Veckoplanering

Det har varit en väldigt trevlig helg hos Ricard och Sanna! Nu är babynestet levererat och ligger på BB-väskan och väntar på att det skall komma en bebis som skall ligga däri :)

Var sjukt seg när jag kom hem igår och ville väl mest av allt egentligen bara ta en promenad, men jag är fortfarande i vila pga benhinneinflammationen. Istället såg vi klart de två sista avsnitten av Stranger Things säsong 3, så nu är vi klara med EN av serierna vi har på kö. Blir nog sista säsongen av Orange is the New Black sedan också :)

DEN HÄR VECKAN:

  • Tvättid ikväll, skulle ha sprungit imorgon men NEJ
  • Onsdag efter jobb åker jag till Landskrona
  • Torsdag/fredag utbildning i Landskrona
  • Torsdag middag med Mia och Johannes!
  • Fredag bästishäng med Toro (och Anna, hoppas jag!)
  • Lördag häng med folk i Malmö wooo
  • Söndag hem, leka i skogen med Eva
  • Söndag kväll: SOVA herregud

Det blir en bra vecka! Imorgon skall jag packa och se till att allt är på det räta, känner jag :) Just nuuu siktar jag på att kunna ta en kvällspromenad imorgon, det hade varit fint. Lite kvällsluft och bra musik och mörker <3 Men benet avgör. Det känns väldigt mycket bättre idag efter en väldigt lugn och stillasittande helg, men det är ändå vissa känningar i det. Skitben! Skitliv! :P

Jag skojar bara.

Fast benet är skit :P

Idag har jag ett paket att hämta på posten! Det blir bra. Skall även passa på att panta tänkte jag, så det blir i alla fall liiite röra på sig trots taskigt ben :)

Nåväl. Ha en fin dag! Jag dricker té och undviker socker trots att alla viftar kring med rulltårtor och godisskålar här just nu

Hejsvej!

…I was also an incredible pair of legs*

Casually mentions att jag sprang en mil igår kväll som att det är no big deal. Hellooooo!

Tre timmar kvar av denna korta arbetsdag och sedan skall jag ta bussen till Jönköping för lite kvalitativt lillebrorshäng och Sannahäng! Det skall bli himla bra, faktiskt :) Här i Göteborg SPÖ-djävla-regnar det så vi får väl se ifall jag åker till bättre eller likvärdigt väder.

Jag har sytt färdigt och har nu ett projekt jag kan bocka av listan av saker jag villhöver hantverka just nu :) Ja, det är väl mer vill än behöver visserligen, men nu fick jag en förfrågan att hjälpa till att framställa en outfit till Halloween åt Puh, och det är ju mer ett ”behöver” göra eftersom det finns både ett behov och en tidsram att hålla sig inom. Det ligger just nu högst på listan över prioriteringar vad gäller mina kommande/pågående projekt, men kan heller inte göras något åt innan det har införskaffats material och en viss måttagning har gjorts, så jag pillar nog lite på ringbrynjehuvan så länge :)

Jag har beställt en rävsvans eftersom jag och Eva vill ut och ta kort i huldreskogen jag hittade, så vi får se ifall svansen hinner komma innan vår planerade photoshoot nästa helg. Ni får hålla tummarna, bitte! <3

I alla fall så sprang jag ju alltså strax över 10 kilometer igår, vilket kändes himla fint faktsikt! Nu har jag dock ont i benet, känns som benhinneinflammation så nu blir det vila ett par dagar tills benet är snelt igen. Tog därmed INTE med träningskläder hem till Zzucken nu, det blir istället utmaningen ”gå så lite som möjligt”  fram tills åtminstone söndag, känner jag. Jag fick ju en bula på smalbenet på Medeltidsveckan som fortfarande ömmar och liksom känns, och den började värka som fan när jag sprungit klart igår. Kul med motion hörni :)))))

Fast det är det. Fy fan vad jag är glad att jag är igång och springer igen, att jag är tillbaka på ganska många kilometer per pass och att jag faktiskt GÖR detta. Vissa kvällar hade det varit så himla lätt att bara sitta kvar inne och tända ljus och lyssna på Loreena McKennit istället, så att ändå snöra på sig löparpjucken och sticka ut är något jag faktiskt dunkar mig själv i ryggen för. SÅDAN ÄR JAG.

