Gult

Eleven som blev jätteupprörd över att min chef just åkte på lunch men att JAG inte får lunch :D Det är kort dag, jag äter när jag slutat. Gulle <3

Jag har drömt om alldeles för många kattungar och sedan fick jag mensvärk och kunde inte somna om och ughhhhh låg även och tänkte på en skinnjacka jag såg häromdagen som jag vill ha för att sy min skjorta och ommmmm den inte kostar för mycket utan har ett rimligt pris (den saknade prislapp!) så skall jag köpa den och sprätta sönder den! Ha! 

Igår lade jag allt mitt skinn i fina högar och insåg hur mycket jag tycker om skinnet från den första jackan men hatar skinnet från den andra. Den är värdelös! De har behandlat skinnet så att det är helt shiny och muppigt? Do not want! Vet inte om man kan göra något åt saken, men eftersom jag ändå vill sy skjortan randig så vore det snyggare med ett kontrasterande skinn och då är det här lite rödaktiga i jackan jag tänkte på i morse mycket bättre. 

Strax över en timme kvar av dagen och nyss hade jag en liten rush hour med ganska många som behövde hjälp under kort tid. Det var till och med kö, en stund! PÅ EN FREDAG!

Nu skall jag fixa kaffemaskinen och ytstäda lite, så här avslutas dagens inlägg. HEJDÅ!

For the love of god!

Under en kort period kunde jag ladda upp bilder till bloggen UTAN att den laddades upp som dubblett nästa gång jag ville ladda upp en bild. Den korta perioden är nu över, och jag har två av allt i galleriet. En gång trodde jag att det räckte att ta bort den av kopiorna som verkade senast uppladdad, men så var ICKE fallet. Någon gång när jag orkar så får jag gå igenom alla inlägg där dubbletterna förekommer för att se vad den som är uppladdad heter och ta bort dess onda tvilling. Den dagen är inte idag. Så jag fortsätter att lägga dubbletter på hög och göra det jobbet etter värre, I guess :P 

Det är torsdag, och jag sprang ju igår och i måndags så ikväll skall jag bara hantverka! Det gjorde jag imorse också; fick mens och med den en rent fruktansvärd mensvärk imorse så jag avstyrde morgonpromenaden och satt istället i cirka 90 minuter och sprättade skinn hemma istället. Får se ifall det kanske blir någon form av promenad under kvällen, men jag är också helt okej med att bara bygga skjorta faktiskt. Eftersom jag ju alltid måste göra allt mycket besvärligare än det behöver vara så har jag en idé att sy skjortan diagonalt randig, där varje våd speglar den intill, så öh… inb4 jag hatar mig själv + skjortan + världen, antar jag. Kommer mest troligt att göra skjortan i ett gammalt lakanstyg först och sedan klippa isär allt för att skära ut skinndelar som överrensstämmer med hur allt skall se ut — lite grann samma princip som när jag sydde de randiga knektbyxorna, då satt jag ju också med långa remmar av tyg som skulle sys ihop. GLÖM INTE SÖMSMÅNEN idiot!

Det blir bra. Det är bra med lite projekt — kanske jag någongång under helgen också letar fram det där drattans tyget jag har gömt undan så att jag kan få till ärmarna på klänningen och, ni vet, AVSLUTA ett projekt också. Men jag har 5 månader kvar innan allt måste vara klart så det är ju heller ingen stress. På söndag tänkte jag gå ett varv runt sjön, till exempel. Det är min bästa söndagstradition! På lördag skall vi på spelning på Hyttan. Men det är två saker som vardera bara tar ett par timmar i besittning och resten av tiden kan jag ju sy som en toka, om jag så vill. Wooo!

Skinnsömnad alltså. Vi snackar skinnål (med en liten knivliknande spets) och vaxad lintråd och jag vet inte vad som sker först: Att jag REJÄLT sticker hål på mig själv, har sönder materialet eller kastar trådrullen in i väggen. Vill ni betta? :P 

Jag stack ju hål så inihelvete med en skinnål för tusen år sedan när vi var på väg till lajv, när jag skulle sy fast päls på mina stövlar på Gotlandsbåten som en sådan där sista-minuten-greja. Vilket lajv var det? Hm… Eric och Leo var med så det skulle eventuellt ha kunnat vara Irrläror i Huckleby 3? Eller Kastaria, för jag inbillar mig att även Anja och Elenaria var där. HMMM. Jag börjar bli gammal, alla dessa lajv börjar bli för länge sedan. Tant har svårt med minnet!

