Vin

Detta rosé drack jag igår (och ett glas kvällen före det). High Kick Rosé, av Fredrik Eklund. Han må vara duktig vad gäller att sälja svindyra lägenheter, men vad gäller vin så var det inte riktigt lika imponerande i min bok.

 

Ikväll denna Tommasi jag fick av Toro när jag fyllde år — det sista av födelsedagsvinerna. Drickes i det enorma glas jag fick av Martin i julklapp :)))) Lagom :))))

Promenad kring sjön var himla fint och bra. Jag lyssnade igenom två avsnitt av podden, och sedan gick jag hem och köpte flygbiljetter till Visby. Ringer mommo imorgon och informerar henne om mitt förestående besök :) PIZZAHÄNG MED KAOSTANTEN! Allt det bästa! :)

Ha en fortsatt fin lördagkväll från vinrecensenten. (recenserade dock bara det ena av vinerna men eh)

Hello from the magic lake

snepchet

Jag har nämnt en av mina favoritpoddar här tidigare, Hello From The Magic Tavern. Säsong ett närmade sig sitt slut och tappade lite i fart. Efter säsongsavslutningen kom tre-fyra downtime-avsnitt jag inte alls var förtjust i, och efter att ha lyssnat på det första och sneglat på vad resten skulle handla om så bar det verkligen emot. Det tog mig VECKOR (kanske till och med en månad?) innan jag till slut stretade mig igenom de här mellanavsnitten och sedan lite halvhjärtat tryckte igång avsnitt ett av säsong två. …och skrattade. Det var ju bra igen! Jag är nu ett par avsnitt in i säsong två och hittills har i stort sett varje avsnitt varit helt enormt bra. Kärleken och glädjen i den här podcasten är tillbaka, jag är NÖJD!

Det är lördag, det är INTE en miljon grader varmt ute och det blåser en lätt fläkt. Jag skall kolla av att jag har en bra mängd avsnitt av ovanstående omrantade podcast nedladdade och sedan gå ett varv runt sjön, tänkte jag. Få saker är lika bra för själen (ibland) som att promenera den här sjukt vackra sträckan kring sjön OCH asgarva. Hallå, liksom :D

Den här sjön, alltså. Jag har gått runt så många gånger nu att jag kan nästan varje sväng utantill, men det är så himla lummigt och grönt och fint och så denna rena luft så jag tycker verkligen om att vara där. För någon vecka sedan fick jag äntligen hit mamma för att visa henne mitt promenadstråk och hon var awed hon också över den där skatten vi har på berget här. Vi gick varvet runt och stannade cirka på mitten och åt pastasallad som Martin varit gullig och gjort åt oss <3 Det var en sådan där #peaklife grej :D

Apropå gullig; Jag gillar orden gullig och gulle och så vidare, men GULLET är verkligen jättefult? :D Använder folk det liksom till vardags? Eller är det något som typ …stockholmare säger? ”Tjena gullet” haha orkar inte :D

Igår drack jag rosévin som inte ens var särskilt gott men idag blir det nog banne mig bara vatten. Får se ifall Martin skall spela ikväll eller ifall jag kan kolla på TV; Sambolivet är awesomecake men ibland är det lite störigt att vi bara har en TV. Jag är dock glad att jag har en dator i ”eget rum” (sovalkoven) så att jag kan få komma undan lite och typ prata med folk eller så medan jag låter bli att störa honom när han ser på Star Trek :D

Ha en fin dag, hörni :))

Hemma och hemma-hemma

Vi åt en oerhört fin lunch hos Rigmor. Är svärmor kallskänka får man SJUKT lyxiga räkbakelser till lunch, bara en sådan grej? Love it!

Nu dricker jag ett glas rosé och lyssnar på Inkubus Sukkubus. Jag har (vad som känns som) tusen flikar med jobb jag skall söka uppe, och jag F5:ar satan ur flygbra.se så att jag kan boka flygbiljett till Visby. Yes! Denna donna skall besöka Gotland under medeltidsveckan för lite mommohäng och kompishäng på världens bästa ö. Planen är minst två hemmakvällar och minst två utekvällar och den sista kvällen i mixen är hittills oplanerad! Jag ser så sjukt mycket fram emot detta — jag är så himla glad över alla häruppe som vill träffas och umgås men det är tungt att flytta ifrån en väldigt stor grupp vänner. Lajvet var en bra grej för jag fick träffa så många på en gång; medeltidsveckan är en ANNAN bra grej då cirka hur många som helst kommer att finnas tillgängliga att krama på.

(Michaela och Jolt — ni borde börja åka på medeltidsveckan! Jag vill kramas! :D)

Martin skall spela tv-spel med Alex ikväll, själv skall jag först dricka upp mitt vin och sedan ta en promenad (för att nå upp till dagens stegmål :)) och sedan skall jag väl försöka få stängt de där jobbannonsflikarna genom att, well, skicka in lite ansökningar. Nu när jag räknar dem och faktiskt inte överdriftestimerar så är det 8 stycken. Vad är realistiskt, söka 4 av dem ikväll? :)

(herregud om två veckor promenerar jag i Visbys milda kvällsluft med mantel på ryggen och Otyg i öronen och jag SPRÄNGS av älsk över detta) 

(…och när jag kommer hem har jag en MARTIN i mitt hem! det är helt otroligt bäst!)