OKEJ. Nu skall jag städa och fixa här så att det ser bra ut innan lärarna kommer tillbaka om 90 minuter. Eftersom Daniel bara hade en morgonlektion idag och Eva är ledig och Ingemar är med Sven och Johannes ute på Risktvåan är jag HELT ENSAM här. Skall jag våga spela lite black metal i min ensamhet..? Vädret säger ju att ingen kommer att komma in spontant idag ;)

Men nej, jag fortsätter att spela jobb-kosher musik så blir det inga konstigheter OM någon plötsligt står inför dörren och vill ha hjälp. Jag är bra på det viset :)

Ha en fin dag! Skall försöka se till att blogga i helgen också trots att det blir via mobilen :)

*“If they ever ask about me, tell them I was more than just a great set of boobs. I was also an incredible pair of legs” -Elvira

Krambjörn

Det kom in en tjej och ville låna toaletten. Inga problem, såklart. Kan jag få sitta här en liten stund, bad hon. Absolut! Och sedan …bosatte hon sig här? Jag vet inte riktigt. Jag TROR att hon har gått nu, men hon var väldigt märklig och satt mest och grät och gick ut och skrek i telefonen ett par gånger. Det kom en killkompis till henne (efter att hon ringt och sagt att hon satt på ett café?? ”vad heter det här stället?” ”Östra trafikskolan” ”jaha det är en trafikskola” vi ser inte ens ut som ett fik??) och de stod ute och snackade en stund och sedan kom hon in igen och ville ladda sin telefon och jag är ju ett sådant himla mähä att jag ba ”ja det går bra?” och sedan försvann hon. Med sin telefon, bör tilläggas — den ligger inte kvar här.

Livet när man är tre äpplen hög och låter som en hamster: Man har ju inte direkt pondus, liksom.

Hoppas att hon inte kommer tillbaka igen, faktiskt. Det fungerar ju inte riktigt att ha en gråtande tjej som sitter här och hojtar i telefon när vi har elever som kommer hit och skall köra och som emellanåt är lite nervösa.

Det är torsdag och nästan hela veckan har gått. Jag har lite kvar på syprojektet hemma men skall kika på det ikväll — jag TROR att jag kan få det sista gjort på bussen imorgon, faktiskt. I så fall kan jag springa ikväll! Nu när jag återigen har ett väldigt ambitiöst mål med löpningen (halvmaraton!) så finns det plötsligt lite mer pepp att faktiskt komma ut. I synnerhet med tanke på att de senaste träningspassen känts så bra, det gillar jag.

Jag köpte en tröja förra veckan som jag hoppas skall dyka upp snart. Den kommer såklart inte att sitta särskilt bra eftersom det är en ✧・゚: *✧・゚:* Manströja *:・゚✧*:・゚✧ och ja det vet vi ju av erfarenhet att det sitter helt åt helsike pga för stor över axlar och för tight över höfter MEN det var en sådan snygg tröja att jag var tvungen att köpa den ÄNDÅ. Ibland blir det så, liksom.

APROPÅ TRÖJOR så har jag scoutat internet lite efter bandtröjor jag vill uppdatera min garderob med och VARFÖR finns det så lite vettiga bandtröjor i kvinnostorlekar? Det är förfan befängt att tro att bara snubbar lyssnar på de här banden, så fucking skärp er? Blir så himla matt på detta, faktiskt.

Jag har gått runt och petat på mina kollegor med min iskalla högerhand för att demonstrera VARFÖR jag sitter och fryser hela dagarna. Tre av dem DOG. …inte, men ja, de kunde i alla fall konstatera att jag är var väldigt kall om handen. GAV DEM KALLA HANDEN, höhö. Host.

Det är torsdag så ikväll blir det i vanlig ordning en torsdagsöl! Efter jag har sprungit, det vill säga :) Jag har visserligen inte testat att springa onykter någongång, men med tanke på hur skadebenägen jag verkar vara i nyktert tillstånd så bör jag kanske inte utmana ödet där, känner jag.

