Hooray for boobies! ∞

Källa: Halfy @Deviantart

Oktober är snart slut. Rosa månaden. Den månaden varje år som dedikeras till bröstcancerforskningen. Och av någon anledning fick jag häromdagen detta mail på Facebook (från flera håll, kan tilläggas):

Okej vackra damer, då är det den tiden på året igen …
stödja bröstcancermedvetenheten!
Vi kommer alla ihåg förra årets omgång, skriva din bh färg som din status?
Förra året tog så många delar att det gjorde
nationella nyheter och ständig uppdatering av status påminde alla
varför vi gör det här och hjälpte höjning … medvetenhet! Berätta
inte någon män vad status betyder … hålla dem gissa! Och snälla
kopiera och klistra in (i ett meddelande) detta till alla dina
kvinnliga vänner! Tanken är att välja den månad du är född och den
dagen du föddes. Förmedla detta till flickor bara och låt oss se
hur långt den når runt. Den sista om behå gick runt i hela världen.
Din status borde säga: ”Jag ska åka till________________i
___________ månader.”
Den dag du föddes bör vara hur många månader du ska.
Januari – Mexiko
Februari – London
Mars – Miami
April-Dominikanska republiken
Maj – Frankrike
Juni – St Petersburg
Juli-Österrike
Augusti – Tyskland
September – New York
Oktober – Amsterdam
November – Las Vegas,
December-Alaska

Jag blir trött. Jag får sådana här mail varje år. Samma hemlighetsmakeri med det; Säg inget till killarna, tihi. Skriv i din status vad du har för färg på BH:n! Skriv i din status var du lägger handväskan när du kommer hem! Tihi, tihi!

För vet ni vad som är ett mycket mer effektivt sätt att skapa uppmärksamhet kring cancer och cancerforskning? ATT SKRIVA DET I KLARTEXT. Färgen på din bh, var du ställer väskan när du kommer hem eller var du skall ”resa” i x antal månader – det skapar bara förvirring, irritation och frustration. Folk bryr sig inte. Kanske den första statusen man ser gör en nyfiken, men det känns inte riktigt som att detta är hur man skall gå tillväga för att göra omgivningen uppmärksam på bröstcancerforskningen (eller cancerforskning över huvud taget!) Varför inte bara skriva rakt ut vad det gäller? ”Jag gillar mina bröst! Gillar du dem med? Donera pengar till bröstcancerforskningen vet jag!” 

Min mormor är/har varit drabbad av bröstcancer. Vet ni vad det innebär? Det innebär att risken för att JAG kommer att få bröstcancer är väldigt stor – och detsamma gäller min mor. Bröstcancer tenderar nämligen vara ärftlig. Nej, det är långt ifrån säkert att jag och min mamma kommer att drabbas. Vi vet inte hur stor ärftligheten är i vår familj. Vi kanske kommer undan helt och hållet, hon och jag. Men min mormor har haft bröstcancer och räknas idag som tillfrisknad – dock vet man ju aldrig. Det finns ingen säkerhet att hon är HELT KRY och aldrig kommer att drabbas vidare av cancern.

Men ja. Vill ni göra något för cancerforskningen: Donera pengar. Köp ett rosa band.  SMS:a ordet BESEGRA till 72988, då skänker du 50 kronor till svensk cancerforskning (källa). Men skriv inte bara en löjlig status baserat på BH-färg eller föredragen sexställning eller hur många av de sju små dvärgarna du kan namnet på.

Och tjejer: Det finns en app. Här. Den är gratis, och den kanske kan hjälpa er upptäcka i god tid IFALL ni har åkt på skiten. Okej?

Det var allt jag ville ha sagt.

