En måndag

En detaljbild från ryggen, på fällda sömmar. Också en mycket bättre färgåtergivning av det lila – det såg närmast blått ut i förra inlägget jag delade bild! Jag är nöjd hittills, än så länge har detta potential att bli bra :))

Gick upp halv sex och stack ut och sprang. Liiiiite längre än sist! Yay! När jag säger ”liiiite” så handlar det alltså om typ 20 meter, men det är ändå framsteg! Det är fortfarande 20 meter längre än jag orkade springa i onsdags! :)

Jag drömde att jag hade köpt en skivstång. Den var förvånansvärt billig. Jag var himla nöjd. Jag hade väldigt gärna ägt en skivstång. Det är det enda jag verkligen kan sakna med att inte ha gymkort längre, att jag inte kan träna skivstångsrodd och alla dessa fina saker man kan göra med en skivstång. Jag borde köpa en. Faktiskt. Den kan ju liksom förvaras under soffan när man inte använder den… Jag borde kolla upp detta. Jag har en kettlebell men den kommer man ju bara SÅ långt med :P

Måndag! Mensvecka, så inb4 pain antar jag. Jag har tvättid på onsdag. Idag blir det lite häng med Frans, så jag tar med mig klänningen och ser vad jag kan göra. Jag måste ju fixa längden på den, så han skulle faktiskt kunna få hjälpa mig att få rätta på det så slipper jag stå hemma och få den sned. *smart chey*

…skivstång kostar 249:- på Rusta, och 29:90 för skivstångslås. Då är det vikter som behövs också. Det är fan doable? Jag behöver bara få skjuts för att kunna få hem skiten, eller ta bussen hem efteråt. Wow. Kanske jag har en skivstång inom någon form av framtid. Får se hur budgeten ser ut efter Medeltidsveckan. Jag kommer förhoppningsvis inte spendera allt för mycket pengar då – folk är ändå skyldiga mig ett par öl ;)

OKEJ!

Jo, när jag kom till kontoret idag luktade något bränt. Bränd elektronik. Ingen kan hitta vad det är, men det luktar fortfarande. Undrar om man borde oroa sig?

Allt går som jag vill just nu :)

Förvånansvärt nog ligger jag ändå helt okej till med min klänning? Jag behöver fixa knappar och knapphål och jag behöver klippa till och fålla nederkant + fixa ärmar, men ärmar går jättesnabbt att göra och resten …har jag tid till. What even. :D

Jag har ju varit effektiv idag. Jag gick upp åtta imorse och sydde fram till typ tre, då stack jag ut och promenerade/sprang/promenerade för att få dagens steg. Nu tar jag avbrott för dagen, skall fixa lite vid datorn och sedan lägga mig tidigt eftersom jag tänkte springa imorgon bitti.

Jag har 7 dagar i rad gått minst 15 000 steg och ätit ordentligt, och det syns på vågen. OCH på kroppen! Jag har inte haft så här bra kroppsbild på länge. Jag tänker skryta och vara glad när det faktiskt går bra på det departementet för en gångs skull. DET FÅR MAN. Det bestämmer jag, och det är min blogg :)

Håll igång, håll igång, fortsätt, fortsätt. Iochmed veckans träningsschema och planer för lördagen så bör det inte vara några bekymmer att få mina steg för kommande vecka heller. Veckan därpå gäller detsamma – är det något man får i överflöd när man bor en halvtimmes promenad från stan på medeltidsveckan så är det steg ;) Promenader i Visby brukar resultera på 15-20k steg om dagen trots att det är så drattans litet. Det är något i hela det där att jag går hem för att äta och hänga med mommo mellan varven.

SNART DAGS FÖR VISBY! Men före det: Femårsfirande med Martin. Som sagt; vi firar en vecka i förväg. Man får göra så när man inte kan ses den egentliga dagen för att flickan i förhållandet ville åka till sin öi och hänga just då.

