Jan Bengtsson, brandman*

Hej hå och en flaska med rom! Eller ja, kanske inte såhär på måndagsmorgonen, men …en flaska rom i ÅTANKE, om inte annat.

Det är måndag, solen skiner och jag FRYSER. Jag försökte få i mig en kopp te men timingen var lite off så här satt jag och försökte dricka samtidigt som telefonen ringde och det började trappa in folk som vill betala/boka/prata om saker. Nu är teet kallt och jag MED. Vadfalls!

Jag är hungrig också, nu när jag ändå är i klagartagen. Men jag har lunch om en halvtimme så förhoppningsvis blir allt bättre sedan :) Jag kan dock säga att skulle någon helt random komma in och attackera mig på jobbet just nu och jag lägger min hand på deras mage så DÖR den personen pga jag är verkligen iskall. Endå bra vapen, osv.

Igår beställde jag en vrålsnygg teeshirt TROTS att den bara fanns i mansstorlekar. Ibland är motiven så snygga att man inte kan stå emot, även fast jag vet att manströjor sitter så himla kasst på mig. Jag har för smalt axelparti och för breda höfter för att det skall fungera, men ja. Minns fortfarande med förfäran (nåväl) när jag skulle hålla tal på IGE Day på *host* och fick stå där i en väldigt illasittande mansteeshirt och berätta för unga tjejer hur kul det är att vara tjej i en mansdominerad bransch. Visst, kul jobb — men tro för guds skull inte att ni får kläder som sitter som de skall :D

Det var en bra helg och hittills ser det ut att bli en bra vecka. Jag har lite småångest över en grej men hur det blir med den får jag svar på direkt efter lunch så öh det blir väl bra ändå, tänker jag? Mitt i när jag satt och började jaga upp mig över detta så damp förfrågan ner på Facebook angående den här rollspelsgruppen vi satte ihop på fyllan på Medeltidsveckan så jag gick ju väldigt snabbt från ”ughhhhh jag vill inte” till att pipa till av glädje för FUCK ME vad jag saknar att spela rollspel? Det är verkligen jättelänge sedan sist! Sistgång var väl när jag spelade Vampire med Mia och Samir och Alexandra, med Josef som spelledare? Bra grupp pga djävla fin mat (tack Samir <3) men mindre kul spel pga sjukt railroadat. Det känns som att de spelmötena mest spårade ur i att dricka vin, klappa kattungar och äta dessert. Kanske bäst så :D

Å andra sidan försökte jag ju spelleda två grupper efter det, men det räknas inte. Dark Heresy, två olika grupper men precis samma äventyr.

Vet ni vad jag saknar? Warhammer Fantasy! Det är banne mig en djävligt stabil modul, och jag gillar spelvärlden. Men nu skall vi spela Rogue Trader och det har verkligen potential! Jag saknar dock mina tärningar (de ligger *någonstans* i magasinet) så jag får se till att köpa nya och hoppas att de ger bra spel :)

Spelgrupper jag saknar:
Warhammer Fantasy-gruppen
Call of Cthulhu-gruppen
Kult-gruppen*
Dungeons & Dragons-gruppen

Så sjukt mycket dumma äventyr och idiotidéer :D

Host.

NÅVÄL.

Håll tummarna för mig efter lunch, att det blir det BRA alternativet i valet mellan bra och dåligt. Jag har verkligen inte ork att försöka reda upp det hela ifall det blir det dåliga, men å andra sidan är jag ju ninja på detta så det LÖSER SIG väl ändå. Faktiskt.

Ha en fin dag! :)

Söndagen

…fler bilder på svamp, tydligen! Det hör hösten till och för den delen är det min blogg så jag bestämmer! Öh.

Det är söndag och jag har gått två mil idag. Det stormar. Morgonpromenaden fick in mig på nya stigar för tydligen är det bästa man kan göra när man har dåligt lokalsinne och cirka går vilse i sin egen lägenhet att promenera iväg på helt okända stigar. Jag skall vara glad att trollen inte tog mig!

Kvällspromenaden var sval och blåsig och luktade rök och äpplen och jag lyssnade på min bästa höstplaylist och ville väl egentligen aldrig gå hem men det måste man ju.

