Sisten ut

p1080886

Jag ville köpa saffransgifflar till mitt storstäd. Det fanns inga!! Eller jo, det fanns en påse och de var torra och hårda så jag ba NÄ och gick och köpte en stor påse godis istället. Alltid en bra idé, eller hur? I synnerhet med tanke på att jag inte ens får i mig tio bitar innan jag blir illamående av allt socker… Nu står skålen som en färggrann (men ganska svart) prydnad på soffbordet, jag dricker vatten med citron i och försöker få bort smaken av socker och färgämnen från munnen :P

 

p1080892

Jag missade att visa denna fina! Fick den av Sanna när hon var här! ♥ Det är ju en adventskalender – en riktig sådan, haha. Fyra dagar i advent, fyra luckor i kalendern! Jag har såklart öppnat lucka ett och ätit den lilla chokladbiten som låg där :))

Hämtade två paket på posten på hemvägen och när jag kom inför dörren låg en avi till ytterligare ett paket där. INGEN ANING VAD DET ÄR för det står ett kvinnonamn som avsändare och jag vet inte ens?? Skall hämta det imorgon, det lär vara något superlogiskt när jag väl har det i min hand :)

Paketet jag skickade till brorsönerna har inte kommit fram än :( Postade i söndags och idag är det onsdag – where is!?

Nu skall jag fortsätta att diska och städa och dansa runt till Jabba Dabba Dance här hemma. Med tanke på mörkret ute och att jag har tänt här hemma så är säkert grannarna jätteglada över att jag skuttar runt och viftar på höfterna åt höger och vänster.

Nu blir det inga fler blogginlägg i november 2016! Hepp! :D

Den röda tråden är ”Det finns ingen röd tråd”

Det är ändå udda. Allt detta pyntande och iordningställande och myspeppande och vinterlängtande – mitt i ett grått men torrt Malmö där det fortfarande är sju grader utanför mitt fönster. Är det inte trist, så säg?

mur_2

Jag menar, jag minns jular som barn där snön kom i mitten av november och ibland låg kvar fram tills min födelsedag i slutet av mars. Jag vet, jag vet – det låter som en sådan där ”NÄR JAG VAR BARN” som ens mormor alltid drar, men samtidigt var det så. Vi hade snöbollskrig och pulkaåkning och snölyktor och snöänglar och snögubbar och skidor och plötsligt …plötsligt drabbades vi av Global Warming. Något som bland annat en stor mängd amerikaner – däribland deras kommande president, Donald – vägrar att tro på. ”Propaganda!” sägs det. Skitsnack, säger jag. Amerikanerna hänger sig fast vid att EN (amerikansk) vetenskapsman har sagt att global warming inte finns. Samtidigt finns fler utom-amerikanska vetenskapsmän än du kan räkna som säger att DET FINNS JU VISST och visar upp tydlig och lättydd information om hur djävla illa det faktiskt är. Hur fucked vi börjar bli, iochmed all is som försvinner och hur värmen stiger för varje år.

Det är ändå läskigt.

I alla fall.

Världen utvecklas och en saker blir bättre och en del saker blir sämre och ibland går dessa hand i hand. En sak som är bra, med stora nypor ”detta är ju så himla dåligt ändå”, är ju internet. HALLÅ! Inser ni hur mycket enklare all form av julklappsinköp blivit med hjälp av internet? Ett par klick så är man färdig. Plötsligt har man paket på väg från USA och Tyskland och andra sidan Sverige och det är så enkelt. Ett klicks betalning med PayPal. En månad innan jul så har man nästan alla saker färdiginslagna under granen.

