Innan jag förlorar mig på vägen till Blåkulla

häxa3pentagramFör den händelse att jag inte får ur mig så mycket mer vettigt under påsken så får jag väl passa på redan nu att önska er Glad Påsk, så är det gjort. Påsk är ju en av zombiehögtiderna, när man firar Zombie Jesus och hans rackartyg. Alternativt kan man fira wicca-högtiden Ostara, där man firar fruktbarhetsgudinnan Ēostre som återuppväcker världen efter vinterdvalan. 

Så. Käka lite rabbis (kanin), ägg och godis och fira i enlighet med vilken religion, avsaknad av religion eller världsåskådning som helst. Det är en extra lång helg oavsett vad man vill tro på ;) Sovmorgonnnn!

I musikväg jag kan förresten rekommendera Inkubus Sukkubus (igen <3) eller Loreena McKennit. Väldigt bra musik med stark anknytning till wicca-kulturen och dylikt.

Jag är ju som sagt atheist, men tragglade med wicca när jag gick i gymnasiet och är fortfarande lite förtrollad av deras syn på omvärlden ♥

Blessed be! ★

Påsk, alltså?

196895_204587322892822_3613775_n God morgon!

Då var man ett år äldre, men inte ett dugg visare då. Klockan är snart frukost, solen skiner, jag har en kasse med födelsedagspresenter + två lite för tunga väskor här bredvid mig och om fem timmar skall jag befinna mig på ett tåg till Göteborg. Innan dess har jag lite att roa mig med (jobb, såklart <3) och skall väl försöka hinna klämma in en lunch där också. DET LÖSER SIG.

Hur mår ni, denna väldigt o-äggande skärtorsdag? Jag hade ärligt glömt av att det var påsk. Fick igår ett påskkort/födelsedagskort av Martins mor och insåg med lite panik att jag glömt skicka påskkort till folk. Oops. Har i alla fall skickat ett till mommo, så det är ju det viktigaste.

Annars är allt okej. Råkade slita upp huden på mitt brännsår dock, aj? Förhoppningsvis läker det snart…

Vi har fått våra FitBits till företagsutmaningen nu, så nu djäklar skall det till att promeneras! \o/ Awzum!

Anyhoooo. Frukostdags! Woop woop!

Golvet är fullt av inslagna paket men de är inte till mig

träningNyss hemkommen från innebandyträningen. Vi var lika bra idag som vi var förra veckan – vad kul det är när man börjar få grepp om spelet på riktigt! Plötsligt kan man ta emot passningar, passa själv, göra mål – och känna att man faktiskt BIDRAR med något till laget! Fick utnämningen ”Veckans Perka” eftersom Perka förra veckan var det stora stjärnskottet, så det var ju bra :) Klart nöjd med min insats idag!

Nu skall jag sätta mig på soffan och vila lite, samt pilla färdigt med den sista presenten jag har på gång till Martin. Det är en del arbete som behöver utföras och jag är klart osäker på huruvida jag kommer att lyckas, så ni får vara rara och hålla tummarna för mig!

Jag och Caroline har köpt biljetter för att se Damien Echols när han är i Stockholm, vilket skall bli väldigt spännande. Ser även väldigt mycket fram emot att få träffa Caroline igen, det är alldeles för länge sedan sist. Bäste-Caroline ♥ Det blir ju dock bara en väldigt snabb visit till den Kungliga Hufvudstaden – åker upp på torsdag förmiddag och hem igen ett dygn senare. Men det skall bli kul! Får gräva rätt på någon vettig bok som kan underhålla mig på de evighetslånga tågresorna t/r Stockholm dock :P 9 timmars tåg all in all…

Nåväl. Dags att komma igång med vad jag behöver få gjort idag! Imorgon jobbar vi halvdag pga Skärtorsdag så då tänker jag nog ta lite sovmorgon – det lär ju behövas om jag skall bli klar med Martins present idag ;)

Alltid kul att fira sin födelsedag med att fixa presenter åt den man älskar ♥♥♥

För övrigt blev kladdkakan oerhört populär på kontoret idag. Det fick helt enkelt vara värt ett brännsår, antar jag :)

Damien Echols till Sverige!!

Foto: Hans Wessman (2012)

Foto: Hans Wessman (2012)

Men hör ni! DAMIEN ECHOLS kommer till Sverige! Wat! Vet inte ifall det rör sig om mer ett besök i den svenska TV-soffan, men om det är någon form av möjlighet att få träffa honom involverad i detta så MÅSTE jag åka och se honom.

Mer läsning här, här och här. (re: Echols/WM3)

Allmänt fangirl just nu alltså.

För övrigt så kan jag varmt rekommendera hashtaggen #safetytipsforladies på Twitter. Här är ett urval med de *bästa* tipsen.

Screen Shot 2013-03-27 at 10.12.38 AM

Zombie lvl 29

bild-44

Tröja från Queen of Darkness, halsband från ReStyle, leggings från BlackMilk

God morgon!

