Den struliga mensmaskinen

Alltså. Utan att nämna företagsnamnet (för jag har märkt att företag googlar sig själva och skall in och BESVARA saker på folks bloggar och det orkar jag inte) så har det verkligen bara varit konstigheter och bassel med företaget jag förra året leasade en tensmaskin från :< Vi låtsas att företaget heter Luvia, så är det ”anonymt”.

 1. Jag beställer maskinen i augusti 2020.
 2. I början av september har jag ny adress, och eftersom tensmaskinen FORTFARANDE inte skickats trots att det gått tre veckor så uppdaterar jag sidan med min nya adress i hopp om att den skall komma dit.
 3. Luvia besvarar ett mail jag skickat tidigare och ba ”hej oj förlåt den är skickad nu!” …till Surte, dvs hem till Martin. Suck.
 4. Maskinfan tar enormt lång tid på sig att komma, under tiden (OCH innan de ens postat den!) tar de sina 69:50 en gång i månaden. När maskinen väl kommer har jag redan betalat 2-3 gånger utan att ens ha fått använda maskinen.
 5. Under den här tiden har de också upprepade gånger mailat mig att jag blivit utvald som Luvia Ambassador eftersom jag är en NÖJD KUND. Ba snälla jag har inte ens TESTAT MASKINEN ÄN FÖR DEN ÄR TYDLIGEN INGENSTANS I VÄRLDEN JUST NU??
 6. Maskindjäveln hamnar till sist i Martins brevlåda, han skickar den vidare till mig.
 7. Jag använder den vid mensvärk flera gånger. Den har en viss effekt, vilket är uppskattat. Sista gången jag använder den — i typ juni? maj? — får jag dock något som KÄNNS som utslag på magen, men som inte syns alls på huden. Det känns dock obehagligt och sitter i i ett par veckor.
 8. 22 juli får jag tummen ur och bestämmer mig för att säga upp prenumerationen eftersom det är onödigt att betala sjuttio spänn i månaden för något jag inte vill/vågar använda längre. Försöker säga upp prenumerationen via deras hemsida, men knappen för ”Cancel subscription” är utgråad. Jag mailar dem därför och säger ”hej jag vill säga upp min prenumeration men det går inte via hemsidan, hjälp mig”
 9. 3 augusti svarar de på mitt mail med frågan ”varför vill du säga upp din prenumeration”. Jag blir enormt trött på allt, varför måste jag motivera att jag inte längre vill använda produkten?? säger att jag fått utslag, att den inte har tillräcklig effekt på min mensvärk och att jag tycker att det är konstigt att trots att de enligt hemsidan utlovar att man skall få påfyllt gelpads två gånger om året så har jag inte fått detta en enda gång.
 10. pga TRÖTT och mitt i semestern avvaktar jag ett par veckor med att svara. Skickar sedan ovanstående motivering till dem.
 11. ”det är klart du får avsluta” svaras det. ”min kollega kommer att kontakta dig angående detta!” daterat 27 augusti (mitt mail skickades till dem 24 augusti så detta är inom rimlig tid)
 12. 16 september (alltså i torsdags) mailar jag och säger ”hej jag har inte blivit kontaktad än?” Får inget svar på detta.
 13. IGÅR skrev jag ett surt inlägg på deras facebooksida där jag uttryckte min frustration över att inte få avsluta prenumerationen, över att deras hemsida nu kukat ur ÄNNU mer så att jag inte ens kan se knappen som tidigare var utgråad och över att varje gång de fördröjer detta så dras ju liksom en månads betalning TILL från mitt konto. Jag ville avsluta i juli, har hittills fått betala för juli augusti september. Det är tre månaders uppsägning, förresten. Så yeah.
 14. Typ en kvart efter mitt inlägg på Facebook kom det plötsligt svar på mailen. OJDÅ. ”Klart vi avslutar din prenumeration! Förlåt, det har varit strul med hemsidan! Du behöver inte skicka tillbaka produkten!” (det stod i deras regler att man skulle göra det? men jag har nu mail på att jag skall behålla den så sure, jag behåller den)
 15. Upptäckte idag att det även kommit ett mail där de nämner att de skickat mig en årsförbrukning av tidigare nämnda gelpads (se 9.) Ok. Snällt. MEN. De har skickat detta till SURTE. Igen. TROTS att jag ändrat adress på deras hemsida OCH tidigare mailat dem att den adressen är fel. Mitt namn står inte på dörren på den adressen sedan ett år tillbaka. Det kommer inte att dyka upp några djävla gelpads. Ridå.

