120:- jag hade kunnat spara

P1080127

I fredags kväll strax efter nio mötte jag upp med Ricard som kom med tåget, och efter att vi handlat lite dipp så gick vi hem, såg på film, åt chips och snackade skit. Vi kom i säng relativt tidigt, vilket kändes helt okej.

På lördagen blev det lite sovmorgon, och sedan tog vi en vända på stan. Jag försökte hitta byxor på H&M och även fast de hade många byxor i sitt utbud så fanns inget som jag ville ha. Kollade väldigt snabbt å andra sidan, försökte att minska plågan för Zzucken som nog inte tycker att det är jättespännande att kolla på kläder :P Sedan åt vi lunch på TGIF, haha :D Innan de tog beställningen för vår mat så ville de veta vad vi ville ha att dricka. Jag bad om en Cola Zero, och fick ”Pepsi Max?” som svar, så jag jakade till det och bad att få den utan is. Ricard bad att få samma sak, men ville ha is i sin. Sedan kom läsken in och vi beställde mat (burgare åt mig, sallad åt Ricard) och när hon lämnat vårt bord tog Ricard en sip av sin läsk och gjorde en grimas. ”Vad är det här?!” ”Pepsi Max ju” Visade sig att Ricard inte alls ville ha Pepsi Max utan trodde att han hade beställt en Cola Zero :DDDDD Så. Det som händer är att vi vet ju att det är Ricards fel att han har fått något annat än han TRODDE att han beställde – han bad att få samma som mig utan att ha lyssnat på vad jag faktiskt beställde in att dricka, så han försöker dricka upp sin Max så fort så möjligt så att han kan ta in något han VILL ha att dricka istället. När han i stort sett tömt hela glaset så kommer en servitör in och ställer ett fullt glas – med Pepsi Max – framför honom. Vi frågar vad det gäller, och han deklarerar glatt ”Gratis påfyllning!” och erbjuder att fylla mitt glas också. Ricard tackar så mycket för läsken men ser helt förstörd ut så fort servitören gått igen – han VILLE JU INTE HA MER :D Han är dock en riktig trooper och tar ett par klunkar av det nya glaset också :)))))))) Jag är jätteroad. Ricard också, man kan ju bara garva åt hur fel det kan bli – och vi tyckte att personalen var jättesnäll som gav oss mer läsk, de kan ju inte veta hur illa Ricard tyckte om Pepsi Max :D

Vi gick hem, Ricard tittade på Netflix och jag lade mig och sov en stund pga SKITTRÖTT. På kvällen åt vi spaghetti och köttbullar och sedan mötte Ricard upp med Björn medan jag svidade om till träningskläder. Sedan sprang jag ju Midnattsloppet (som jag postade om igår) och vill bara göra en rättning re: gårdagens inlägg: 68 minuter är INTE mitt personbästa – jag sprang Midnattsloppet Malmö 2013 på 64 minuter. Oops! ÄNDÅ NÖJD! Skitsamma liksom, fortfarande bästa milen jag gjort på nästan tre år liksom :)))

Efter att jag sprungit duschade jag och bytte om medan Ricard och Björn kollade på Twitch på min xbone och sedan gick vi till Deep för att sjunga. Det var väl inte det bästa vi har gjort, faktiskt. I retrospekt hade det varit en bättre idé att behålla pengarna och stanna hemma istället. Sova lite. Karaokevärden tappade bort papper med låtönskningar, lurade mig att jag var kvar i kön medan hon istället hela tiden lät tvingade sina kompisar upp på scenen för att sjunga låtar de inte köat för. Sedan ville värden att alla skulle dansa när hon sjöng varpå en tjej började slita i min arm för att få upp mig på golvet och jag höll fast i stolen för jag VILLE INTE FÖR HELVETE och till slut slet hon ner mig på golvet så att jag slog höften. Schysst. Blev flörtad med av någon mupp i toalettkön vilket resulterade i att jag ba FUCK IT VI GÅR HEM ISTÄLLET och sedan gick vi hem pga orka stanna kvar där vi inte ens för sjunga och alla bara är idioter? Suck.