I övrigt känner jag mig ganska stingslig idag. Lättretad. Irriterad. Och det gör mig MER irriterad, för jag tycker inte om att vara på dåligt humör. Är nog bara lite brist på energi, antar jag. Blir säkert bättre under dagen och om inte annat lär ju ett springpass vara vad jag behöver <3

Ha en fin dag! Hejdå!

Massa kilometer blir det

Jag kom ut och sprang igår — yrseln hade givit med sig, så jag åt lite kvällsmat och drog sedan på löparpjucken och stack ut. Sistgång jag sprang blev det 6 kilometer så jag hade ju en förhoppning om att springa lite längre än så, och tog mig hela 8 kilometer innan jag stannade! Jag TROR att jag hade kunnat springa lite längre egentligen, men det kändes som en bra distans att stanna vid också. Sedan blev det såklart en liten promenad hemåt :)

Berättade för kollegorna idag att jag var glad över 8 kilometer igår och chefen frågade — återigen, för han har frågat förut — om jag springer Göteborgsvarvet 2020 om han anmäler mig. Yeah, absolut. Jag har ju sprungit en gång förut (2017, 2h45m) så varför inte — jag skulle ju vilja springa lite snabbare den här gången, och – ni vet- kanske INTE störtgråta och gå som en robot så fort jag kommit i mål? :))))

Det blir bra! Det kändes väldigt när jag sprang igår så så länge jag inte skadar mig igen och måste ta uppehåll IGEN så kommer jag absolut att kunna vara i form för ett halvmaraton om ett halvår :)

Det är onsdag och jag skall strax göra mackor och förbereda det sista inför kvällens handledarkurs. Det är dock fortfarande ett par timmar kvar innan det är *panik*, men det är ju också skönt att vara klar i tid, tycker jag.

Ikväll skall jag sy och har jag tur blir jag klar, för då kan jag springa imorgon! Blir jag inte klar ikväll så skall jag sy färdigt imorgon, och då blir det antingen att jag springer på fredag morgon eller att jag ser till att komma ut och springa i helgen när jag är hos Ricard och Sanna. Vi har dock ett relativt tight schema så vi får se hur det blir med det. Annars får jag väl springa på söndag kväll, då! :)

Löning och jag åt lunch ute med kollegorna idag. Åt väl kanske lite väl mycket, så just nu är jag mosig, knubbig och seg. Det får vara så ibland!

DAGENS TIPS: om du är man och väldigt stor så KAN det upplevas som lite besvärande (läs: hotfullt) ifall du står och lutar dig framåt över receptionsdisken samtidigt som du ilsket kritiserar att systemet vi (och ALLA ANDRA trafikskolor!) kör är jobbigt för er. Jag är ganska liten, jag är också väldigt snäll och tillmötesgående men om du upplevs som hotfull är jag kanske inte riktigt lika taggad på att hjälpa dig. Just saying.

Nu skall jag göra mackor! Hejdå!

Emojis

Jag har drabbats av någon form av yrsel..? Har haft känslan av att falla en stund nu, vilket är lite obehagligt. Jag kände mig krasslig igår så jag struntade i att springa och lade mig så fort jag var klar med tvätten, så imorse kändes allt bra, men nu faller jag. Som ett litet höstlöv! *höstlövsemoji*

MEN. Om jag känner mig pigg när jag kommer hem så skall jag springa ikväll, faktiskt. Känner jag av yrsel eller så när jag springer så är det ju verkligen bara att stanna och vända hemåt, så det löser sig. Just nu dricker jag vatten och äter en banan och hoppas att det skall vara vad som saknas mig.

Annars är det en helt okej dag! Det är tisdag, det duggregnade lite försiktigt på mig på väg till jobbet imorse och jag har att roa mig på jobb :) Helgen närmar sig med stormsteg och Ricard har kommit på att vi skall gå på hockey på lördag så det blir HV71 på hemmaplan efter att han har bowlat på förmiddagen, woo!

