Ännu mer AJ!

Mm, jag vet! Det räckte inte med mensvärk igår så det var såklart det enda rätta att slå mig själv på käften med full kraft med ett bord så att jag fick en liten bula på hakan och har ont i hela käkstrukturen. Smart grej!

…jag är mest bara glad att jag INTE lyckades slå sönder glasdörren genom vars öppning jag bar bordet, för det hade varit dåligt på tusen värre sätt än att jag idag är öm i hakan. Yikes. Jag är ändå så väldigt försiktig för att det föreligger en smärre risk att man skall råka ha sönder bord och/eller dörr, men ändå blev det såhär. Var så trött på mig själv och att ha ont och cirka ALLT när jag var på väg hemåt därefter, men det blev ändå en löptur efter kvällsmaten och det gick bra. Det var skönt att springa! En väldigt mild och vacker kväll, solen var så otroligt rosa. LUFTEN var rosa, det går inte att förklara men jag tror ändå att ni alla har upplevt en sådan kväll så ni fattar ju :)

Idag efter jobbet far jag till Zzucken och hans familj. Det skall bli kul att få leka med småbrudarna! Fick ett videoklipp av Sanna nu på morgonen när hon frågar Iris om hon kan säga ”Carina” och Iris drömskt väser fram ett ”ninAH!” och alltså mitt hjärta. MITT HJÄRTA. Det är så otroligt gulligt så jag orkarrrrr inteeeee. Luna har tydligen börjat gå runt och peka på saker med sitt lilla trollspö och säga MINIGRIS vilket också är helt bisarrt gulligt? :D Det blir en bra helg, detta <3

Häromdagen körde jag 15 sekunders jägarvila efter löpturen och igår blev det 25 sekunder. Jag hade nog kunnat sitta en stund till, men jag vill ta det lugnt och sansat. Jag hoppas kunna bygga lite starkare lårmuskler genom detta — och genom att cykla. Har jag sagt att jag har köpt en cykel? Jag har köpt en cykel! Det var för exakt en vecka sedan. Vi for iväg och fiskade lite i havet vilket mest innebar att vi fastnade med våra drag i brännmaneter samt tittade på en räv som var väldigt modig kring människor, och sedan åkte vi inom Stadium i Sisjön så att jag fick kika på riktigt på cykeln jag tittat på online, och sedan fick den följa med hem. Träffade mamma på afternoon tea i lördags och då cyklade jag hela vägen in och tillbaka hem igen (men det är mycket backar, så jag gick ett par partier åtminstone på hemvägen) och hade förvånansvärt lite träningsvärk efter det. Lite ont i röven, men det är ju att förvänta sig. Skall försöka cykla lite mer frekvent framöver, och i synnerhet när det kommer till sträckor där jag annars skulle kunna lockas att ta bussen (som in till stan/upp till Allum).

Ryggen är lite öm idag — antingen att det faktiskt ÄR en viss träningsvärk från jägarvilan, eller så är det bara mensvärken som fortsätter bråka. Den gör ju gärna det, tyvärr. Johan kör mig ju till Ricard sedan, så jag tänker till fullo utnyttja framsätets sätesvärmare eftersom det faktiskt ju har en åtminstone liten positiv effekt vad gäller mensvärken.

Right-oh. Det blir i alla fall NOLL postat under helgen — och jag skall göra mitt bästa för att fortsätta blogga nästa vecka. Det är ju som sagt något jag ju själv tycker är roligt, både att skriva av mig lite och att kunna läsa tillbaka och se hur livet såg ut för ett år sedan och så vidare.

(jag och Johan firar 2 år på tisdag! vilken grej. de senaste två åren har varit BRA <3)

Blast from the past

Det känns mindre KAOS idag, men jag har fortfarande saker att göra. Bra! Det är ju såhär det skall vara! :)

Det är torsdag, det är strax under fyra timmar kvar och vi har just fått ut dagens sista elev som skall på körprov så jag håller just nu alla tummar och tentakler att vi får ett hat trick för dagen <3

Bortsett från att min handled gör SKITONT så är allt bra! Jag har ingen aning vad handleden sysslar med. Kände inte av några bekymmer med den imorse, vare sig när jag vaknade, promenerade hem eller tog min morgonlöprunda, men när jag gick till jobbet så började den värka som fan och det sitter liksom mer i skelettet än senorna eller musklerna och jag vet inte varför. Det är irriterande, varje gång det ringer behöver jag ju använda handleden, och det känns även nu när jag skriver att den gör ont. Suck.