Det finns stora fördelar i att handla julklappar på stan också, och att skippa internethandeln. Jag inbillar mig att det är något som gynnar lokala företag – eller lokala bihang av olika franchiser. Om alla handlar online finns ju inget syfte att ha alla dessa butiker liggande – och gör de inte sälj så finns ingen inkomst. En annan fördel är ju själva mysfaktorn, ändå? Det är MYSIGT. Man gör en lista över folk man skall handla till och vad man vill hitta åt dem och sedan lurkar man runt i alla butiker man kan och kommer hem med fem kassar och fingrar som är helt knöggliga efter allt tungt man har burit, och sedan får man packa upp och gå igenom vad man har kvar att fixa och vad man är klar med. Att gå till Hemköp och köa i fem minuter för att hämta ut ett par paket är inte riktigt samma grej, faktiskt.

Och julskyltningen! Hur många kulor och tomtar folk än lägger upp på sina olika reklambanners på webben så är det inte samma sak som tomtedockor och renar och glitter och ljusslingor och brända mandlar och glöggstånd och allt sådant man hittar om man faktiskt går ut på stan!

DSC_0160

Men visst. Det är enklare med internet. Jag föredrar det. Jag föredrar att fixa så mycket jag kan online och sedan lösa de sista grejerna på stan. Det bästa av två världar? Jag föredrar att jag slipper trängas med folk som försöker panikshoppa. Folk som är stressade och arga och frustrerade och trängs och fräser åt folk. Folk som inte har koll på vad de har i famnen och plötsligt har petat en i halsen med en galge? Nah. Då är fem minuters kö på Hemköp ändå mysigt.

Men som barn var det fint. Man fick en femhundring av mamma och förmaningen ”det skall räcka till julklappar åt alla!” och sedan tog man sig till Östercentrum och gled runt i affärer och jämförde priser och försökte hitta de där perfekta grejerna till alla. Och vilka djävla kapitalmissar man gjorde! Alla dessa vrålfula slipsar man köpte till pappa för att ”han gillar ju slipsar!” och han tog emot dem och tackade med hela hjärtat men i retrospekt så har ju de här slipsarna nästan uteslutande varit skitfula :D (fast jag minns en som jag köpte som jag än i dag tycker är så himla fin :)) Böcker till mamma. Ljus och smink till Anna. Leksaker till Fredrik och Ricard. Och på något sätt så hade man tillräckligt mycket kvar av dem där femhunkan på hemvägen för att köpa med sig en påse godis eller en blomma till mamma.

Kanske var jag ett fjäskande barn. Jag har dock aldrig upplevt det så. Det var en kärlekshandling. Jag gjorde det för att jag ville göra mamma glad. Och pappa glad! Jag gick till ICA Kometen på berget och köpte godis till mig själv och varsin liten påse åt mamma och pappa. Surt åt mamma, salt åt pappa. För mina egna pengar! För att glädja. För att visa kärlek och uppskattning.

För mig ligger mycket kärlek i presenter. Jag älskar att få ge presenter. Jag köper saker till Martin så ofta jag kan och har råd. Det är allt från öl och ost till spel och nya strumpor. Hade jag haft lite mindre konsekvenstänk och ansvar än jag har idag hade jag absolut tagit hela lönen och bara köpt saker åt folket jag älskar. Jag skojar inte ens. I vissa fall verkar folk bli obekväma med att jag ger dem saker. Jag förstår det. Man vill gärna vara förberedd och eventuellt kunna ge något i gengäld. Får jag saker utan möjlighet att ge igen så känner jag mig obekväm. Undantag är ju födelsedagen såklart, men då har jag alltid möjlighet att på kommande födelsedagar för givaren faktiskt få ge något tillbaka.

DSC_0379

Så, öh. Det här var ett oerhört ostrukturerat svammelinlägg om cirka ingenting egentligen? :D

TL;DR: Jag saknar snö. Jag gillar internet men vill stödja lokalt i den mån jag orkar. Det är kul med presenter, och jag försöker aldrig fjäska utan ger för att jag genuint vill göra personen glad.

Dan före första december-dan!

eld

Jag höll på att skriva ”Torsdag!” men det är ju onsdag. Jag hade torsdag igår också. Imorgon är det torsdag på riktigt. Jag känner att den här veckan är lite uppochner..?

