Svängde jag fel någonstans kring Mars?

P1010044

Tio grader och solsken. I DECEMBER? Är detta ett skämt?

Kan vi inte få lite vinter snart? Lite julstämning, tyst vitt och något att svära över om ett par veckor när man tröttnat på snömodd och halka, haha :D Jag är trött på gråa skyar och blöt asfalt, nu vill jag ha en liten stunds vinter också. (fast solen är fin och det är ju skönt att slippa frysa, så det finns väl NÅGOT positivt i det ändå – also, trevligare imorgon när vi skall till Köpenhamn att slippa frysa rumpan av sig? :))

Kontoret har fyllts på av kollegor från Varberg inför kvällens julfest. Jag minns förra året när jag avundsjukt betraktade mina minglande kollegor som INTE hade problem med magkatarr och var ”tvungna” att gå hem tidigt och strunta i festandet (jag vet, jag vet – jag hade kunnat stanna osv, men jag minns också att min hemmakväll var bra för både magen och själen och det var det värt!) I år betraktar jag dem utan avundsjuka. Jag har mina egna, väldigt fina planer för kvällen och jag ser så mycket fram emot att få ta med (Martin!) Rigmor, Yvonne och mamma och visa dem Pinchos som är en så mysig och bra restaurang! :) Risken finns att vi hamnar på stan en stund efteråt, men det låter jag för tillfället vara osagt. Kan också vara så att jag och Martin tackar för oss och går hem till mig och lämnar los Tantos på stan för sig själva. Vi får se :) Hur som helst så känner jag på mig att vi har en fin kväll på gång <3

Jag har köpt den sjunde och SISTA julklappen till Martin. Det finns inte pengar till mer nu! Nu får det räcka! Jag har fortfarande ett par julklappar kvar att fixa/färdigställa åt ett par andra, men det mesta är klart. Just nu är det lite magmonster inför nästa helg i Visby då jag vet att jag kommer att spendera pengar, men samtidigt är det pengar jag kan fylla på när nästa lön kommer och det LÖSER SIG. Det är jul en gång om året, låt mig få hållas då ok? <3 :)

Dagen känns bra. Det är lunch om en timme och jag stoppade i mig två fudge för att stilla hungermonstret. Vi får catering idag och jag kommer att vara sådär hemsk och ta min tallrik och reträttera tillbaka till min plats härinne på kontoret. Jag vill desktoppa och youtuba och inte socialisera med folk just nu. Jag trivs i mitt lilla hörn där jag kan stänga av omgivningen och bara fokusera på min egen dator. Det är skönt. Jag är en sådan himla grinch, haha! Men ja, alltså. Jag vet inte. Jag orkar inte just nu, typ? Jag har för mycket annat som pågår och det är bra och dåligt och fint och så vidare, ni vet? :)

Jag har på mig och försöker vänja fötterna vid ett par nya boots jag köpt som jag tänkte ha imorgon, men just nu känns allt egentligen mest bara ganska jobbigt om jag skall vara ärlig :D Det trycker och har sig. Det löser sig. Det är bara skor! Får se ifall jag tar dessa eller de andra nya imorgon. De andra har jag haft på mig mer, och de känns överlag skönare, men jag vet att Martin tycker att dessa är snyggare och i ärlighetens namn är de typ köpta just för den här helgen så? :D

Jag har i alla fall kameran med mig. Ikväll + imorgon! Vi kan väl se ifall jag kan få till ett inlägg på söndag med en recap på helgen? :) (och på söndag skall jag springa när mitt gäng har åkt hem)

Familjehelg. Vi bygger nya familjekonstellationer. Min och Martins familj. Det är så många fina människor med i familjen nu. Jag har Martins mamma och moster och kusiner och morbror och jag har min egen familj och jag har mina nya systrar genom ingifte (okej sanna och ricard har inte gift sig ÄN men ändå) och jag har mina kickass små brorsöner. Det är bra. Livet får nya förutsättningar för varje ny människa man får in i sin krets, och jag älskar det ändå. Himla fint <3

