Den hjälplöse ninjan

Måndag, klockan är strax efter tre och jag är mest bara TRÖTT just nu. Det är en helt okej dag, jag har inga klagomål så, jag har bara haft en eller två energivampyrer att handskas med idag så är lite drainad, som man säger.

Det är grått och oerhört NOVEMBER ute idag, men från och med imorgon är det december och jag har hela två kalendrar att roa mig med! Flashback Forever och en portvinskalender, det kan man ju inte vara ledsen över ^^ Försöker generellt få lite håll på julklappar och vem jag skall köpa till och vad osv, men det är lite för mycket kaos i hjärnan just nu. Jag skall försöka komma på något vettigt, det löser sig. Johan har jag redan klart vad jag skall ge, så det är resten som jag funderar över :)

Har stressat över en jobbrelaterad grej hela natten men nu är det löst, vilket är jätteskönt. Nu har jag samma grej att lösa nästa vecka igen, men skall börja jaga folk redan nu så går det förhoppningsvis lite snabbare och bättre så att jag slipper sitta i sista sekund och känna mig trasig över det. Planeringsninja fungerar ju bara om de man försöker organisera liksom …deltar. Svarar på mail.

Idag blir sjunde dagen i rad jag möter mina mål, och kroppen verkar väldigt glad över att jag är igång och rör på mig igen. Bortsett från att jag har tre sorters skavsår så går (höhö) det jättebra, och det är liksom inte en nackdel att Johan börjar tidigt nu de kommande veckorna för det får ju upp mig i vettig tid så att jag hinner promenera före jobbet :) Just nu har jag tre olika slingor jag kan promenera till/från honom, så att man kan få lite ombyte i vardagen. Ikväll blir det nog återigen den nya slinga jag kom på igår (via Kviberg), men jag ligger å andra sidan bra till med steg så kan också vara så att jag tar raka-vägen-slingan och fixar lite hemma innan jag skall dit :)

Den här veckan… skall promenera, köpa glögg, städa och ställa i ordning allt inför fredagens glögg-soaré + börja tidigare på fredag. Vi kör Riskettan två gånger pga mindre grupper, så börjar redan halv nio på fredag. Detta kommer att ske tre fredagar framöver = 4,5 timme övertid i december. Nice! :)

Right. Klockan är nu fyra (tog lite paus och snackade skit med Johannes på hans rast) så jag skall fortsätta pilla med mitt, och svara på de där sista mailen som ligger och väntar.

Ha en fin kväll! :) (det verkar regna här nu, det är blött på marken)

Till skogs

Fun fact (????): Det fanns en tid när jag trodde att jag hade väldigt små läppar. Det har jag inte! Jag har faktiskt en ganska snygg mun, ändå. Det ni.

Det är fredag! 45 minuter kvar av arbetsdagen och jag väntar på att golvet jag nyss skurade skall torka så att jag kan tömma papperskorgar och fixa med det sista som skall göras innan jag går för dagen :)

Som tidigare nämnt har jag ett quest till ÖB idag, så det skadar inte det minsta att det är STRÅLANDE väder ute! Idag kommer att bli fjärde dagen i rad jag når mina mål, så jag fortsätter kämpa :) Det är ju inte så kämpigt egentligen, det handlar ju verkligen bara om att ta sig tiden, men jag blir ju distraherad/kluven av att jag hela tiden vill vara hos Johan också ;P Nåväl.

Ommmm det är såhär fint väder imorgon också så kanske jag går till skogs igen. Gör en ny krans. Fryser röven av mig. Tar ett par fina bilder, vem vet. Vi får se. Jag skall promenera oavsett, frågan är ju bara var och när och hur typ :) Skall till Johan (och Elvira) senare under dagen så jag tar i värsta fall en stor omväg dit så har jag promenaden avklarad om jag inte kommer ut tidigare, men jag var också lite sugen på att gå upp tidigt och fotografera frost i morgonsolljus så det finns öh ganska många idéer för morgondagen ^^

OKEJ. En halvtimme kvar, skall räkna kassan osv nu så skall jag tassa iväg sedan. Ha en fortsatt fin fredag! Jag tänkte nog försöka blogga något under helgen, men jag lovar inget. Det får även det arkiveras i mappen ”vi får se” :D

HEJDÅ

Jag kommer alltid att argumentera för varför Slumber Party Massacre 2 är den bästa i trilogin

Allt är bra, Johannes är tillbaka i eftermiddag! Slipper boka av fler elever för att kunna lösa hans körprov, och eleven som skall köra upp får köra med rätt lärare — drömmen! :)