Jag ogillar värmen, apropå att Sverige brinner och hur det är en av väldigt få saker som stör min lilla bubbla av glädje här. Var på fest hos Eva förra fredagen och satt med en kylklamp i vänster armveck i över en timme för att försöka få ner värmeutslagen jag plötsligt fick. Ni vet hur huden knottras i blåsor när man bränt sig på en brännässla? Så såg mitt armveck ut. Det kliade och sved och stack och brände. Skitkul, verkligen. Jag skulle hjälpa till med tårtdekoration och bloda ner badrummet och allt möjligt, men var banne mig halvt handikappad med bara en arm som ville fungera som den skulle. På lördagen hade jag värmeutslag på båda armarna. Köpte salva på vägen hem och på söndagen var armarna mycket bättre. Det här är hur jag reagerar på värme, köp att jag tänker klaga på när det är för varmt :P

MEDELTIDSVECKAN. Jag älskar’t! Där jag fick min första kyss när jag var 16, där jag skrattat och gråtit och dansat och sjungit och bara fått VARA. Som fastlandsboende gotländska är det bästa sortens Komma Hem. Och fem dagar hos mommo..? Bäst i världen. Jag är så himla fylld av känslor över detta, faktiskt. (och igen: När jag flyger tillbaka till Fastlandet™ igen så kommer jag Hem Till Martin , i VÅRT hem! …och vi firar 6 år ihop!)

Allt är bra. Nu har ni fått två inlägg idag men jag ligger ju tre månader efter i bloggandet så det får vara så ;)

En sommar

Jag vet inte ifall jag liksom bloggar igen. Jag vet inte varför jag slutade — det bara blev så. Nu är vi plötsligt tre månader senare, oops.

VAD HÄNDER I MITT LIV?

  • Jag och Martin har snart varit sambos i 6 månader, och vi firar vår 6-årsdag om bara ett par veckor. Bra grejer! Vi mår väldigt bra och är väldigt glada över att vara sambos. DEN grejen är underbar.
  • Det lite mindre roliga i sammanhanget är att jag fortfarande är arbetslös – jag skickar vad som känns som en miljon ansökningar och får INGET svar från någon. Det löser sig väl snart, men det ger en viss träsmak att hela tiden lägga halsen på stupstocken och be att någon skall vilja ha en.
  • Jag var på lajv för ett par veckor sedan och det var awesome :D Blev drottning, gifte mig med en kung, dödade kungen, drack vin. Allt är bra! Trots att det inte var någon riktig kung (inlajv) så har jag redan börjat kika på att köpa en krona att ha till nästa lajv. ELLER!? Vi får se. Jag var inte ens där för att lajva, det bara …hände.
  • Träningen går framåt. Jag springer 3 dagar i veckan och försöker komma iväg och simma 2 dagar i veckan. Den senaste veckan har det varit lite dåligt med simturer eftersom Martin har semester, men jag får fortfarande mina 15k steg om dagen i alla fall. Dagen före vår 6-årsdag har jag Ale Trail Race och i slutet av augusti blir det Midnattsloppet. Midnattsloppet har ny bana i år så plötsligt är göteborgsloppet flackt och till viss del i ett underjordiskt garage? wtf?
  • Det är sjukt varmt. Det är vanligtvis 28-32º om dagarna just nu, och hela Sverige brinner. Kul med sommar, hörni! Tur att det är höst snart. Ge mig svalka och regn och blåst och kyla, liksom.

Det var väl en snabb sammanfattning, typ. De här månaderna jag inte har bloggat har ju innehållit så väldigt mycket saker. Ett par underbara dagar på Tjörn med pappa och hela familjen, barnvaktande av bästa brorsönerna, en helg i Lund för att fira Toros födelsedag, en tur till Gotland med MamJan, en hel del spännande öl, massor av promenader… Jag vet av erfarenhet att om jag försöker skriva retrospekt så tröttnar jag, så vi blickar helt enkelt framåt nu.

Blir det en blogg imorgon också? Kanske. Jag lovar verkligen INGET, men det vore kul att ha denna ventil igen, för framtida dokumentation osv. Vi ses när vi ses, helt enkelt :)

13

Som ett knytnävsslag i ansiktet insåg jag det först för två dagar sedan; Det är snart den nittonde juli igen. Det är snart ytterligare ett år sedan Anna gick bort. Jag var inte beredd, jag var mitt uppe i sommaren och jobbsök och planer inför veckan och så fick jag syn på kalendern. Blir man någonsin beredd? Kommer det någonsin bara att vara som vilket datum som helst, utan detta begär att få ventilera och reflektera? Jag tror inte det.

