Glamazon

Dagens look:

Haha, fått komplimanger för att jag var snyggt klädd idag – blev jämförd med Bettie Page! Awesomessss ^^

Nu blir det rollspel, packa, hitta outfit, äta kött, slå in presenterna till Sega och sedan sova! Skall försöka hinna med att slänga in lite mer post här ikväll ^_^

Eighteen bottles of beer on the wall, eightteen bottles of beer…

TGIF!

Eller, ja, jag vet ju att det är torsdag – men jag har ju tagit ledigt imorgon eftersom jag skall till Göteborg så därför är det fredag i min bok :)

Igår sydde jag då alltså klart en hatt att ha till lajvet, whee! Skall göra ett par finjusteringar på den, typ fålla den och lite sånt, men ja. Spännande konstruktion haha, får se ifall jag kan fixa en bra sådan där ”babymössa” att ha under, och/eller ett snygg hårnät.

Började fixa lite mer med jackan också, den är inpassad och överdelen är klippt färdig, så är redan på att börja sätta bård på den. Vi spelar rollspel ikväll och min plan är att sy samtidigt, så att jag kanske kan komma någonvart med den. På söndagkväll börjar jag med underkjol+skjorta, helgen hinner jag i övrigt inte sy i. Men det fixar sig!

En väldigt grynig bild på cut-outen jag fixar i ryggen på jackan:

Har dock redan klippt, samt hunnit fålla två av hålen. Men ja :) Sådär skall det bli!

Vi fyller på med lite fler bilder;  gårdagens look –

samt förrgårdagens look –

Dagens sökord…

…som fört folk in på min blogg:
”hur ska man klä sig när man har stora bröst”

Det undrar jag också :P

Att kontrollera demoner

I afton efter jobb skall jag över till Mia och Robin på hatt-workshop! Så skall försöka komma ihåg att packa ner alla mina hattillbehör när jag går till jobbet nu, hihi. Saknar dock tyg till hatten vad det verkar som, men det skall jag köpa efter jobbet är planen. Tror att jag och Robin kom överrens om att han skulle möta mig på Sy Söder efter jobb för att vara lite smakråd och hjälp.

Drömt så konstiga saker. Kan inte riktigt sätta samman det hela till något som makes sense, men det var katter, drag queens, tivolin och en skum gubbe som bor på söder och som ser ut som en filmstjärna typ. Så ja. Jag tänker inte ens försöka bygga en bild av det där, haha.

”Storleken” på jackan är färdig, nu kommer allt finlir – det vill säga det svåra (men roliga!)
Jag ser verkligen fram emot Iron Maiden, Göteborg och (kanske!) Liseberg med Eric och hans familj, men samtidigt sitter en liiiiten demon längst där inne och skriker ”Du borde sy! Du blir ju av med sytid nu!”. Jag får mata den med lite socker och hoppas att den håller tyst; All work and no play makes Zombie a murderous ghoul girl.

Efter mitt rantande om kläder igår så har jag bestämt att dagens outfit får bli en tunn och sval grön klänning som går upp över bysten. Inget urringat, alltså. Tack alla ni som kommenterat så fint på mitt inlägg, det gör mig glad <3 Kommer dock ändå att undvika urringat på jobbet så mycket det går, det får mig helt enkelt att känna mig oprofessionell.

Vi tar och slänger upp en fem år gammal bild på mig och Lena på Vogon:
We are the awesomeness.
Den jackan är dock aaaaaaalldeles för stor för mig! Jag hade på mig den vid detta tillfälle, men inget mer efter det. Den hänger i garderoben och känner sig övergiven, men jag känner mig som en femåring som provar mammas kläder i den :P

”Tror du att du har stora bröst eller?” /wrists

Det är ju trevligt att det är sommar, men värmen gör mig tokig. Det är varmt och klibbigt, och jag blir slö av det. Inte nog med det så kräver värmen att man måste klä sig svalare. Ett sätt att snabbt och lätt klä sig svalt är ju att använda plagg som inte täcker lika mycket, vilket ibland kan innebär att man har på sig ett linne eller dylikt. Som idag, då jag har haft ett långt linne/djävligt kort klänning och ett par jeans på mig. Alldeles lagom svalt, men det känns ändå …fel. Jag har ju såklart märkt att folk blir distraherade när jag helt plötsligt visar mer av min hylla, och det stör mig. Det får mig att tro att folk inbillar sig att jag klär mig såhär för att jag vill ha uppmärksamhet, eller något. Istället för att kunna njuta av att jag klätt mig tillräckligt svalt för att någorlunda stå ut i den förbannade hettan sitter jag och känner mig som en attention whore, och det gör mig ännu mer skamsen över min kropp.

När jag var liten drömde jag om att ha en kurvig kropp när jag blev stor. Jag tyckte att det var jätteballt med stora bröst och önskade att jag skulle se ut så när jag vuxit upp. Men vet ni vad? Så djävla kul är det inte.
Jag känner mig obekväm i min egen kropp. Det känns som att det enda folk ser när de ser mig är mina bröst. Jag har ingen vidare självkänsla och det blir inte bättre när jag går runt och känner mig som en djävla papegoja.

Utöver vad det gör för min självkänsla  så är det ett rent helvete att hitta kläder som passar. Ja, boo-fucking-hoo, jag klagar. I-landsproblem amirite? Men det hindrar inte att jag inte kan hitta kläder som sitter klokt på mig. Det är rent djävelskap att försöka hitta en BH som passar, för min storlek finns inte i någon av de stora butikerna. Jag kan inte gå in på H&M eller Åhléns för att köpa en BH, inte ens Twilfit och den sortens underklädesbutik har BH:ar som passar.

Så där får jag sitta. I kläder som glipar om jag inte använder säkerhetsnålar, i BH:ar som skaver för att de är i fel storlek och med en känsla av att inte vara något annat än en kropp.

Jag tycker inte ens att min kropp är snygg. Jag inbillar mig inte att någon annan tycker det heller. Men det hindrar inte att jag märker att folks ögon inte alltid fokuserar på min blick när vi samtalar.

Så. Fuck this. Jag får klä mig skitvarmt istället, fortsätta gömma mig i tee-shirts och hoodies. Jag får vara svettig och varm, så slipper jag känna mig som en uppmärksamhetstörstande köttbit.

Skit samma.

_________________
Edit:
Citatet i rubriken är en kommentar jag fick av en ung flicka som kallade sig Razorbitch, på communitysidan Helgon.net för typ hundra år sedan. När jag frågade vad hon menade så svarade hon helt sonika ”de syns ju i bilden” [sic]. Eh. Ja. De sitter där. Jag kan inte direkt skära av dem?

Woop di doo!

Yay!

Inte nog med att jag får träffa Leo på Krigshjärta, så verkar det som att jag kommer att få träffa Eric och hans ljuva familj på fredag eftersom de också skall på Iron Maiden! HECK YES that is awesome! <3

Det är alldeles för lite tres ninjos i mitt liv nu. Sorgligt men sant. Så när man väl får chans att träffa de andra två så får man verkligen passa på att trivas med läget! :)

Happy dance!
<(^-^<) <(^-^)> (>^-^)>

Checklista

  • Kjol
  • Jacka
  • Skjorta
  • Underkjol
  • Hatt
  • Hätta/huva
  • Mantel
  • Strumpor

One down, the rest to go!
Jacklivet är utklippt och påbörjat, skall se hur långt jag kommer med det innan helgen. Wohoo!