Det är torsdag, jag känner av lite ångest men kan inte riktigt härleda den, och jag tänker äta lunch hemma. Alla räkningar har nu dragits från mitt konto så nu drar Operation: Spendera Lagom igång, woo! Det blir bra. Bortsett från att det öh är julafton om mindre än en månad beHÖVER jag ju inte spendera en massa pengar den här månaden men öh ja eh ni vet. Det …löser sig. :)

Vi såg klart Lovecraft Country igår, så nu blir det True Detective istället eftersom jag inte har sett den och han gärna såg den igen. Han är jättesvår att hitta film att titta på ihop med? Han har ju redan sett allt :D Och alla mina dumma förslag är ju saker han inte vill se — så himla udda med folk som INTE vill se skämsdåliga b-skräckisar… No, wait :P

Veckan har trots sjuk/a lärare förflutit bra, vilket är skönt. Jag ser fram emot lite hemmapyssel imorgon, och sedan ser jag fram emot att få krama på Johan på lördag <3 Skall ju krama på honom ikväll också. Fint att ha någon att kramas med, faktiskt. Det gör mig glad.

Igår mötte jag alla mina mål, så nu djävlar skall jag fortsätta med detta. Det blev inte så mycket promenerat imorse, men jag skall ta en längre promenad hem till Johan sedan. Det är så dumt att inte röra på sig, jag sitter ju stilla hela dagarna på jobbet så det är ju viktigt att komma ut och få lite motion mellan varven. Måste sluta ligga på latsidan vad gäller att springa också… Imorgon efter jobbet tänkte jag promenera till ÖB och sedan hem igen, så det blir ju ~8 kilometer. Bra grej! Då får jag en del steg också.

Det blir väl inte så mycket mer spännande än såhär idag :P

Hejdå!

0 av 7, yikes

Chefen bestämde sig för att det idag var dags för julpynt på jobbet så nu är det julpyntat på jobbet. Det ni!

Imorse gick jag upp I TID och tog en timmes promenad före jobbet. Behöver verkligen komma igång och röra på mig igen, min fitnessapp visade igår att jag inte nått mina dagliga mål en enda gång de senaste sju dagarna och det håller fan inte. Igår blev det 12k steg och idag kommer det att bli lite mer, och det blir bra. Jag har ju inget att skylla på utöver att jag blivit lat — Johan går upp såpass tidigt om dagarna att om jag går upp i samma tid som honom så har jag allt chans i världen att hinna promenera, det är bara jag som varit fånig och somnat om istället :P Slut på det nu!

Jag sorterade min skohylla igår, eftersom den var ett kaos. Nu har jag mer ordning, men behöver fortfarande nog slänga ett gäng skor. De jag har på mig just nu t.ex. får jag väldigt ont i åtminstone ena foten av, och det är ju bara dumt. Jag behöver gå in lite av de skor jag har, men det är ju optimalt att göra på arbetstid eftersom det är nära hem om foten kukar ur (pga skoskav) och jag rör mig inte såpass mycket att det skulle vara ett problem om det är lite obekvämt och stelt. Får vara smartare när jag väljer skor imorgon bitti — är jag riktigt smart och lite modig så slänger jag dessa skor när jag kommer hem ikväll.

Lönen har kommit och räkningarna är betalda. Nu har jag i stort sett inga pengar alls utöver vad jag behöver för att kunna äta månaden ut, så det är Smarta Inköp som gäller. Tänkte ta mig till ÖB på fredag eftersom de just nu säljer svinbilligt sköljmedel, så tänker mig att jag köper 2-3 flaskor så har jag liksom mitt på det torra där en stund framöver. ALLT BLIR BRA. Jag är ändå ganska bra på vuxenlajvet.

Eftersom jag blir hemma på fredag då Johan skall upp svintidigt på lördag är planen att dels snacka julklappar med Toro på telefon (wooo!) men även fixa lite med de julklappar som jag kan göra på egen hand hemmavid. Jag har väl kanske en specifik i åtanke, men hittade även häromdagen material till ett par hantverksjulklappar jag planerade att ge bort förra eller förrförra året som fortfarande skulle vara relevanta, så jag borde nog få tummen ur där också. Hittills har jag gott om tid på mig, men jag känner ändå att planering är A och O, och att även ATT GÖRA är en bra grej :)

Men ja. Julpynt på jobbet, men ingen julmusik ännu. Lyssnade dock på lite julmusik hemma imorse, men jag vill passa på att få lyssna och bli lite glad av det innan det spelas dygnet runt överallt och man tröttnar. Faktiskt.

Ha en fin dag hejdå!