Det påminner mig om när jag för typ 11 år sedan hade konstant ont i båda handlederna i typ sex månader. Vilket helvete det var. Vad jag än gjorde hade jag ont. Hade jag stödskenorna på hade jag LITE mindre ont, men det var fortfarande fruktansvärt jobbigt. Så glad att det inte längre är så, hoppas verkligen att denna konstiga värk i handleden INTE är ett tecken på att det skall återgå till något sådant igen :/

Men ja. Runstreak dag 65 avklarad, höften känns bra igen och jag fortsätter med mina korta, lite långsammare rundor mellan de lite längre :) Efter loppet nästnästa helg har jag inte längre något direkt mål för vad jag skulle vilja klara av (och i ärlighetens namn kommer jag ju inte att klara av att springa 12 km i kuperad terräng om två veckor, men vi får se hur långt jag lyckas ta mig innan det blir promenad istället!) och då kan jag ta det lite lugnare med träningen igen. Iochmed en framtida stundande flytt kommer jag ändå att ha fullt upp, så då är det ju extra skönt ifall träningen bara tar 15 minuter om dagen :)

Right-oh. Jag skall låta min handled vila (orkar INTE skriva med bara den ena handen lol) så ni får ha en fortsatt fin dag. Jag hoppas att jag imorgon till och med glömt bort att jag hade ont idag, men vi får se.

Hejsvej!

Knotiga kvinnan

Jag slog mitt knä i köksbordet på lunchen. Det gör fortfarande ont. Väldigt ont, faktiskt. Otroligt onödigt. Haltar lite när jag går. Suck.

Nåväl. Det är onsdag! Handledarkursen gick just igång och alla som skall ut och köra är ute och kör, så jag sitter nu och inväntar passande tid att påbörja stängningsrutinen och sedan skall jag hem och chilla. Skall till Johan lite senare än vanligt ikväll då de är på träning, men tror att jag (om knät håller) skall passa på att ta en lite längre promenad dit så att jag får mina steg för dagen. Eftersom jag sprang hem imorse och fastnade i trevligt samtal med kollegorna på lunchen så har det hittills inte blivit några promenader idag, så det hade varit skönt att få röra lite på sig :)

Har hunnit brodera lite idag! Nu har jag ett ord kvar och sedan är det färdigt :) Får nog börja kika lite på vad nästa projekt skall vara och om det är genomförbart. Det är kul att ha något att pyssla med när det är lite dötid, och jag uppskattar ju att få jobba kreativt med saker. Har lite idéer, får se ifall de är genomförbara ^^

Men ja. Eftermiddagen är mest bara KNEESCHMERZEN och det är störigt. Jag skall kolla knät när jag kommer hem sedan, se ifall det är blått eller inte. Det KÄNNS blått. Det kändes också som att jag ”bara” slog i surrknölen men så verkar det ju inte vara, baserat på att det fortfarande värker så illa. Heter det surrknöl på fastlandet också? Fattar folk vad jag menar när jag skriver det? Jag sade surr så många gånger på lunchen och folk trodde att jag sade SUR varje gång. ”Surknöl? Vad är det?” ingen aning bror, jag sade ju surrknöl. (googlade nu; Det heter bara så på Gotland! Intressant! Då har vi alla lärt oss något nytt idag :D)

