Deep red sea

Känner lite press på att skriva något idag. Har egentligen inget att komma med, men om jag inte skriver idag är risken för stor att jag slutar skriva igen, och det är trots allt väldigt trevligt att vara igång med skrivandet igen. Jag gillar att ha en vägg där jag kan spraya vad fan jag vill, och folk får läsa om de vill eller gå vidare.

Amanda dyker upp om en timme eller två, innan dess skall jag duscha, äta och städa. Förmodligen i den ordningen också :)

Känner mig helt fruktansvärt trött och sömnig idag. Vet inte om jag sov för mycket eller för lite, eller om det helt sonika bara är en bieffekt av rödvinet jag drack med min bror igår (Casillero del Diablo). Brukar inte dricka rödvin bara sådär, men var lite nyfiken så när vi ändå var på systembolaget så blev det minsann lite rödtjut också. Så satt vi här hemma och drack vin och spelade WoW, haha ^^ En väldigt trevlig fredagkväll, faktiskt :) Fick två upgrades i WoW också, så kan inte klaga ;)

Men nu orkar jag inte försöka hitta på fler saker att skriva så nu går jag in i duschen en stund istället.
Tjipp!

I’m a creep, I’m a weirdo

Den här veckan har känts mer eller mindre som en enda lång torsdag. Dock har jag varit fredagsfnittrig sedan i måndags, så ja… Jag vet inte jag. Jag har väl alltid trott att ett konstant schema att jobba efter, med ledighet över helgerna, skulle få en att bli mer rotad i vardagen och känna av dagarna var för sig, men istället känns alla vardagar som en enda gröt och helgerna staplas på varandra. Hur kom det sig att tiden började gå så snabbt? En gång i tiden tog varje dygn 24 timmar, varje vecka 7 dagar och varje decennie tio år. Nu är man helt plötsligt 1 år äldre, 5 år äldre, 12 år äldre. Jag kan väl inte säga att jag känner mig gammal, direkt, men ibland oroar det mig att tiden springer iväg så snabbt för mig. Jag vill ju hinna leva lite också, inte bara sitta på jobb hela tiden.

Ikväll blir det lite stillsamt spelande och slappande hemma, och det känns egentligen som att det är först imorgon min helg kommer igång på allvar. Amanda kommer uppom Helsingborg på besök, så vi kommer att chilla hemma samt ta en snabb öl på Bishop’s för att fira Mini som fyller år. Sedan blir det förmodligen ett par japanska filmer hemma ;) Amanda kommer mest troligen även att vara MUA inför den fotosession jag skall modella för på söndag, när Ehsan skall få utbildning i porträttfoto på sin Nikonkamera :)
Vi hade egentligen tänkt gå på Distortion imorgon, men det blir skippat till fördel för hemmachillande, eftersom jag inte har sovplats i Malmö, och egentligen inte råd att åka ner. Hade ju dock lätt åkt ner för Amandas skull ;)

Har lite huvudvärk på gång. Det har idag varit ~27 grader på jobb på grund av att ventilationen har gått sönder. Lyckligtvis sitter jag numera framför ett fönster, så har haft frisk luft som strilat in på min rygg hela dagen. Har även fått nöjet att ha lite solsken kring mig också :) Egentligen borde jag ju vara ond och goth och DARKNÄZZ och skria ”Bright light, bright light!”, men idag kände jag mig faktiskt mest glad av solskenet ;)

Skall strax inom Systemet med Zzucken och sedan bär det hemåt. Har kört non-casual idag på jobb (kostymbyxor, skjorta, slips och väst) och känner att det skall bli väldigt skönt att få av sig dessa kläder och istället köra på mjukbyxor och teeshirt ;)

<(^-^)>

Gah!

För mycket kreativitet i mig just nu och jag vet inte hur jag skall få ut allt. Jag vill skapa. Jag vill sy, teckna, måla, göra saker i photoshop och illustrator, fotografera, baka och bygga. Tyvärr har jag så lite ork och inspiration när jag väl kommer hem från jobb så jag sitter mest och degar framför datorn istället för att sätta mig med penna och papper eller med nål och tråd. Ugh! Vad gör ni andra för att få utlopp för er kreativa sida när sinnet är villigt men kroppen är seg?