Glad att jag slipper ur detta nu, dock.
Får se hur många månader till de drar betalning innan jag är klar… :<

Suck.

Annars då? Mensvärk, seg, mina glasögon gick lite random sönder när jag satt och idlade (en skruv föll ur???) och mina knän är lite ömma idag — vet inte om det är att jag har för tighta byxor eller vad det är som strular. Nåväl. Det är 45 minuter kvar av dagen och sedan skall jag äta och tralla över till Johan så allt blir bra :)

Woop woop!

Destruktiv kärlek

Jag är nöjd med helgen <3

Den inleddes, efter lite stressande hemma, med en väldigt lyckad kräftskiva. I lördags tog vi det lugnt eftersom vi är GAMLA, men såg ändå till att äta lite finare middag för att fira att vi har varit *vi* i ett år. Vi tittade på senaste What We Do In The Shadows och sedan på Alone och bara chillade. Igår sprang jag på morgonen och sedan åkte vi ner till utanför Grimeton med Leif för att bygga lite på deras jaktbod och det gick bra. Är trött i kroppen idag efter byggandet igår, men det går över :) Det jobbigaste var väl att jag fick störtallergi på slutet pga en del pälsdjur som fanns på gården, så jag spenderade kvällen med väldigt röda och svullna ögon som jag höll på att  bli tokig på.

Sprang hem imorse för att hinna duscha innan vattnet stängdes av mellan 08:00 – 11:00. Tänk vilken grej, att hyra hos en värd som faktiskt INFORMERAR om sådant? LOOKING AT YOU STENA, som hela tiden stängde av vatten/el/hissar utan förvarning :<

Det var också min systers födelsedag, igår. Det gick bra. Jag saknade henne då och jag saknar henne nu, datumet gör väl egentligen ingen skillnad. How terrible it is to love something that death can touch. Jag älskar oavsett, men fy fan att bara få en person bortriven ur sitt liv så, alltså. Vägrar ens tänka tanken på att jag förr eller senare kommer att förlora fler, att det är oundvikligt. Älskar ändå.

NÅVÄL. Måndag, halva dagen har gått (typ) och ute är det kallt och liksom …höst. Mysigt, ändå. Jag behöver dock börja ha med mig vantar när jag skall ut och promenera; dagens lunchrastspromenad hade jag händerna i fickorna en längre tid bara för att fingrarna inte skulle falla av. Irriterande. Vill och behöver få svänga på armarna som en normal människa när jag är ute och går, lol.

Veckan; Skall färga håret en kväll eftersom Johan skulle iväg med Gimp, skall mest troligt åka till min bror i helgen ifall de inte visar sig ha covid (eftersom de just nu är sjuka) och annars är det mest bara chilla som gäller :) Och krama på Johan, såklart.

Kreft

Fredag, och en halvtimme kvar av arbetsdagen. Woo! Sedan blir det STRESSIGT SCHEMA som avslutas med trevligheter, så jag skall bara bita ihop och ta mig igenom detta utan att fumla ^^

Det har blivit en Ny Plan; istället för att jag sticker in till stan direkt när jag slutar så väntar jag tills mammas åkkort är ledigt och lånar det, så det innebär att jag går raka vägen hem och städar och fixar så att jag är klar strax före fyra, och sedan tar jag vagnen in till stan och handlar det jag skall och åker hem igen för att duscha och göra mig i ordning. Det finns så SJUKT gott om tid till detta just nu, så om jag inte bara blir sittande så kommer det att gå finfint. Jag tror ju heller inte egentligen att någon skulle kommentera på ifall det är mindre superstädat än det skulle kunna vara, men jag vill ju att det skall vara så fint som möjligt nu när man skall få besök. Faktiskt.

Det visade sig när jag kom till Johan igår att hans fråga ”skulle du titta på kräftor på ica?” hade undermeningen ”du måste köpa kräftor idag så att de hinner tina”, och jag hade ju glömt av att ens titta på kräftpriser osv igår och tänkte ta allt det idag så det blev ju spännande. Vi tog bilen till Ica kvantum och där fick jag tag på SISTA förpackningen färska kräftor (marinerade i öl?? jag är skeptisk) (är å andra sidan redan skeptiskt inställd till kräftor som det är :D) så nu är det löst. Woop!

Det jag skall handla idag är skagenröra, lite bröd och lite snacks för kvällen. Det skall väl gå att lösa? :) Jag skall upp med soporna när jag går om en halvtimme men tänker att det kan vara värt att gå till fiskeboden på torget direkt efter sedan och köpa röra, och sedan ta grejerna på ica på hemvägen så behöver jag inte in där och snurra sedan.

Märks det att jag är ett kontrollfreak som vill ha allt väldigt tydligt uppradat och smidigt? Eller lyckas jag maska hur tokig jag är med de här grejerna? :P

Allt blir braaaaa.

Jag sprang hem från Johan imorse, sur för att Runkeeper tydligen stängt av sig självt så att jag inte kunde få en exakt sträcka och tid. Sprang 2km så det får duga oavsett, och fick höfta lite med tiden för att kunna lägga in rundan manuellt. 24 dagar! Bra grej :) Bara öh 129 dagar kvar tills jag är ikapp mitt förra, lol :D

Ha en bra helg! Det tänker jag ha, så fort jag slutat stressa över cirka ALLT.

Hejsvej!

Lövblås

Jaaa men det är torsdag och torsdagen är nästan slut, och sedan är det F*R*E*D*A*G och bortsett från att jag just nu är onödigt orolig över hur mycket tid jag kommer att ha på mig att fixa färdigt hemma inför morgondagens gäster så är det bara bra ^^

Jag slutar 14. ÄVEN om jag sticker in på stan (dit jag kan ta vagnen och vara framme på 6 minuter) så är jag hemma senast 15, då skall jag dammsuga och skura och bädda sängen vilket tar, vad då, en halvtimme max?? och sedan duscha och ställa i ordning det sista och då är klockan fem, gästerna kommer klockan sex. Hinner till och med gå inom affären, så om jag inte bara blir sittande och glor imorgon så är det ju verkligen inga problem med detta. Det är bara jag som är super-tidspessimist och blir jättestressad av att jag tror att det kommer att ta jättelång tid med allt och då blir jag bara sittande = tiden tar slut. Funny how that works!

Tar med löparkläder när jag sticker till Johan sedan så springer jag hem imorgon bitti. Då har jag en timme på mig innan jag behöver äta frukost och göra mig klar för jobbet som jag kan städa och plocka, och jag slipper ha löppasset hängande över huvudet resten av dagen. Det blir bra.

Det börjar bli dags att försöka hitta lite tid att färga håret, också. Den här helgen är det full rulle, nästa helg skall jag följa med MamJan till Zzucken, Zzanna och småbrudarna så där finns ingen tid alls, och sedan är det såpass långt fram i tiden att jag kommer att vara irriterad över hur fult det ser ut, så jag får nog sikta på en kväll efter jobbet och få det löst då, tror jag. Har jag i färgen halv sju är det klart halv nio, så det är ju bara att planera en lugn hemmakväll då jag öh kan vara jätteful i två timmar för att sedan bli snygg och lukta örter.

Det spöregnar ute. Det har det gjort hela dagen. Eller ja, nu är det väl mer ”duggregn” än hur illa det regnade imorse. Jag sprang imorse! Det blev inte den längsta löpturen, men igår kväll blev det nästan 3,5 kilometer så en kortare runda idag var både bra och helt okej. Var genomblöt när jag kom hem. To be fair var jag genomblöt bara några minuter efter att jag påbörjade löpturen, så vi kan ju säga att det var väldigt blött. VÄLDIGT BLÖTT. Ägnade sedan tid på hemvägen åt att rensa löv från brunnarna jag passerade eftersom de blockerade genomfarten, så det blev ju också JÄTTESKILLNAD. Utöver att det dränerade trottoarerna lite så var det ju också *roligt*. När jag var liten brukade vi leka vid en källa som fanns nedanför galgberget, och då var det också kul att med pinnar försöka rensa den lilla strilen från löv och annat bös. Naturchey84!

Nåväl. En timme kvar av dagen och sedan skall jag käka lite kvällsmat och gå över till Johan för att dricka min torsdagsöl. Blir väl genomblöt på vägen, men det får vara så. Jag har torrt ombyte där, så länge mina träningskläder inte är blöta INNAN jag skall ta dem på mig imorgon så blir allt bra :)

Hejsvej!

Glasöga

45 minuter kvar av dagen och nu har jag tid att försöka knåpa ihop något här. Hej! Jag är trött just nu. Mina glasögon har börjat skava på näsan på eftermiddagarna vilket ger mig lite huvudvärk, så då tar jag av glasögonen och öh det gör ju inte direkt under för huvudet det heller. Hepp.

Sover hemma ikväll; jag skall städa och fixa inför fredagens GÄSTER, och någongång skall jag även hinna springa. Tror att det löser sig, dock. Jag gjorde en Att Göra-lista jag kan bocka av under kvällens gång, vilket alltid är peppigt och bra.

Handledarkursen är igång, alla kom i tid och allt är bra. Nästa vecka har vi bara risktvåan, så det blir skönt att ha en kursfri vecka. Jag hade en TANKE att vi skulle köra riskettan varannan vecka och handledarkurs varannan, men lyckades schemalägga dem samma vecka. Det är helt ok dock, vi kör numera samma möblering för dem så lika så gott att riva av dem i följd och sedan ha en lugn vecka därefter :)

Det blir inte så mycket mer skrivet idag, jag är trött i huvudet och har lite stuff kvar att hinna med innan jag skall gå om 35 minuter. Men en kort uppdatering är bättre än ingen uppdatering, amirite? :)

Hejsvej!

Den lilla redigeraren

Tre timmar kvar av dagen, och bortsett från att jag skall göra mackor är förberedelserna inför kvällens Risketta klara. Nice! :)

Det ringde en hel del i förmiddags, men eftermiddagen har varit avsevärt mycket lugnare och jag har därmed hunnit färdigställa vår engelska version av inskrivningsvillkoren (inklusive skriva ut ett antal exemplar och lägga dem i en märkt mapp, så att man enkelt hittar dem när vi får in engelskspråkiga elever :)) och påbörja översättningsarbetet av resten av vår hemsida. Jag är inte helt säker på hur vi smidigast kan presentera den engelska versionen av hemsidan sedan, men det finns väl egentligen två alternativ egentligen så får snacka med chefen sedan och se vad vi kör på :)

I förmiddags fick jag fotografera en kollega och sedan photoshoppa in henne på en bild och måste fan klappa mig själv lite på ryggen här och säga att det blev FÖRVÅNANSVÄRT bra?? Uppskattar när jag emellanåt får fotografera och redigera lite, det blir ju inte riktigt av så ofta nu för tiden.

Igår såg jag och Johan finalen av första säsongen av Alone, och sedan tog vi det mest lugnt. Det blev ett glas vin (eller två) och vi snackade skit och garvade och hade det bra. Så himla fin kille, det där. Så himla nöjd med honom faktiskt :3
Hade ont i nacken och därmed huvudet när jag vaknade, men jag tog en sådan där äcklig tugg-alvedon med konstig smak som Johan hade hemma och när jag avslutade min promenad hem så var värken bortblåst. Tog min morgonrunda (dag 21!) och det kändes bra, även fast det blev en lite kortare runda idag också. Men ja, som sagt; jag kommer aldrig att springa Göteborgsvarvet igen. Jag har inte längre ”krav” på mig att jag skall klara av att springa längre sträckor, så om det blir 1600-1800 meter på morgnarna så gör det inget alls, faktiskt. Det är viktigare för mig att jag håller streaken än att jag skall göra något som riskerar att jag skadar mig igen. Så. ^^

Kräftskiva på fredag. Planen är att hinna städa hemma …någondag???? så att jag på fredag efter jobbet kan sticka in till stan och försöka köpa lite kräftskiveparafernalia, så jag får se vad planen blir. Kanske att jag sover hemma på typ torsdag så att jag har kvällen på mig att städa, typ. Skall kolla lite med Johan vad som fungerar bäst för honom också.