Hemma vid fyra-halv fem, sov fram till elva (bortsett från när vi väcktes klockan sex av OMFG ÅSKVÄDRET 2K) och sedan åt vi lunch på Donken innan jag lämnade Ricard vid flygbussen, gick hem och tog ett bad och läste serier. Sedan ville jag titta på Supernatural på Netflix men det hade ju såklart Netflix TAGIT BORT argh vafan. Tittade på Watchmen istället, kämpade för att hålla mig vaken och gick och lade mig och sov klockan halv nio :P Hepp! #partypeople

Men ja. Det var min helg, i alla fall :)

2015 vs 2016

tumblr_ocl9ptZCjQ1swv52fo1_1280

Cirka ett år efter mitt förra Midnattsloppet Malmö – loppet då jag slet som ett djur för att ta mig runt banan utan att stanna (på en sluttid på 74 minuter!), med en kvardröjande förkylning i kroppen och träningsrundor där jag toppat 3km utan att stanna (för att sedan tvärnita och med yrsel försökt återfå andningen igen) i bagaget – så har jag sprungit samma bana igen. Jag sprang ju Midnattsloppet Göteborg för en vecka sedan, men var missnöjd med skillnaden i banor och att jag inte kunde jämföra de båda prestationerna med gott samvete. Jag har sagt detta – och det är därför jag bestämde mig för att springa milen även denna helg.

Den enda träningen jag har gjort sedan jag sprang förra lördagen är ett intervallpass i onsdags morse. Jag ville inte överträna, men jag ville heller inte helt låta bli att träna.

Jag lyckades komma långt fram i fållan den här gången; jag hatar sega starter där man fastnar bakom folk som inte kommer iväg med den hastighet jag själv vill hålla. Ingen shade mot dem, det är mest bara lite dumt upplägg med hur starten ser ut på de här loppen. Jag har inte så jättemycket att säga om själva loppet, mer än att det kändes som att jag höll en bra hastighet och jag var hela tiden så himla nyfiken på hur snabbt jag faktiskt sprang. Sista kilometern ökade jag farten lite, men runt 150-200 meter före mål fick jag helt GALET håll i magen och stapplade i stort sett över mållinjen, trots att detta är var jag helst bara vill sprinta som en galning liksom. Suck. Hur som haver; Jag satte nytt personbästa på 10k! 68 minuter klockade jag in på, och jag är så himla nöjd :D Det är 6 minuter snabbare på exakt samma sträcka jag sprang förra året; 6 minuter är alltså i stort sett EN HEL KILOMETER snabbare! Wut! :D

2016

2016

2015

2015

En viss skillnad i hur resultatet redovisades 2015 vs 2016, men ÄNDÅ. Det visar ändå en klar förbättring :D

Nu skall jag vila i alla fall imorgon, och sedan skall jag fortsätta springa. Jag har tills maj på mig att lära mig springa en halvmara och vara i toppform inför Göteborgsvarvet. Jag har fulla intentioner att utnyttja tiden fram tills dess till att faktiskt bli en bättre löpare. Så fort det känns som att jag har en fungerande rutin för löpträning varje vecka skall jag försöka komma igång med vanligt gymmande igen. Att träna upp ryggmuskler och bålstyrka är ju något som hjälper mig som löpare, liksom. Samma gäller att träna benen, så. Det finns inget dåligt i att mixa in lite styrketräning mellan löppassen – men det finns heller inget jättedåligt i att fortsätta med ren löpträning, om det nu är där jag hamnar. Så länge jag tränar, you know? :))

Men ja. Personbästa! SÅ NÖJD! :D

(idag för fyra år sedan sprang jag för första gången. då var jag helt förstörd efter att ha sprungit ett par enminutsintervaller. nu springer jag en mil utan egentliga besvär. är det inte spännande var livet bär en? :))

Söta Zåmbi

tumblr_ocgg9dcxEv1swv52fo1_1280

Jag gillar ju faktiskt det här filtret. Det har ni säkert förstått nu, efter typ tre selfies med fjärilsfiltret på kort tid nu det senaste ;) Bilden är från igår. Idag är jag klädd i svart.

