Ohanterligt

Nu när julmusikssäsongen kommer igång på riktigt så uppstår samma gamla problem, som alltid: Den där låten jag älskar men som jag också anknutit till min syster = blir ledsen varje gång jag hör den. Ibland krävs det att jag lyssnar på den om och om igen, för att ta udden av den. Det hjälper, men tydligen bara per säsong. Nu, ett år senare, lyssnar jag och blir direkt tårögd och känner snörpet i hjärtat. Det är inte rimligt!

När slutar man sörja? Jag antar aldrig. Hon kommer ju att saknas mig resten av livet. Det går inte en dag utan att hon susar förbi i mina tankar, om än så bara i någon millisekund. Jag bara …jag vet inte. Jag bara önskar att jag kunde lyfta luren och ringa henne och säga ”du kan aldrig ANA vad som hänt nu!” och liksom sådär systerskvallra kvittrigt i telefon en stund. Jag älskar mina bröder, men ibland behöver jag min syster.

Det är tungt. Det är alltid tyngre kring jul, det vet jag ju. Eller ja, det börjar med hennes dödsdag i juli och går vidare till hennes födelsedag i september, och när man tror att det är över för i år drabbar julen med alla känslor, varje gång. Jag borde ha lärt mig nu. Det har gått 12 år. Det är inte nytt längre. Det BORDE inte göra så ont längre!

Jag HATAR att jag har tappat bort hennes röst, dock. Den får jag aldrig tillbaka. Den finns inte inspelad någonstans. Den finns kanske kvar hos de andra, men hos mig har den gått förlorad. Och det skaver och skadar, det med. Jag önskar att jag åtminstone kunde finna tröst i ljudet av hennes skratt. Jag har breven, dock. Jag har breven hon skrev och jag kanske inte klarar av att läsa dem, men de finns ändå där OM jag vill. Jag är ledsen att jag inte orkar läsa dina brev, Anna. Det gör bara för ont.

Jag är ledsen för så väldigt många saker i allt detta. Ni som har fått lyssna på mig IRL efter ett par glas vin vet en stor källa till alla dessa känslor, och min oförmåga att hantera. Min ständigt gnagande känsla av otillräcklighet, min önskan att ha kunnat ändra, rädda. Det går inte över, det heller. Jag önskar att det gjorde det.

Jag har ju absolut nått ett stadie där det går att prata om henne och saker hon gjort och sagt och kunna skratta åt det. Bra stunder, ni vet. Sådant som läker och för oss samman. De sticker alltid ut mer än de mörka sidorna, men någonstans så gnager det ju, det också.

Fan Anna. Jag kan fortfarande inte hantera att jag inte längre har dig kvar. Jag hoppas att du in i det sista förstod hur älskad och uppskattad och underbar du är. Att du skulle komma att bli saknad när du väl försvann. Jag tror inte att jag är den enda som går under av det här, så ofta.

Jag hade bara så väldigt gärna velat få lägga en klapp till dig under granen. Något som fått dig att skratta och bli glad. Men det går inte. Jag får tända ett ljus istället, och försöka hålla humöret uppe när den där låten spelar.

Jag vet inte ens om det är en välsignelse eller förbannelse att ha dig så hårt inrotad i den här låten. Den påminner om dig, och det är ju både på gott och ont, ändå.

Jag saknar dig.

Schmorsdag

Ögat är BÄTTRE idag, men det känns fortfarande som att jag har grus i det. Verkar som att jag har repat min hornhinna med mitt hetsiga handduksanvändande. Det är något med mig och handdukar – igår kväll höll jag på att träffa mig själv i SAMMA ÖGA IGEN med en annan handduk! Huuuur?!

I alla fall. Det är 24 dagar till julafton (whee!) och jag är i stort sett klar med julklappar. Jag har dock en envis bunt kvar – det är väl cirka därför de ÄR kvar, för att jag inte har lyckats hitta något åt dem än. Också svårt när man frågar folk vad de önskar sig och får oseriösa svar till …öh… svar. Då får jag improvisera, och det blir nog inte alltid vad folk VILL ha då. Men vad skall man göra?

Jag har sovit gott, och var HELT förvirrad när klockan ringde imorse. Vilken dag är det? VARFÖR? Borde jag jobba?? Vad händer??? men sedan gick jag upp och gjorde mig i ordning och nu sitter jag här på kontoret som en duktig liten kontorsråtta :)

Det är torsdag, jag skall städa färdigt hemma ikväll och jag funderar på att äta chips till middag. Det är inte det minsta nyttigt, men det är gott och vad jag just nu är sugen på. Vågen är trasig så vem kan ens döma mig?! (svar: cirka alla)

Jag VILL få upp julgran och pynt idag, men vi får se hur lång tid städandet tar först. Jag får ladda med en riktigt peppig playlist så att jag håller ångan uppe, och sedan bara KÖRA tills det är färdigt. Vad skönt att ha städat! Jag är fortfarande helt förundrad över hur fint det är i mitt sovrum just nu. Martin kommer ju inte att tro sina ögon, haha! :D