Nu har jag ätit en glass och tänt ett ljus och blänger surt på min ringbrynjehuva. Jag gjorde om den helt och hållet igår. Öppnade varenda djävla ring och började om från ruta ett. Allt gick bra fram tills jag nu på eftermiddagen sitter med ett NYTT fel i den. Fuck’s sake! Jag vet precis VAD som är fel, jag vet bara inte VAR det är fel. Vill mest bara slänga skiten ur genom fönstret men det hjälper ju såklart inte. Skall låta den vara resten av kvällen och kika på den imorgon, se om jag kan räkna ut var jag missat en ring.

Allt är matematik och jag hatar det.

Kommande vecka skall det firas en massa födelsedagar. Den som har störst impact är såklart Annas fyrtioårsdag på torsdag. Jag har även lite syprojekt och kommer eventuellt att hantverka lite inför halloween. Inte för att jag (vi) är bjudna på fest än men det dyker väl upp något — om inte annat så får jag ju åtminstone klä ut mig på jobbet :)

Ha en fortsatt fin kväll! Undvik all form av ringbrynja! De SUGER!!

Schwomp

Vilken himla fin kväll jag och Eva hade igår! Jag tog en del kort med kameran men de kommer jag inte åt förrän på måndag så jag skriver nog lite mer då istället — så slipper jag fjanta med mobilen också 😅

Idag har jag gått runt sjön och runt Surte och tittat på hockey. Nu chillar jag lite men skall strax försöka ta tag i att fixa min brynjehuva lite — JA, den ligger fortfarande orörd sedan en vecka tillbaka. Stäm mig!

Ha en fin lördag!

Fredagen den trettonde

Jag drack sjukt snygg öl igår — och den var till och med god! Himla tur det ändå, den köptes till 100% för den sjukt snygga burken :D

Det är fredag (den trettonde!) och efter jobbet jag skall jag först tvätta + springa och sedan gå upp i skogen vid sjön på berget och dricka vin med Eva. Väderleksrapporten säger soligt hela dagen och kvällen så vi hoppas att det stämmer! :) Jag fick köpt både vin och högtalare (yay!) igår. Den högtalaren har jag haft mina ögon på i en månad så det fick vara dags nu :)

Kort dag på jobbet och jag skall alldeles strax dammsuga och sedan skura så att jag är färdig med den biten lite tidigare idag — vi får besök vid ett så sista timmen blir det lite knepigare att få städandet gjort. Tur då att jag är en sådan strukturerad och välplanerad människa :3 (cue burkskratt)

Men ja. Utanför fönstret går ett barn med något som ser ut som en devillock och jag lyssnar på Backstreet Boys och har på mig en randig klänning i svart och vitt så öh. Så ser mitt liv ut idag, just nu :)

Ha en fin dag!

Blaze of glory

VISSA av oss var ju ute och sprang 5 kilometer i pågående storm igår kväll, just saying. Vissa av oss avslutade även det hela med en 3 kilometers promenad i spöregn så… Yeah. No big deal! :P

Trött idag, dock. Jag har gått cirka 24k steg om dagen mån/tis/ons, och det kändes imorse. Kroppen vill vila. Det blir inte så tungt tryck på promenad i eftermiddag/kväll känner jag — jag skall inom stan på hemvägen och köpa en flaska vin till imorgon + en högtalare, och sedan går jag från Eriksdal MEN om kroppen säger ifrån så tar jag bussen hela vägen hem istället.

Jag hoppas verkligen att det inte skall regna imorgon kväll när jag och Eva skall ut i skogen och dricka vin och tända ljus och vara konstiga. Jag har inget emot regn (det bör ni veta vid det här laget) men jag vill helst ha mina utomhusaktiviteter i det torra, som man säger. Har tänkt ta med kameran och se ifall man kan få lite fina stämningsbilder(tm) men om det regnarrrr så blir det ju varken bilder eller ljus liksom. Vi får se vad morgondagen för med sig — det är ju verkligen en sak vi inte kan styra över.

Jag funderar fortfarande över kommande sömnadsprojekt och i vilken ordning saker bör göras och så vidare. Jag undviker också för glatta livet att ta tag i ringbrynjehuvan och få något gjort på den :D Skall se ifall jag kan sätta mig med den ikväll och få ordning på antalet ringar så att jag kan komma igång på allvar med den, det är ju bara trams att undvika just nu :D Det är ju KUL att bygga, jag får bara hitta var jag gjort fel och åtgärda och sedan har jag ju allt det roliga framför mig. Vad knäpp man är ibland, alltså.

Om en vecka skulle det vara Annas fyrtioårsdag. Jag kommer att skriva mer om det nästa vecka men gud så konstigt allt är, ändå. Jag undrar hur min fyrtioåriga storasyster hade varit?