Det är fredag! TGIF! Jag skall jobba fram till tre (eftersom jag började en timme tidigare igår) och sedan skall jag hem och städa färdigt. Igår var jag inte allt för aktiv på städfronten, men jag har fått bort diskberget och jag har plockat undan lite i hallen. Idag, med en timme extra till hands, så tänker jag få färdigt allt. Skall få upp lajvsaker på vinden + ta ner täcke och kudde till min bror när jag ändå är däruppe. Woop!

Jag funderade på att göra ett inlägg om smink. Jag fick hem ett par nya färger från My Pretty Zombie (FAVORITMÄRKE!) igår och blev sugen på att dela med mig lite av hur fruktansvärt djäkla snygga de här färgerna är, och få fler att beställa från MPZ för det är liksom billigt OCH bra OCH snyggt OCH indie och hur kan man inte vilja stödja det? Så… eh… Det kanske kommer? Gillar ni smink blir ni kanske taggade, gillar ni inte smink får ni väl låta bli att läsa ifall jag postar något med titeln SMINK liksom. Easy as pie, eh?

Idag blir det lunch med kollegor, för en gångs skull. Jag har den senaste tiden (*host* åren) ätit ensam vid min dator, för att i lugn och ro läsa forum och se på Youtube medan jag käkar, men idag blir det banne mig lunch med sällskap. Thaikäk följt av ett Systembolagetbesök. Jag skulle ju egentligen kunna gå på Systemet hemma, men jag tänker att om jag går hem och dumpar min väska efter jobb så har jag kanske fått avi på min höstjacka så att jag kan hämta den, och så slipper jag bära en vinflaska när jag skall helghandla mat. Jag och Ricard skall ta något glas vin ikväll; inte för mycket dock, jag skall ju lyckas springa en mil imorgon kväll och då vill jag inte vara det minsta baktung. Vi funderade på att gå ut efter att jag har sprungit så jag får väl dricka då, i så fall :) Planen var karaoke på Deep, men jag vet inte vad de kör för klubb på Deep imorgon? VI FÅR SE. Jag sade till Zzuck att det inte är säkert att jag alls är pepp på att gå ut, men karaoke lockar ju cirka alltid så ja. Det blir nog utgång, endå :))

Så… Ja. Jag tror att jag postar något här på söndag efter att Ricard har åkt. Planen för efter att Ricard har åkt är att se på Supernatural och soffhänga hela dagen. Jag kommer ju att vara trött i kroppen efter att ha sprungit en mil under lördagen, och så detta följt av en eventuell och ovan nämnd utgång. Söndagen är med andra ord en riktig slappardag, så det borde ju finnas utrymme för lite bloggande då. Utöver det så önskar jag er en trevlig helg, och hoppas att ni har något kul på gång! :)

Tjipp och wog!

Till skogs

Jag borde klippa mig. Håret går till midjan och det är ju all good, men samtidigt börjar det bli allt svårare att få det genomborstat pga längden, och det irriterar mig när håret kittlar mig i svanken när jag sitter vid datorn. För den delen är topparna slitna och kluvna, så jag borde ju liksom hugga av ett par centimeter, i alla fall. Jag hade egentligen kunnat tänka mig en lite kortare frisyr (typ axellängd liksom, inte snagg igen ;)) men samtidigt gillar ju både jag och Martin det långa håret så vetefan. Jag funderade på att gå inom ”min” frisörska på hemvägen och se ifall hon har någon tid idag eller imorgon och liksom BA GÖR och få lite mer lättskött hår. Det skadar ju inte :)

Torsdag, lön och solsken! Jag har betalat räkningar och känner mig tillfreds över det. Det är ändå något bekvämt vuxet i att få det gjort och överstökat istället för att skjuta på det.

