That awkward moment…

…när man skall få kontakt med kollegan som står i köket och man ropar hela TRE fel namn innan man äntligen får det rätt: ”Magnus… Marcus… Patrik… BJÖRN!!” Fråga inte. Det var bara djävligt förvirrande. Fun fact: Alla fyra är/har varit min chef.

…när dansken på jobbet pratar med en i trapphuset, man förvirrat svarar på vad man tror att han säger och får se upplyst för sig av en annan kollega att han egentligen sade något helt annat:
Vad jag hörde: ”Du har inte kjol på dig så ofta längre?” ”Nej, det är så kallt”
Vad han egentligen sade: ”Du bakar inte chokladkaka så ofta längre?” ”Nej det är så kallt”

Goddag yxskaft much?

Är för övrigt galet frustrerad på att jag får en massa Error 37/73/3006 varje gång jag försöker logga in i D3. Ja, jag vet. Alla får dem. Men kom igen Blizzard, det är lite smått pinsamt att ni släpper ett spel och sedan inte har kapacitet för era spelare att få logga in..? Jobbigt läge är också när man faktiskt BLIR inloggad och mitt i allt blir utkastad igen. Kom igen. Skärp er.

Den här bilden får mig att vilja vara svarthårig igen, men samtidigt hade den nog varit lika snygg om peruken varit röd amirite?

Jag vet inte varför jag inte har korsetten åtsnörd.

Nathaniel har hostat natten igenom. Ni kan ju gissa vad det inneburit för min nattsömn..? Efter att jag vaknade halv sex nu senast så har jag inte kunnat somna om. Mår skit, är så djälva utmattad att jag vill gråta och skall alltså orka igenom en arbetsdag nu efter att knappt ha fått sova halva natten. Yay. Skitkul.

Jag ville ju kunna skriva något kul i bloggen ett tag nu, men det är svårt att hitta glädjeämnen när jag mår dåligt och inte får sova normalt. Jag fixade i alla fall två av mina stressmoment igår; deklarationen samt brev till mommo. Förhoppningen var ju att det skulle få mig att sova bättre, och det hade det kanske gjort ifall inte världens mest förkylda ex hade lyckats hålla mig vaken. Det är inte så att jag försöker påstå att det är hans fel på något sätt, han kan ju inte rå för att han är sjuk. Jag är bara bitter och alldeles för trött för att orka med att få det här att låta trevligare.

Jag vill bara få sova ett par nätter igenom så att jag får ladda mina batterier lite. Det är allt jag begär. Pretty please? With sugar on top..?

Okej, vi gör såhär. En lista över fem saker som är BRA just nu:

  1. Jag har äntligen hittat en hårfärg som är snygg, billig, lätt att ha att göra med OCH bra för håret. Är inte det bra så vet jag inte vad.
  2. Det är 28 dagar kvar tills jag byter jobb (vilket för övrigt innebär att när jag börjar på nya företaget kan jag göra en bloggpost med titeln ”28 dagar senare” och referera hit, hoho)
  3. Jag verkar ha en hel del kul saker planerade till helgen, för en gångs skull!
  4. Förra helgen var också trevlig, med besök från Thomas och en massa filmtittande och god mat.
  5. Det är torsdag – jag behöver bara stå ut en natt till innan jag kan få ta en rejäl sovmorgon och förhoppningsvis bli lite mer mänsklig igen.

Känns det lite positivare nu? …nä, jag vet. Haha :D Det var värt ett försök!

För övrigt fått börja säga hejdå till de som går på ledighet och inte återvänder förrän jag har slutat. Fick säga hejdå till Niklas i fredags och Björn igår. Känns lite dystert faktiskt. Jag kommer inte att sakna företaget men jag kommer att sakna många av mina kollegor och vänner. Feck. Smärre missberäkning alltså – jag hade ju inbillat mig att jag på dagen D skulle valsa ut genom dörren, hojta ”So long, suckers!” och sedan leva lycklig i alla mina dagar. Nu inser jag att sista arbetsdagen kommer att sluta med att jag sitter och bölar i ett hörn. Dåligt! …tur att jag har vattenfast smink då…

Nu skall jag försöka hitta någon form av kläder. Samma bassel varje dag. Hoppas att kläderna jag har beställt kommer snart… Två vackra klänningar för dagsbruk samt ett par snygga skor. Det ser vi fram emot.