Men ja. IMORGON ÄR DET FÖRSTA DECEMBER! Och på fredag kommer Martin och tantgänget. Och på lördag skall vi på den roligaste julshowen vi vet! Jag och Martin skall dit för fjärde gången, mamma och Rigmor för tredje gången och Yvonne för andra gången. Det skall bli så himla kul! :D Jag kan verkligen rekommendera Crazy Christmas Cabaret. Det lär vara slutsålt för i år, men om ni är taggade nog så kan ni kolla ifall det finns biljetter kvar efter nyår. Showen går åtminstone i januari så kan vara lättare att få biljetter då :)) Årets tema är Sherwood!

Vad dåligt bemött jag blev när jag skulle hämta ut ett paket på ett NYTT djäkla utlämningsställe igår. Det var en av mina julklappar till Martin, så tänkte att det är smidigt att ta på vägen hem från jobb så slipper jag bekymra mig om det sedan. Gick in och ställde mig i kö, och sedan ställde det sig någon på motsatt sida och gjorde en egen liten kö? När den förste var klar så kom expediten till mig och ba ”Hej vad kan jag hjälpa dig med” och jag hann precis säga ”Jo jag har fått-” när han avbröt mig och ba ”JAHA MEN HAN VAR FÖRE” och gick till den andra kunden istället? What?? Jag menar, det är okej att hantera honom före, men jag kan nog tycka att man borde säga ”Oj förlåt, jag tror att han var före dig, jag återkommer strax” istället för att bryskt avbryta och gå iväg. Sedan kom någon annan mupp och skulle hjälpa mig vilket tydligen tog fem minuter för det är ju JÄTTESVÅRT att hitta rätt paket bland de typ 20 de hade i hyllan. Så himlaaa svårt liksom. Ugh. Jag hoppas att jag aldrig mer få paket dit. Tydligen är det dit Bring tar sina paket. Vem skickar ens med Bring??

NÅVÄL. Nu ligger i alla fall ytterligare ett inslaget paket under granen och inväntar julafton :) Jag skickade en liten grej till mina brorsöner i söndags som jag hoppas skall komma fram idag. Det är en kalender så det roligaste vore ju ifall de hade den från och med imorgon :)

Fick för övrigt en sådan där Bingolotto-kalender på posten från mamma igår <3 Hon gav mig en chokladkalender när hon var här i början av månaden, och så fick jag ju en chokladkalender av Rigmor i helgen också, så nu har jag treeee kalendrar att öppna genom december :D Och imorgon får ju Martin börja öppna sin Jölkalender :D Så himla taggad på att se vad han tycker om den :)))

Ja. Men nu skall jag jobba! Idag går jag hem halv tre pga mina 90 minuters övertid i måndags, så jag skall som sagt var städa och fixa och ordna och så där :) Det blir jättebra :D Skall se ifall jag kan göra en peppig playlist tills dess också :))

Kram på er! Ha en bra dag! :)

Nästan :3

DSC_0075

Än har vi inte snö i Malmö, men imorse var det frost och glitter över hela marken och det var ju både spännande och obra. Vackert men halt, liksom :D

En dag kvar av november och sedan är det dags att börja öppna sina kalendrar, slå in de sista julklapparna eller börja köpa de första. Jag har gått all-in på julmusik och efter att jag högljutt klagade över hur enormt förbannad jag blir av reklamradio så fick jag tipset att välja min julplaylist och välja ”Create similar” för att få ny musik att lyssna på, istället för att utsätta mig själv (och alla som läser vad jag skriver på twitter…) för denna enorma frustration som reklamjinglar innebär. Sagt och gjort – och nu har jag typ 20 nya låtar i min och Martins gemensamma julplaylist :D Jag hoppas att han inte har något emot att jag populerar den för fullt – annars får jag ta mina låtar och göra en ny playlist som han slipper, haha. Tror dock inte att det är ett bekymmer för honom – han bad mig ju faktiskt att hjälpa honom att populera den när han initiellt skapade den för hundra år sedan :3

