Vad ville du?

Det allra sämsta sättet att vakna:
En timme innan väckarklockan ringer, av att jag vakendrömmer (??) att min syster kommer in i mitt sovrum och jag försöker förmå henne att väcka mig men jag kan inte prata, det kommer inga ord, bara frustrerade ljud. Till slut väcker hon mig, och jag ligger i min säng och ser precis samma saker i vaket läge som i drömmen bortsett från att Anna såklart inte är där och jag vet inte. Jag är så trött just nu. Jag försökte somna om när det skedde men jag var för uppe i varv så jag gav upp och gick upp lite tidigare istället. Dagen kommer att bli lång.

Jag fick för mig att Annas besök var en varning, men det fanns inget att bli varnad för.

Jag blir så knäpp av sådant här.

Helgen har varit bra, i alla fall. Jag har nått mitt stegmål alla dagar, och vi har ätit vrålgod mat i vanlig ordning. Martin gjorde en svinigt god Pasta Alfredo i fredags, och i lördags köpte vi entrecôte i Malmö Saluhall + episkt goda ölkorvar gjorda på Angusstek som vi snacksade på under kvällen. Martin har spelat båtar och jag har spelat ESO. I fredags tog jag ett klassiskt fredagsbad som såg ut såhär:

Badbomben (från LUSH, såklart) var gulorange i vattnet och luktade kryddigt. Den var full med badoljor så min vintertorra hud var rent himmelskt mjuk efteråt. Bra grejer!

När Martin åkte hem igår var jag låg och kände mig mest väldigt misspepp på allt, men jag tog en promenad och spelade sedan ESO medan jag tittade på Event Horizon, och sedan läste jag vidare i ovan avbildade bok tills jag somnade. Hur jag sov/vaknade har jag ju redan redovisat. Skitmorgon, faktiskt.

Bortsett från att jag får mens (+ har tvättid) idag så är det en helt okej vecka på gång, hoppas jag. Jag har hörseltest osv på onsdag, vi får se hur det går. Jag hoppas också få tillbaka min kamera från lagning nu i dagarna så att jag kan få med mig den till Göteborg i helgen. Hoppas hoppas! :)

Nåväl. Även dagar med dålig start kan bli bra dagar. Även veckor med dålig start kan bli bra veckor! Jag får ju träffa Martin + mamma, om inte annat. Det blir jättebra. Skall bara lyckas hålla mig vaken idag så… :P

Har hittills gått minst 15k steg om dagen i femton dagar. Vi fortsätter med denna trend, tycker jag! Kommande helg är jag lite orolig för, men man får helt enkelt se till att få det gjort. Jag har börjat vänja mig vid att dansa framför spisen när jag lagar mat, t.ex. ;)

OOTD

Bortsett från att jag inte står i Martins badrum så ser jag ut såhär idag. Hur snygg är denna tröja? :D Jag fick den av Martin i julklapp! Det står ju alltså ”Best girlfriend in the galaxy” på den, för er som inte gillar att läsa spegelvänt. Martin undrade varför jag lade upp denna utan att rättvända den först, men jag testade faktiskt att göra det och kände mig så sjukt obekväm med att se mig själv åt fel håll, haha? :D Så ja. Därför får den fortsätta att vara spegelvänd. Det är enklast så, för mig. Och jag har ju skrivit vad det står på tröjan så ni slipper ju undra :))

Och apropå Martin så kommer han ju idag! DET ser vi fram emot :D Jag hoppas på en lugn och maklig dag (fredagen den trettonde wooo) och en fin kväll med min älskade efter jobb. Jag har ingredienser för hemmagjord tacopaj i kylen, så får se ifall Martin är sugen på det <3

Och sedan HELG! Men som jag sade till Charlotta just; herre vad det hjälper att ha varit ledig ett tag? Man är så himla nyladdad när man kommer tillbaka. Det känns bra. Ledighet ftw, liksom. Som sagt, jag gillar ju rutiner osv, så för mig är det skönt att ha tidpunkter att hålla mig efter igen. Frukost klockan 07, lunch klockan 11, hem klockan 16, middag klockan 17, fem dagar i veckan. Jag blir lugn av det. Nöjd.