As the old saying goes: Den som väntar på något gott väntar alltid för länge, men blir skitglad när det väl är dags.

När magen är ett litet stormigt hav


Den här bilden är alltså sedan innan jag fick svans och ryggen täcktes av bark och mossa. Först var jag pinup, sedan blev jag huldra. I den ordningen var det.

Behöver ha fatt i en fotograf som vill leka, behöver lite nya bilder tycker jag. Ingen som är på humör? Det börjar ju faktiskt bli lite varmt ute nu! :3

Idag kommer Nath hem från Leipzig. Det skall bli trevligt att ha honom hemma igen antar jag, men jag längtar verkligen efter att få tag på eget boendet. Det har varit så skönt att gå en vecka och inte behöva visa hänsyn till någon utan bara kunna göra precis vad man känner för hela tiden. Och jag har så djäkla bra planer för hur mitt hem skall se ut sedan, jag har hittat så mycket fina saker jag vill sätta upp på väggarna till exempel! :D Måste köpa ny säng också, min gamla (älskade!) säng gavs bort till Nathaniels systerson i samband med att vi flyttade till mindre lägenhet och inte längre hade gästrum. Det är inga konstigheter att den gavs bort, men jag ångrar ju det ändå nu när vi gjort slut för nu hade jag velat ha den sängen ;) Men det blir till att gå på IKEA eller liknande och köpa en ny säng, jag kommer ha pengar till att köpa en riktigt bra säng, så ja. Det skall bli väldigt kul att shoppa saker till *mitt eget* hem. Skall bara fixa ett först. Hem, alltså. Och få sålt på den här lägenheten…

Mår inte jättebra. Depressionen är på väg att ta över lite mer igen. Sömnen är åt helvete, jag har tröttnat på att äta klokt igen (men jag äter två gånger om dagen i vanlig ordning, så inget att oroa sig för) och jag känner fortfarande en del hopplöshet. Lösningen på alla mina problem (ha!) vore att få sålt på lägenheten så att jag kan komma loss. Jag känner mig fruktansvärt och hopplöst fast här, och det är inget jag vill. Det är inte direkt konstruktivt att bo tillsammans med sitt ex, i synnerhet inte när man gärna vill träffa en ny partner. Det blir ju lite lagom awkward när man måste upplysa folk om att ”Jo förresten, jag har ju varit singel i ett och ett halvt år men jag bor fortfarande tillsammans med mitt ex lol”. Men vi har målat nu, vi skall bara lägga om mattan på balkongen och sedan SKALL DEN HÄR LÄGENHETEN SÄLJAS. Jag orkar inte. Jag försöker bara hålla kraft kvar för den här sista sträckan. Mållinjen är ju förhoppningsvis i sikte; jobb är redan fixat, det är bara hela boendesituationen som måste lösas.

Och gärna en pojkvän också. Typ så.

Men ja. Nu skall jag tvätta håret och klä på mig. Hejdå så länge.

Det här med att ligga på golvet i källarförrådet

Idag har jag köpt ett par nya skor. Från USA, det det dröjer väl en vecka eller två innan de dyker upp. Mina gamla skor gav mig väldigt ont i vänsterfoten (till den milda grad att jag började halta i helgen) och jag har ni klippt sönder dem och kastat dem. Skodjävlar. Nya skorna är vääääldigt söta och fina och har en liten katt på hälen. Bild på dem kommer när skorna har anlänt, likaså gäller som sagt var mina nya klänningar och allt sådant där fint. Squeee paket! :3

Det är idag en kalendermånad kvar tills jag slutar på Stream. Jag tror att det är nu tiden kommer att börja gå snabbt; första månaden tog hundra år men nu är det fan bara fyra fredagar kvar! EGADS! Dags att få panik nu..?