Tog bussen till jobb idag och började klockan sex. Har en del att göra och vill ha tid så att det räcker. Jag kan gå tidigare imorgon istället, eller ta lite sovmorgon. Jag sov gott i nättras men jag drömde så himla konstigt, om en lajvare jag inte tycker om och som jag valt bort ur mitt liv men jag har inte träffat honom så jag kände inte igen honom i drömmen. Jag minns att jag reflekterade över att han var kortare än jag trott, och att han såg bättre ut. Insåg när jag vaknat att han ju faktiskt inte alls ser ut som i drömmen, utan att jag verkar ha blandat in flera personer i det här. Hepp! Drömmar, alltså. Kan för övrigt rekommendera att man tänker på skogen när man skall sova. Fy bubblan vad jag tycker om skogen! Det finns så mycket kring skogen att tänka på, och plötsligt somnar man till tonerna av Loreena McKennit och vaknar förvirrad över knasiga lajvare och andra knäppheter. DET SKALL VARA SÅ.

487207_3909930786121_512163791_n

Jag är seg i kroppen. Stel. Öm? Krypig. Det går över. Jag tar bussen hem från jobb sedan också. Mer tid till att städa och fixa hemma, liksom. Igår tog jag tag i disken och vek även tvätt. Det är så mycket kvar att göra, men jag gör vad jag hinner idag. Jag vet ju hur djäkla bra det blir så fort det är färdigt, och nu när det börjar mörkna tidigare om kvällarna så är det så himla värt att kunna ställa ut och tända ljus över halva lägenheten. Väldigt …seans.

Utöver jobb, massage (yes!) och städning och eventuellt besöka frisören idag så har jag inte några vidare planer. Det är skönt det också. Att inte ha för mycket på tallriken, alltså.

Also: 2 dagar kvar till Midnattsloppet Malmö! Woo! :D

Pepponsdag!

Jag är redo för hösten! Eller ja, hösten är ju redan här, men eh… jag är alltså redo. Ville bara throw it out there, som man säger. I dagarna borde min höstjacka dyka upp, så jag tycker att vi alla skall hålla våra tummar att den sitter bra och ser så snygg ut på mig som jag hoppas och vill att den skall göra, ok? Deal.

Onsdag! Jag fick imorse för mig att det var tisdag. Jag stack ut och sprang (intervaller) för att hålla igång kroppen tills lördagens milspass, och tänkte att ”om jag tränar idag så kan jag träna på torsdag också så blir det lagom” men sedan insåg jag att det är ju torsdag IMORGON och då får det vara. Jag får inte överträna – jag tränade för mycket förra veckan vilket resulterade i att jag var tvungen att hetsvila i två dagar, och det har jag ingen lust med den här veckan. Jag vill inte vara tvungen att ta bussen för att benen säger NAHAJ DU VALDEMAR när jag försöker gå till jobbet.

Igår städade jag badrummet och det blev nästan färdigt! Jag har redan bokat om mina IKEA-planer för morgondagen; jag låter bli IKEA och städar istället. Just nu är städa …peppigt och bra, typ? Lika så gott att passa på att utnyttja att man för en gångs skull är taggad på att få ordning :D Höststädar, liksom. Slänger en massa. Igår kastade jag en massa smink och hudkrämer jag inte aktivt använder, för att ha mer plats till de grejer jag faktiskt brukar. Jag tycker inte om att kasta saker. Jag är ju verkligen inte en hoarder, men ja… ändå. ”Det kan vara bra att ha kvar” säger jag och trycker in saker i lådor, för VEM VET när man kan behöva ha den här femte svarta ögonskuggan som har glitter i sig och man egentligen inte tycker är så bra. Den ligger i sopnedkastet nu. Ha! …jag har ny svart ögonskugga på gång på posten, men den är awesome och det kommer att bli jättebra och jag skall försöka få till fler svarta sminkningar. Det är ju höst nu! Mörka murriga färger, mycket rött, brunt och lila. LÄNGTAN, liksom. Favoritårstiden! <3

