Alla dessa bra grejer :D

DSC_0155

I senaste uppdateringen av Android-OS så ingick en app/funktion som kallas ”Fitness”, som då tydligen skall hjälpa mig att gå minst en timme om dagen genom att med enkel grafik visa mig hur mycket jag har rört på mig osv (dvs hur mycket jag har rört på mig med telefonen i fickan) och hej och hå. Häromdagen tyckte den att jag hade cyklat i en timme. Idag tycker den att jag har sprungit. Betyder det att jag går väldigt snabbt emellanåt eller vad händer? :D

Det är torsdag, jag har inget annat planerat för dagen än att ta en sväng på stan (tänkte Mobilia) och se ifall jag kan hitta något kul att ge Olof i födelsedagspresent eftersom vi skall fira honom imorgon, och sedan tänkte jag faktiskt bara sitta på soffan och kolla på South Park + förhoppningsvis brodera lite. Detta trots att jag egentligen behöver storstäda hela lägenheten eftersom den fortfarande är uppochnervänd, men jag känner att jag behöver andas idag och inte känna pressen på mig att göra saker. NÄSTA VECKA är städvecka, hela veckan! Djävlar i min låda vad jag skall städa! Och stryka gardiner, och slå in julklappar, och hänga upp pynt och kanske till och med baka lite ifall jag hinner. OCH DRICKA GLÖGG. Nu djävlar är det ju liksom okej att julpeppa för fulla muggar utan att folk tycker att man är knäpp – man får ju ett och annat höjt ögonbryn om man råkar berätta för folk att man lyssnar på julmusik i juni… :D

Rollspelandet igår var kort och koncist och gick jättebra. Jag har så djävla bra feeling för den här gruppen – det är nästan så att bristen på drama gör mig orolig, haha :D Det är jättebra stämning i gruppen, och folk gör liksom vad som förväntas av dem utan att de börjar bete sig illa mot andra osv. Wow, liksom! Tjejgrupper! ♥

FÖR ÖVRIGT SÅ FINNS RAMMSTEIN PÅ SPOTIFY NU. Ville bara säga det :D *ler gissa vad jag lyssnar på* *det börjar på RAMM och slutar på STEIN* :D

Ok skall jobba vidare nu hejdå

Fryser

tumblr_nf5m5nbBvr1u21eo4o1_500

 

Det är så löjligt, ändå. Det var sex grader ute när jag gick till jobbet och efter att jag kommit mindre än halvvägs var jag väldigt uppe i varv och började känna mig liksom FÖR varm. Men nu sitter jag på kontoret med stor varm sjal om axlarna och en stickad mössa på huvudet för att försöka få upp lite värme och sluta huttra. Det är inte ens vinterväder, med andra ord. Det är bara, som vanligt, alldeles för kallt på kontoret. Wohoo.

Det är mindre än en månad till julafton (wooo!) och jag fick fixat de flesta julklappar igår så jag känner mig ganska trygg inför den stundande högtiden :) Det är såklart ett par saker till jag behöver fixa, men just nu känner jag mig inte särskilt stressad över detta :)

Ikväll blir det rollspel och jag hoppas att det blir lika bra som förra gången :D Det har ju gått väldigt länge sedan vi spelade senast – folk har varit sjuka och med en såpass liten grupp (fyra spelare) så gör det alldeles för stor skillnad ifall någon missar en gång, så vi har skjutit på det och idag så verkar det som att alla mår bra nog för att spela, yay!

På lördag skall jag med Martin på hans företags julfest, på söndag är det första advent och saker känns helt enkelt väldigt bra just nu :) Lite lätt klädångest över att jag inte alls vet vad jag skall ha på mig på lördag (jag har ett par kriterier jag vill uppfylla) men det löser sig. Imorgon efter jobb skall jag i lugn och ro gå igenom garderoben och se vad jag kan hitta på för något. Jag borde städa, men jag orkar inte stressa med det imorgon så jag kommer att ta det lite lugnt istället och fixa saker i en lite trevligare takt. Jag har nästa vecka på mig att städa – så fort det är städat kan jag pynta, så det är ju en bra morot :)

Igår gick jag hela vägen ut till City Gross i Stora Bernstorp och storhandlade. Tog bussen hem med mina kassar efteråt, vilket var skönt för det började bli väldigt kallt ute. När jag kommit hem och packat upp mina kassar tänkte jag laga mat direkt men kände mig så djävla illamående att jag fick lägga mig en timme på soffan och sova lite för att återhämta mig. Mådde bättre när jag vaknade men var fortfarande lite off.