Det ser ut att vara en bra vecka som kommer. Jag ser fram emot det :) Jag ser också fram emot att få klart klänningen så att jag kanske kan visa er sedan vad jag har sytt :)

Ha en fortsatt trevlig helg <3

Tvåfärgat

Lila och gult ylle, en klänning i miparti. Dagen har ägnats åt att fälla sömmar – jag har kommit en söm mer än halvvägs. Nu gör min nacke ont, ett par av fingrarna svider och ömmar och jag har tagit paus för kvällen. Jag fäller resten av sömmarna imorgon, och sedan är det fållar kvar. Och, öh, typ 50 knappar och knapphål. Host. Det blir bra, dock! Det kommer att bli bra när det är klart :D

Underklänning kommer att sys i detta ljunglila linne. Det kommer att bli fint. Jag ser fram emot att bli färdig, även fast jag verkligen tycker om att ha lite handarbete att sitta med. Jag har alltid tyckt om att sy <3

Imorse vaknade jag utan larm och gick i ösregnet iväg till Mobilia för att köpa linne. Det kändes lite som en ”Now or never” – jag har tvättid på onsdag och visst, jag kanske kommer iväg måndag eller tisdag för att köpa tyg, men det är inte jättetroligt. Så varför inte ta det idag när jag har gott om tid och ändå pepp att få det gjort? Skall sicksacka kanterna imorgon så att jag kan kasta det i en maskin på onsdag och sedan komma igång med klippande och ihopsättande på torsdag. Någonstans mitt i allt detta syende skall jag ha tid att städa upp allt tyg och KAOS som pågår i min lägenhet också – nästa helg kommer ju Martin hit och vi skall fira vår femårsdag, så känns bra ifall det ser fint ut här hemma då ;)

Jag skall posta detta och sedan ta en kvällspromenad, och sedan lägger jag mig nog tidigt ikväll. Imorgon skall jag sy vidare + förhoppningsvis sticka ut och springa lite, så jag tar ingen skada av att vara i säng före 22 en lördag ;)

Hoppas att ni har en fin lördag! :)

Blodet droppar

Jag sprang imorse, because I’m awesome like that! Snäppet längre än i tisdags, men det tar sig! Jag kommer lite längre för varje gång och jag har inte bråttom. Jag är bara så glad att jag är igång med att springa igen. Jag skall inte ropa hej innan jag är över bäcken osv, men just nu ser det ändå bra ut på träningsfronten och det gläder mig.

Inte ett spår kvar av gårdagens huvudvärk vilket är väldigt skönt. Man blir så enormt handikappad av att ha så ont att man inte kan röra sig. Istället för att vara produktiv och peppig så bara …ligger man där. Och vantrivs. Och vill gråta, men man vet att OM man börjar gråta så kommer skallen att värka etter värre. Det är inte lätt när det är svårt, som man säger.

Fredag! Det känns inte som en fredag pga min sjukdag igår, men det ÄR en fredag. Jag skall försöka få ordning på min nya klänning i helgen – jag behöver flanera iväg och köpa gul sytråd som matchar det gula yllet, men jag har lila sytråd hemma så får fokusera på den lila halvan ikväll :) Inpassningen av klänningen är relativt klar, jag skall bara finurla över hur jag vill skära den kring halsen innan jag kan göra saker på allvar med den också. Skall också se ifall jag kan få till en vettig längd på den – jag lyckas ALLTID göra mina klänningar antingen precis för långa eller precis för korta. Kan jag inte för en gångs skull få det lite mer …perfekt, tack? :)

Solen skiner och man skulle nästan kunna tro att det är sommar idag. Vi får se hur dagen utvecklas, tror jag. För min del får det gärna INTE vara 29 grader när jag skall gå hemåt i eftermiddag. Jag saknar 6k steg för att få mina 15k för dagen, men jag kommer att få minst 4k av dem på hemvägen. DET LÖSER SIG. Det är femte dagen i rad jag kommer att nå mitt stegmål! Jag är nöjd :D (det syns lite på vågen också, så ^^)

För övrigt, ganska random: Imorse när jag sprang sprang jag förbi en butiksentré och det var blod på asfalten utanför? Jag vet inte. Det var märkligt. Det var rött, blött och i små fläckar. Om det INTE var blod så var det något annat av precis rätt mättnad och färg, vilket jag lite grann ifrågasätter. Samtidigt – varför var det BLOD på asfalten? Jag stannade aldrig, jag sprang vidare. Det fanns inte en människa i närheten, och från vad jag kunde se var det bara blod just DÄR, så hade någon blivit skadad och släpat sig därifrån så borde ju fler blodspår ha vanligt synliga.

