WM3 är äntligen fria!

Så underbara nyheter! De har släppt the West Memphis Three! <3 Jag är så galet glad över detta, även fast jag önskar att det skulle ha skett för länge sedan.

Länkar:

 

You make hell feel like home
You kept me waiting for so long
Til everything is dead and gone
Stripped of flesh, and left with bone
You left me here with no way home
You left me here with no way home

”Wormwood”, text: Damien Echols

När jag väl kom i kontakt med det hela och såg på den första dokumentären var jag tvungen att stänga av efter halva, för att fortsätta titta senare. Jag var så arg och frusterad att jag grät, och jag kände verkligen hur jag tappade allt hopp för mänskligheten. I stort sett så åkte de här tre pojkarna (för de var bara tonåringar vid den tiden) dit för att de lyssnade på musik som Metallica och för att samhället ville ha bort dem. Det har gjorts en massa misstag i bevisningen, bevis verkar peka åt andra håll hela tiden, men ändå åkte två av dem in på livstid och den tredje hamnade på death row.

Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste känna för dem att äntligen få komma ut, och att få komma ut i ett samhälle som fortfarande ser dem som skyldiga. Var tar de vägen nu?

Nåväl. Idag skall jag vara lycklig, för oavsett vad så sitter de inte längre inne för ett brott som ingen tror att de har begått. <3

Alla oklarheter gjorde att fallet granskats på nytt och 2007 pekade DNA-tester mot helt andra personer, ett av offrens styvfar och en vän till honom. Sedan dess har de tre männen försökt få till stånd en ny rättegång vilket skulle ske 2012.

Men för att slippa det har Memphis domare utnyttjat en speciell möjlighet i den amerikanska rättsväsendet. I stället för att de tre frias, erkänner de sig, trots sin oskuld, skyldiga inför rätten som då upphäver dödsstraffet och livstidsdomarna och i stället dömer dem till 18 års fängelse – ett straff som de redan hunnit avtjäna.

– Det enda staten gör för oss är att säga: Vi låter er gå, men bara om ni erkänner. Det är inte rättvisa, hur man än ser på det, sade en av de frisläppta männen.

– De försöker inte hitta dem som verkligen mördade de här pojkarna.

Källa: Aftonbladet

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: