Curiouser and curiouser

…så blev det torsdag. Det hade man ju aldrig kunnat ana, att den skulle dyka upp sådär direkt efter en onsdag! Galet! :P

Lönen har kommit men räkningarna har inte dragits än, vilket jag i vanlig ordning stör mig lite på. Det är väl ganska exakt tv år (give or take ett par dagar) sedan jag bytte från Swedbank till Handelsbanken, och jag är jättenöjd med i stort sett ALLT utom att den inte tar pengarna från kontot samma dag som man gör sin betalning. Swedbank har säkert samma funktion, men pengarna ”låses” liksom där, de syns inte längre på saldot efter att man tryckt iväg sin betalning. Det gillar jag, jag vill ju se rakt upp och ner hur mycket som finns kvar efter att alla avgifter är dragna. NÅVÄL. Det är ju inte hela världen, jag får bara avvakta till imorgon bitti och titta då istället.

Imorgon är Ny frisyr-dagen och jag är pepp! Har lite fått för mig att jag skall klippa typ axellängd på det, men det märker vi imorgon vad jag vågar :D Tanken är ju att prata med frisören ifråga och se vad hen tycker också, för de kan ju avgöra vad som går att  göra av mitt hår och inte. Iiiiih! Bra start på helgen! :)

Istället för att lägga pengar på öl och burgare på Ostindiska imorgon så dricker vi öl och käkar burgare hemma istället. Himla bra grej det med faktiskt :) Får se vad vi hittar på att titta på efteråt, vi har ju kört lite nittiotalsnostalgi den senaste tiden med Natural Born Killers och alla tre Jurassic Park-filmerna :)

Det är torsdag så ikväll blir det en torsdagsöl innan jag trallar över till Johan. Skall även passa på att gå på systembolaget så att jag slipper stå i kö in om jag går dit imorgon, fredagar är ju lite hetsigare än torsdagskvällar tänker jag. Har beställt lite öl till systembolaget också men de har ju inte hunnit dyka upp än. Lite gott och blandat; saker jag inte druckit förut (såklart) men också en burk Zygoat för att den är så sjukt god?

Right-oh. Bilden längst upp är från halloweenfest hemma hos mig och N när vi hade radhus i Kävlinge. Det är LÄNGE sedan. Öh. 12 år? Mer? Ung glad Carina med dålig blekning, utklädd till Alice. I vårt rosa datorrum! Jag kallade färgen Tentacle Pink för att den liknade GWs Tentacle Pink i mina ögon. Det vågar jag väl inte längre svära på idag, men DÅ tyckte jag det iaf ^^  (bildtext till den bilden antydde att jag mådde VÄLDIGT dåligt i min kropp och hade en väldigt konstig syn på hur jag såg ut back then) (jag är rimligare nu)

okej hejdå

Flix and chips

Onsdag, men det känns som att det är torsdag och det är STÖRIGT för det innebär långsam vecka. Det är väldigt lugnt på jobb, så jag sitter mest och broderar och surar över att de återigen har krossat en ruta på skolan och snott en bil. Första gången var det bisarrt och dumt och irriterande men vi garvade mest åt det pga så UDDA, men nu känns det mer ”när kommer den tredje attacken då” och det är ju inget kul. Dang nabbit.

På grund av planer på torsdag och fredag stannar jag kvar hemma ikväll för att städa och få ordning utan att behöva stressa sönder över det. Nu har planerna på torsdag och fredag båda ändrats (till min fördel, eller vad man nu vill använda för uttryck i sammanhanget) men jag skall ändå städa idag så är det ju KLART sedan. Det tar bara någon timme, skall mest bara plocka undan, diska + dammsuga så är det ju klart. Då kan jag hinna med en liten promenad ikväll, och jag slipper gå sönder på fredag när jag måste bend over backwards för att få tiden att gå ihop :) S-M-R-T.
Det gäller ju bara att jag inte bestämmer mig för att jag har så gott om tid på mig att fixa detta att jag liksom …skjuter på det, och gör något annat istället. Typ titta på Netflix. DET HINNER JAG EFTERÅT.