Spelar för tillfället lite Diablo 3 med Murck. Igår spelade jag med Åkerlund. Och djävlar vad saker de slänger på mig, jag känner mig fruktansvärt bortskämd och vill ju kunna ge något tillbaka, men jag är låg level och har varken pengar eller gear att ge i gengäld. Argh! Men det fixar sig. Får baka kaka eller något :)

Nu skall jag återgå till spelet innan jag krälar i säng. Jag har som sagt var inte sovit klokt på månader så behöver försöka få någon form av vettig sömn. Om det går :P

Det genomstrålar hela kroppen

Det är så många saker som stressar mig just nu. Jag har inte sovit en hel natt igenom utan avbrott på jag vet inte ens hur länge. Jag minns inte. Det är månader sedan jag fick sova ut. Spenderar dagarna i en trött dimma och försöker mest ta mig fram mot kvällen utan problem. Måste börja göra något åt stressfaktorerna. Vet ni vad, jag har fortfarande inte deklarerat. Först fick jag fel på datumet och sedan glömde jag bort det, så nu har jag typ tre dagar på mig att skicka in om jag inte vill fördubbla tusenlappen jag redan är skyldig skatteverket i förseningsböter. Så bra koll har jag, och ni kan ju gissa vad det gör för min nattsömn..?

Måste även skriva ett brev till mommo. Det borde gå snabbt, men jag glömmer bort det hela tiden. Det är så konstigt det där, jag vet att jag har en familj men de försvinner ur mitt huvud ibland och då glömmer jag bort dem. Det kan ju inte vara normalt, det där..? Det är mest mommo som försvinner. Jag vet inte varför. Det skrämmer mig lite, faktiskt.

Så, idag skall jag deklarera och försöka skriva ett långt, fint brev till mommo. Jag har sådan ångest över brevskrivandet att jag inte ens läser breven hon skriver till mig just nu. Jag får så dåligt samvete över att jag är så dålig på att skriva tillbaka, och jag vet hur ensam och ledsen hon är. Så ja. Note to self: Skriv ett brev till mommo. Både jag och hon mår bättre av att jag skriver. Jag skickade i alla fall en blomma till henne i helgen, för Mors dag.

24 arbetsdagar kvar på jobb, sedan byter jag. Det känns bra. Jag får hålla mig efter sådant istället för att stirra mig blind på det här som stressar mig. Jag måste lyckas ta mig upp ur det här djäkla träsket nu, jag har stått här med dy upp till knäskålarna och kalla fötter en väldigt lång stund nu.

Gnäll gnäll gnäll, nu skall jag fixa det här och sedan blir jag glad och rolig igen. Eller öh, glad i alla fall. Det där med humorn är ju djävligt subjektivt :P

Försvinn du som lyser!

Jag är kluven. Å ena sidan så är det jättemysigt att gå ute och få benen smekta av ljumma vindar. Solskenet gör en ju onekligen mer tillfreds med omgivningen, och det doftar så ljuvt av blommor och solvarm hud när man är ute. Å andra sidan så får jag ont i huvudet av direkt solljus, bränner mig lätt, värmen gör mig alldeles galen – jag hatar att vara alldeles för varm! Och svettig, ugh!

Så ja. Zombie är osäker på huruvida man skall glädjas åt att sommaren har kommit för att stanna, eller om jag skall fortsätta sitta inomhus och bittert blänga på alla upphetsade människor som gör sitt allra yttersta för att ta tillvara på varenda liten solstråle.

Bah! Humbug!

Eller jag vet inte. Jag är fortfarande inställd på att någon period där mellan typ september och november är det bästa på hela året. Löven som går i rött och gult, fortfarande ljumt ute så att man inte behöver gå klädd som en eskimo, regn, regn och mer regn och sådär vackert dystra gråa skyar. Nygrillat kött i skymningen i all ära, men jag föredrar nog ändå att sitta i en bekväm fåtölj med förtrollande musik i högtalarna och en älskad bok i näven. Typ så.

Men samtidigt så vill jag ju egentligen också vara sådär pipglad och sommaridiotisk som alla andra. Tror jag. Jag är som sagt kluven. Lyckligtvis är sommaren ändå ganska kort i jämförelse med resten av året, och det är få saker som luktar så fint som sommarregn. Blöt asfalt och blommor, meow ^_^

Så ja. Med solskyddsfaktor 100+ (köpt på Filippinerna ^^) och en keps på skallen så kan man våga sig ut, men tro inte att jag kommer att trivas någon annanstans än i de mörkaste skuggorna. (lite lustigt att jag hade samma tankegångar för ganska exakt ett år sedan)

…för övrigt så har jag beställt och köpt en djävla massa supersnygga kläder. Sådant där som rent realistiskt skulle kunna räknas som sommarklänningar eftersom de är ganska korta och sådär. Men ja. Samtidigt är de svarta och fina och squeee. Visar sedan när de har dykt upp :3