Lite Magnus Archives på det efter att jag sprungit färdigt och man är ju redo för vilka lovecraftianska konspirationsteorier som helst :D

Ha en bra dag! :)

Fuck daj, huvud

Efter att jag tvättat igår lade jag mig i tid, lyssnade på ett avsnitt av Magnus Archives och somnade. Och sedan sov jag inte. Knappt något alls. Jag vaknade till flera gånger. Varje gång med ökande huvudvärk. Sista gången jag vaknade var vid fem och mitt huvud gjorde sprängont. Hur jag än lade mig i sängen, vad jag än gjorde för att försöka göra det någorlunda mer uthärdligt fick jag ingen respit. Till slut gick jag upp och rafsade runt i medicinskåpet efter värktabletter men hade INGA. Tog en resorb, mailade min chef och sade att jag får sjuka mig idag pga har så ONT så förbannat djävla ONT och sedan lyckades jag på något vänster somna om och få ett par timmars sömn till.

Köpte Alvedon på apoteket. Och mer resorb. Har spenderat dagen på soffan mer eller mindre, vilat och försökt få huvudet på bättre humör. Allt eftersom under dagen har huvudvärken stillat sig, och nu på kvällen kunde jag till och med gå ut och ta en promenad. Jag hoppas innerligt att jag kan få sova vettigt nu inatt, för jag orkar verkligen inte med en skitnatt till just nu.

Jag får skjuta på springturen jag planerat för imorse till imorgon istället. Inte helt klar över ifall jag springer före jobb eller om jag skall ta med kläder och springa vid lunchen. Jag har i alla fall en finfin lunchsallad att äta imorgon, skall bara komma ihåg att ta med den :)

Lille söte katta

Min eyeliner är slut. Eller ja, det finns lite kvar i botten, men det märks på den att den börjar sina eftersom kvaliteten på det som kommer ur spetsen inte är 100%. Jag har en gammal flytande eyeliner också, men jag har blivit så van vid den här smidiga eyelinerpennan från Kat von D att jag är ovillig att köra med den ”gamla” just nu. Plan B: Köpte en tunnspetsad pensel på vägen hem från jobb igår och kör idag med gel-eyeliner. Bara en liten subtil vinge idag, men vi skall se ifall jag kan få gel-eyeliner under kontroll. Den sitter mycket bättre och är typ tusen gånger svartare om man verkligen tar i :))) Bara fördelar, med andar ord! Eller ja, nackdelen är ju att den är lite svårare att få reda på. Det är större risk för ojämna vingar och den är alltså SKITSVÅR att få bort om man bara vill rätta till lite :P Testade lite snabbt när jag kom hem igår; PERFEKT vinge på högerögat; djävligt sned hippievinge på vänsterögat. Det är därför jag kör subtilt idag ;) Baby steps!

Jag, öh, klippte även sönder tyget jag igår satt och filosoferade över ifall jag skulle köpa mer av :D Varför vara konsekvent! Sedan sydde jag ihop tyget, med ett annat tyg. Nu har jag skelettet till en lila/gul ylleklänning i miparti, såatteh. Skall ägna helgen åt att få passformen korrekt och handsy alla sömmar, woo! Andra hatar det: Jag ÄLSKAR att handfålla! Det är så himla meditativt. Slutar alltid med att jag har fingrarna fulla av tusen hål men jag är okej med det. Vafan, efter gårdagens klippande och nålande har jag fan ett hål i handflatan på vänsterhanden – precis där handflatan skall till att gå över till handled, ya know. Jag lyckades dra handen nedåt över tyget och rakt på en knappnål. Jättesmart, jag vet.