Vaknade till mitt under natten och trodde att klockan skulle vara precis innan larmet skulle till att ringa, men icke! 01:37 var den vilket var asnice för då kunde jag gosa ner mig under täcket igen och somna om utan att behöva känna mig stressad. Yay!

blink blink blink

IMG_20141124_174335

Noterade att jag var ytterst välmatchad i tvättstugan igår, var tvungen att ta kort. #just80talskidsthings #hashtag

Så med andra ord var det igår jag hade tvättid, och alltså tänkte jag promenera till City Gross efter jobbet idag. Noterade dock till min förskräckelse att jag har lyckats vända upp och ner på cirka HELA lägenheten därhemma. Hejsan hoppsan, jag skulle ju ha julstädat och klart i helgen… Jag kommer att plocka vad jag hinner idag + imorgon (rollspel imorgon wooo) och sedan se vad jag kan göra åt saken på torsdag. Annars blir det städa för fulla muggar på måndag (obs har även tvättid på måndag)

Lysröret över min plats blinkar och gör jobbiga ljud, och här sitter jag och försöker jobba. Kul grej. Jag kan inte släcka i taket för det blir dödsmörkt härinne då, och jag kan heller inte hojta upp på en stege och dra ur de felande lysrören eftersom även det skulle innebära att det blir för mörkt. Men fortsätter det att blinka och plinga som det gör just nu kommer jag att bli tokig, på riktigt. Argh.

Jag tänkte städa upp i mitt rum på kontoret idag, det börjar bli lite väl stökigt här och det är inte riktigt optimalt för en arbetsplats.

Nu ger jag upp, lampan gör mig tokig och jag har ändå inget vettigt att säga just nu. Återkommer väl kanske senare.

Livet, och hur det sakta rör sig framåt

IMG_20141121_214606~2

En relativt händelselös helg utan Martin. Körde lite Singstar i lördags, följt av ett par öl med vänner, men annars har jag mest suttit på soffan och blängt på mitt broderi. Är akut icke-pepp på det just nu, eftersom jag har råkat göra fel någonstans och inte orkat bemöda mig med att räkna på vilka stygn som skall bort än. Det är ingen stor deal egentligen, det handlar om att plocka upp allt, dubbelkolla mot ritningen och sedan sprätta bort typ 15 minuters arbete (vilket är cirka INGENTING när det kommer till handarbete) och sedan göra om, göra rätt – men just nu orkarrrrr jag inteeeee. Vilket är idiot. Jag har alltså spenderat två dagar åt att INTE brodera trots att jag alltså har haft två hela dagar på mig att kunna komma jättelångt. Hepp.

I lördags klev jag upp relativt tidigt och tog en promenad ut till Bulltofta och tillbaka. Lyssnade igenom tre episoder av Zombies, Run! eftersom jag just nu går snarare än springer ZR pga problem med höften, men jag tänker att det är bättre att jag rör på mig och är motiverad till att röra på mig än att jag tvunget måste springa och därmed får vänta tills höften har givit med sig. Att det blev tre avsnitt hade att göra med att det första jag lyssnade på gjorde mig enormt ledsen (väldigt tungt avsnitt) så jag var tvungen att lyssna vidare för att försöka få upp humöret igen. Sam Yao var tillbaka när jag kom till det tredje avsnittet och det hjälpte. Eftersom jag just nu är väldigt förtvivlad över att jag har tappat bort Annas röst så var det oerhört jobbigt att lyssna på när en av karaktärerna fick tag i en ljudinspelning som hennes (döda???) flickvän hade lämnat åt henne. Det var fruktansvärt. Jag ville bara gråta, men det gjorde jag inte. Man kan inte promenera runt i träningskläder och böla, hur skulle det se ut?

Ibland känner jag dock att det skulle vara väldigt skönt, liksom förlösande, att bara få sätta sig ner och gråta rakt ut tills tårkanalerna är tömda och allt känns lite bättre igen. Man blir ju inte klok i huvudet av att hela tiden hålla tillbaka känslor man behöver släppa ut, liksom.

Idag eller imorgon har jag tvättid (skall dubbelkolla detta när jag kommer hem) och på onsdag är det rollspel woo! Min kollega kommer att vara bortrest från och med imorgon och resten av veckan, så jag ser fram emot en vecka utan behov av att ha hörlurar på när jag lyssnar på musik och jobbar :)

Imorgon är det lön (wooo!) och jag tänkte ta bussen ut till City Gross och veckohandla lite. Eventuellt promenerar jag dit och tar bussen hem – det hänger ganska mycket på huruvida det är imorgon jag skall tvätta eller ej :)

Gårdagens höjdpunkt:

IMG_20141123_151008~2

Vattnet var så härligt lila <3

November-Zzzombie

tumblr_nfaw5xxhtR1swv52fo1_1280

Ett visst mått irritation över min telefon som igår sade ”woop jag har en ny systemuppdatering åt dig!” vilket senare visade sig betyda ”VILL DU INTE JÄTTEGÄRNA ATT JAG BLIR EN IOS-MOBIL ISTÄLLET FÖR ANDROID???” dang nabbit. Det är skitfult. Appar kraschar. Jag fattar inte hur jag får till det tredje alternativet gällande ljud – dvs helt ljudlöst UTAN vibration. Allt är typ …vitt? What? Den är snabb som satan dock. Mycket snabbare än tidigare, vad jag uppfattar. Men det duger inte. Jag vill inte att min telefon skall se ut som en iPhone in disguise :( Fanskap också.

