöte idag re: vårdplanering för mommo, vi skall snacka om det ikväll när jag skall hjälpa henne baka saffranspannkaka.

Imorgon efter jobb skall jag som sagt träffa Fredrik med familj, och hade först tänkt att jag då får springa imorgon bitti före jobb, men jag gör EN FULING: Jag springer på lördag istället. Mamma ville se hockeyn ihop ikväll och det hade varit skönt att komma hem och INTE vara jättestressad över att jag måste somna snabbt som fan för att orka springa imorgon. Så länge jag faktiskt springer på lördag så håller det fortfarande, mina tre dagar i veckan. Ibland får man pussla om livet lite, faktiskt.

Det blir ju lördag nästa vecka också, eftersom jag skall springa lopp då. Så det så!

Jag skall återgå till mina kontrollistor och alltvaddetheter nu, ni får ha en fin dag <3

Underhållsarbete

Jag stack hem till Rigmor efter jobbet igår och åt macka och snackade skit i typ två timmar innan det var dags att kika på vad det var hon behövde hjälp med i Excel. Det visade sig vara en grej som var enkel att lösa och jag kände mig väldigt nöjd med mig själv när jag gick hemåt pga kunde vara HJÄLPSAM. Viktig grej, faktiskt.

Hämtade ut ett paket på posten (bland annat en kuddhylla (??) man kan ha i knät och ha laptopen på) och lade mig sedan relativt tidigt pga var frusen från min promenad hem i snövädret. Ingen snö idag dock! Solsken och någon form av väldigt kalla plusgrader. Hepp. Bra grej dock, jag skall ju springa ikväll efter jobb och då får det gärna INTE vara snorhalt :)

/…/ Det blev en paus här. Jag fick en del att göra + gick på lunch och glömde bort att jag försökte skriva något, heh.

Jag tänkte skriva ett brev och skicka till mommo. Det känns fortfarande hemskt att jag varken fått säga vare sig God Jul eller Gott Nytt År till henne. Petitesser, kanske, men det är så viktigt för mig att få säga sådant till alla jag träffar och känner och i SYNNERHET till någon som är så viktig för mig som mommo är. Jag vet inte riktigt vad jag skall skriva i mitt brev, men jag tänker att det måste vara trevligt att få lite post medan man ligger på lasarettet..? Hon blir ju kvar ett tag till. En vecka, eller så. De skall göra ett hembesök tillsammans med henne i slutet av denna vecka eller början av nästa, för att se ifall det alls är möjligt att hon kan flytta hem igen och vad som i så fall krävs vad gäller hjälp från hemtjänst för att göra det möjligt. Älskade mommo, vad jobbigt allt har blivit..!

Men ja. Onsdag! Halva veckan har redan gått. Det har hittills varit en bra vecka på jobb, och det är skönt. Jag har lite roliga småsaker att pyssla med mellan varven, lite underhållsarbete som känns viktigt och bra även fast det väl OCKSÅ kanske är petitesser, lol. Men alla stora saker är ju uppbyggda av mindre saker så… :)

Solen skiner fortfarande. Jag ser fram emot att få springa. Imorgon efter jobb skall jag hjälpa mamma att baka saffranspannkaka till 30 pers och på fredag skall jag förhoppningsvis träffa min bror och hans familj. I helgen skall jag tvätta och börja SY, är planen! Har lite andra småprojekt där hemma att roa mig med, också. Lite mer MovieBitches kanske? :)

Det är …i balans, antar jag. Det finns BRA saker och DÅLIGA saker just nu, och de verkar väga upp ungefär lika mycket. Det är bra. Jag har hellre ett grått jämnmod än svart förtvivlan, om nu inte bliss är ett alternativ.

Ni får ha en fin dag <3

WordPress theme: Kippis 1.15