Min granne ni vet, hon som spelar TVn på högsta volym dygnet runt som gör att jag i stort sett inte kan sova när jag väl sover hemma? Hon är borta. Jag vet inte vad som hänt (det stod en ambulans utanför huset för någon vecka sedan, utanför min port) men lägenheten är tömd och idag kom det män och började riva ut vitvaror och badrum i hennes lägenhet, så tydligen skall den renoveras innan den hyres vidare. Jag hoppas att hon är ok? Det är ju ingen man kan fråga om sådant, heller. ”Den döva damen i lägenheten intill, var är hon?” Vem vet. Det är inte min ensak. Det är tyst, dock. Plötsligt hör jag bara ljud jag borde höra när jag skräpar runt hemma, och det är trevligt. Hon har ju alltså NÄSTAN varit på samma nivå som grannarna jag hade ovanpå i min första lägenhet i Malmö, Mariedalsvägen.

Nåväl. Jag skall göra mackor och jag skall fortsätta översätta texter till engelska. Ni får ha en fin kväll! Det kanske blir regn här, jag vet inte. Det är i alla fall grått ute så jag har tänt lite stearinljus här inne så att det är lite mysigt :)

Hejdå :))

365

Ja, jo, det stannade ju tyvärr aldrig vid ”jättetrött och har ont i armen” i fredags. Jag kom hem från jobbet typ halv tre, åt lunch och försökte sedan däcka i sängen eftersom jag mådde allt räligare. Lyckades inte somna ALLS, så jag låg och blundade i två timmar medan jag ju fortfarande alltså var JÄTTETRÖTT, samtidigt som jag trodde att jag aldrig mer i livet skulle bli varm igen. Efter två timmar surade jag kort stund, blev märkligt nog jättevarm på väldigt kort tid och sedan somnade jag i 90-120 minuter. När jag vaknade därefter kändes världen mindre obehaglig och jag lyckades få i mig lite middag, men stannade hemma kvällen ut vilket var irriterande (pga ville hellre ha mysig fredag med Johan) men såklart nödvändigt.

I lördags orkade jag sticka ut och springa, och sedan duschade jag och gjorde mig klar och tog bussen över till Johan och Elvira. Väl där blev jag akut TRÖTT PÅ LIVET (pga sjuk) och lade mig ner på soffan och ville verkligen inget alls, men stack i alla fall över till mamma som planerat för att kolla matchen med henne och Janne. Hade ingen ork alls egentligen, men fick en värktablett och en halvtimme senare mådde jag finfint så det blev jättebra trots allt :D

Igår var jag i stort sett helt återställd, och idag känner jag inte av det alls mer än att armen fortfarande är lite, lite öm. Wohoo!

Despoten kom över och drack öl igår, så vi snackade rollspel, tittade på the Gamers eftersom den fanns på Youtube och började sedan titta på en massa dumma black metal-videos because varför inte. Bra kväll! :)

Idag firar jag och Johan ett år tillsammans! Vi har redan gett varandra presenter, för typ två veckor sedan :D, och vi skall käka lite finmiddag ihop på lördag har vi bestämt, men tänkte ändå att jag kan göra mig lite snyggare än jag vanligtvis är på en måndag så kan man ju uppmärksamma det hela lite trots allt ^^ Lite över en timme kvar av arbetsdagen och sedan skall jag bara handla hem lite kyckling och pasta så att jag är all set för morgondagens hemmalunchande. Behöver även köpa bröd. NOTE TO SELF: Kyckling, pasta, bröd.

Men ja. Väldigt skönt att vara färdigvaccinerad. Nu behöver jag inte längre stressa med att hitta tider och preppa för att mentalt klara av att någon skall sticka mig med nålar osv. Nu har jag gjort mitt :) (och blir det att man skall ta en dos nästa år också så gör jag ju det, såklart!)

Woop woop! :)

(20 dagar runstreak! :))

WordPress theme: Kippis 1.15