Få tummen ur! Also; glögg

Tisdag, och dagen flyter på fint. Det ringer mycket idag, vilket får tiden att passera fortare. Åt lunch hemma och passade på både att städa lite samt sortera sockar, så jag jobbar på bra. Har bjudit hem kollegorna på glögg nästa fredag inför vår lilla jul-gettogether (”Borde man det i coronatider” nej kanske inte men vi träffas hela dagarna på jobbet så vad kommer ett par timmar extra att göra för skillnad egentligen) så tills dess skall det vara HELT KLART, tänker jag. Har ett par sista grejer som behöver rensas/vikas/sorteras/läggas undan, så det skall jag jobba med nu innan dess.

Imorgon kommer lönen! Vilken grej. Skall köpa 1 flaska glögg att bjuda på nästa fredag, när ovanstående scenario utspelas.

Johannes är fortfarande borta men Daniel är tillbaka. Det var ju sagt så, men jag kände mig ändå lättad imorse när jag kom hit och hans bil stod på gatan. Det räcker att ha en lärare frånvarande, om vi säger så. Fortfarande enormt tacksam över hur väl vi klarat oss hittills. Otroligt.

Jag och Johan jobbar oss vidare genom Lovecraft Country och den är fortfarande intressant, men också väldigt …pulp fiction. Termen alltså, inte filmen :P Ogillar det inte, dock ^^

Biograferna stänger från och med idag så det blir inget biobesök, men jag noterade att det presentkortet gäller i ett helt år till så det är ingen stress alls! Vi hinner bruka det, med andra ord :)

Hmmm. Ikväll skall jag äta pizza för Toro ville bjuda, och sedan blir det en promenad för YIKES vad lite jag har rört mig på sistone. Den nya uppdateringen i Fitnessappen är brutal med det, den visar rakt upp och ner att jag inte har nått ett enda av mina mål de senaste sju dagarna och det är ju lite beklagligt, faktiskt.

NÅVÄL. Skall försöka bli bättre på att röra mig. Det blir inte så mycket på dagarna men om jag faktiskt börjar ta mig upp i vettig tid igen så har jag ju löst det enkelt så jag får sluta med allt sjusoveri :P

Right-oh.

Ha en bra dag! :) (här är det grått och vi kör ju en minigrupp på sju pers på Riskettan pga de nya restriktionerna så det är lite lagom liv här, ändå) (det ringer väldigt mycket för att vara tisdag, dock)

Perspektiv

Det har varit en väldigt trevlig helg, och nu är vi igång med ny arbetsvecka igen. En som vabbar, en som är hemma sjuk men som redan hunnit gå för att testa sig så vi hoppas på snabbt testbesked där. Kul med corona, osv.

Lön på onsdag och jag har redan lagt in alla kommande betalningar så att de automatiskt dras. December kommer att bli tight. Jag har inte så jättemånga att köpa julklappar till, men vill ju ändå kunna ge vettiga presenter. Får se hur det går med allt, men jag tänker förhålla mig positiv till detta :)

Till helgen lutar det åt bio, fick presentkort från jobbet förra året som jag tänkte bruka innan det löper ut, och jag förutsätter att sfbio inte tillåter fler gäster än de kan garantera avstånd för. Har dragit på det här presentkortet in i det sista, men nu är det bara 1-2 veckor kvar tills det liksom går ut och det känns ju trist om det skulle gå till spillo.

Klockan närmar sig tre vilket innebär att det är den korta delen av dagen kvar. Jag skall försöka springa ikväll — det blev inget av med det förra veckan, hade lite andra grejer som hamnade i vägen. Just nu känns det väl inte helt troligt att det faktiskt blir något Göteborgsvarv till våren, men jag vill ändå försöka träna och hålla igång. Kroppen blir ju glad av det, liksom.

Mmm. Det var allt för idag, tänker jag. Ha en fin dag! :)

Snö!

Lunchade hemma idag, och blev pipförtjust när jag såg att SOLEN sken för fulla muggar utanför fönstret. Tog kort, pep ner till jobbet — och tjugo minuter senare snöade det. JÄTTEMYCKET. Julaftonssnö, ni vet? Stora tunga tysta flingor. Öh. Vad hände där? :D Det har sedan dess pendlat mellan sol och snö, men nu är det bara mörker, såklart.

Torsdagen drar sig mot sitt slut. Jag skall dricka lite öl och snacka skit ikväll, och sedan är det fredag med allt vad det innebär :) Sover hemma ikväll, dvs utan Johan, men från och med imorgon sover vi ju tillsammans igen :3

Det har varit en lugn vecka, vilket har varit skönt. Jag var orolig att det skulle vara kaosmycket när jag kom tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma sjuk, men det har gått bra. Allt har gått över förväntan, och jag har noll klag.

Mmm. Kort inlägg idag, jag har inte så mycket att säga. Ha en fin kväll! :))