meh

Screen Shot 2014-05-06 at 09.04.20

Har hamnat i någon form av dystert, just nu. Vet inte när det kom, vet inte när det släpper, men jag har bara noll och ingen ork till något alls just nu. Träna fungerar, men då skall jag ha tid för det också. Har så mycket grejer jag måste fixa och det börjar bra men sedan sätter jag mig ner efter en liten stund och så är allt tillbaka på noll igen. Igår gick jag och lade mig halv nio, somnade tio efter att jag läst en stund. Drömde drömmar om händelser som inte var mina. Klockan ringde halv sex, jag funderade på att somna om en stund och sedan gick jag upp ändå. Insåg att jag har noll lust med något alls just nu. Jag har planer för kvällen och det är bra planer och de kommer att pigga upp mig och få mig på topp, det har jag inga tvivel om. Det gäller bara att lyckas ta sig fram dit också, men det löser sig väl på något sätt.

Jag har ingen lust att vara sådär. Höstdepp? Jag vet inte. Jag är mest bara väldigt meh och skulle helst av allt bara ligga hemma på soffan ett par dagar och försöka reda ut hjärnan. Martin kommer på fredag, jag får hålla ihop tills dess. Eller ja, jag får fortsätta hålla ihop även när han har kommit. Vi har inte setts på så länge nu och jag vill inte släppa dysterbomben rakt på honom så fort vi äntligen får ses igen. Han är hemma sjuk och jag vill bara vara där och pyssla om honom och försöka få honom att må bättre. Istället sitter jag här i Malmö och känner mest bara för att gå och gömma mig ett tag. Det släpper. Det gör det alltid. Det är bara jobbigt just nu.

Jag vet inte ifall jag kanske kommer att ta en liten paus ifrån bloggen eller ifall jag orkar fortsätta skriva just nu. Det märker vi. Om jag plötsligt försvinner så vet ni vad det beror på. Jag vill ju helst skriva en uppdatering om dagen för det är så kul att titta tillbaka på hur livet varit och vad jag gjort och hur jag mått osv, men ibland får man sätta annat i första rummet också.

Vi säger så.

…och ett steg tillbaka…

DSC_0978

DSC_0974

DSC_0982

Just nu händer inget alls med kroppen. Jo, jag är 3cm större än förra veckan (dvs 70 cm) och det beror ju mest troligt på att jag typ inte tränade något alls förra veckan + åt som en gud tillsammans med mamma hela helgen. Det var alltså inte helt oväntat att det skulle ha påverkat midjemåttet, om vi säger så.

Sedan i söndags springer jag igen. I söndags klarade jag av att springa cirka 500 meter och sedan ville jag dö – igår sprang jag hela 2,5 km-slingan på Bulltofta med allt vad det innebär av uppförsbackar och knöggliga vägar. Så djävla nöjd efteråt! Skall se ifall jag hinner springa idag, jag har lite grejer jag måste fixa efter jobb som just nu har topp-prioritet, så hinns det så hinns det :) Annars tar jag med kläder och springer på lunchen imorgon, jag har alldeles för lite Pildammspark att springa i hemmavid nuförtiden om man säger så.

tumblr_inline_ncbd1zxe5D1s2hz6c

Imorse var det 3 grader ute när jag gick till jobbet. Hösten drabbade plötsligt, vilket är lite lustigt för även fast det nu har varit höst i mer än en månad så kom vädret först NU. Typ. Höstjacka på och önskade hett att jag skulle ha fått med mig ett par vantar hemifrån. Det lär dock vara varmt när jag går hemåt sedan, men så är det. Iskalla morgnar och alldeles för varma eftermiddagar. Ser fram emot en period när det är lite mer stabila temperaturer över dagen.

Men ja. Jag hankar mig framåt, dag för dag. Förr eller senare säger det bara BOOM och sedan kommer alla att se frukten av allt arbete jag lägger på min kropp. Kanske. Eller så fortsätter jag att pendla upp och ner vecka för vecka och med detta ständiga flobb på magen. Vi får se vad som händer :P

(allt handlar främst om vad jag äter och inte hur jag rör på mig. maten är A och O och just nu vet jag inte riktigt ifall jag kan påstå att jag ligger på topp där :P)

Color Run 5k

tumblr_nc7aq7PxAJ1swv52fo1_1280tumblr_nc7aq7PxAJ1swv52fo2_1280tumblr_nc7aq7PxAJ1swv52fo3_1280