Veckan har gått snabbt. Tiden bara springer, vilket i vanlig ordning är lite läskigt. Men det blir bra. Så länge jag har tid på mig att 1. komma i form till Göteborgsvarvet och 2. få färdigt alla mina små projekt inför sommarens Laz så ¯\_(ツ)_/¯

OKEJ HEJDÅ

Blep

Jag skall strax ha en padawan hos mig i receptionen (woo Eva!) så jag passar på att posta lite snabbt nu innan dess — det är lite för awkward att sitta och blogga med publik känner jag :D 

IKVÄLL SKALL JAG SPRINGA. Intervaller, igen! Vi får se ifall jag orkar lite mer än förra onsdagen, det hade varit fint ifall det kunde lossna snabbt så att jag kommer ikapp där jag behöver vara just nu. Jag skall försöka komma ihåg att ta med kameran hem idag så att jag kan ta lite snajdiga bilder på mina kläder också, chiefen vill ju att jag skall uppdatera vår instagram/facebook lite med träningsuppdateringar och eftersom jag helst inte postar selfies på företagssidan så tänkte jag att jag istället kan skriva lite om vikten av att ha ordentliga reflexer när man tränar i mörkret såhär på vinterhalvåret. 

”Vinterhalvåret” lol, som att det ens varit vinter? INTE ENS I NÄRHETEN. 1-2 dagar med minusgrader och frost snarare än snö, skall det vara något att hänga i julgranen? Skeptisk! Nu är det för sent för att bli vettigt om kylan kommer. Det enda sorliga är att jag fick ett par jättefina Icebugs av mamma i julklapp och öh de kräver ju is/halka för att det skall vara värt att springa i dem. Nästa år..? 

KAN ha köpt lite snajdigt stuff åt mig själv på Etsy. Öh. Jag visar i framtiden, just nu är jag mest uppe i varv :D Hittade en näsring som var enormt lik den jag hade för flera år sedan som jag TAPPADE BORT trots att det var favorit, så var väldigt glad med det inköpet :) 

Så… Onsdag. Springa! Sova! Imorgon: Sprätta, kanske sy? Mycket saker på S pågående just nu. Det skall vara så. Hejdå!

Guld

I vanlig ordning (suck) inte särskilt långt eller snabbt igår, MEN jag tog mig i alla fall upp för stans (byns) jobbigaste backe och det är ju ändå något, faktiskt. Det KOMMER att bli bra igen, jag får bara inte ge upp för att det suger just nu.

Ikväll skall jag sprätta färdigt det sista som sprättas skall på den f.d. jackan, och sedan kommer jag antingen att finurla lite över mitt skinn och se ifall det kan räcka den mängd jag har för en liten jacka/skjorta, eller så kommer jag att rota fram mitt berömda ärmtyg för att komma igång med ärmarna. Vi får se! Spännande med alla dessa MÖJLIGHETER som dagen bär med sig i sitt sköte osv! 

Vi kommer även att få ett nytt kylskåp till kvällen! Det är på plats när jag kommer hem, nice! Also, vi har ju betalat för det, men leveransen kommer under kvällen osv osv semantik.

Vi har satt en liten läslampa vid fåtöljen i vardagsrummet så plötsligt kan jag sitta hos Martin när jag pysslar, himla fiffigt! Sitter ju där nu på kvällarna med min f.d. skinnjacka och sprättare och sprättar för glatta livet, och vi kan konversera eller titta på tv ihop samtidigt. Mys!

Jag har hittat en kind of rustningsgrej som jag vill ha till sommarens Lazarus. Den kostar dock 2k så vi får se hur det blir med den saken. Just nu är jag ju fattig och fick bara halva lönen pga sjukskrivning, men beroende på om jag får ut pengar från försäkringskassan och vad det beloppet är så KANSKE en liten del kan få gå till att köpa rustningsgreja, vi får se. Jag har även skickat till mamma att jag önskar mig den i födelsedagspresent men den tror jag inte riktigt att jag får haha :D 

OKEJ

Ha en bra dag hejråååå

Kläder av skinn

DET BÖRJAR LIKNA EN KLÄNNING! Jag ville bara skrika det. Nöjd!

I fredags promenerade jag bort till två secondhandbutiker i Gamlestaden vilket resulterade i att jag snubblade och skrapade upp handflatan, min mobilskärm och ena benet. Härligt! Var så sjukt GLAD efteråt! ÄLSKADE LIVET!! Hittade inte ett skit i secondhandbutikerna heller så det var ju verkligen skrubbsår fullständigt i onödan. Djävelpang.