2017 blir ett bra år. 2016 har haft sina ups and downs. Mest downs, egentligen. Kanske jag skriver någon form av årskrönika i år? Eller så skiter jag i det. Jag fokuserar ändå på det bra, och 99% av det bra är Martin ♥ (skoja, det finns mer än 1% annat som är bra – som att jag återfått någon jag trodde var förlorad; att min bror berättade att de skall gifta sig nästa sommar och sådana saker. bra häng med mommo. rolig medeltidsvecka. lajv! finns så mycket bra ändå :)) (men Martin är alltid bäst hehehehe)

Ha en bra dag, mina vänner! Det tänker nämligen JAG ha, så det finns ingen anledning att ni skulle låta bli :))

Julfascism

”Åh men använd inte ordet fascism till en sådan här fånig grej” NÄ men det är min blogg så jag bestämmer! Neener neener!

Also, jag går direkt ut med att JAG HAR GJORT LIKADANT (till viss del) men sedan skärpte jag mig och blev en bättre människa så… Talar både av erfarenhet och ur en önskan att andra också skall skärpa sig och bli bättre människor? :) (yes! värderingar! så är det med det!)

OKEJ. Vad snackar jag ens om här? Vad går detta ut på? Vad då ”Julfascism”, liksom?

Såhär är det: Det jag kallar julfascism är när andra människor tycker sig ha rätt att gå in och bestämma hur DU eller JAG skall ha vårt julfirande. Det är de här personerna som blir jätteupprörda när det börjar säljas julmust i butikerna i slutet av oktober för ”MAN FÅR INTE DRICKA JULMUST FÖRE FÖRSTA DECEMBER FÖR DÅ FÖRSTÖR MAN JULEN!!!” – och det är en åsikt man gärna får lov att ha och själv stå för och bete sig efter, men jag blir trött och arg när de här människorna tycker sig ha rätten att gå in och klaga på andra människor som kanske själva tycker att det är jättemumsigt med lite julmust i mitten av november. (jag har en flaska julmust i kylen, men den är fortfarande oöppnad så jag är fortfarande must-oskuld denna säsong) Samma gäller när någon börjar skrika om att man kanske har tagit fram och pyntat sin gran alldeles för tidigt, eller till och med att man har FEL SLAGS GRAN. Plastgranar räknas inte! Det skall vara en äkta gran annars är det inte ÄKTA JUL!!!

Det finns traditioner. Vi har massor av snajdiga (och mindre snajdiga) traditioner i Sverige. Vissa hakar man på och kopierar rakt av; andra tar man efter men sätter sin egen lilla flärd på; en del skippar man helt och vissa låtsas man inte ens om finns.

Jag gillar traditioner. Min hjärna blir glad av ritualer och saker som Skall Vara På Ett Sätt. Det är enkelt att följa, och man vet vad man har att förvänta sig. Men! Det finns så många omständigheter som skapar ett behov av att ändra vissa traditioner och ritualer. Min familj har skiljts och flyttat runt och folk gifter sig åter höger och vänster, så jag kan ju liksom inte hålla fast vid traditionen ”Fira jul på Vikingagatan 16” för det bor någon annan i det huset nu. Vi anpassar oss hela tiden efter omständigheter som påverkar och ändrar våra traditioner. När vi inte längre firar jul med mommo så har vi inte längre dopp i grytan, eftersom hon var den enda som åt det. När vi inte längre bor på Gotland kan vi inte åka till kyrkogården före lunch för att säga God jul till Anna och moffa och alla andra som ligger där.

Vad har detta med att dricka julmust i september att göra? Allt, och inget! För det jag vill säga här är att alla måste få definiera sina egna regler, utifrån sina egna parametrar och möjligheter. Och är man sugen på julmust så DRICK JULMUST. Vill man inte dricka julmust innan första december..? Ingen tvingar dig.