I lördags var det alltså dags för Color Run 5k i Lund :) Jag och mamma var väldigt snajdigt klädda i lila och rosa :)

Här ovan kan ni se oss kasta gult på varandra. Vi var lite besvikna över att vi båda hade lyckats få samma färg – och att den färgen var gul. Av de fyra färgerna som fanns var rosa och blå mycket färgstarkare – och vackrare!

tumblr_nc7as5BXSC1swv52fo1_1280tumblr_nc7as5BXSC1swv52fo2_1280

Thomas, mammas pojkvän, hade min kamera och var dedikerad fotograf. Detta är precis efter tredje porten – grön. Eftersom det var kyligt i luften så undvek vi att gå genom vattenspridaren som stod precis innan grönt, så färgen fastnade inte så bra på oss som på många andra. Färgen var färgat majsmjöl, och det har ju en förmåga att typ INTE göra mer än damma ner en ;)

tumblr_nc7avhkHlQ1swv52fo1_1280

Man var så fräsch i håret efteråt ;)

tumblr_nc7ayhrvFH1swv52fo1_1280

Bortsett från att det var NADA happenings längs vägen bortsett från färg + musik vid de olika portarna så var det väldigt roligt. Alla var så glada och pigga och peppa trots att det var mulet och kyligt, och vi kommer lätt att delta nästa år också :D

Trettiofem

anna_carina

 

Idag hade du blivit 35 år gammal. Jag undrar vem du hade varit? Hade du haft ett hus? Hade du haft BARN? Hade jag fått vara moster? Eller hade du bara varit världens bästa du?

Jag undrar så ofta över det. Hade du mått bättre idag om du hade levat?

Hur som haver: Grattis på födelsedagen älskade syster. Jag skall tänka på dig hela dagen. Ikväll går vi ut och äter för dig, jag och mamma.

20130719-161030.jpg

(herregud vad jag saknar dig Anna. jag kan inte ens beskriva i ord. det finns bara känslor och tomhet och en tärande känsla av förlust)

 

Och så är det Talk Like a Pirate Day och jag bryr mig för en gångs skull inte. Inga piratkläder. Ingen piratmusik (än, kanske sätter på min playlist senare). Det är bara en fredag, jag har ett hål i hjärtat och ont i ryggen.

Igår var inte den bästa av dagar och jag fick jobba över två timmar. På vägen hem tog jag en pizza och det var djävlarimig den bästa pizzan jag ätit på riktigt länge. Inte nyttigt för fem öre, men ibland måste man säga fuck nyttigt och köra på det där man vet att man kommer att må bäst av just nu.

Jag har kommit fram till att jag får börja gå runt med en skylt där det står BLINKERS MUTHAFUCKA när jag går till/från jobbet, för det är fan INGEN i den här djävla stan som förstår sig på det här med att signalera åt vilket håll man tänker ta vägen i en fyrvägskorsning, så plötsligt har man en bil som korsar ens väg trots att föraren på intet vis visat sitt intresse att köra åt det hållet. Om du inte blinkar förutsätter jag att du kommer att köra rakt fram. Varje gång det inte sker har jag stor lust att kasta en sten på din bil. FYI.

Jag lyssnar på julmusik för ibland är det det enda som hjälper. Jag känner mig låg, jag saknar Martin men jag ser fram emot eftermiddagen/kvällen när jag skall peppa inför morgondagens race tillsammans med mamma. Helgen ser ut att bli väldigt bra, och jag skall bara lyckas ta mig igenom arbetsdagen utan att falla i bitar. Jag har saker att roa mig med hela dagen, jag har bara ont och jag saknar.

Älsk. Sakn.

Vi jobbar på det

DSC_0309

Jag var så SJUKT omotiverad att träna när jag kom hem från jobbet igår eftermiddag. Åt middag, fastnade vid datorn en sväng men sedan insåg jag att om jag inte tvingar mig själv till att komma igång med det igen så kommer jag att tappa suget och sluta helt igen. Jag gjorde mina armhävningar (15 + 10!) och sedan körde jag gårdagens Bikini Burn. Även om midjemåttet ännu inte säger någon större skillnad så märker jag i kroppen att jag blir bättre, smidigare, starkare. Efter att jag tränat så kändes det bra, så jag hoppas få igång lite mer pepp till idag. Dagens BB är armar, det är ju inte riktigt min bästa grej ;) …har ni gjort en sidplanka någongång? För det är SKITJOBBIGT. Eller den här grejen som heter tuck jump, så går ut på att hoppa rakt upp i luften och få upp knäna mot bröstkorgen. hurihelvete

Onsdagsmorgon, tvättid om en vecka, jag sitter och fryser och åt frukost för inte särskilt länge sedan. Solen skiner, jag blir så varm när jag går till jobbet på morgnarna och på fredag skulle min syster ha fyllt 35.