Lite småseg. Sov halvdant i nättras (mer gotländska!) och ville inte råka hamna uppå Johan för mycket eftersom han hade tigerbalsam i nacken och öh det vill jag ju inte ha i ansiktet helst, så jag har varit lite halvvaken för att kunna styra över hur jag ligger, typ. Jag har också den här grejen med att jag får ont i nerverna i höften på höger sida om jag ligger på den, vilket ju bara är fånigt. Men nu är det så. Hej, jag är 37, det innebär tydligen redan en hel del krämpor jag i min idiotiska ungdom inbillade mig bara skulle uppstå vid en lite mognare ålder. Är detta ett tecken på att jag är äldre än jag inbillar mig..? Millennials känns ju som de eviga ungdomarna. Kul. UNG MED KRÄMPOR. Måste visa leg på systemet men haltar sedan därifrån med min öl. :P

Aja. Allt blir bra! Nu skall jag förbereda kaffebryggaren för mina kollegor som vill ha kaffe imorgon, och sedan räkna kassan osv.

Ha en fin kväll!

(50 dagar runstreak)

Tack för regnet antar jag?

Först och främst: HELVETE vad det regnade på mig i morse? En liten stund. Sedan blev det snustorrt i luften, så hade jag väntat typ fem minuter med att sticka ut hade jag knappt blivit blöt. Kul.

Nåväl.

Helgen kom och gick och den var GLORIOUS. Vi har köpt öl, druckit vin, snackat skit, snackat djupt, grillat med Johan och Elvira, plockat näver, ätit på restaurang, druckit mer vin, kört lite youtubefest med allt vad det innebär, ätit finsnacks och lunchat med Eva, promenerat lite över halva stan och mest bara fått umgås som NORMALA MÄNNISKOR som är i samma rum och inte liksom …över nätet. Bra grej! Mycket nöjd!

Den här veckan …den här dagen. Inte min favoritmåndag på sistone, men det går bra ändå. Det är lite över en halvtimme kvar så skall strax köra stängning, och sedan blir det lite kvällsmat innan jag tar mig över till Johan. Efter morgonens oväder så blev det ju så fruktansvärt fint höstväder ute, så solen skiner för fullt och det är relativt milt i luften. Tog en liten promenad på lunchen också, men kvällsluften är ju den finaste ändå.

Mamma går i pension på torsdag! Det är ballt, men också konstigt. Jag är alltså såpass gammal att min mor nästan är pensionär :o Vad gör man med det, haha :D Jag kan inte ens föreställa mig hur det skall vara när jag går i pension om 25 år, men å andra sidan är världen ändå på väg att braka åt helvete så man skall väl vara glad om man ens lever då :P

Aja, skall inte driva det här inlägget ner i någon form av mörker. Det blir bra till slut. Jag har haft en jättefin helg omgiven av människor jag älskar, det kan man fan inte klaga på. :D

HEJRÅ

Den struliga mensmaskinen

Alltså. Utan att nämna företagsnamnet (för jag har märkt att företag googlar sig själva och skall in och BESVARA saker på folks bloggar och det orkar jag inte) så har det verkligen bara varit konstigheter och bassel med företaget jag förra året leasade en tensmaskin från :< Vi låtsas att företaget heter Luvia, så är det ”anonymt”.