Nåväl. Jag skall dricka upp min apelsinjuice och strax har jag varannan-vecka-möte med min chef. Det regnar, det är sista dagen i november och det är 24 dagar kvar till julafton. Allt är bra, ändå <3 (trots regn)

Pausfågel

En snabb ”herregud vad dammigt det är jag kan inte anda-ATJOO”-paus i städningen. Jag sorterar och slänger och flyttar och dammar på saker i vardagsrummet, och är väl halvklar, sisådär. Vi snackar alltså ytstäd, och det jag har kvar är kanske max en timme? Det hänger mest på hur pass min allergi fortsätter att dräpa mig eller inte :P

Mitt öga gör fortfarande ont. Vad vi kan lära oss av detta: var inte fullkomligt korkade och klumpiga individer som slår sig själva i ögongloben med en handduk. Det kanske VERKAR kul in the heat of the moment men eh… Nej. Låt bli. Ok?

Men ja. Julstämning: PÅ G! Jag beställde för övrigt en adventsblomma till mommo idag och lyckades tydligen FULLSTÄNDIGT med att göra helt fel i beställningen, så istället för leverans på fredag (1/12) som tänkt hade jag tydligen tryckt i 29/12?? Lyckligtvis var det världens snällaste florist som tog emot beställningen så hon ringde mig nu för någon timme sedan och ville dubbelkolla. ”Jag såg att det på kortet stod advent, så jag tänkte det är bäst att kolla – det kändes lite tidigt, också” Jo. Tack <3 Bästa floristen, obvs! <3

Men ja. Jag skall snorta lite nässpray och sedan städa vidare. Jag har ett par hyllor kvar att damma av = kommer snart att explodera i nysning efter nysning och då får jag väl ge mig för kvällen, kanske. Oklart. Vi får se :D Peppen är ju ändå hög!

On Wednesdays we wear pink!

Jag slog mig själv i ögat med min gymhandduk för två timmar sedan och det gör fortfarande ont, så jag kommer väl att bli av med ögat imorgon eller så. Undrar vilken affär som säljer snajdigast ögonlappar..?

HUR SOM HAVER: Morgongym! Idag var kroppen inte alls nöjd med fasted gym och det beror nog på att jag åt min kvällsmat lite tidigare än vanligt igår = längre sedan jag hade mat i magen när jag tränade imorse. Skall köpa hem en näve bananer och se ifall det underlättar när jag går dit nästa gång – vilket förhoppningsvis är på fredag :)

Avslutade mitt pass med lite power walk på löpband och tjejen bredvid mig verkade ha DRÄNKT sig själv i parfym. Absolut, hon luktade gott, men alltså… jag behöver luft när jag tränar. Sorry ’bout it.

Onsdag! Fast jag tror hela tiden att det är måndag, förmodligen för att jag jobbade hemifrån igår. Jag fick färdigt sovrummet efter att jag jobbat färdigt = hur bra som helst! Tog en dusch och sov nyduschad i nytvättade lakan = HUR BRA SOM HELST!!

Veckan drar sig mot sin ände och på fredag blir det Pinchos med Martin, mamma, Janne, Rigmor och Yvonne. På lördag: Crazy Christmas Cabaret! Jag är så taggad :D På söndag har jag bjudit hem Jolt och Michaela på fika, så jag insåg igår att jag behöver lyckas mecka igång min ugn tills dess (den strular ju) eftersom jag lovat saffranskladdkaka. Det är ju ändå advent! :)

Ikväll skall jag se senaste avsnittet av Dragula och sedan städa i hall och vardagsrum, tänkte jag. Imorgon kök och badrum och JULPYNT. Allt är bra! :D …älskar den här peppiga delen av året. Det är enklare att hitta saker att vara pipglad över när det FINNS saker att vara pipglad över :))

Ha en fin dag hörni <3

(ps mitt paket kom igår. synd bara att det inte gjorde det när det SKULLE, dvs i förrgår…) 

Husmoderligt

Har jobbat hemifrån idag pga tvättid! Nu är ALL tvätt färdig, vikt och lagd på plats. Jag har även hunnit fixa tre signaturer, och sedan arbetsdagen tog slut har jag städat sovrummet. Skall strax återgå till städningen i sovrummet, men tänkte passa på att skriva lite här nu medan jag ändå käkar kvällsmat ;) (ja, lite tidigt idag)

Problemet med när jag städar är ju allt damm jag rör upp. Jag har tagit allergipiller + nässpray hittills, samt tagit slut på typ 3 pack näsdukar, meneh… Det går bra. Haha, för övrigt: Hittade typ 8 paket näsdukar under sängen. Jag har ju alltså gått runt och undrat hur fasen snabbt jag snyter slut på mina näsdukar, men de låg alltså UNDER SÄNGEN. Man *hade* ju kunnat typ kika efter emellanåt, ifall saker ramlat ner, men… Orka! :D Kul överraskning nu ju ;)