Så… kan vi bara bestämma att DU kanske inte är den som sätter regler och förutsättningar för ALLA ANDRA? Att folk själva får bestämma när, var och hur (eller varför inte) de gör saker? För det kommer att ha två saker som följd:

1. Andra människor kommer att vara glada över att de slipper någon som kommer och säger att de GÖR FEL
2. DU kommer att bli en gladare och positivare person som inte längre går runt och blir arg över att någon nynnade på Fairytale of New York häromveckan.

(jag har plastgran – redan framme och pyntad, för den delen! – jag har lyssnat på julmusik sedan i somras, jag har inte druckit glögg eller must än MEN DET ÄR BARA EN TIDSFRÅGA och jag tycker att folk får banne mig fira sin jul precis som de vill)

Inte längre lösenordsskyddad :) God jul!

p1080899

Har öppnat första luckan i den här snajdiga chokladkalendern som jag fick av mamma nu imorse! :D Jag fick den alltså inte imorse, jag öppnade den imorse. Ibland känns det som att jag felsyftar helt åt helvete och för det mesta gör jag förmodligen inte det men hjärnan går lite på halvfart såhär en tidig torsdag i december så ja. Nu har jag förtydligat, nu vet ni vad som gäller.

Jag har ju alltså råkat sätta mig på den här kalendern, tyvärr. Mamma hade den i bilen och jag såg mig inte för när jag satte mig så jag lyckades självklart knö sönder den lite :/ Nu skramlar en del choklad omkring löst inne i den, men det får lösa sig när man kommer till de luckorna. Tyckte att det var så gulligt av mamma att köpa en kalender till mig så jag blev (och är) väldigt ledsen över att jag lyckades ha sönder den det första som hände. Hon såg det aldrig dock, så jag låter bli att säga något. Jag bara önskar att jag INTE hade sönder saker, ‘s all.

FÖRSTA DAGEN I DECEMBER NU DÅ! Jag inledde morgonen med en springtur, och nu kör jag en vaniljgainomax och en vit Lion till frukost. SÅ DJÄVLA NYTTIG MÄNNISKA. Det är torsdag, som sagt var. Det är en bra start på december! Jag lyssnar på julmusik och tittar ut genom fönstret på ett mörkt och regnigt Malmö.

Jag testar något nytt också, haha. Eller ja, inte så haha men ändå. När jag vaknade igår så kliade mitt högra öga något så fördjävligt så jag gick till jobbet utan smink. Hade med mig sminkväska så pillade på lite smink när ögat hade slutat strula, men det började bråka igen efter lunch så då tvättade jag bort allt igen. Idag har jag igen med mig sminkväskan men sitter osminkad. Det känns jättekonstigt. Lite olustigt, ändå. Jag har målat ögonbrynen, dock! En gång i tiden behövde jag mascara + eyeliner + någon skugga för att inte känna mig helt naken. Får jag bara välja EN grej att ha så vare det eyeliner som vann. Sedan jag började måla ögonbrynen så har jag insett att det nästan räcker att fylla i dem ändå? Och ögonbrynen stör inte ögonen, så här sitter jag med snajdiga bryn och HELT NAKEN I ANSIKTET ANNARS. Himla knäppt. …och självklart ligger min ögonkräm i Göteborg. Får se ifall jag trallar iväg på lunchen sedan och köper en ny, det skadar inte att ha.