OKEJ nu skall jag fortsätta att jobba fredagen den trettonde. Trots att dagen inleddes med att jag fick försöka råda bot på huvudvärken jag fick innan jag somnade igår (ipren+resorb fixade biffen, som man säger!) så har jag goda förhoppningar om dagen :)

Ha en bra dag! Och ha en bra HELG! <3

Rå

Torsdag! Igår städade jag och fixade hemma. Jag har lite kvar att fixa när jag kommer hem ikväll, men överlag kändes det som bra jobbat och det är jag nöjd med. Det kommer att vara fint när Martin kommer imorgon, det är det viktiga :)

Solen är på gång ute, och det är fyra grader varmt. Förra veckan var vi på minus åtta, så det går ju ganska upp och ner, detta? I ärlighetens namn mer okej med fyra plus än åtta minus, det är vackert med vinter och frost men nu är jag mer taggad på vår. Kan det inte komma snö till julafton kan det fan låta bli att snöa ALLS, ha! …säger jag, som igår stod i fyra olika fönster och bara stirrade rakt ut i snövädret som plötsligt drabbade. Den perfekta julaftonssnön, ni vet? Så sjukt fint. Så SJUKT fint! ♥ Men ja. Idag är det barmark. Nu får det vara så.

Jag har inte så mycket mer att säga just nu. Det är en torsdag och jag längtar efter arbetsdagens slut. Skall dock ut och springa om 45 minuter, så det är ju alltid trevligt. Inte för att det kommer att gå BRA pga är i en svacka just nu, men ändå. Skönt med lite grus under skorna, osv.

Jag hoppas att ni har en bra dag! :)

Extra bra mat! :)

Jag sprang igår! Sedan försökte jag logga in på träningsbloggen för att skriva om det varpå den fnös mig i ansiktet och sade ”Du? Du får inte logga in här!” och sedan låste allt för mig. Spännande!

Efter jobb tog jag en promenad i väntan på att Toro skulle ta sig till Malmö, och sedan träffades vi på Surf Shack för en burgare, pommes och stor djävla milkshake :))))

Eftersom min kamera är på lagning just nu får ni hålla tillgodo med en kamerabild. Jag får helt enkelt gå tillbaka till Surf Shack när kameran fungerar igen – ni vet, bara för att kunna ta en vettig bild att visa på bloggen! BARA därför. SÅ snäll är jag! ;) (känner för övrigt att jag vill ta med min brorsa dit? Ricard, kom till Malmö!)

När vi ätit upp och tröttnat på a) musiken (tror jag) och b) att vara omgivna av högljudda (men glada!) människor och ett oidentifierbart sorl tog vi våra jackor och gick raka vägen över gatan till vinbaren som ligger där :D

Jag som för tillfället egentligen inte dricker alkohol tog två glas. Aja. Det var jättegott och vi hade en väldigt trevlig kväll :D Mycket skitsnack. Bra grejer! Bästa sortens :)

Sedan gick jag hem och insåg att jag saknade 1000 steg för att nå mitt dagsmål, så jag dansade runt hemma en stund och sedan kröp jag till sängs och läste The Heroes av Joe Abercrombie tills jag somnade. Jag måste då säga – First Law-trilogin är väl helt okej ändå, fast jag störde mig på en del saker i den (bland annat att den emellanåt känns väldigt …Belgarion) men de här lite mer fristående uppföljarna (som ändå följer en kronologisk linje) är mycket bättre! Just nu är jag i ett parti som känns som en kombination av Elizabeth Moons Deed of Paksenarrion & Terry Pratchetts Monstrous Regiment dock, men det släpper nog. Ibland är det svårt att läsa något man redan har så många referensramar till, you know?

Idag efter jobb skall jag städa och fixa hemma, eftersom jag nu fick fikaplaner efter jobb imorgon :D Det blir bra! Jag har min nya peppiga städplaylist och med tanke på hur trevligt det är när det är fint hemma så är det ju svårt att INTE vilja städa, ändå. Största problemet är att det är lite svårare att få klokt med steg idag, men jag får ta en promenad innan jag lägger mig för att råda bot på det. Hittills 10 dagar i rad med 15k+ steg! Yay! :)

Nu skall jag återgå till min arbetsdag. Hoppas att ni har en fin dag, hörni! :)

För vissa räcker smink; andra behöver filter. It’s all good!

Nytt snyggefilter på Snapchat, woo! Detta resulterade i ny avatar både på Facebook och Twitter. JAG SKÄMS INTE FÖR MINA SNYGGEFILTER! Sådetså :)

Tisdag! Igår tog jag en promenad på kvällen och sedan kom jag hem och kände mig krasslig?? Himla osympatiskt. Halsen förvarnade för halsont, näsan rann och jag var lite småhostig? Lägg av med det! Så jag gick och lade mig i hopp om att det skulle kännas bättre idag och peppar peppar hittills känns det som att det nog blev bra igen..? Jag satt alltså senast IGÅR och skröt om hur det här är det första vinterhalvåret cirka någonsin som jag inte har några sjukdagar, då skall ju inte kroppen komma här och ta det som en uppmaning till att bli sjuk direkt. Agh. Men ja, vi fortsätter att hålla span på hur kroppen beter sig och hoppas att det bara vara en snabbt passerande grej som hälsade på igår kväll.

