Som en velociraptor, fast inte lika söt (eller snabb)

Jag ville bara visa min supersnygga pin som kom på posten igår! Den sattes som ni ser genast fast på finjackan, så just nu har jag alltså Jurassic Park, Ghostbusters och Gremlins representerat på jackan. Det kanske är dags att ta en revisit på hur jackan ser ut? Skall se ifall jag skall lägga till något mer på den först, har ju fortfarande lite idéer på vad jag vill brodera. En Stormtrooperhjälm, bland annat :)

 

Men hörni, VAD ÄR DETTA? Det var ju vår igår! Eller ja, det var spöregn och barmark och när jag tittade ut genom fönstret två timmar senare var det snötäcke som täckte allt och under gatlyktorna föll snön i stora, mjuka flingor. Alltså… Lägg av? Jag gillar ju snö, men nu vill jag ha blommor och sol och VÅR herregud.

Det var i alla fall fint att titta på när jag gick till jobb. Det var också SKITJOBBIGT att dra min väska genom, i synnerhet när jag nu hade en tung djävla kasse (Alex present) att släpa på också. Promenaden till jobb har nog aldrig känts så lång :P

Idag när klockan ringde gick jag upp DIREKT. Jag brukar ju ligga kvar, pilla på mobilen, somna om en stund. Inte idag. Idag hade jag ju, öh, legat halvvaken halva natten (??) och planerat att jag skulle gå upp direkt, så det gjorde jag. Man KAN ju tycka att det hade varit vettigare att ägna natten åt att sova än att planera morgondagen, men nu är det så.

Nu börjar i alla fall solen spricka fram genom molnen utanför fönstret. Det är strax under en grad ute, och snön är slaskig och blaskig och blöt. Ge mig barmark nu, pls.

Nådde i alla fall mina 15k steg igår! Idag blir svårare. Kanske till och med omöjligt.

HADE tänkt springa imorse. HADE tänkt springa före lunch idag. HADE tänkt springa imorgon. I slutändan lämnade jag alla träningskläder hemma och sade till mig själv att det får vara okej så. Och det ÄR okej så. Jag har en parentes på söndag, att jag KANSKE sticker ut och springer en kort vända när jag kommer hem efter Göteborg. Vi får se. Det hade ju kunnat vara skönt att ta en springtur, duscha och sedan krypa ner i sängen och somna gott? :)

Ibland får det vara okej med bara en runda, en vecka. Jag springer två alla andra veckor. Vädret störde mig, och jag är stressad över så mycket annat just nu att det känns stört omöjligt att pressa in ett springpass mitt i allt. Vi löser det nästa vecka annars – jag får väl försöka springa tre gånger då ;)

Nu skall jag kicka igång den här fredagen! Jag hoppas att ni har en bra dag :) Kram!

Hjärnsubstans

Idag var jag ALLDELES FÖR TRÖTT när klockan ringde. Snoozade ett par gånger. Kunde inte slappna av heller, jag har ju tider att hålla iochmed jobb och så vidare. Nu är jag någorlunda vaken och känner mig väl ändå lite orolig över att jag skall hinna tvätta en massa ikväll OCH sedan gå upp tidigt imorgon för att springa före jobb vilket innebär att jag måste komma i säng i tid ikväll och jag vet inte hur det skall gå ihop för jag behöver ju även hinna få mina steg idag? DET LÖSER SIG. Fan. Allt löser sig förr eller senare. Jag vill bara inte inkräkta på stegmängden ELLER på morgondagens löppass. Och jag behöver ha mina kläder rena.

Imorgon blir det äntligen Göteborg igen! Martinhäng <3 Jag behöver det. Jag har födelsedagspresent till Alex fixad men är samtidigt orolig över ifall han skall gilla den eller inte. Det löser sig också. ALLT löser sig. Jag bara hoppas på att saker löser sig å det bästa :P

Det är torsdag, jag har rätt dag i huvudet och igår fick jag en timmas massage. Efter det fick jag en semla. Idag vägde jag mer än igår. Det spelar ingen roll. På riktigt alltså – det spelar ingen roll. Semlan var skitgod och jag tänker inte bry mig om ett par hekto. De försvinner igen. Jag borde inte prata vikt för det är inte viktigt, men samtidigt ingår det väl ändå i vad som är jag? Jag vetefan.