Nåväl.

Ha en fin dag! Här blir det nog regn snart! :P
(men snälla inget regn imorgon kväll!)

iä iä

GODDAGENS från denna lilla tant! Det är onsdag och snart har halva dagen gåtttttt och sedan skall jag hem och springa! Vilken grej, hörni!

Idag sken solen på mig när jag promenerade till jobbet, vilket var ett trevligt ombyte från gårdagens spöregn :) Det var förvisso fint väder när jag lämnade kontoret igår också, så jag tog bussen till Eriksdal och gick hem därifrån — via omväg genom Surte så att jag fick lite extra promenad. Lyssnade på musik jag inte lyssnat ALLT för mycket på på sistone (redan lyssnat sönder nya Finntrolllåten, vad MENAR ni!) och insöp den oerhört vackra höstkvällen. Herregud folk snackar om somrar men ni missar ju att det finaste vi har är glasklara höstkvällar med lila himmel och rökdoft. Snart blir löven eld och aska och hela mitt fucking inre VIBRERAR av ren uppspelthet över detta. Älskade höst <3

Jag har tydligen planerat världens mest omständliga klänning nu?? Eller ja, klänningen i sig kommer väl att vara ganska basic, men BRODERIERNA. Tydligen var det rimligaste jag kunde komma på att göra en life-size räv och en life-size fasan. ….eventuellt även med pärlor i brodyren pga jag är dum i huvudet och vill tydligen göra helt galna djävla hybrisprojekt? Yeaaaah vi får se hur det går med det :D Jag har ju dock all tid i världen som det ser ut just nu — det är september och OM det ens blir lajv är det ju först till nästa sommar, så så länge jag kan få ordning på hur de här broderierna bör göras så behöver jag ju i alla fall inte stressa för att bli klar.

Jag har en känsla av att det kommer att bli tungt, ändå.

MASSA tråd. Och pärlor.

Men HUR SNYGGT? Förhoppningsvis väldigt, men bortsett från korsstygn är jag ju inte direkt kung på att brodera så öh.

Note to self: Typ samma/liknande teknik som användes för svamparna på svampklänningen.

Yessssss okej. Det var dagens pladder om allt och ingenting! Ha en bra dag hejdå!

Zzz

26k steg igår! Jag sprang 4,5 kilometer och sedan gick jag 5 kilometer och lyssnade på musik och bara andades ut en stund. Det var fint :) Sedan hämtade jag tvätten och lade mig tidigt~ish, efter lite Varan-TV och efter att ha SLUKAT all äpplejuice vi hade hemma. Behövde tydligen lite socker efter min springtur för jag fantiserade fan om den juicen hela vägen hem och hade den inte funnits när jag väl kom hem så hade jag blivit ledsen, lol.

Jag har inte orkat räkna ringar än för att se var felet i huvan har uppstått, men idag får det banne mig vara dags så att jag kommer vidare med den. Man kan ju inte hetsa över att man vill ha ett byggprojekt och sedan ba FEGA UR för att det råkade bli lite matematik inblandat, det är ju inte helt rimligt ändå. I värsta fall får jag väl börja på ”slöjan” så länge,

Drömde mardrömmar i nättras, vilket jag inte alls uppskattade. Vaknade med ett ryck och lyckades somna om igen strax efteråt, vilket var bra. Trött idag, men det kan lika gärna vara på grund av vädret som av lite dålig nattsömn. Promenerade i spöregn imorse, en mil i vätan. Tur att man har med sig ombyte torrt i en kasse i väskan, då.

Överväger att gå via Eriksdal idag pga vill in på Shock och eventuellt köpa en tröja jag sneglat på och dreglat över. Får se hur jag gör sedan — om det fortsätter vara blött ute så skippar jag nog det idag, och har mina skor inte torkat tills jag slutar så är jag inte jättepepp på att promenera runt i dem mer än jag tvunget måste, för den delen.

Är hungrig också, men lyckligtvis är det lunch om 25 minuter så det behöver jag ju inte ens lägga energi på :D

Jag har verkligen inget vettigt att säga idag. Det kan vara för att jag just nu är så drattans trött, men ja. Ibland är man mindre spännande än annars :P

Ha en fin dag!

(men idag har jag på mig leggings som en gång i tiden var alldeles för tighta och bara rullade ihop sig och som idag satt som en dröm och det kändes himla bra, faktiskt)

WordPress theme: Kippis 1.15