Jobbrelaterat

Hårdvara: Samlingsbegrepp för alla datorrelaterade ting som du kan slå på eller slänga i golvet.

Für immer und unendlich

Vilken skillnad det kan göra för ens sömn att ha ett nytt täcke ibäddat! Vi uppgraderade vårt kassa Jysk-täcke till ett IKEA-täcke häromdagen (söndags) med hjälp av det presentkort vi fått av Åsa och Hasse i julklapp, och helt plötsligt känns sängen fluffig och bra. Jag är nöjd som en liten katt; får ta vittnesbörd från hankatten när han väl vaknar.

Skall strax beställa zombieskor och sedan skall jag göra något åt håret; kläder har jag för en gångs skull redan på mig! (wow!) Funderar på tofsar, men vi får se vad det blir av det.

Oh! Det kanske har fixat sig för mig med jobb! Fick ett erbjudande om ett vikariat igår som jag väldigt gärna tar; det känns jättebra att ha lite jobb på gång och jag trivs väldigt bra där jag jobbar, så att få en chans att få stanna kvar känns helt enkelt riktigt bra. Sprang runt och en glad pipfjant ett tag, men wtf. Jag får lov att vara glad när jag får goda nyheter :D

Sydde lite på min klänning under gårdagskvällen; insåg att jag råkat få två bredvidliggande paneler att se på pricken lika ut, så måste klippa ut ett nytt stycke att ersätta den ena delen. Störigt som fan; jag ville ju spara på tyget så gott det går eftersom det har gått ur tryck… Dock vill jag inte ha en klänning som är så störigt felsydd faktiskt, även fast Nathaniel inte tyckte att det syntes så mycket. Pöh, om jag har den på mig kommer ju JAG att veta att den är så hiskeligt fel baktill att jag skiter fullständigt i om andra ser det eller inte.

Dagens väderrapport från fönstret i datorrummet: Mulet, med hopp om kommande solsken.

What I do is for me not for you

Som alltid tidigare: Jag hatar omställningen från en tid till en annan. Sommartid? Det är ju för helsike tung dimma över hela landskapet utanför mitt fönster! Bah, de bara lurar en på en timme och ger en skitväder istället, djävla taskmörtar.

Jag har haft en bra helg. Fredagen var riktigt trevlig, men visst, i retrospekt kan jag tycka att jag hade sparat en massa tid och stress på att skita i att baka saffranspannkaka eftersom typ ingen åt av den, i synnerhet med tanke på hur mycket det kostade mig att ta hem alla ingredienser… Bag.
Utöver det var det en fest av episka proportioner som gick av stapeln: Bara trevliga människor här och det kändes helt enkelt som ett bra sällskap att fira min första fjärdedel av livet med. Ni som kom och ni som läser här: Tack så mycket, jag hade en väldigt trevlig fest och hoppas att ni tyckte detsamma!

Lördagen spenderades på soffan, där vi bland annat såg Surf Nazis Must Die!, en riktigt …um… intressant film, från Troma. Dock som jag förstått det så är Troma kända för sina splatterrullar? Surf Nazis var inte särskilt goreig alls, snarare tvärt om. Jag menar, de hade en scen där de kastar frätande syra i ansiktet på en kille; inte en frätande grön bubbla i sikte någonstans, istället tedde han sig som att han hade fått lite varmt kaffe i ansiktet? :/

Gårdagen var vi på Väla med Anticristianos; jag köpte lite mosaik för presentkortet jag fick i fredags (panduro) och sedan köpte jag även en tee och ett par snygga byxor. Är det roligare väder imorgon kanske jag till och med inviger dem då!
Kom hem runt femtiden, lagade mat (fläskfilé) och sedan spelade Nath WoW medan jag såg på Fantomen på Operan från 1943 (om jag inte missminner mig? Claude Rains som fantomen). Jag började sedan se på Andrew Lloyd Webber’s Phantom of the Opera, men gick till sängs efter en timme eftersom jag hade dödshuvudvärk 2k. Vaknade halv fyra, gick upp och tog en ipren, och sov sedan någorlunda bra fram tills när klockan ringde för 25 minuter sedan.

Nyduschad, trött som fan, halvt om halvt hungrig och djävligt tråkig. Det är jag just nu :P

Ding!

Så var man level 25. Alternativt 25 år, vilket låter så mycket äldre. Jag ser likadan ut som igår och jag ser fortfarande så ung ut att de kräver leg på mig på Systembolaget.

Så… Lite sovmorgon, en konstig sexdröm och halvbra väder ute. Jag skall strax komma igång med att göra saker, Eric ville ha med mig till Malmö men måste fixa klart här hemma och på något vänster skall jag få hem en shitload med matvaror från affären. Nathaniel kompar de sista timmarna idag så han kommer hem efter lunch och kramar på mig och hjälper mig med det sista, så i värsta fall får vi knata till affären då helt enkelt.

Mamma ringde just och sjöng, samt tyckte att jag skulle bli president på grund av ett mail en av mina kunder hade skickat till mig igår.

Apropå igår hade mina kollegor klätt in hela min arbetsplats i presetpapper och rosa snöre (rosa presentsnöre på head-setet var en riktig höjdare ;)) och jag hade fått en stor jättefin kaktus med godis :D Jag tog kort på det så får lägga ut de här sedan så får ni se :)

Ser fram emot kvällens fest: 40-50 gäster om ingen backar ur, har köpt sprit/öl för 2400:- och skall baka en djävla massa saffranspannkaka.