Jag är lite off idag, ändå. Måste vara pga tröttman? Och stressen. DET LÖSER SIG, men just nu känns den här dagen oövervinnerlig. Jag menar, jag kan ta en promenad hem från jobb för att fluffa upp stegen lite, och sedan har jag väl iaf 1000 steg medan jag tvättar, och jag kan dansa i lägenheten ifall jag inte bara går ut och tar en promenad medan tvätten torkar. Och jag ÄR klar i tid så att jag kan få sova. DET KOMMER ATT GÅ BRA. Sluta stressa herregud.

Ibland gör min hjärna mig så trött.

…för det mesta, faktiskt.

Jag köpte i alla fall en bok igår. Jag har ju ett presentkort på Sfbok jag fick i julklapp och nu har en del av det presentkortet bytts in mot novellsamlingen som ackompanjerar First Law-böckerna av Joe Abercrombie. Bra grejer! Ingen aning vad jag läser sedan, men det finns utrymme för en bok eller två till på presentkortet så :)

Jag hoppas att ni har en bra dag. Solen skiner på mig så det gör ju alltid saker bättre. Kram! :)

Hur jag ser ut

Skriver jag inget NU så kommer jag inte att lyckas posta något här idag, så HEJ! Hejsvej! Det är onsdag-men-känns-som-torsdag och jag sitter och gäspar käken ur led. När jag gick till jobbet imorse så spöregnade det på mig men nu verkar det lätta lite, vilket är att föredra eftersom jag skall ta en långpromenad hem från jobb idag…

Igår lade jag mig tidigt och läste ut Red Country av Joe Abercrombie så idag har jag plöstligt inget att läsa, igen. Får se vilken bok jag plockar ur bokhyllan ikväll – oavsett ifall jag vill läsa IKVÄLL eller inte så är det alltid bra grej att ha med en bok till Martin i helgen, i synnerhet om jag nu skall åka buss fram och tillbaka.

Här är en bild på mig och mamma från innan vi gick ut i lördags. Jag har ett så sjukt awkward leende men vi såg så glada ut båda två så jag delar den ÄNDÅ.

 

Och här är en selfie jag tog på Bulltofta i söndags, under min promenad. Har den till och med som profilbild på Facebook just nu – det är inte alltid jag blir nöjd med selfies men den här var fin. Bra färger. Glada ögon. Bra grejer :)

 

Idag får jag i alla fall en timmes massage! Så himla gött, faktiskt. Bra avslut på arbetsdagen :)) Kommer att ha en halvtimme kvar att jobba efter att massagen är avslutad, så det kan man ju inte klaga på :D Och sedan ut i eventuellt regnoväder, som sagt. Regnar det när jag slutar så tvättar jag fan bort sminket först, orka gå runt och se ut som en sur panda på vägen hem :D

Men ja. Våren är på väg, i alla fall. Jag ser fram emot att få ha på mig min fina Ghostbusters-jacka igen! Och jag är sugen på att SY, men jag vet inte vad. Jag har ju fortfarande min lilla dröm om Baphomet-broderi, men jag har ännu inget att brodera getfan på. Agh! Men det löser sig. Jag skall fundera lite så får vi se ifall jag kommer på något kul projekt :))

Ni får ha en bra dag! Själv skall jag jobba på att hålla mig vaken fram tills massagen ;)

”Är det här min röst? Är det här MIN röst?! …nåväl”

Jag sprang en mil idag, igen. Det är tredje veckan i rad jag har lyckats med ett milspass, och det känns JÄTTEBRA. Idag lyssnade jag på en podcast istället för musik – en chansning, jag gillar att ha beatet i musiken att förhålla mig till. Det gick dock bra att lyssna på podcast också, jag fokuserade såpass på vad som sades i poden att jag lite grann kopplade bort att jag sprang. DÄREMOT så har jag surat på podcasten, haha! Jag lyssnade på Generation Y, en podcast som allt som har med nittiotalet att göra. Dagens topic var ”one hit wonders” men de FATTAR JU INTE VAD EN ONE HIT WONDER ÄR. De tog bland annat upp 5ive och ba ”de hade bara EN HIT och sedan försvann de!” alltså nä? 5ive släppte massor av låtar som blev stora. Vafan snackar ni om? En annan grupp de tog upp var Chumbawumba. Jag är ledsen, men om det ENDA du har hört av Chumbawumba är Tubthumping så har du djävlar i min låda missat något. Åtgärda!