 1. Jag beställer maskinen i augusti 2020.
 2. I början av september har jag ny adress, och eftersom tensmaskinen FORTFARANDE inte skickats trots att det gått tre veckor så uppdaterar jag sidan med min nya adress i hopp om att den skall komma dit.
 3. Luvia besvarar ett mail jag skickat tidigare och ba ”hej oj förlåt den är skickad nu!” …till Surte, dvs hem till Martin. Suck.
 4. Maskinfan tar enormt lång tid på sig att komma, under tiden (OCH innan de ens postat den!) tar de sina 69:50 en gång i månaden. När maskinen väl kommer har jag redan betalat 2-3 gånger utan att ens ha fått använda maskinen.
 5. Under den här tiden har de också upprepade gånger mailat mig att jag blivit utvald som Luvia Ambassador eftersom jag är en NÖJD KUND. Ba snälla jag har inte ens TESTAT MASKINEN ÄN FÖR DEN ÄR TYDLIGEN INGENSTANS I VÄRLDEN JUST NU??
 6. Maskindjäveln hamnar till sist i Martins brevlåda, han skickar den vidare till mig.
 7. Jag använder den vid mensvärk flera gånger. Den har en viss effekt, vilket är uppskattat. Sista gången jag använder den — i typ juni? maj? — får jag dock något som KÄNNS som utslag på magen, men som inte syns alls på huden. Det känns dock obehagligt och sitter i i ett par veckor.
 8. 22 juli får jag tummen ur och bestämmer mig för att säga upp prenumerationen eftersom det är onödigt att betala sjuttio spänn i månaden för något jag inte vill/vågar använda längre. Försöker säga upp prenumerationen via deras hemsida, men knappen för ”Cancel subscription” är utgråad. Jag mailar dem därför och säger ”hej jag vill säga upp min prenumeration men det går inte via hemsidan, hjälp mig”
 9. 3 augusti svarar de på mitt mail med frågan ”varför vill du säga upp din prenumeration”. Jag blir enormt trött på allt, varför måste jag motivera att jag inte längre vill använda produkten?? säger att jag fått utslag, att den inte har tillräcklig effekt på min mensvärk och att jag tycker att det är konstigt att trots att de enligt hemsidan utlovar att man skall få påfyllt gelpads två gånger om året så har jag inte fått detta en enda gång.
 10. pga TRÖTT och mitt i semestern avvaktar jag ett par veckor med att svara. Skickar sedan ovanstående motivering till dem.
 11. ”det är klart du får avsluta” svaras det. ”min kollega kommer att kontakta dig angående detta!” daterat 27 augusti (mitt mail skickades till dem 24 augusti så detta är inom rimlig tid)
 12. 16 september (alltså i torsdags) mailar jag och säger ”hej jag har inte blivit kontaktad än?” Får inget svar på detta.
 13. IGÅR skrev jag ett surt inlägg på deras facebooksida där jag uttryckte min frustration över att inte få avsluta prenumerationen, över att deras hemsida nu kukat ur ÄNNU mer så att jag inte ens kan se knappen som tidigare var utgråad och över att varje gång de fördröjer detta så dras ju liksom en månads betalning TILL från mitt konto. Jag ville avsluta i juli, har hittills fått betala för juli augusti september. Det är tre månaders uppsägning, förresten. Så yeah.
 14. Typ en kvart efter mitt inlägg på Facebook kom det plötsligt svar på mailen. OJDÅ. ”Klart vi avslutar din prenumeration! Förlåt, det har varit strul med hemsidan! Du behöver inte skicka tillbaka produkten!” (det stod i deras regler att man skulle göra det? men jag har nu mail på att jag skall behålla den så sure, jag behåller den)
 15. Upptäckte idag att det även kommit ett mail där de nämner att de skickat mig en årsförbrukning av tidigare nämnda gelpads (se 9.) Ok. Snällt. MEN. De har skickat detta till SURTE. Igen. TROTS att jag ändrat adress på deras hemsida OCH tidigare mailat dem att den adressen är fel. Mitt namn står inte på dörren på den adressen sedan ett år tillbaka. Det kommer inte att dyka upp några djävla gelpads. Ridå.

Glad att jag slipper ur detta nu, dock.
Får se hur många månader till de drar betalning innan jag är klar… :<

Suck.

Annars då? Mensvärk, seg, mina glasögon gick lite random sönder när jag satt och idlade (en skruv föll ur???) och mina knän är lite ömma idag — vet inte om det är att jag har för tighta byxor eller vad det är som strular. Nåväl. Det är 45 minuter kvar av dagen och sedan skall jag äta och tralla över till Johan så allt blir bra :)

Woop woop!

Kreft

Fredag, och en halvtimme kvar av arbetsdagen. Woo! Sedan blir det STRESSIGT SCHEMA som avslutas med trevligheter, så jag skall bara bita ihop och ta mig igenom detta utan att fumla ^^

Det har blivit en Ny Plan; istället för att jag sticker in till stan direkt när jag slutar så väntar jag tills mammas åkkort är ledigt och lånar det, så det innebär att jag går raka vägen hem och städar och fixar så att jag är klar strax före fyra, och sedan tar jag vagnen in till stan och handlar det jag skall och åker hem igen för att duscha och göra mig i ordning. Det finns så SJUKT gott om tid till detta just nu, så om jag inte bara blir sittande så kommer det att gå finfint. Jag tror ju heller inte egentligen att någon skulle kommentera på ifall det är mindre superstädat än det skulle kunna vara, men jag vill ju att det skall vara så fint som möjligt nu när man skall få besök. Faktiskt.