Gräsänka i helgen, Martin var tvungen att jobba och jag har ju egentligen inte alls råd att åka till Göteborg så jag får stanna hemma och fixa istället. Med tanke på att jag behöver storstäda inför julpyntet skall fram (skall INTE julpynta än fyi!) och med tanke på att jag har cirka sjutusen kvar att göra på mitt broderi så är en ”fri” helg inte helt oävet, även fast jag saknar Martin och gärna hade varit hos honom/haft honom hos mig. Det mest optimala och awesomesauciga i hela världen hade ju varit ifall han hade spelat TV-spel och jag hade suttit bredvid och sytt. Så nice. Ja. MEN NU BLIR DET INTE SÅ.

Vad jag har förstått så känner en väldigt stor del av mina vänner av en mörkerrelaterad depression nu under November. Mörka, svåra, svarta November. Själv blir jag bara oerhört sömnig. På riktigt så ini i helvete sömnig. Jag har flera kvällar i rad nu velat gå till sängs någongång runt sju för att sova. Det håller inte! Jag skall försöka ta mig ut och promenera lite under dagtid nu i helgen så att jag kan sno åt mig vadhelst jag kan av dagsljuset. ”höhö vad då dagsljus det är ju grått och mulet” jo, men det hjälper ändå. Försök vara ute när det är som ljusast på dagen – det kanske inte löser problemet men det kommer att hjälpa LITE.

Jag bara önskar att jag kunde sluta vara så sjukt djävla trött. Jag gäspar som en idiot hela dagarna och sedan sitter jag mest och stirrar apatiskt på TV:n på kvällarna medan jag försöker samla mig tillräckligt för att orka sy. Bortsett från att jag är helt OMG WTF BBQ-trött så känner jag mig lugn, förväntansfull och tillfreds. Ingen trolig depression, alltså. Bara något annat som är fucked up iochmed allt det mörka.

Igår var jag tillsammans med Sandra på arbetsmiljökonferens hos Unionen. Vi satt 200 glada representanter i publiken och lyssnade på allt från Det Gränslösa Arbetet till en man som dels hade diagnoser och som dels varit sjukskriven en längre tid pga utmattningssyndrom. Väldigt intressant :) Försäkringskassan, som snackade på mitten, hade man dock kunnat klara sig utan. I stort sett samma information som de gav på BAM 2 och precis lika förvirrat nu som då, men de är åtminstone trevliga :) Såvitt jag förstod så var det ett inhopp pga ordinarie talare hade tvingats ställa in. Det fungerar ju ändå, faktiskt :)

Sprang på Patrik C som jag inte har sett på förmodligen 2,5 år, så det var ett glatt återseende :D I vanlig ordning efter att ha kramat lite på honom så spenderade jag en god stund åt att lukta mansparfym, haha. Bra människa :)

Nu skall jag jobba vidare – jag har både ordinarie arbetsuppgifter samt skyddsombudsrelaterade + julfesten att fixa med idag innan jag skall gå hem, så jag orkar inte tjöta mer här nu :)

Gnällmåndag

Screen Shot 2014-11-17 at 07.34.58

Och helgen var så bra men här sitter jag med en stor ångestklump i magen och vill mest av allt bara krypa ihop till en liten boll pga vissa saker. Det löser sig. Det är bara lite jobbigt just *nu*.

Gårdagskvällen spenderades åt att se på European Vacation (Chevy Chase ♥) och att brodera. Jag ägnade en timme åt att göra fel och fick sedan ägna en halvtimme åt att sprätta bort alla stygn som satt där de inte skulle. Sedan blev jag trött på broderiet och sket i det. Martin ringde så ägnade en timme med honom i telefon istället, och sedan kröp jag till sängs och spelade Wordfeud med mamma och Thomas och läste IT om vartannat och någonstans efter att min sovplaylist slutat spela somnade jag. Jag vaknade precis innan klockan ringde och låg därför med telefonen i handen när den alarmade, redo att stänga av den direkt.