Host. Så ja, nä, jag har grälat med rösterna i mitt huvudet. Men jag lovar att rösterna i mitt huvud inte var jag utan de två som driver podcasten! For realsies! Jag må vara ett par nötter från en nötkaka, men jag är inte SÅ illa däran. *pinkie promise*

Har för övrigt själv funderat på att köra en podcast vid tillfälle. Jag skulle vilja ha en verbal outlet för lite rants om filmer och kanske även lite seriemördare? :D Eller i alla fall filmmördare. Jag har till och med ett jättebra upplägg för FÖRSTA avsnittet/piloten, om jag nu skulle få för mig att faktiskt spela in något. Jag har ju alltså NOLL utrustning för detta, tycker inte om att höra mig själv prata och vet inte ifall folk tycker att jag låter lite bakom flötet pga dialekten. Vi får se. Mitt andra alternativ är att faktiskt komma igång och filmblogga lite igen. Jag har ju ändå brukat skriva en del mer in-depth saker om film och politik osv här för länge sedan. Kanske jag kan sparka liv i det igen?

Jag gillar ju liksom att få ventilera lite. Jag har ganska mycket som snurrar i huvudet och ibland verkar folk ändå tycka att det är underhållande att ta del av vad jag tycker om saker. Jag tänker absolut förutsätta att det är (i alla fall delvis!) därför vissa av mina kollegor petar på mig angående saker de vet att jag har många och sura åsikter, haha. Typ skillnaden på Game of Thrones och A Song of Ice and Fire, osv :D (och öh Jar Jar Binks??)

Vi får se vad som händer. Just nu undersöker jag väl mest möjligheterna – och intresset! – men sistnämnda verkar ju i alla fall finnas en del. Slängde ut frågan på Twitter och de flesta var positiva till det. Ett fåtal sade att de inte alls skulle lyssna. Det låter kanske harsh, men samtidigt uppskattar jag ju att folk är öppna med detta. Tbh inte värt att sitta i timmar och researcha och spela in och redigera och sedan vill INGEN ALLS lyssna. Då kan man ta den tiden åt att hantverka eller städa eller spela datorspel istället :P

Men ja. Jag är nöjd med min mil idag. Det var den långsammaste milen någonsin, men jag måste ju springa långsamt för att orka. Nästa pass blir nog på fredag, så att jag hinner fixa mina steg innan jag skall ta bussen till Göteborg vid tresnåret. BUSS. Jag vet, jag vet. Men det är så mycket billigare än tåg och 2017 är INTE året då jag har råd med saker :/

Jag skall återgå till arbetet, sitter och jämför samtalstrafik mellan två olika VoIP-appar just nu och det är PRECIS LIKA TRIST SOM DET LÅTER. Men men, man står ju utan val i vissa av dessa grejer ;P

Ni får ha en bra dag! Vi ser ut att få sol här i Malmö så jag är allmänt peppig just nu :))

En helg – mat & vin

Vi hamnade på Broderstugan (i vanlig ordning) när mamma kom i fredags :)) Vin och Black&White, kan inte klaga på det upplägget! :D

 

Sedan tittade vi på en sorglig film som var menad att vara rolig och hjärtevärmande men den handlade ju om två gubbar med cancer som DOG så jag vetefan alltså? :<

På lördagen åkte vi ut på Emporia och handlade! På kvällen gick vi på Monster Steakhouse och åt riktigt god mat, bara kolla här liksom:

Vin! Alltid en bra start :)))

 

Vi delade denna bricka till förrätt :)

NO COMPLAINTS

Sedan kom varmrätten in nom nom:

Jag åt australiensisk oxfilé, mamma åt risotto :)))

 

…och så en liten Pavlova till efterrätt, because I am decadent like that.

Sedan tog vi bussen hem igen – och fick ägna 20 minuter i en busskur medan världens höststorm drog förbi utanför? Mysigt med regnsmattret på plasttaket dock. Mamma frös, jag var ganska nöjd med läget :))

Hemma så kollade vi lite Youtubeklipp tills vi gick och lade oss vid två. Lång dag!

På söndagen åkte vi till Mobilia och köpte blommor (skall se ifall jag kan ta vettiga kort sedan) och sedan åkte mamma hem. Jag tog en tvåtimmarspromenad utöver Bulltofta och låg sedan på soffan och såg på film hela kvällen (the Craft och Fear). Sedan gick jag till sängs, läste en timme och somnade som en stock.