Idag skall jag springa. Träningskläder står packade i bagen på skrivbordet bredvid mig. Just nu är jag mest trött, dock. Jag tror att jag sovit hela natten igenom (fast jag vill minnas att jag typ flyttat runt på håret flertalet gånger, i ”sömnen”?) men jag var så oerhört söndertrött när jag vaknade imorse. Det var inte ens kul. Hade jag haft tid och möjlighet hade jag absolut somnat om och sovit i i alla fall en timme till, men icke. Är man vuxen och har ett jobb man vill sköta så kan man inte göra sådana saker lite på random, sådär.

Igår efter jobb lämnade jag i alla fall in min kamera på verkstad. Verkstaden ligger cirka 100 meter från min ytterdörr = ganska bra läge alltså? Får se vad det kostar. Han förvarnade att ifall det INTE var något som skulle lagas så kostade det 250:- bara för att han kollade på den – skulle något lagas ingår den kostnaden i slutsumman. Jag hoppas att det inte blir dyrare än ett par hundra, jag har inte riktigt budget för en trasig kamera mitt uppe i allt annat.

Men HERRE jag är så trött. Orkaaa. Det är så mörkt ute just nu, också. Hade en solig dag varit på G så hade det redan börjat ljusna, men det ser ut som att klockan är mitt i natten, som att jag sitter här vid halv tre och inte halv åtta? Det hade ju om inte annat förklarat min enorma tröttma när jag vaknade för en timme sedan ;P

Men men. Ikväll skall jag käka burgare med Toro och snacka skit, och sedan hem och sova igen. Det känns som att jag sover MYCKET just nu, men samtidigt inte mer än vanligt ändå? Det är nog mest för att det är så mörkt ute hela tiden. Då blir man ju sömnknäpp.

Ha en bra dag, hörni :)

Det SKULLE ha varit en massa fler bilder här men…

Jag HAR inte slutat blogga, jag är bara lite segstartad just nu.

Idag skall jag lämna in min kamera på lagning eftersom den knappt går att använda efter att det spilldes glögg på den på julafton. Så himla typiskt, ändå. Det var ju en olycka såklart, och ingen form av skuld på den som råkade spilla ALLS, mest bara störigt att kameran strular – och jag skall på afternoon tea med mamma om två veckor och då vill jag ju att den skall fungera! Vi får se vad de säger på verkstaden, det kanske går jättesnabbt att fixa?

I alla fall. Kameran på skrivbordet innebär att jag för en gångs skull skall få tummen ur och dela bilder från julledigheten. Det ni!

Första bilden ur kameran är denna! Julskinefrukost som inledning på julafton. Jag var hos Rigmor dagen före julafton på fika och vi satt i två timmar och snackade innan jag behövde rusa tillbaka hem till Martin igen. Väldigt trevlig och bra grej, det där <3 Fick i alla fall med mig en bit av julskinkan hem, och därför åt vi julskinemacka till frukost på julafton :)))

o

Julmiddag hos Rigmor :)

Och jag i pyjamas på julaftonskvällen, visar upp resterna av mitt julaftonssmink. Den här bilden är tagen i julklappen jag fick av Martin; en sminkspegel! Min sminkspegel är JÄTTEFIN och hur bra som helst och jag skall visa hur den ser ut när Martin tar den med till mig i helgen :) Den är alldeles för stor och tung för att jag skulle kunna få den med mig på tåget hem, så han får ta den i sin bil. Men ni kan se lamporna reflekteras i kameralinsen i alla fall :) Väldigt bra selfieljus i spegeln! Tumme upp för det :D

Efter detta så stelnade knappfunktionen på kameran pga glögg = klister, så bilderna jag försökt ta senare är lite suddiga och dåliga pga kameran trycker av innan jag hunnit få skärpa i dem :< Men som sagt; verkstad idag, jag hoppas att det går snabbt att fixa och INTE kostar sju miljoner kronor pga har inte egentligen råd med detta i ärlighetens namn? Så fort kameran är fixad och spegeln är på plats i mitt hem så blir det EVENTUELLT lite mer selfies pga hur kan man stå emot så bra selfieljus? :)))

Den gångna långhelgen har ägnats åt promenader och städning och att se på Bones. Efter ett par dagars Bones-marathon på soffan har jag DRÖMT Bones-releaterat, men i nättras drömde jag om ett lajv som var ett datorspel och allt hängde ihop på något sätt. Drömmen var full av människor jag en gång såg som väldigt nära vänner men som valt bort mig på olika sätt, inte jättekul faktiskt. Jag tänker för mycket på sådana saker, inte så konstigt att det infekterar mina drömmar.