Hooray for boobies! 
Foto: Monica Hansson
Screen Shot 2013-10-02 at 8.56.17 AM

Ett eko från förr

1. A song you like with a color in the title
2. A song you like with a number in the title
3. A song that reminds you of summertime
4. A song that reminds you of someone you would rather forget about
5. A song that needs to be played LOUD
6. A song that makes you want to dance
7. A song to drive to
8. A song about drugs or alcohol
9. A song that makes you happy
10. A song that makes you sad
11. A song that you never get tired of
12. A song from your preteen years
13. One of your favorite 80’s songs
14. A song that you would love played at your wedding
15. A song that is a cover by another artist
16. One of your favorite classical songs
17. A song that would sing a duet with on karaoke
18. A song from the year that you were born
19. A song that makes you think about life
20. A song that has many meanings to you
21. A favourite song with a person’s name in the title
22. A song that moves you forward
23. A song that you think everybody should listen to
24. A song by a band you wish were still together
25. A song by an artist no longer living
26. A song that makes you want to fall in love
27. A song that breaks your heart
28. A song by an artist with a voice that you love
29. A song that you remember from your childhood
30. A song that reminds you of yourself

Dagens sång – en låt jag en gång fick skickad till mig av en pojke jag var vän med över internet när jag var sexton år gammal och världen var en svår och förtvivlad plats. Hans namn var Peter, han var norrlänning och väldigt vacker. Låten har fått följa med mig sedan dess, i tolv år nu. Det finns andra bra låtar av gruppen, men denna är ändå speciell. Och så väldigt vacker och så väldigt lätt att lyssna på gång efter gång. Peters ord: ”Man kan lyssna på den oändligt, och varje gång man lyssnar hör man något nytt i den”.

Fast här är jag 17 och inte 16 men ja. Ändå.

Mördarclownlooken och yttre rymden-gnäll

Jo hej. Jag är 28 jag lovar. Jag ser bara ut som 17. Hahahahaa. Eh.

Och alltså, vad är dealen med Star Wars och Disney? BLIR JU LEDSEN HÄR. Jag är av fast övertygelse att det bara finns tre Star Wars filmer. De kallas IV, V och VI. INGET ANNAT. (på samma sätt som att det bara gjordes EN Matrix-film. Joho då, det är visst sant! Fuck you!)

Och så skall nu alltså Disney in och fortsätta förstöra? Vadfaen. JAG TROR INTE PÅ ATT DETTA BLIR BRA hörni. Jag har mer än gärna fel här, men initiellt så känns det här bara riktigt djävla sugigt. Låt mig gissa, mer film som bara är skapad för att det är så *coolt* i 3D? Utan vettig story för att det är så mycket roligare att slänga in SPESHUL EFFEX istället?

DETTA ÄR LIKA KASST SOM ATT MICHAEL BAY SKALL GÖRA FÖRSTÖRA  TURTLES JU.

 

Mvh,
Glad tjej -95

Happy Halloween!

Ni vet när man spenderat en timme åt att läsa igenom det som Encyclopedia Dramatica rubricerar som ”Awesome creepypasta” och sedan går upp morgonen där efter och inbillar sig att det ligger någon under ens säng och väntar..?

”Klart det inte ligger någon under min säng, haha! …men tänk OM?!”

Yeah. Morgonen har alltså varit lite speciell. Typ sådär ”Inte nudda land” fast om man istället tänker ”Undvik för helvete att vara i sovrummet just nu IFALL ATT” då.

Anyhoo. Jag VET ju att jag sade att jag skulle klä ut mig idag, det är ju trots allt HALLOWEEN – men jag hade fan inte ork/lust/mod (sistnämnda pga mördare under sängen alltså) så istället klädde jag upp mig. Till, eh, mig själv, fast med lite svartare smink. Jag har lite bilder i telefonen, skall bara fippla lite så laddar jag upp dem sedan. Mrrrr.

Annars har jag precis hällt upp en kopp té och nu skall jag göra nyttiga saker istället. Hej så länge!

/popcornz

Foto: Monica Hansson (2011)

Kvällen har sett ut såhär:

♥ Städat som fan i sovrummet – nästan klart och jag känner inte ens igen mig. Va, bor jag såhär mysigt? NICE!