Nu är det måndag, jag är svintrött och har just beställt bussbiljetter för helgens göteborgsäventyr. Vi skall fira Alex på lördag, så försöker komma på en bra present att ge honom. Vad ger man ett tvåmeters grottroll som INTE VILL HA NÅGOT? Förra året fick han öl.

Ni får ha en bra dag, jag återkommer FÖRHOPPNINGSVIS imorgon! Håll igång bloggandet osv.

inb4 helg

Godmorgon! Fredag! Idag har jag rätt dag igen. Jag började dagen med ett lite snabbare och kortare löppass, så idag blev det ”bara” fyra kilometer innan jag gick resten hem. Min förhoppning är ju att dessa kortare pass skall kunna hållas runt fem kilometer och med en bra tid, men det har jag all tid i världen på mig att jobba på så ingen stress där. Igen: Min motivation och mitt mål inför Göteborgsvarvet handlar fortfarande BARA om att springa 21k, inte att göra det snabbt.

Idag är det grått och disigt men imorse var det 3 grader ute när jag sprang. Jag är van vid att springa i minus två, så tre plus kändes plötsligt JÄTTEVARMT och jag hade för varmt på mig när jag sprang. Fick ta av vantarna efter första kilometern och sedan kavla upp ärmar och knäppa upp tröjan i halsen för att inte överhettas. Lite udda, ändå. Andra dagar fryser man sönder av tre plus, idag var det för varmt.

I kväll kommer mamma som sagt, så eftermiddagen efter jobb skall ägnas åt att ta undan disken och ta fram handdukar osv. Jag har ett par timmar på mig efter jobb och behöver bara fixa 6k steg på hemvägen, så jag har inga tvivel att detta skulle gå annat än bra :)

Veckan har varit okej. En del saker i rullning satte ANDRA saker i rullning, vi får se var detta bär hän.

Ryktet säger också att mamma kommer att ha med sig ett antal påsar chips till mig ikväll? haha så random ändå :D Får jag en massa chips kanske jag tar kort och lägger upp, bara för att det är så udda. Mamma hade tydligen råkat köpa en LÅDA chips trots att hon inte gillar chips (???) så hon hade givit bort en del till kollegor med barn och nu ville hon ge mig en del också. Chips! Okejrå :D

Ni får ha en fin fredag! Jag vet inte riktigt vad våra planer för helgen är än, men jag misstänker Emporia imorgon (och så Monster på kvällen, som jag nämnt) och på söndag kanske vi åker ut till Torup och går en mil i skogen? :)) Vi får se!

IDAG är det torsdag

Skall vi FÖRSÖKA göra en trend av detta, att uppdatera bloggen? Det är så djäkla fram och tillbaka här, alltså. Meningen är ju att jag skall posta åtminstone fem gånger i veckan, men ibland kommer livet emellan och ibland händer så lite att jag inget har att säga.

Idag vaknade jag och var tröttast i världen så jag somnade om ett par gånger. Snooze, osv. Till frukost tog jag en sådan där Gainomax och lyckades hälla typ hälften på ena bröstet, så nu har jag en jättefin fläck där. Så *himla* härligt ändå.

Härligt är dock att solen skiner. Det är så otroligt ljust ute om morgnarna nu! Underbart :D Det är svårt att inte känna sig lite vårpepp ändå :))

Efter jobb skall jag uti ljuset och ta en långpromenad hem. Jag skall ju lyssna på senaste avsnittet av All Killa No Filla! Väl hemma skall jag plocka ordning lite – mamma kommer ju imorgon kväll. Hon kommer visserligen inte förrän vid sju, så jag har ett par timmar på mig efter jobb imorgon att lösa det sista hemma, men det är skönt att inte skjuta upp ALLT tills dess, kanske :)

Jag vet inte exakt vad vi gör i helgen än, men jag lär ju ha kameran med mig så kanske jag till och med får för mig att posta lite bilder här efter att mamma åkt hem. DET NI! AKTUELLA BILDER I BLOGGEN? Ja det har ni ju visserligen fått den här veckan, men ändå. Det känns ändå lite otypiskt här, tyvärr :P

Nu skall jag återgå till listan jag arbetar med just nu. Det är lite segt och ganska opeppigt, men det blir bra när det blir färdigt. Zug-zug.