Jag vet väl inte riktigt hur jag skall beskriva dagen hittills. Jag vaknade vid tre i nättras efter att jag hade en fruktansvärd mardröm om något monsteraktigt som jagade mig. Random kollegor var med i drömmen och något av det hade med Phantom of the Opera att göra (lyssnar tydligen för mycket på det soundtracket just nu :P) Jag lyckades till slut lugna nerverna och somna om igen, till tonerna av Volund, men det var jobbigt. Det är inte det minsta roligt att ha en mardröm, vakna till och INTE ha någon att krypa närmre och gömma sig hos.

Sedan hade jag satt klockan fel så att den ringde en halvtimme för tidigt. Ställde den rätt och somnade om igen, jag behövde den där halvtimmen.

Igår bjöd jag som sagt Zzuck, Ilir och Mogensen på mat. Det var trevligt. Passade på att baka kladdkakan jag skulle ha med till jobb igen, vilket resulterade i att jag råkade lägga fingret på spisen och bränna mig tillräckligt för att jag idag skall ha ett närapå öppet sår på fingret, och som även fick mig att NÄSTAN tappa kakformen när jag skulle stoppa den i ugnen. Fan. Jag vet inte varför jag ens försöker baka, det händer alltid NÅGOT tokigt när jag blir kreativ i köket.

Kände mig väldigt låg igår kväll. Jag har ett barns förväntningar på min födelsedag och när man fyller 29 är man inte längre ett barn, så det är ju upplagt för besvikelser. Jag kan inte minnas en födelsedag då jag faktiskt var lycklig senast..? Jag minns bara alla olyckor, sura kunder, försenade flygplan och annat bös som smolkat bägaren för mig.

Just nu verkar det tveksamt huruvida det blir innebandy idag eller inte. Hepp. Jag får väl gå hem och diska då, antar jag :P Jag har lite saker att göra färdigt idag (inför morgondagens tripp till Göteborg) och jag har en hel bunte film att glo på, så det råder ingen nöd på mig. Jag kommer förmodligen att få sitta halva natten och göra klart, så!

Solen skiner, jag har mina finfina BlackMilk-leggings på mig och i eftermiddag blir det kladdkaka med vit choklad-grädde. Hepp!

Lista!

blodigt

Foto: Monica Hansson (2012)

  • Mina nya BlackMilk-leggings har kommit! Kramar om benen finfint, vill inte ta av dem ♥
  • Det ligger fem inslagna paket bakom mig, ett sjätte är på gång. Alla är till Knipsarn när han fyller år nästa vecka! ♥
  • Jag påbörjade en playlist som jag tänkte stoppa in en massa trevlig opera och klassisk musik i. Det ligger bara en låt där. Jag råkade lyssna på den tre gånger i rad innan jag reagerade på att den kändes ”för lång” (…sa flickan…)
  • Jag saknar min syster oerhört mycket.
  • Påsken känns som en relativt onödig högtid. Maten är ju inte särskilt god? När jag var barn hade jag öroninflammation på skärtorsdagen två eller tre år i rad. Gött.
  • Imorgon blir det innebandy och då får jag testa min nya klubba woooo!
  • Det gick inget RuPaul’s Drag Race denna vecka :'(((
  • Vem i HELVETE googlade ”barnknull” och kom in på min blogg?! (ordet har skrivits en gång, iochmed jag att läser åt helvete fel ibland och inte lyckades tyda ”barkmull”. men vem FAN söker på sådana ord??)
  • Jag har nog aldrig fått så lite födelsedagspresenter som till detta år. Är det såhär det blir när man blir vuxen? Pls rewind 20 years. *ler hagalen*

Peppar på motion

bild-41 Då var vi flyttade på, in till vår nya del av kontoret. Det är ljust, luftigt och *vårt* Jag firade det hela med att införskaffa ett bonsai-träd, där Jabba the Hutt fick bo, som ni kan se på bilden ← där ←

Vi har börjat förbereda oss inför en hälso-challenge som inleds på måndag, vilket förhoppningsvis kan peppa en till att komma igång och röra mer på sig :) Det är väldigt enkelt, man kan samla poäng för max 39k steg per vecka (average 5,5k om dagen = småpotatis!) och man har chans att vinna presentkort på en massa olika (amerikanska) affärer (dock var Amazon med som alternativ, och det är ju aldrig fel! PORTAL-PRYLAR!)

Med det vackra väder som råder ute just nu så är jag redan väldigt pepp på att komma igång och bli *bättre* på saker. Stärka kroppen. Bygga muskler och uthållighet. Och få snyggare ben mrrmrrmrrmrmr som att det går jag har ju jättesnygga ben lol :D

Kolla benen här liksom:

legs

 

Så ja. Men det känns riktigt bra! Jag gillar att peppa :) Så från och med jag kommer hem från Martin på måndag så är det DAGS. Skall se ifall jag inte kan vara så smart att jag kör klart c25k när jag ändå är igång och rör mig – två flugor i en smäll ju! *smArT chEy*

Anyway. Jobba lite till, sedan blir det hemgång, tårtbak och matlagning. Samt hämta paket på posten eftersom jag var tjock och lat igår. Hepp!