Det är denna jag använder:

aco-face-calming-eye-gel-20-ml-0

För er andra som kanske också ibland får panikattacker och gråter hejvilt så kan jag hälsa att denna fungerar SKITBRA mot svullna ögon dagen efter. Dvs, smeta ut denna runt ögonen innan ni lägger er så ser ni INTE ut såhär när ni vaknar:

sw_creature_large

Idag skall jag i alla fall städa färdigt hemma. Fick i stort färdigt vardagsrummet igår + fixade tillräckligt i köket för att det skall vara doable att få det klart idag <3 Skall också hojta tag i Martin och se hur dags imorgon de kommer att dyka upp – dels för att jag behöver veta ifall jag skall boka av vårt bord på Pinchos eller ej, och dels för att veta hur mycket tid jag har efter jobb imorgon att fixa färdigt hemma (om NÅGON).

p1080898

I alla fall nöjd över att jag har en snygg gran hemma så att man kan ta sådana här snajdiga bilder och blogga. Woop! JULBLOGGA! Bra grejer.

Nu skall jag äta upp min frukost och sedan får vi se vad jag lyckas åstadkomma idag :) Kram på er!

Sisten ut

p1080886

Jag ville köpa saffransgifflar till mitt storstäd. Det fanns inga!! Eller jo, det fanns en påse och de var torra och hårda så jag ba NÄ och gick och köpte en stor påse godis istället. Alltid en bra idé, eller hur? I synnerhet med tanke på att jag inte ens får i mig tio bitar innan jag blir illamående av allt socker… Nu står skålen som en färggrann (men ganska svart) prydnad på soffbordet, jag dricker vatten med citron i och försöker få bort smaken av socker och färgämnen från munnen :P

 

p1080892

Jag missade att visa denna fina! Fick den av Sanna när hon var här! ♥ Det är ju en adventskalender – en riktig sådan, haha. Fyra dagar i advent, fyra luckor i kalendern! Jag har såklart öppnat lucka ett och ätit den lilla chokladbiten som låg där :))

Hämtade två paket på posten på hemvägen och när jag kom inför dörren låg en avi till ytterligare ett paket där. INGEN ANING VAD DET ÄR för det står ett kvinnonamn som avsändare och jag vet inte ens?? Skall hämta det imorgon, det lär vara något superlogiskt när jag väl har det i min hand :)

Paketet jag skickade till brorsönerna har inte kommit fram än :( Postade i söndags och idag är det onsdag – where is!?

Nu skall jag fortsätta att diska och städa och dansa runt till Jabba Dabba Dance här hemma. Med tanke på mörkret ute och att jag har tänt här hemma så är säkert grannarna jätteglada över att jag skuttar runt och viftar på höfterna åt höger och vänster.

Nu blir det inga fler blogginlägg i november 2016! Hepp! :D

Den röda tråden är ”Det finns ingen röd tråd”

Det är ändå udda. Allt detta pyntande och iordningställande och myspeppande och vinterlängtande – mitt i ett grått men torrt Malmö där det fortfarande är sju grader utanför mitt fönster. Är det inte trist, så säg?

mur_2

Jag menar, jag minns jular som barn där snön kom i mitten av november och ibland låg kvar fram tills min födelsedag i slutet av mars. Jag vet, jag vet – det låter som en sådan där ”NÄR JAG VAR BARN” som ens mormor alltid drar, men samtidigt var det så. Vi hade snöbollskrig och pulkaåkning och snölyktor och snöänglar och snögubbar och skidor och plötsligt …plötsligt drabbades vi av Global Warming. Något som bland annat en stor mängd amerikaner – däribland deras kommande president, Donald – vägrar att tro på. ”Propaganda!” sägs det. Skitsnack, säger jag. Amerikanerna hänger sig fast vid att EN (amerikansk) vetenskapsman har sagt att global warming inte finns. Samtidigt finns fler utom-amerikanska vetenskapsmän än du kan räkna som säger att DET FINNS JU VISST och visar upp tydlig och lättydd information om hur djävla illa det faktiskt är. Hur fucked vi börjar bli, iochmed all is som försvinner och hur värmen stiger för varje år.

Det är ändå läskigt.

I alla fall.