Det visade sig när jag kom till Johan igår att hans fråga ”skulle du titta på kräftor på ica?” hade undermeningen ”du måste köpa kräftor idag så att de hinner tina”, och jag hade ju glömt av att ens titta på kräftpriser osv igår och tänkte ta allt det idag så det blev ju spännande. Vi tog bilen till Ica kvantum och där fick jag tag på SISTA förpackningen färska kräftor (marinerade i öl?? jag är skeptisk) (är å andra sidan redan skeptiskt inställd till kräftor som det är :D) så nu är det löst. Woop!

Det jag skall handla idag är skagenröra, lite bröd och lite snacks för kvällen. Det skall väl gå att lösa? :) Jag skall upp med soporna när jag går om en halvtimme men tänker att det kan vara värt att gå till fiskeboden på torget direkt efter sedan och köpa röra, och sedan ta grejerna på ica på hemvägen så behöver jag inte in där och snurra sedan.

Märks det att jag är ett kontrollfreak som vill ha allt väldigt tydligt uppradat och smidigt? Eller lyckas jag maska hur tokig jag är med de här grejerna? :P

Allt blir braaaaa.

Jag sprang hem från Johan imorse, sur för att Runkeeper tydligen stängt av sig självt så att jag inte kunde få en exakt sträcka och tid. Sprang 2km så det får duga oavsett, och fick höfta lite med tiden för att kunna lägga in rundan manuellt. 24 dagar! Bra grej :) Bara öh 129 dagar kvar tills jag är ikapp mitt förra, lol :D

Ha en bra helg! Det tänker jag ha, så fort jag slutat stressa över cirka ALLT.

Hejsvej!

Kul med hjul

Den här veckan kryyyyyyper verkligen fram. Det är onsdag förmiddag och i mitt huvud är det torsdag eftermiddag, så det är ju lite längre kvar till semestern än jag helst hade trott. Nåväl. Tidens förlopp är ju oundvikligt, så snart är det ju ändå fredag och jag kommer att vara vrålstressad över att hinna med allt som hinnas med skall innan Johan och Elvira hämtar upp mig för att köra till Blekinge.

Började slita fram lite kläder imorse, får se om jag kan komma på en rationell mängd kläder att packa eller om det blir det vanliga ”tog med alldeles för mycket, använde inte ens hälften men saknade ändå typ fyra plagg för att det skulle vara optimalt” lol.

Var ute och sprang imorse (3,44 km) och när jag kom hem såg jag att min cykel stod jättekonstigt. GISSA VARFÖR. Någon hade stulit mitt framhjul! Vad i helvete?? Nu har jag ingen cykel men istället en dyr djävla sopa som står oanvändbar och jag är så sjukt trött på ALLT just nu. Jag har inte råd att köpa nytt hjul hur som helst, och vill jag ens köpa nytt hjul om någon annan går och snor det igen? Fanskap.

Så ja. Jag mår bra och det mesta är bra, men jag är arg över att någon har pajat min cykel och satt mig i en sits där jag måste betala för att kunna använda skiten. (jag blev dock just erbjuden ett hjul av en person på Twitter och det var ju verkligen jättegulligt, så kanske går att lösa detta ändå?)

Skall äta lunch hemma idag, så får se ifall jag antingen tittar lite på Too Hot To Handle eller om jag bara käkar och packar/plockar undan lite. Jag har ju hela kvällen på mig — mest troligt, i alla fall. Johan skulle iväg med Gimp och fixa lite så jag förutsätter att jag blir hemma själv ikväll och skulle det ändras får jag ju anpassa mig därefter :)

Aight. Det blir bra. Allt blir bra, jag är bara sur över att folk tar saker som inte tillhör dem. Var inte en röv?? Det är så oerhört basic, ändå? :<