Igår jobbade jag över 90 minuter så imorgon tänkte jag sticka 90 minuter tidigare och ta den tiden till att städa och fixa hemma. Jag vill ha det fint och julmysigt när Martin och tanterna kommer i helgen! Ja nej jag vet, jag skall inte kalla min mamma tant för hon är ju ändå 10 år yngre än de andra, men ändå. Det kan ju inte vara ”Martin och tanterna och min mamma som är lite yngre” så hon får ändå räknas in i tantgänget. Det är ju ett namn sagt med kärlek, liksom.

Julstäda ftw! Jag skall tända mitt pepparkaksdegsljus och mitt kanelljus och lyssna på julmusik och äta pepparkaksdumle och saffransgifflar och bara GÖRA FINT. Bästa grejen ♥

Jag drömde konstigt och vaknade förvirrad och ville egentligen somna om igen men stack ut och sprang istället och det kan ni läsa om på träningsbloggen såatteh. DET GICK BRA, i alla fall! :D

Solen skiner idag också. Den har gjort det mycket nu i november – och jag är så himla tacksam. Mörk november innebär att höstdeppen tar fart på allvar, men nu har jag istället känt mig pepp och pigg och glad. Träningen hjälper ju såklart också, men jag tror mycket på att solen är en stor del av detta. Det är inte så mörkt. Jag får energi från en ljuskälla hela dagarna. Bra grej!

I december hoppas jag dock på snö. Åtminstone till jul? Och åtminstone när jag är på gotland? Jag skall gå i Visby med min kamera och ta kort på ALLT och jag vill så gärna att det skall vara snövitt och vackert och sådär herredjävlagud-fint som det bara kan vara i Visby i mitten av december. Året runt. Alltid. Saknade stad.

OKEJ NU GÖR VI TISDAG HÖRNI! :D

Låt mig presentera min gran:

…den heter Börje! Nä jag skojar, den har inget namn. Vem döper sin gran??

Jag menade mer att jag vill presentera ett par av mina julgranskulor som sitter där av en anledning. Jag har ju nämnt typ alla dessa förut osv men ändå :)))

p1080798

Först ut är mitt senaste tillskott – den lilla krabban jag köpte på Etsy förra året. Den representerar såklart Martin ♥♥♥

p1080799

En klassiker i min gran numera är älgen. Älgar var Annas favoritdjur så den här finns där för min syster.

p1080802

Gulle-ugglan har jag haft länge nu, men i år har den fått anknytas till någon – Sanna! Min brors blivande hustru. Sanna älskar ugglor och är en sådan där mysig och pepp människa som förtjänar att få finnas i min gran.

p1080800

Längst upp i toppen sitter som vanligt mina fåglar. De sitter där för mommo och representerar fåglarna vi brukade ha i hennes gran när hon fortfarande hade gran. Jag funderar på att gå inom ÖB när jag är på Gotland om två veckor och köpa en liten låtsasgran åt henne, så att hon faktiskt kan ha gran framme utan att behöva strula med allt barr och leverans och sådana saker. Jag har inte riktigt bestämt mig än – jag vill ju heller inte inkräkta på henne så att hon känner att hon MÅSTE om hon nu kanske har kommit över lusten till en gran.

p1080812

Roboten representerar inte någon men den är fin ändå. Den får avsluta det här lilla inlägget :))

Kram på er!