Världen utvecklas och en saker blir bättre och en del saker blir sämre och ibland går dessa hand i hand. En sak som är bra, med stora nypor ”detta är ju så himla dåligt ändå”, är ju internet. HALLÅ! Inser ni hur mycket enklare all form av julklappsinköp blivit med hjälp av internet? Ett par klick så är man färdig. Plötsligt har man paket på väg från USA och Tyskland och andra sidan Sverige och det är så enkelt. Ett klicks betalning med PayPal. En månad innan jul så har man nästan alla saker färdiginslagna under granen.

Det finns stora fördelar i att handla julklappar på stan också, och att skippa internethandeln. Jag inbillar mig att det är något som gynnar lokala företag – eller lokala bihang av olika franchiser. Om alla handlar online finns ju inget syfte att ha alla dessa butiker liggande – och gör de inte sälj så finns ingen inkomst. En annan fördel är ju själva mysfaktorn, ändå? Det är MYSIGT. Man gör en lista över folk man skall handla till och vad man vill hitta åt dem och sedan lurkar man runt i alla butiker man kan och kommer hem med fem kassar och fingrar som är helt knöggliga efter allt tungt man har burit, och sedan får man packa upp och gå igenom vad man har kvar att fixa och vad man är klar med. Att gå till Hemköp och köa i fem minuter för att hämta ut ett par paket är inte riktigt samma grej, faktiskt.

Och julskyltningen! Hur många kulor och tomtar folk än lägger upp på sina olika reklambanners på webben så är det inte samma sak som tomtedockor och renar och glitter och ljusslingor och brända mandlar och glöggstånd och allt sådant man hittar om man faktiskt går ut på stan!

DSC_0160

Men visst. Det är enklare med internet. Jag föredrar det. Jag föredrar att fixa så mycket jag kan online och sedan lösa de sista grejerna på stan. Det bästa av två världar? Jag föredrar att jag slipper trängas med folk som försöker panikshoppa. Folk som är stressade och arga och frustrerade och trängs och fräser åt folk. Folk som inte har koll på vad de har i famnen och plötsligt har petat en i halsen med en galge? Nah. Då är fem minuters kö på Hemköp ändå mysigt.

Men som barn var det fint. Man fick en femhundring av mamma och förmaningen ”det skall räcka till julklappar åt alla!” och sedan tog man sig till Östercentrum och gled runt i affärer och jämförde priser och försökte hitta de där perfekta grejerna till alla. Och vilka djävla kapitalmissar man gjorde! Alla dessa vrålfula slipsar man köpte till pappa för att ”han gillar ju slipsar!” och han tog emot dem och tackade med hela hjärtat men i retrospekt så har ju de här slipsarna nästan uteslutande varit skitfula :D (fast jag minns en som jag köpte som jag än i dag tycker är så himla fin :)) Böcker till mamma. Ljus och smink till Anna. Leksaker till Fredrik och Ricard. Och på något sätt så hade man tillräckligt mycket kvar av dem där femhunkan på hemvägen för att köpa med sig en påse godis eller en blomma till mamma.

Kanske var jag ett fjäskande barn. Jag har dock aldrig upplevt det så. Det var en kärlekshandling. Jag gjorde det för att jag ville göra mamma glad. Och pappa glad! Jag gick till ICA Kometen på berget och köpte godis till mig själv och varsin liten påse åt mamma och pappa. Surt åt mamma, salt åt pappa. För mina egna pengar! För att glädja. För att visa kärlek och uppskattning.

För mig ligger mycket kärlek i presenter. Jag älskar att få ge presenter. Jag köper saker till Martin så ofta jag kan och har råd. Det är allt från öl och ost till spel och nya strumpor. Hade jag haft lite mindre konsekvenstänk och ansvar än jag har idag hade jag absolut tagit hela lönen och bara köpt saker åt folket jag älskar. Jag skojar inte ens. I vissa fall verkar folk bli obekväma med att jag ger dem saker. Jag förstår det. Man vill gärna vara förberedd och eventuellt kunna ge något i gengäld. Får jag saker utan möjlighet att ge igen så känner jag mig obekväm. Undantag är ju födelsedagen såklart, men då har jag alltid möjlighet att på kommande födelsedagar för givaren faktiskt få ge något tillbaka.