A fire in the sky

”Elgirmmmttaerr” står det på min iPhone. Jag började tänka på det på min väg mot jobbet, när jag lyssnade på lite Rockbitch och filosoferade över gitarrer i allmänhet. Det var dock inte jättelätt att skriva ordet ”elgitarr” samtidigt som jag gick och hade bråttom, så det fick bli vad det blev av det hela. Elgirmmmttaerr.

Jag ägde nämligen en elgitarr när jag var… tja, jag kan väl inte skriva liten, det har ju inte skett någon större skillnad i längd eller omfång sedan dess, så jag får hålla mig till att säga yngre.
Jag minns det ändå ganska tydligt. Jag kommer dock inte ihåg om jag åkte till Åkessons Musik för att jag redan bestämt mig för att köpa en gitarr, eller om det bara happade sig som så att jag plötsligt stod därinne framför alla upphängda, blänkande gitarrer på hyllväggen. Det var bara en jag hade råd med, i alla fall, och det var den det blev. En silverglittrig sak, vet inte ens vad det var för märke på den. Jag fick en liten förstärkarlåda på köpet, och ett par sladdar. Plektrum hade jag redan hemma eftersom jag spelat akustisk gitarr sedan en tid tillbaka (gick kurser hos någon randomsnubbe på Gråbo, kurserna hölls inne på Pumas lokaler och det var nog enda gången jag någonsin fick vara på Puma, haha ^^).

Jag minns att jag satt i mitt rum med min silverglittriga gitarr och spelade riffet till Smoke on the Water. Om och om igen. Ibland till och med distat! Jag spelade väl mer på den, hoppas jag, men mest av allt Smoke on the Water. Vi hade lärt oss det på Musikkunskapen, för att det var ett coolt partytrick enligt vår musiklärare ;)

Och jag tror att det i grund och botten var på grund av Musikkunskapen (MUK) som jag köpte min elgitarr. Inte på grund av kursens innehåll, utan på grund av en av pojkarna som gick i min MUK-klass. Han var också anledningen till varför jag ville färga håret blått, till varför jag började gå runt i min tolkning av skate-kläder och varför jag så desperat gärna ville hänga nere på hamnet på skateboardrampen med mina inlinesåkande vänner (jag hade också inlines).
Han spelade gitarr i ett band och var för en ung flicka rena rama drömprinsen. Sedan att han var totalt ointresserad av mitt lilla oattraktiva 14åriga jag är ju en annan femma :P

Men jag vet inte jag. Nu på senare år när jag rört mig ute i Visbynatten och glidit in på Effes så har jag sett honom där. Nu när jag inte längre är en ful och bortkommen fjortonåring så har det väl faktiskt hänt att jag till och med inbillat mig att han har tittat intresserat i min riktning. Jag tror inte att han vet att det är jag, faktiskt. Dock så har jag ju sedan länge kommit över min flickförälskelse på honom, så jag småler mest och tittar åt annat håll.

Jag skulle nog kunna skriva tusen ord till om honom och MUK. Det tänker jag inte göra (idag). Istället skall jag avsluta om min gitarr. Den finns inte längre i min ägo, ser ni. Jag har hittat en gammal dagboksanteckning där det står att jag sålde den till en flicka i Stockholm som jag var internetvän med på den tiden. Det här har jag dock  INGA MINNEN av, bortsett från att jag vet att det finns en dagboksanteckning som påstår detta. Jag vet inte ens vad jag fick betalt för den, haha.

Ja, så kan det gå.

Don’t fade away

Note to self: De här byxorna är för stora. Det lämnar dig med två val: Hitta ett skärp, eller välj ett par andra fucking byxor. Rekommendation: Hitta ett par andra fucking byxor. Tack.

Galen dag. Jag vet varken upp eller ner och efter halva dagen så insåg jag att det var onsdag idag. Jag tror jag haft den tanken i bakhuvudet hela dagen, men jag är inte helt säker. Jag kanske också ha trott att det var någon form av merge mellan tisdag och torsdag, vilket rent logiskt borde vara en onsdag men nej. Begreppet logik har nog befunnit sig på månen för mig idag.