Jöl, jöl, strålande jöl

Vi börjar med att presentera min hemliga grej till Martin :D

Det är såklart… EN JÖLKALENDER! (jul-öl-kalender, fast den innehåller INTE julöl fyi)

p1080833

24 flaskor öl, en för varje dag av december fram till jul :D 24 OLIKA flaskor öl, kan tilläggas. Under min research inför vilken öl som skulle ingå så har jag gått igenom säkert 150 olika IPA och annan öl som skulle kunna fungera för Martin för att välja ut de som av olika anledningar verkar roligast, godast och bäst för honom.

p1080836

Jag har haft jätteroligt med det här projektet och hoppas verkligen att Martin skall gilla ölen han kommer att få :D Han verkade taggad när jag presenterade detta för honom i fredags, efter att ha först fått bära min ölväska från tåget och samtidigt klagat över hur tung den är, haha :D

Av de 24 öl som ingår i kalendern är 2 öl han har druckit förut. Han vet inte vilka nummer som innehåller vad, bara att det är 22 öl han aldrig har druckit och att jag förväntar mig att han untappar vad han dricker :D

Enda regeln är att han inte får öppna i förväg. Han får spara öl till helgen, men aldrig öppna ”fel” öl. Enkelt och bra! ♥

p1080846

Hur som haver! I fredags åkte jag ju alltså ÄNTLIGEN upp till Göteborg för att få träffa och krama på min knipsare. Så HIMLA efterlängtat, ni fattar inte ens! (trots att jag typ tjatat om det cirka varje dag här då…)

Martin svepte ihop en magiskt god pasta åt mig till middag, såhär såg den ut:

p1080864

Nom nom! :D

Sedan satt vi mest och snackade skit hela kvällen, typ? Minns inte ens något mer. Han spelade inte datorspel i alla fall. Det var bara snack och bra och fint och mysigt. Och så drack vi öl, såklart :)

På lördagen gick vi upp tidigt (typ nio) och åt frukost i lugn och ro innan det var dags för mig att sticka till Klädkällaren med Rigmor. Hittade och köpte allt jag skulle och sedan tog vi en fika innan det var dags att åka tillbaka till Martin :) Eftersom jag var tillbaka hos honom strax efter ett så hade jag plötsligt fler timmar över än jag hade vågat hoppas på, så jag hann både baka tårta OCH sticka ut och springa! Woo!

Tårtan såg ut såhär:

p1080872

UMBRELLA-tårta! Det är en kladdkaka med hallongrädde och så marsipanlock på detta :) Att få ut de här röda och vita formerna utan att ha sönder allt var svårare än jag först trott. Vi brukar få till väldigt bra tårtor när våra vänner fyller år, men samtidigt tar vi oss nästan vatten över huvudet varje gång, haha.

Vi firade Olof med tårta och paket och öl på lördagskvällen och jag fick utöver en flaska rödvin (minus ett glas) även i mig vad jag trodde var två Jägermust men vad Martin säger var TRE Jägermust. Jag vet inte vem som har rätt, men jag vet att jag somnade på soffan efter midnatt och när Martin ruskade liv i mig så mådde jag så sjuuukt illa, haha. Jag bad om en resorb, fick två och gick sedan och lade mig och fruktade väl lite inför den kommande morgondagen liksom. MEN! Jag mådde oförskämt bra igår? Bättre än jag förtjänade, som man säger.

Vi tittade på det första avsnittet av The Grand Tour, chillade på soffan och åt MER dödsgod pasta!

p1080883

…och sedan åkte jag hem. Jag var lite bakis på tåget men fortfarande inte i närheten av hur illa jag BORDE ha mått efter allt jag drack. Woo! Victory! :D

När jag kom hem åt jag lite mat och sedan gick jag till Hemköp för att hämta ett paket och för att skicka ett paket. Efter det blev det en film och sedan gick jag och lade mig.

HIMLA bra helg! Nu behöver jag bara vänta tills fredag så får jag träffa Martin igen <3 Den här kommande helgen skall vi till Köpenhamn med min mamma, Rigmor och Yvonne och se på Crazy Christmas Cabaret! Kameran åker såklart med :D Näääästa helg blir det Gotland! Då kommer kameran också med :D Jag hoppas på snö i Visby. Har ni aldrig sett snö i Visby så har ni missat något. Galet vackert.

NI FÅR HA EN BRA DAG!