DSC_0379

Så, öh. Det här var ett oerhört ostrukturerat svammelinlägg om cirka ingenting egentligen? :D

TL;DR: Jag saknar snö. Jag gillar internet men vill stödja lokalt i den mån jag orkar. Det är kul med presenter, och jag försöker aldrig fjäska utan ger för att jag genuint vill göra personen glad.

Dan före första december-dan!

eld

Jag höll på att skriva ”Torsdag!” men det är ju onsdag. Jag hade torsdag igår också. Imorgon är det torsdag på riktigt. Jag känner att den här veckan är lite uppochner..?

Men ja. IMORGON ÄR DET FÖRSTA DECEMBER! Och på fredag kommer Martin och tantgänget. Och på lördag skall vi på den roligaste julshowen vi vet! Jag och Martin skall dit för fjärde gången, mamma och Rigmor för tredje gången och Yvonne för andra gången. Det skall bli så himla kul! :D Jag kan verkligen rekommendera Crazy Christmas Cabaret. Det lär vara slutsålt för i år, men om ni är taggade nog så kan ni kolla ifall det finns biljetter kvar efter nyår. Showen går åtminstone i januari så kan vara lättare att få biljetter då :)) Årets tema är Sherwood!

Vad dåligt bemött jag blev när jag skulle hämta ut ett paket på ett NYTT djäkla utlämningsställe igår. Det var en av mina julklappar till Martin, så tänkte att det är smidigt att ta på vägen hem från jobb så slipper jag bekymra mig om det sedan. Gick in och ställde mig i kö, och sedan ställde det sig någon på motsatt sida och gjorde en egen liten kö? När den förste var klar så kom expediten till mig och ba ”Hej vad kan jag hjälpa dig med” och jag hann precis säga ”Jo jag har fått-” när han avbröt mig och ba ”JAHA MEN HAN VAR FÖRE” och gick till den andra kunden istället? What?? Jag menar, det är okej att hantera honom före, men jag kan nog tycka att man borde säga ”Oj förlåt, jag tror att han var före dig, jag återkommer strax” istället för att bryskt avbryta och gå iväg. Sedan kom någon annan mupp och skulle hjälpa mig vilket tydligen tog fem minuter för det är ju JÄTTESVÅRT att hitta rätt paket bland de typ 20 de hade i hyllan. Så himlaaa svårt liksom. Ugh. Jag hoppas att jag aldrig mer få paket dit. Tydligen är det dit Bring tar sina paket. Vem skickar ens med Bring??

NÅVÄL. Nu ligger i alla fall ytterligare ett inslaget paket under granen och inväntar julafton :) Jag skickade en liten grej till mina brorsöner i söndags som jag hoppas skall komma fram idag. Det är en kalender så det roligaste vore ju ifall de hade den från och med imorgon :)

Fick för övrigt en sådan där Bingolotto-kalender på posten från mamma igår <3 Hon gav mig en chokladkalender när hon var här i början av månaden, och så fick jag ju en chokladkalender av Rigmor i helgen också, så nu har jag treeee kalendrar att öppna genom december :D Och imorgon får ju Martin börja öppna sin Jölkalender :D Så himla taggad på att se vad han tycker om den :)))

Ja. Men nu skall jag jobba! Idag går jag hem halv tre pga mina 90 minuters övertid i måndags, så jag skall som sagt var städa och fixa och ordna och så där :) Det blir jättebra :D Skall se ifall jag kan göra en peppig playlist tills dess också :))

Kram på er! Ha en bra dag! :)

WordPress theme: Kippis 1.15