Vi är så gamla nu, allihop. Så vuxna.

På fredag kommer min mor och hennes pojkvän, på lördag springer vi Color Run i Lund och jag ser så djävla mycket fram emot det även fast jag verkligen tvivlar på att jag skulle klara av att springa 5k just nu. Men! Jag tänker inte gå in i detta med inställningen att det inte kommer att gå, utan istället övertyga mig själv om att visst fan kan jag springa 5k idag om jag sprang 10k för ett år sedan :)

Jag är så mycket bättre än jag tror. Jag tappar bort det ibland, men jag får försöka hålla fast vid det.

Nu skall jag jobba vidare. Krams.

Prickigt

DSC_0689

Screen Shot 2014-09-16 at 07.43.08Screen Shot 2014-09-16 at 07.43.31DSC_0698

Vecka för vecka syns ingen större skillnad, men midjan är nere på 67 centimeter så det går ju framåt :) (2 cm smalare än vecka 1) Och må så vara att armarna inte ser starkare ut, men jag har gått från att klara 3+3 armhävningar till att kunna göra 10+10+10 så, ja. Vad skall man säga? ;)

Mår mycket bättre idag, så jag hoppas att gårdagen var en tillfällig fluke och inte någon form av järtecken för vad som komma skall. Jag har storslagna planer på att fortsätta vara frisk, om vi säger så. Idag tänker jag fortsätta med mitt HIIT-program som jag haft två dagars vila ifrån, och sedan har jag en del grejer jag vill förbereda inför helgens Colour Run 5k i Lund. LÄNGTAR! Pratade med mamma i telefon igår och vi är så djävla taggade på detta :D

Planen är att det skall komma en massa bilder på oss sedan; Mammas pojkvän kommer att få ha min kamera och uppdrag att vara paparazzi. Förmodligen inga bilder på oss medan vi springer, men väl före och efter (och efter är vi ju täckta av färg ;)) Jag hoppas på mycket rosa och lila färger :) Varma färger. Yes pls :)

Annars hade jag inte så mycket att tillägga just nu. Jag har just ätit frukost, mitt högra ben är fortfarande mupp sedan igår (stelt och ömt, vafan) och nu skall jag fortsätta jobba :)

FÖR ÖVRIGT, dagens reflektion:
Mühle, mill, moulin och mölla betyder alla samma sak. Varför heter det då kvarn i större delen av Sverige medan skåningarna håller fast vid mölla? Är skåningarna plötsligt lite snajdigare rent lingvistiskt?

Jag har ingen vettig titel till detta

Det blev tyst ett par dagar. Jag lever. Jag har bara varit lite låg. Idag runt lunch började min hals göra väldigt ont, och näsan började sura och plötsligt började jag få feberkänningar i armarna. Satt kvar på jobbet tills jag slutade, sedan gick jag hem, åt lite och kurerade mig efteråt med ett varmt långbad.

DSC_0663

DSC_0671

DSC_0674

DSC_0684

Rosa badvatten med små hjärtan i. Det är inte vin i vinglaset för övrigt, det är kallt vatten med citron.

Och på balkongen lever det plötsligt något litet och rosa:

DSC_0658

Jordgubbsblomma!

Jag tänker inte kommentera valet. Inte idag, i alla fall. Jag har fortfarande ont i halsen och trots att jag när jag började skriva det här inlägget kände mig tusen gånger piggare så kom det ifatt mig nu, så jag tänker posta mina badkarsbilder och sedan lägga mig på soffan ett par timmar tills det är sängdags. Jag har inga som helst planer på att bli sjuk, så liksom …lägg av. Blä.

Helgen har annars varit mindre produktiv än jag först planerat. Och varken igår eller idag har jag tränat och det känns som att varje gång jag kommer igång klokt med min träning så inträffar något (sjukdom, skada) som sätter käppar i hjulet för mig.

There+is+no+such+thing+as+god+_993db177a32e0ab4f01b8d9883d76940

Vi säger så.