BILDER KOMMER när jag har något att visa upp! Den kommer eventuellt att bli långärmad, och jag har en plan att göra en matchande ”spegelvänd” struthätta att ha till. Jag insåg efter att jag sytt ihop nästan hela skelettet att den är ju såklart tvärtom hur jag tänkt; jag ville ha lila på vänstersidan och gult på högersidan men det blir åt andra hållet. Inte jättenöjd med det, men tänker inte sprätta upp hela och sy om. Jag får helt enkelt bara gå med på att det blir tvärtom där. Det känns bara obalanserat. Jag gillar balans. Lila på höger blir för tungt. Gul på vänster känns för flimsigt. Jag ville ju ha tvärtom. Kanske det hjälper att struthättan blir tvärtom? Jag hoppas det. Jag vill inte gå runt och vara obekväm över att jag tänkte snett när jag satte ihop allt.

Jag har ett avsnitt kvar av säsong 1 av The Magnus Archives, och det lyssnar jag på på vägen hem. Iochmed tvättid ikväll så siktar jag på att ha åtminstone 13k steg innan jag är hemma, så det blir 90 minuters promenad på hemvägen. Funderar på hur jag skall gå, men lär väl bli vägen utmed Västra Hamnen – gäsp! Jag har gått den så många gånger nu. Å andra sidan distraheras jag av Magnus Archives – det är helt vilt hur snabbt tiden flyter om man är mitt uppe i en spännande podd när man går? Oroa er inte dock – jag har 100% uppsikt över andra fotgängare, cyklister och bilister. Jag är inte alls i fara pga distraktion – jag bara missar att kolla på landskapet, ’s all :)

Ikväll skall jag tvätta, imorgon skall jag färga håret, på fredag skall jag sy! Behöver mest troligt fixa en underklänning till denna klänning, men jag kan fixa tyg till det i helgen om jag bestämmer mig för det. DET LÖSER SIG.

Hoppas att ni har en bra dag! Halva dagen har redan gått och snart får jag höra det spännande slutet på S1 av tMA :D

all denna ENERGI!!!

Igår kompade jag ut strax efter tre och gick hem med världens däbbtaste däsa. Jag lyssnade på senaste avsnittet av My Dad Wrote a Porno, fixade något att käka, pillade på lite tyg och blev enormt rastlös. Rastlös nog för att ta en timmeslång promenad, det vill säga. 17k steg igår, jag är väldigt nöjd.

Lade mig tidigt, lyssnade på lite podcast (Magnus Archives, såklart…) tills jag sade ”godnatt” till Martin och somnade. Så gick jag upp halv sex idag och sprang. Liiite längre än sist! Är uppe i 3,5 kilometer nu, det tar sig! :)

Jag förstår inte var all energi kommer ifrån? Förkylningen sitter ju bara i huvudet, som man säger. Jag snorar och snörvlar och nyser, men halsen är okej och jag hostar inte = det är okej att träna. Vanligtvis blir jag dock helt utslagen när jag är sjuk, så jag har ingen aning varför jag orkar träna och känner mig rastlös hela tiden den här omgången? JAG KLAGAR INTE. Jag är jättenöjd att jag orkar röra på mig!

Lönen har kommit och alla räkningar är betalda. Skall sitta på slantarna den här månaden är det tänkt – eller ja, ”spara till specifika tillfällen” är väl mer korrekt uttryckt. Vi firar fem år och skall dels på restaurang och dels till Köpenhamn på bilshow, och sedan kostar ju att roa sig på medeltidsveckan en liten summa också. Taxi till/från flygplatsen, flygbuss i Malmö, mat, …medeltidsshopping ;) Jag vill köpa lite ringar. Vi får se vad jag hittar på. Det är helt okej att komma hem från Visby med plånboken intakt också ;) Frågan är om jag inte skall klippa av ett litet hörn på mitt ljuvliga lila ylle dock och se ifall jag kan hitta samma färg på öjn och köpa en bit till så att jag kan sy något mer avancerat av det. 3 meter till hade gjort världens skillnad…

Just nu har jag PEPP i femton riktningar. Köpa nytt tyg redan NU, sy en ny klänning till mtv?! KANSKE DET KANSKE!! Vi får se. Hålla i pengarna var det ja… ;P