Promenad till jobbet idag, det var kallt halva vägen och varmt andra halvan. Raska promenader på vinterhalvåret you guys. Det är mest ganska omständligt. Jag har ju busskort men jag kom fram till att promenaden till och från jobb på dagarna är en väldigt bra grej för mig. Jag kommer inte att skaffa busskort för december, istället funderade jag på att damma av och piffa upp min cykel (typ fixa eventuella punkteringar och kolla så att lyset fungerar) och sedan kanske cykla till och från jobb lite på prov och se hur det fungerar. Det är cykelväg hela vägen fram, så jag borde inte behöva bekymra mig för biltrafikanter, och det är ju bra grej. Cykling är väldigt bra för kroppen, det är mest de första dagarna som är lite jobbiga – innan rumpan har vant sig vid sadel, dvs ;P

Imorse lyckades jag tappa mitt puder i golvet så att det for i tusen bitar. Dosan det ligger i är fortfarande hel, men innehållet är alltså närmast ohanterbart numera. Dang nabbit. Nytt innehåll (refillgrej) kostar 160:- men är slutsålt hos MAC och verkar inte finnas någon annanstans. #denkänslan

Nu skall jag jobba vidare. På lunchen skall jag köpa en ny tråd till mitt broderi eftersom jag igår insåg att tråden jag valde till bakgrundsfärg är för mörk och därmed bildar en oigenkännlig sörja tillsammans med det svarta, istället för att framhäva osv. Kul grej, det innebär att jag behöver sprätta bort sisådär 2-3 timmars arbete *till* woop woop. Klar till jul?! I think not. Dangit.

Helgen i bilder och ord

Martin och Rigmor satt hemma hos mig när jag kom från jobbet i fredags, och Martin lagade till en god wok på ris till middag. Vi promenerade med Rigmor till hotellet efter att vi ätit färdigt eftersom klockan hunnit bli nio redan, och sedan gick jag och Knipsarn hem och lade oss eftersom vi skulle igång tidigt på lördagen.

Vi mötte upp med Rigmor utanför hotellet runt elva och drog runt med henne i de här konstbutikerna som ligger vid Lilla Torg medan vi inväntade mamma och Thomas :) De dök upp vid tolvsnåret, och vi övervägde först att åka över till Danmark direkt och äta på O’Learys på København Hovedbanegård, men bestämde oss sedan för att käka på det O’Learys som låg på Malmö Centralstation istället eftersom svenska priser > danska priser när det kommer till mat (där > symboliserar ”bättre” och inte ”dyrare” i det här fallet, eh. Det var billigare i Sverige. ok? :D)

Efter vi ätit köpte vi biljetter och hoppade på första bästa tåg till Köpenhamn :)

DSC_0108

Tivoli! Nyss anlända och väldigt förväntansfulla. Vi kom fram med en timme till godo, så vi flanerade marknaden en stund innan vi tog oss till Glassalen där Crazy Christmas Cabaret skulle hållas :)

DSC_0115

DSC_0137

DSC_0123

DSC_0160

Efter showen – som var precis hur bra som helst, vi vek oss av skratt flera gånger! – så tog vi ytterligare ett varv runt på marknaden, mest för att jag ville få chansen att ta lite bilder efter att mörkret fallit också :)

DSC_0165

DSC_0178

DSC_0164

DSC_0208

DSC_0209

Så DJÄVLA varmt och skönt vid dessa glödande kolfat som stod utställda här och var! Ni anar inte hur djävla varmt det är kring dem??

DSC_0215

DSC_0222

Efter vi gjort färdigt Tivoli gick vi till Rosie McGee’s på andra sidan vägen och beställde in varsin hamburgare :) När vi var färdigätna tog vi tåget hem till Malmö istället, och studsade in och ut på ett par olika pubar innan vi hamnade på en uppvärmd uteservering på Drum Bar på Lilla Torg, där vi drack öl/vin innan jag och Martin övergav mödratruppen och trallade hemåt igen.

Imorse möttes vi alla på hotellet där jag och Knipsis blev bjudna på frukostbuffén av Rigmor, och sedan hade vi planerat att promenera runt nere kring Västa Hamnen, men eftersom det är regnigt, kallt och räligt ute idag så tog vi hem alla till mig istället, där jag och Martin bjöd på hemlagad tacopaj, sallad och två sorters såser. Göteborgsgänget åkte hemåt för en stund sedan så nu är jag ensam kvar, så min plan för resten av dagen är att ta ett varmt bad och sedan brodera lite framför Netflix tills jag tröttnar och går till sängs :) Klart nöjd med en väldigt bra helg! :D

Helgens nyord att lägga på minnet: Turpas. Det finns också en viss statistik över hur många granar Thomas kommer att fotografera, vi har vissa teorier rörande hans stora kärlek för pyntade julgranar… :D