Nu ringde min minsta bror och sjöng också :D Och pappa hade skrivit grattis på MSN, får se ifall han ringer senare under dagen också :) ”Present kommer på posten” skrev han, jag är jättenyfiken för jag har nog aldrig fått en present från honom där jag inte själv fått be vad jag vill ha, så jag har inte en blekaste vad pappa har köpt till mig :D

Nu skall jag klä på mig och fixa klart lite här hemma, kanske uppdaterar lite mer under dagen och har ni en djävla tur kanske jag fyllebloggar ikväll ;) Annars får ni, liksom jag, ha en trevlig Carina fyller 25 år-dag! (/fredag)

Spider pride

När jag var liten brukade jag vakna till strax innan de kom och sjöng för mig när jag fyllde år. Jag hörde alltid hur mina syskon kivades om vem som skulle få bära största eller roligaste paketet, hur mamma hyssjade dem och hur pappa otåligt trampade i bakgrunden eftersom han måste till jobbet i tid, födelsedag eller inte.
Sedan kom de i korridoren till mitt rum med sin älskade falsksång och jag kom alltid just då ihåg att jag inte tycker om att vakna av att folk sjunger för mig, så jag gömde mig under täcket för att kunna vakna utan att börja le ansträngt.

Jag saknar den tiden väldigt mycket. Inte bara just för födelsedagarnas skull, utan för att allt var så förbaskat mycket enklare.

Nåväl.

Igår fick jag en sådan där mental bitch slap när jag slentriansurfade till Helagotland.se och läste att från och med igår var alla färjor till Oskarshamn inställda under resten av mars. Men men men, Eric och Elisabeth då?! Ringde Eric och frågade om de skulle via Oskars eller Nynäs, och sedan surade vi tillsammans på telefon och kom fram till att vi skulle höras efter arbetstid för att se vad fasen som skulle göras åt det hela.
Sedan ringde han upp mig en halvtimme senare (en halvtimme jag spenderat åt att gå runt och deppa över det hela) och sade att det hade fixat sig och att Destination Gotland satt in en extrafärja efter midnatt de fick ta istället. Phew.
Jag fick sådant där riktigt fånigt ärkeleende av det hela, så glad blev jag. Jag gick från :( till :D på nolltid, och sedan var allt frid och fröjd igen.

Sjukt bra.

Jag ser väldigt mycket fram emot morgondagen. Tjugofem känns lite som en sådan där milsten i livet, och det är så jag kommer att fira den. Det är därför jag har bjudit in fler än huset egentligen klarar, det är därför jag har lagt ut en djävla massa pengar på sprit och det är därför jag två kvällar i rad har gråtit för att jag är så stressad av allt som måste fixas att jag bara vill gå och gömma mig under täcket.

Det finns alltså väldigt många tillfällen och olika anledningar till att gömma sig under täcket, och det slår aldrig fel.
Täcken är nog lite underskattade.

…man undrar ju lite varför t.ex. superhjältar inte väljer att ha täcken till mantlar istället?

Let’s nuke the bridge we torched a thousand times before

Finns inte mycket som slår en varm dusch om morgonen! Gick upp en kvart tidigare för att hinna duscha i tid; nu känner jag mig som en väldigt varm och trevlig flicka. Något måste alltså ha gått fasansfullt fel, haha ^^

Vi är nästan klara här hemmavid nu. Skall försöka ta det sista idag, och på något sätt hinna med att baka saffranspannkaka till Microsoft-teamet till imorgon… Eep. Jag är stressad och det börjar synas på mig; jag sover illa och börjar känna mig sådär …plufsig. Usch.

Har kommit fram till att jag så snart det är lite varmare ute börja springa. Hittade mina träningsbyxor igår, så det är ju ett steg i rätt riktning. Sedan vet jag förvisso inte om just springa är det som kommer att ta bort min mage, men vi får se.

Eftersom jag tagit ledigt på fredag är idag veckans näst sista arbetsdag för mig. Mjau :)

Did you feel how the bullet hit you?

I min dröm var jag på bio i Visby/en skum version av Visby. Jag vet inte om vi såg två filmer eller en film med två skådisar, men först var det Hugh Jackman som Wolverine och sedan var det Mathias Thulmann, och eftersom Jackman inte var en natural redhead så fick han ha på sig en jätteobvious fejkmustasch. Det var, um, djävligt konstigt, och jag har ingen aning hur man tyder en sådan dröm haha :D Efter bion så tåg vi bussen ut mot flygplatsen och diskuterade filmen och det var bara jag som hade reagerat på att Jackman hade på sig en jättestor låtsasmustasch :D

Höll på att peta ögat ur mig när jag vände mig halvt om halvt i sömnen, men istället stack jag nageln rätt in i den mjuka huden nedanför ögat. Har inte vågat göra damage control än, får ta en kik på det sedan och se hur mycket det syns. Det känns typ inget i alla fall, och jag antar att det är vad som anses som en ”bra start”.

Riktigt bra dag på jobbet igår; Fick gjort allt jag skulle och fick även en ECE! Så nu när jag har fått två stycken på en månad får jag mat ^_^

Två dagar tills åtminstone Dan kommer; Vore kul om Eric och Elisabeth även de kommer redan på torsdag så man hinner träffa dem lite mer, men vi får se.

Utanför fönstret snöar det. The fuck? Det var ju så fint solsken igår. Fast det ligger sol och lurar bakom molnen. Nom nom nom!

Nu skall jag hasa ner för trappen och se ifall jag kan hitta en snajdig outfit som är tillräckligt varm för att jag skall slippa sitta och huttra halva dagen. Å andra sidan så har jag förstått att vibrationer gör en smalare? Eller vad går annars en sådan där maskin med vibrerande gummiband ut på? A-HA!

;)