Tretton år, alltså. Det är inte klokt. Jag tänker fortfarande på henne i stort sett varje dag. Det är så många situationer där jag kan föreställa mig hennes reaktion, och så många situationer där jag nyfiket undrar över vad hon skulle ha sagt och gjort. På så sätt är hon ju ändå alltid närvarande, även fast jag har glömt bort hennes röst. Man borde spela in och ha kvar rösten efter sina älskade. Borde börja göra små röstinspelningar med kärlekshälsningar och skratt och lämna åt Martin, så att han har något om jag väl försvinner. Vill ha detsamma av honom. Vill inte glömma bort rösten för någon mer, ni vet.

Jag är inne i någon form av period då jag mest bara känner vrede i min saknad. Jag är arg på henne för att hon är borta. Det är småsint och dumt av mig, jag förstår det, men jag är så djävla arg över att det här är hur livet ser ut nu: utan Anna. Det är inte rättvist. Jag fick inte vara med att välja detta, så varför måste jag ta konsekvenserna av det? Jag låter som ett ilsket och felaktigt barn, men vissa känslor ÄR barnsliga. De kanske behöver vara det, jag vet inte. Trots att jag är arg så gör det ju fortfarande så förbannat ont i hjärtat när jag tänker på henne och saknar henne, och saknar henne GÖR jag.

Jag vill väl egentligen säga något smart och vettigt, men jag har bara detta blödande hjärta att erbjuda just nu. Och ilskan, den där fullständigt ovettiga och oförutsägbara ilskan över att hon är död.

Det blir väl inte smartare än såhär, antar jag.

Som alltid:

Jag saknar dig.
Jag älskar dig.
Sov gott, älskade syster.

Freitag

IDAG HAR JAG SPRUNGIT I TSHIRT! Det var jättevarmt ute och jag är så sjukt glad att det ÄNTLIGEN är slut på slaskvinter :D

Tog en promenad nu under kvällen. Eva tipsade om en podcast som heter Hello from the Magic Tavern och jag har lyssnat på den nu ett par dagar när jag varit ute och gått. Hittills är den verkligen sjukt kul — det är mycket improvisation och jag älskar verkligen när man hör folk sitta och fnissa åt sig själva för att de verkligen inte klarar av att hålla masken :D Det är min bästa grej. Jag brukar vanligtvis inte skratta rakt ut åt saker men den här podden har verkligen fått mig att bryta mot det flera gånger, det är inte alls ovanligt att jag liksom HAHA:ar som en idiot åt mina hörlurar där jag går. DET NI.

Jag har förberett inför morgondagens bak av födelsedagscupcakes också. Skall se ifall jag kan ta lite bilder när de är klara imorgon. Jag fick ju köpa en ny laddare till kamerabatteriet eftersom jag tydligen ÄTIT UPP (???) den gamla laddaren. Jag har letat på alla logiska och ologiska ställen och den finns verkligen ingenstans. Om inte annat hittas den väl när vi framöver hittar en större lägenhet och packar ihop allt för att flytta… Men nu har jag i alla fall en fungerande kamera igen, vilket blir bra grej när jag åker till Visby på måndag :))

Cirka 10000% ser fram emot ett par dagar på Gotland faktiskt! Åker ner vid lunchtid på måndag, kommer hem igen på torsdag förmiddag. Det är hela tre kvällar ihop med mommo :3 Det blir så himla bra. Sedan åker jag ju tillbaka till Visby i maj ihop med MamJan, och då blir det typ tre kvällar till hos mommo. Eller ja, kanske två? En kväll lär ju spenderas på Brygghuset med MamJan. Jag har hojtat på dem att de måste gå dit och jag misstänker att jag kommer att passa på att gå med när jag liksom kan få sälle och slipper sitta ensam och uggla i ett hörn :)

Skall springa på söndag och sedan packar jag med mig två ombyten träningskläder så att jag kan springa på P18 på måndag och onsdag. Whee!

Ha en fin kväll <3 Jag har just tittat på senaste RPDR och det var AWESOME; Sjukt snygga grejer i huvudavsnittet, sjukt mycket drama i Untucked. Bra grej. Tjipp!

Från mobilen

Min dator har varit av hela dagen. Jag har städat så att jag har sår på fyra fingrar och min näsa är helt narig av hur illa jag nysit idag. Men Martin sade att det var fint när han kom hem så jag är glad ändå :D

Tog en promenad på kvällen så jag har 15k steg i typ fyra dagar i rad nu. Idag har jag haft en bra kroppsdag vilket är bra grej. Jag har inte vägt mig sedan Martin sade att jag skulle sluta väga mig men kroppen har känts bra. Jag ville väga mig idag, men jag gjorde inte det. Fokus på vad kroppen kan göra, inte vad jag väger.

Martin är på Hyttan och jag ser på Youtube. Skall snart bädda rent i sängen och sedan lägga mig. Skall bara kolla ett par videos till… ;)

Ha en fin kväll :)

WordPress theme: Kippis 1.15