Jag väntar på ett paket som SKULLE ha levererats igår mellan 17-22. När klockan var 22:30 stod det att det var 20 minuter kvar tills budet kom, sedan fick jag plötsligt ett sms att chauffören blivit sjuk och åkt hem. Fullständig respekt för det, men då var det redan långt efter utsatt tid och enligt live-trackingen jag fått via länk så har chauffören kört förbi utanför mig flera gånger om. Irriterad över att jag fick hålla mig vaken så länge. Idag skall det levereras mellan 17-19 så jag hoppas att det dyker upp i tid – jag vill lägga mig tidigt så att jag kan få gymma imorgon bitti! Vi kan ju hålla tummarna, i alla fall? :)

Hade tänkt julpynta idag men det blir nog på torsdag istället – då har jag kvällen + imorgon + torsdag på mig att städa färdigt. Sovrummet är det som kommer att ta längst tid, och det är jag nästan klar med. Skall bara bädda i rena lakan också <3 Och rena lakan KRÄVER ju att man tar en dusch innan man lägger sig! :D

Men ja. Jag har haft en bra dag och lyckats vara produktiv både på jobb och hemma, vilket är skönt. Och så har ju min stash av näsdukar ökats markant efter att jag hittade hamsterförrådet ;)

Ha en fin dag, hörni!

Pizza Pizza Pie

Godmorgon hälsar pizza-vargen! Eller vad fasen nu detta skall föreställa. Sak samma, hej! Måndag morgon, hur är läget? Har ni en kul vecka på G? Jag har en helt okej vecka att se fram emot, faktiskt! Märkligt nog pepp på morgondagens tvättpass – mest för att det innebär att jag plötsligt har en versatil garderob igen :P På onsdag massage, på fredag middag och på lördag blir det äNTLIGEN årets upplaga av Crazy Christmas Cabaret :D Wooo!

För övrigt skall jag städa färdigt (sista lilla) och sedan julpynta nu i veckan också :D Kanske imorgon, vi får se.

Någonstans skall jag hinna med ett par pass på gymmet + springa lite också. Jag sov så dåligt i nättras så jag har inte ens försökt att ta mig upp för att träna den här morgonen, det får bli så ibland. HELT OKEJ ÄNDÅ. Iochmed att det nu är städat och fint hemma så behöver jag inte stressa över det = kan träna istället :D

Behöver få håll på de sista julklapparna också. Jag har en tydlig lista med vad jag har och inte har till de olika personerna som är inblandade, så jag skall ta en ordentlig funderare på hur jag kan komplettera detta. Just nu har jag dock mer koll än INTE koll, så det är ingen stress. Det är gott om tid kvar att fixa saker, jag får bara se till att få det gjort också ;)

Ha en fin måndag! :D

Det har varit helg igen!

Par i damer – jag har använt snyggfilter. Jag blev snygg! Jag var snygg innan också, men detta filter tilltalade verkligen min estetik. Det röda ser rödare ut, det vita ser vitare ut. Någonstans mitt i allt: Jag, en Snövit med rött hår. Rosenröd. En av systrarna, hur som haver.

Inslagna paket och en kräksbuske! Det är så himla internt egentligen och jag vet inte om jag har nämnt endera av det här tidigare, men hursomhaver så var det rimligaste vi kunde komma på att ge Ölof i fyrtioårspresent en egen Jägermeisterkyl (för tre flaskor), tre flaskor Jägermeister (skräll) och en buske att kräkas i, because reasons. Väldigt lyckat födelsedagsfirande! När födelsedagsbarnet piper som ett barn på julafton när han får se vad det är i paketet så vet man att man träffat rätt i planeringen. Herding cats – värt det, ändå <3

Istället för tårta: Kladdkakecupcakes med Rollokola-topping. Uppskattat! De som blev över donerades till Öner, som skulle ta hem och bjuda familjen :)

Många glas vin igår, idag har varit …suddig, luddig och seg. Jag håller mig vaken en timme eller två till, skippar gymmet imorgon bitti och hoppas att jag vaknar som en prinsessa ;)

Två paket hämtades ut på posten när jag kommit inför dörren. Det första var världens rimligaste halsband – ni som hängt med ett tag vet att jag har haft ett pizza-slice-halsband FÖRUT men det har försvunnit så det var dags att skaffa ett nytt. Nu är ordningen återställd och jag kan köra pizza runt halsen när jag än vill! :)

Gammal bild och mitt huvud är oproportionerligt stort, men här har jag i alla fall matchat pizzahalsband med det enda rätta egentligen: Turtles-tischa (och en tyllkjol från barnavdelningen)

…och så ÄNTLIGEN, min limited edition-ögonskugga från Kat von D – rätt produkt i kartongen den här gången! Imorgon testar vi och ser hur det ser ut :D Wooo!