Jag fick ”schema” för nästa veckas kursande i Landskrona och insåg att JA JUST JA det är nästa vecka jag skall på kurs i Landskrona. Jag jobbar ju i scheman och är ofta ett par veckor framåt i tiden i livet så ibland blir det lite förvirrat med när var och hur i tiden vi är :) Får se ifall jag kan packa med mig lite träningskläder kanske, eller om jag kan planera så att jag tränar runt de dagarna och ändå får gjort vad jag vill. Det finns just nu plan på att gå ut och äta med Mia (och Johannes!) på torsdagen efter avslutad kursdag, så det blir ju himla fint faktiskt :)

JA OKEJ nu är jag trött på bloggandet för dagen så hejdå ha det bra! o/

Måndag

Den här bilden är från i torsdags men jag tycker att den just nu symboliserar min måndagskänsla ganska bra :P

Solen skiner och på väg till jobbet hanns det med både senast My Dad Wrote A Porno och ett avsnitt av Rollspelsklubben — förstnämnda var roligare förra måndagen, sistnämnda fick mig att vid ett tillfälle göra ett VÄLDIGT konstigt frustskrattande ljud som fick en tant att vända sig om och titta på mig.

Ikväll är det tvättid och jag hade först tänkt springa men bestämde mig sedan för att jag istället springer imorgon + på torsdag (och med Ricard i helgen, om vi lyckas få tid till det :)), så behöver jag inte känna mig stressad över att hinna med allt. Då kan jag till och med köra en maskin med handdukar och sedan ta en promenad medan de tvättas, vilket hade varit skönt :)

Jag tror vi kör på det, faktiskt.

Men ja. Min måndag blev VÄLDIGT måndag tidigare, och även fast den grejen har löst sig (~ish) så är jag ändå lite ur balans just nu. Då är det tur att solen skiner och jag har bra musik att lyssna på, faktiskt :)

Lön om två dagar (wooo!) och tills dess överlever jag :) Har lite grejer jag vill köpa från Korps så får se ifall jag slår till nu när det kommer lite pengar — vill bland annat köpa rött ylle för att sy en kort, röd mantel/kåpa som jag kan ha till min av misstag väldigt disneyfied medeltidsoutfit i blått och gult, och behöver även fler ringar till huvan så tänkte passa på att ta det samtidigt. SmartChey84.

Mycket promenader just nu och kvällspromenaderna är nästan de bästa, med vantar och mörk musik och svårt att se och plötsligt befinner man sig någon helt annanstans för att tankarna får fritt spelrum. Det gör mig väldigt nöjd, faktiskt. Det blir en promenad ikväll också <3

okej hejdå ha en bra dag!

Moder Jord

Inledde dagen med en promenad på 17 kilometer; avslutade dagen med 6,5 kilometer till. Jag har en svag känsla av att jag kommer att ha lite krypningar i benen inatt ?

Så HIMLA fin dag. Så sjukt vacker natur jag bor intill? Hittade huldreskog och ville vara naken så det finns det planer på (???) och jag har tittat på svampar och höstlöv och bara känt mig allmänt fylld av vördnad och kärlek till allt detta vackra omkring mig.

Sedan har jag sytt och lyssnat på podd (Rollspelsklubben) och imorgon kommer ett nytt avsnitt av My Dad Wrote a Porno och jag skall återigen kombinera ”tvättid” med ”löppass”. Vi har också fyra körprov på skolan imorgon vilket såklart kan vara en liten stressfaktor om de liksom …inte klarar det.

Men det blir bra!

Nästa helg hälsar jag på Zzucken och Zzanna och helgen efter det blir det häng i Malmö/Lund eftersom jag är i kretsarna pga utbildning för jobb :)

Jag ÖNSKAR att jag hade någon form av uppdatering på hur det går med huvan men jag är fortfarande sur på den + upptagen med att sy så vi återkommer nog till den så fort den känns kul igen. Som sagt; behöver vara klar till nästa sommar — tidigast!

Vill egentligen scouta runt lite på secondhandbutikerna i Gamlestaden och köpa på mig lite skinn men det saknas budget som tillåter detta just nu. Igen; har inte bråttom, är mest bara pepp :P

Nu skall jag sova, om benen tillåter :)

Jag är glad både för långa skogspromenader i solen och lagom promenader kring Surte i höstmörkret om kvällarna. Idag har jag fått mitt lystmäte mättat på båda :3

Godnatt!