Men ja. Idag skall jag fortsätta städa, och kommer eventuellt även att hämta ut mitt startpaket inför lördagen efter jobb. Jag tror dock att jag tar det på fredag, så kan jag svänga inom Hansa och handla lite öl också. Jag får ju som sagt finfrämmandes från huvudstaden på besök! Och om Knipsarn dyker upp så tackar han sällan nej till finöl från Hansa, så ^_^

Eh… Och det var väl allt. Ha en bra dag! :)

Tisdag-schmisdag

Snapchat-2507821417494952943

Ändå lite kränkt över att jag på mitt preliminära skattebesked informerades att jag skulle få pengar tillbaka, och igår fick ett inbetalningskort pga nu vill skatteverket ha fyratusen av mig??? Hepp. Tack. Schyrre. De hade ju i alla fall vänligheten att ge mig ett par månader på mig att betala, men ja. Det skall betalas innan jul, så… hejdå roliga julklappar till folk jag älskar, typ. -_-‘

Annars då? Sov gott, drömde konstigt, regnade på mig på väg till jobbet och nu smyger solen bakom ryggen på mig. På grund av lösenord jag inte minns pga använder dem aldrig så har saker resettats på jobbet och nu kommer jag inte åt allt jag behöver komma åt och det känns ju skitkul. …det är med andra ord en ganska gnällig tisdag på gång, men men.

Tvättade igår, bokade ny tid nästa tisdag. Sedan min senaste tvättid har de målat om  väggar och golv i källaren och plötsligt var det ljust och ganska trevligt därnere? Tidigare var golvet grågrönt och väggarna spygröna; nu är golvet en behaglig ton av grå och väggarna vita. Helt okej, faktiskt.

Idag tänkte jag städa hall och badrum. Hela lägenheten behöver städas och jag vill detaljstäda och plocka undan och kasta saker, men jag tänker börja med två enkla rum så kan jag ta kök+sovrum+vardagsrum resten av veckan. På fredag kväll kommer Zzucken och vi får se ifall Martin dyker upp också eller ifall han stannar hemma i helgen. På torsdag efter jobb funderade jag på att gå utom IKEA en sväng; Vi köpte nya kuddar hos Martin i helgen och jag vill nu ha samma kuddar i min egen säng pga dödsbekväma. Behöver även en ny badrumsmatta så eftersom lönen ändå kommer på torsdag kan det ju vara värt. Det får dock lite granna bero på hur det ser ut hemmavid; Kommer bara Zzuck i helgen så är han inte hos mig förrän vid nio på fredagkväll och då har jag hela fredagskvällen på mig att städa det sista – kommer Martin så är han hos mig redan när jag kommer från jobb och då vill jag inte ha det stökigt än.

Så ja… Det är så landet ligger just nu. Eventuellt blir det julmusik på hög volym när jag städar ikväll, ifall jag inte lyckas knåpa ihop en ny städplaylist innan dess. Jag har en städplaylist sedan tidigare, men det är ett par år gammal och börjar kännas tjatig. Julmusik fungerar ju alltid :3

Det var väl allt jag hade att komma med idag. Ni får hålla tummarna att saker och ting lossnar för mig på jobb så att jag kan få jobba obehindrat. Jag får väl skriva ner lösenord på en lapp att ha i min låda här sedan. Det är inte det mest safe, men då tar vi ju i alla fall bort faktorn att jag kommer att glömma lösenord igen. Jag har såklart testat med de här tre lösenorden jag använder till cirka ALLT, men det verkar inte som att något av dem är rätt. Suck.

Ha det!

10 down, 10 to go

14034737_1248926608458883_8010329509666680250_n

Om vi bortser från att jag ser ut som en helgalen stick-figure så har ni här en selfie från innan Midnattsloppet Göteborg i lördags, woo!