Dagen inleddes ändå bra. Jag var glad och nöjd och jobbade på sm vilken flitig hjärnslukare som helst, men sedan inträffade en grej som vände allt upp och ner för mig. Bara en småsak, om vi skall vara ärliga. Bara ett skämt som drogs lite för långt, men det räckte liksom. ”Gärningsmannen” i fråga var inte det minsta perceptiv över att jag började ta illa upp, inte ens efter att jag satte på mig mina hörlurar och rent utav ignorerade honom. Jag tror inte att personen var ute efter att stampa på alla mina tår, men… vissa ämnen är väldigt känsliga, även efter 5,5 år. Det finns ett par saker man kan säga eller göra för att få mig på riktigt dåligt humör, och idag hade vi tyvärr en bulls-eye där. Efter lunch, ungefär, så kom jag tillbaka till mitt positiva jag igen. Jag vet inte om jag skall tacka ett par andra kollegor för det, eller ifall allt var min iPods förtjänst (tro mig, rätt låt vid rätt tillfälle kan ibland vara en så sjukt fin kombination att hjärtat hoppar över ett par slag i ren förtjusning ^^), men det gick över och nu känns allt bra igen. Jag har hela tiden vetat att det ju var en ganska liten sak att bli på dåligt humör över, men… som sagt, jag är känslig för vissa saker och ja. We’ll leave it at that.

Så… anyhoo… mitt skärp är ju typ borta. Lite dålig stil, tycker jag.
Kom också fram till att jag vill ha en kjol med hängslen på, men när jag googlade hängselkjol så fick jag bara upp en massa (vackra) vikingatida hängselkjolar. Jag var väl lite mer inställd på typ 1970-2010 på det hela, så välsydda reenactmentkläder till trots kan jag inte riktigt påstå att jag var nöjd med det hela. Samtidigt så vet jag ju att även om jag hittar en hängselkjol to die for så kommer den ändå att sitta illa eftersom jag har både bröst, midja och höfter att ta hänsyn till. BLARGH.

Aja. Snart kvällsmat, sedan blir det lite WoW och telefonsamtal :)

Get waisted

Ja, det var ju typ fyra månader sedan jag skrev något här sist. Konsekvent som sjutton, det är jag det!

Seg vecka på jobbet so far. Fick jobba över igår och idag. Bytte ju sittplats i onsdags och kom äntligen till att sänka skrivbordet idag. Har suttit med ett skrivbord så högt att jag haft axlarna vid öronen, typ. Nu är det lågt och fint igen, och mina axlar och nacke mår så mycket bättre idag än de gjorde igår! Hurra hurra, och tack Micke för hjälpen att sänka det :)

Dagens stora i-landsproblem/randomproblem var när jag i morse kom fram till att jag skulle ha korsett på mig för att underlätta för min stackars rygg idag. Tog fram min körsbärsmönstrade underbust och skulle knäppa den, när jag insåg att jag inte kan se vad jag gör för jag har ett par bröst som sitter i vägen. Det tog förmodligen typ tre minuter innan jag lyckades knäppa frontbusken, haha ^^ Orkade inte ens snöra åt korsetten klokt förrän efter lunch, men den gjorde sitt ändå. Satt med den på fram till runt fyra, då jag tog av den eftersom ryggen började säga ifrån efter 8+ timmars korsettbärande. Istället blev jag väldigt yr och illamående då blod och syre helt plötsligt sprang ikapp genom kroppen.

Gläder mig åt att jag har fått bra kontakt med två gamla vänner igen. I båda fallen har vi bara de senaste dagarna gått från att vara avlägset bekanta till att faktiskt ha en aktiv kommunikation igen! Har till och med redan planer på att åka och hälsa på den ena av dem i höst, eftersom han visste precis vad man skulle säga för att få denna lilla zombies uppmärksamhet. Halloween, i Hollywood? Skojar du? Det har jag velat testa sedan jag var typ tio! <3

Semleperioden är på gång igen. Ätit semla både idag och igår – nu blir jag väl snart knubbig på allvar! Lord Knubbdäck i all ära, men jag vill ju ha bort lite av den där infernaliska magen som envisas med att puta ut där under brösten.

Nu skall jag kräla i säng och peta på Nath lite. Får se ifall jag orkar posta igenom inom de närmaste fyra månaderna ;)