Veckan i övrigt: JSK med Toro imorgon, städa och fixa och pula och ordna resten av dagarna, Martin kommer på fredag ♥ Idag skall jag veckohandla.

Tjipp! :)

Blåmärkt och halvdöv? #tant

Lyckades få ett enormt och väldigt ömmande blåmärke på höften igår efter att jag varit ute och sprungit på lunchen och på vägen upp till kontoret sprang rakt in i ett trappräcke. Härligt. Det är nu väldigt blått, rött och lila på min höft, och om man försiktigt drar med fingret över så kan man verkligen känna hurpass blåmärket står ut? wat even.

I vanlig ordning efter en längre tids bloggpausande (denna gång pga jul osv) så är det svårt att hitta in i skrivandet igen. Det gör väl ingen större skillnad för er, men jag vill ju gärna dels dokumentera mina dagar och dels hålla igång vad gäller att skriva. Inte för att jag någonsin kommer att få jobb som skribent, men ja. Nej. Ni vet. Jag tycker ändå om att skriva.

Idag jobbar vi halvdag så jag har i skrivande stund tre timmar kvar av min arbetsdag, och sedan bär det av hemåt. Utanför fönstret är det -6.5 grader och det var -7 när jag gick hemifrån. Vintern drabbade …plötsligt. Ingen snö, dock. Det är barmark och isfläckar och kallt och faktiskt mest ganska bra, faktiskt. Jag gillar den rena luften. Tog en promenad igår kväll (kallt!) och reflekterade över hur högt vattnet står i kanalen just nu, men idag på väg till jobbet var vattnet tillbaka på sin normala höjd, vilket är kanske en halvmeter lägre. Var tog en halvmeter vatten vägen under natten? Det känns som väldigt kort tid för vattnet att rinna undan, men jag skojar alltså inte att vattnet var en halvmeter högre vid sjutiden igår kväll? :o

Idag väntar jag samtal från en audionom jag igår tog kontakt med för bokning av tid för undersökning. Sådant där som aldrig framgår av bloggande osv är ju att jag alltså har relativt dålig hörsel och att jag ofta kryddar konversationer med ett stort antal ”va?” eftersom jag alltså inte HÖR allt folk säger till mig. En av mina stora hatgrejer i livet har alltid varit när någon skämtar om mig och alla skrattar och jag alltså inte HÖR vad de säger, och man ber dem upprepa sig pga HÖRDE INTE och de ba ”haha nä” och så fick jag aldrig veta varför folk skrattade åt mig. Det låter som en petitess, jag vet, men jag känner mig bara så utanför när jag aldrig får vara med i skämtet liksom. Martin pratade med mig om mina hörselproblem i helgen och well, det var väl dags att ta tummen ur och faktiskt KOLLA UPP HÖRSELN, liksom. Sist jag kollade hörseln var när jag jobbade i bowlinghallen för typ 12 år sedan och vi då fick göra ett piptest där jag mest gissade när pipen hördes och därför klarade testet utan anmärkningar. ”Man skall ju bara trycka när man faktiskt HÖR, inte gissa!” sade Martin och han har väl rätt i det. Jag vill bara inte få dåliga resultat, liksom? På den tiden kändes inte hörseln som ett problem, men den är nog det.

Vi får se när jag får tid. Jag har bett om en på tisdag förmiddag, men de kommer som sagt var att ringa för att boka tid med mig när det fungerar för mig och för dem. Också det lustiga i att en mottagning som alltså jobbar med folk som är hörselnedsatta vill RINGA istället för att maila, haha :D

I alla fall. Torsdag! Solen är på väg upp utanför fönstret, det är fortfarande -6.5 grader och snart är arbetsdagen över. Imorgon helledig och i helgen ensam, så det skall till att städas och fixas och pulas hemma. Det blir bra. Nästa helg kommer Martin <3

Ha en bra dag, hörni :)

WordPress theme: Kippis 1.15