I lördags körde Martin mig till en stor secondhand i Kungälv och sedan till en stor som låg på Hisingen och på den sista hittade jag en riktigt fin skinnrock jag köpte och nu ägnar tid och rygg åt att sprätta isär. Har lite olika idéer vad jag skall göra av det fina skinnet men just nu lutar det mest åt en skinnskjorta att ha under min brynja. Vi får se vad det blir i slutändan — kommer att behöva hitta lite mer skinn i samma färg för att få ihop det, tror jag. 

Måndag och ny arbetsvecka! På pappret en lugn vecka, vi får se vad det innebär i verkligheten :) Ikväll skall jag ut och springa igen, och sedan fortsätta sprätta skinn. Måste lista ut var jag gömde tyget jag skall göra ärmar till klänningen av också, det är lite fånigt att det liksom är borta. Jag har hittat resten av tyget, bara inte just det stycket jag lagt undan för ärmar. SNILLET, liksom. Extrasnille för att jag just skrev snillet med tre L. Det skall vara så. 

Jag och Martin köpte en ny spis, förresten. Han kom hit en stund på lunchen och sedan gick vi över till lokalgrannen och kikade på spisar och ikväll kommer de hem till oss och installerar och forslar bort och wow, vilken grej? Martins gamla spis är så sjukt sunkig och pajig, så det känns ju hur bra som helst att ha in en ”ny” (bättre begagnad, som man säger) spis istället. Med häll istället för plattor! Man kommer att kunna RENGÖRA den, vilken grej! \o/ 

Men ja. Två timmar kvar av dagen och sedan skall jag lyssna färdigt på Rollspelsklubbenäventyret jag är mitt uppe i, på väg till tåget hem. Det blir bra kväll detta! 

Hejrååå

Svammel

Mötet med kurator idag blev inställt, så plötsligt har jag en ”ledig” fredagseftermiddag! Gött tänker jag, då kan jag sticka över till de här secondhandbutikerna vid Gamlestaden och se ifall de har lite grejer jag har bestämt mig för att jag vill köpa till lajv — vi får se ifall det finns, bara :D 

Lite surt att det blir inställt dock, men det är pga sjukdom så det kan man ju inte påverka. Förhoppningsvis kan jag få en ny tid nästa fredag, jag har ju arbetstider som gör det lite småbökigt att lyckas boka saker under vanliga dagar. 

Alla räkningar är betalda, i alla fall. Det är inte mycket pengar kvar på kontot nu efteråt, men det blir ju så när man varit sjukskriven. Nästa månad blir bättre, och jag kommer att klara mig fram tills dess :) Jag får bara låta bli att köpa snyggegrejer på Etsy tills jag har råd igen ;) 

Men ja. En helt okej vecka närmar sig sitt slut. Jag har 40 minuter kvar av arbetsveckan och sedan skall jag ut i det grådassiga och kika på lajvprylar. Helg, hörni! Woo! 

Ha det bra hejrååå

Roll for initiative

Det var ju för fan minusgrader ute igår kväll när jag skulle ut och springa? Lyckades ta mig tre kilometer innan kroppen sade ifrån, och det får duga som en mjukstart. Nästa vecka kommer jag längre, det är så det fungerar :) Problemet med att springa tre kilometer hemifrån i minusgrader är att jag sedan måste GÅ hem tre kilometer i minusgrader. KALLT. Huttrig frysgoblin duschade sedan i cirka fyra år, och efter det var jag väl lite mer människa igen. 

Idag har varit en bra dag, men jag har haft lite ångestmonster som smugit runt i bakgrunden. Varför? Ingen vet. Just nu känns det okej dock, och jag har en timme kvar av arbetsdagen och sedan skall vi titta på hockeyn. Frölunda – Brynäs, misstänker att mamma kommer att vara väldigt chattig ikväll :P Kanske en öl till hockeyn, vi får se. Det har inte blivit så mycket öl på sistone, av förklarliga skäl. 

Seg och varm just nu. Har frusit större delen av dagen men nu är jag istället lite för varm. Kul med balans hörni! Jag har också pratat väldigt mycket idag så är lite öm i halsen. Jag oroar mig att det är en förkylning på gång igen, men tror att det bara är att jag sovit ganska illa de senaste nätterna + det är svinkallt ute. HOPPAS. 

Så öh… Jag har väl inte så mycket mer att komma med idag :D Jag hoppas att postgudarna älskar mig så att mina paket kommer idag (eller senast imorgonnnn) men vi får se. Plan för kvällen: 1. kolla posten, 2. kolla hockeyn.

KEJ. Hejrå!