Min målsättning var ju att 1) ta mig runt banan utan att stanna/gå, och 2) få en bättre tid än Midnattsloppet 2015 (74 minuter).

Hur det gick?
YES sprang hela djävla banan runt, trots craycray backar x3. Woop! Så djäkla nöjd över mig själv så fort jag kommit in i lunket, hittat andningen och börjat passera kilometer :) Det hela började med att HELA min startgrupp och en stor del av startgruppen fem minuter efter mig sprang om mig. Det krävdes en del för att jag inte skulle surna på mig själv för att jag blev lämnad i dammet av alla sådär, men jag lyckades fokusera på att hålla igång och att strunta i huruvida alla och deras faster sprang om mig eller inte. Det spelar ju faktiskt INGEN ROLL, jag tävlar bara mot mig själv. Resterande 11k är bara kulisser och pepp :)

Och backarna… BACKARNA, hörni. Jag failade punkt 2, sprang varvet runt på 75 minuter. Backarna är en väldigt stor del av detta. Det är svårt att hålla samma hastighet när man springer uppför i tio minuter och mest av allt vill slänga sig ner på marken och ligga still en stund. Jag sprang ändå, dock.

Så. Jag var en minut långsammare än Midnattsloppet i Malmö förra året. Men jag kan inte jämföra banorna och deras resulat med varandra, för backar och platt bana är inte alls samma sak. Så det finns ju bara en sak att göra: Springa Midnattsloppet i Malmö nästa lördag OCKSÅ. Så, öh, jag är anmäld. Det blir alltså Midnattslopp två helger i rad här – två mil på två veckor! Fullständigt doable. Jag vågar inte lova att jag kommer att krossa något resultat alls här, men jag vill se hur jag presterar på en platt bana nu när jag just har sprungit helvetesbackarna-banan.

Jag har min bror på besök i helgen, men vi har redan planer för att rodda kring loppet så det är inga problem att jag sticker iväg och springer. Det är i nuläget oklart huruvida Martin kommer eller ej, men om han inte kommer så funderade jag och Zzuck på att dra till Deep efter att jag har fått komma hem och duscha när jag sprungit färdigt. Lite drinkar och karaoke, liksom :) Vi får se vad det blir av det, dock. Det kan lika gärna bli skitsnack på soffan och en påse chips ;)

Söndagen spenderades på soffan, jag var stel som ett härke. Eftersom Martin och Olof hängde hos Alex medan jag sprang och jag tog mig dit efter och vi snackade skit en stund så var klockan halv två när jag körde oss hemåt, och sedan var den nog tre innan jag hade duschat och vi kom i säng hemma. Sov till lunch igår, så hade självklart enormt svårt att somna igår kväll. I vanlig ordning när jag har sovit för sent på en söndag, med andra ord :P

Helgen har varit bra och trots tiden så är jag väldigt nöjd med min prestation. Nu vet jag vad jag har att förvänta mig inför nästa års Midnattslopp i Göteborg, och hoppas kunna prestera bättre då. Med tanke på att Midnattsloppet är tre månader efter Göteborgsvarvet (HALVMARA) så gissar jag att jag kommer att vara i lite bättre form då – och det ger mig en morot att fortsätta träna även efter avklarat Göteborgsvarv :)

Vi får se ifall jag kan fixa en snyggare selfie på lördag ;) Skall be min bror ta kort på mig också – det regnade så illa i Göteborg, och iochmed fullständig brist på parkeringsplatser så fick Martin släppa mig på ett hörn och sedan köra vidare.

Saker jag har lärt mig i helgen (??):
En fågel består till 30% av näbb. Initiellt var det 40%, men detta reviderades efter en viss argumentation. Olof står dock fast vid att det är 30%. Jag kan gå med på att en typ tukan nog är 30% näbb, men en nymfparakit? En fiskmås? En kolibri? MAYBE NOT.

WordPress theme: Kippis 1.15