♥ Drama på Twitter – random tjej har ”snott” tweets av ganska många (10?) av de bästa svenska kontona och fejkat att de är hennes. Detta har uppdagats och det har varit popcornnivå deluxe på det, trolol :3

♥ RPASDR episode 2 – sjukt kul avsnitt med ett trist slut, men jag har suttit på soffan och skrattat högt åt alla dumheter de ställer till med. Underbart att kunna sitta och skratta i ren glädje i sin ensamhet ibland :)

Men alltså. Jag har väldigt svårt att tro att två av de mest populära (<< spoiler, markera för att se) dragqueensen genom historien åker ur bara sådär. Vad fan liksom? KÄNNS INTE PÅ RIKTIGT. Kollar man på tidigare säsonger – i synnerhet då säsong 3 och 4 – så har det ju kommit en massa SURPRISE TROLOLOL-happenings hela tiden, så jag räknar med återkomst. Blir uppriktigt förvånad om de INTE kommer tillbaka om ett par avsnitt. Annars snackar vi en säsong som kommer att bestå av 6 avsnitt istället för de sedvanliga 12 – inte särskilt trovärdigt, RuPaul.

Nu skall jag städa ur sängen där det just nu ligger cirka mycket saker och dräller och sedan skall jag krypa ner i min sköna säng och läsa serier tills jag somnar. Imorgon är det Halloween (wheeee!) och jag tänkte klä ut mig, även om det innebär att jag kommer att vara den enda på kontoret som är utklädd, haha :D Har dock inte haft tid att fixa någon rolig outfit så kör på samma som jag haft på Stream nu två år i rad – fast lite annorlunda look ändå, i den mån det går. MUTHAFUCKA vem bryr sig, det är Halloween och jag vill vara utklädd. Frågor på det?

För övrigt gjorde det lite ont i hjärtat när jag sökte på ”Rörsjöstaden” på Hemnet och insåg att a) de har typ VÄRLDENS FINASTE LÄGENHETER DÄR och b) de kostar 2 mkr och uppåt. För helvete. Vi snackar då även en hyra på typ 6k<, så det är lite svårmotiverat att försöka låna 3-4mkr för att köpa lägenhet där. Dang nabbit! Gief monayz kthxbai.

30 dagars bloggutmaning – musik

Okej, vi kör igång med en ny bloggutmaning! Den förra tröttnade jag ju halvvägs igenom, mest för att ämnena inte kändes tillräckligt spännande. Nu handlar det dock om musik, och jag har redan hittat videos för nästan alla dagar så ja, halvvägs klar ju :D

Jag kommer att posta en om dagen (bortsett från helger, i vanlig ordning) och kommer att länka till Youtube, eftersom inte alla har Spotify och det är ju alltid kul med musikvideos. I de fall där det känns applicerbart/givande/nödvändigt så kommer jag även att berätta varför jag valt den låten och vad den betyder för mig och bla bla bla. Det blir väl bra? :)

Nedan följer rubrikerna samt dagens länk.

♠ ♣ ♥ ♦

1. A song you like with a color in the title
2. A song you like with a number in the title
3. A song that reminds you of summertime
4. A song that reminds you of someone you would rather forget about
5. A song that needs to be played LOUD
6. A song that makes you want to dance
7. A song to drive to
8. A song about drugs or alcohol
9. A song that makes you happy
10. A song that makes you sad
11. A song that you never get tired of
12. A song from your preteen years
13. One of your favorite 80’s songs
14. A song that you would love played at your wedding
15. A song that is a cover by another artist
16. One of your favorite classical songs
17. A song that would sing a duet with on karaoke
18. A song from the year that you were born
19. A song that makes you think about life
20. A song that has many meanings to you
21. A favourite song with a person’s name in the title
22. A song that moves you forward
23. A song that you think everybody should listen to
24. A song by a band you wish were still together
25. A song by an artist no longer living
26. A song that makes you want to fall in love
27. A song that breaks your heart
28. A song by an artist with a voice that you love
29. A song that you remember from your childhood
30. A song that reminds you of yourself