Fick sådant sug efter pastasallad igår så nu har jag gjort lunchlådor för resten av veckan (dvs imorgon + fredag) och det är ju skönt :) Behöver försöka få till något storkok i helgen så att jag fyller på med lite nya lådor i frysen inför nästa vecka. INTRESSEKLUBBEN osv osv.

Funderar på chips till middag idag.

Har sprungit 55 dagar i sträck! Kul grej :) Det märker fortsatt skillnad i kroppen — jag tror jag är förbi den första lilla platån. Får se hur hårt nästa platå slår till, men just nu känns det som att jag har bra hållning, andning och tempo när jag springer :D Väldigt kul grej detta — det var jobbigast i början, dels att få rutin på det och dels att springa trots träningsvärk, men jag nu när man är igång så är det en ganska enkel del av min dag. Har jag mycket att göra = kort runda, har jag helt tomt i schemat = möjlighet att springa lite längre :)
Jag tror ju inte att det blir något Göteborgsvarv i år, men jag måste ju som sagt träna som ATT det blir av så att jag är redo om ifall att. I den här takten känns det ändå som att det är doable, i synnerhet om jag en gång i veckan springer en längre runda som jag mellan varven kan bygga på och göra längre och längre.

Nu skall jag (på SVART aida, ARGH!) räkna rutor och påbörja den sista raden på mitt broderi. Det blir nog en bild när det är klart sedan, men mönstret har jag tagit från en tweet så det är ju inget särskilt så ^^

Ha en fin dag!

Vem är jag?

Kallar denna ”morgontrött kvinna iklädd blått” och also varför har jag smutsig spegel, så ovärt. Det får jag åtgärda när jag är hemma ikväll, yikes.

ÄR det en grej när man blir äldre att man får ont i benen av att sitta ner i tighta jeans hela dagarna, eller hör detta samman med att jag har haft knäproblem sedan mellanstadiet? För let me tell you det är inte jättespexigt att ha ont hela dagarna, det är ju inte det. Är detta varför många kvinnor kör på kjol?

Sven fyller år så det blir lite tårta under dagen, och annars händer inte särskilt mycket. Vi har ingen risketta den här veckan, så sitter mest och pillar på en del logistik inför nästa veckas kurser. Måste flytta runt lite elever osv, men det löser sig. DET LÖSER SIG ALLTID. Det löser sig väl med mina knän också, men just nu är det ganska irriterande :P

Jag kör någon form av countdown inför min klipptid på fredag, är verkligen orimligt pepp på detta just nu? Vilket eventuellt märks pga jag TJATAR OM DET HELA TIDEN, men ja. Det är så det fungerar här på bloggen.

Fick häromdagen för mig att kolla upp lite vart en gammal bloggkompis tagit vägen och det visade sig att hon eh tydligen gått med i NMR, så det var ju …otippat. Det var verkligen otippat dock, hon stod på en av de motsatta sidorna spektrat tidigare så det var inte alls vad man kunde förvänta sig. Sorgligt, ändå. Vi umgicks vid ett tillfälle eller två, minns att vi gått på stan tillsammans i Stockholm och fikat och shoppat. Jag gillade henne. Vi var kompisar på Facebook ett tag, men hon tog bort mig och efter det snurrade hon tydligen iväg och blev nationalist.
Undrar om någon från förr kollar upp mig, och vad de tänker? Är jag fortfarande mig själv, eller har jag också förändrats markant sedan tidigare? Personligen tycker jag ju att jag gått en relativt rak väg framåt, men det finns ju självklart en del småstigar jag valde framför andra och där kan man ju ha ändrats. Utvecklats. Blivit en förhoppningsvis bättre människa, men kanske också sämre beroende på vem som dömer? :)

DJUPT.

Igår sken solen hela dagen och idag är allt grått och dimma, men det är fortfarande relativt varmt och jag är fortfarande nöjd över barmark och att slippa springa i Icebugs ett gäng månader framöver ^^ Är JÄTTEGLAD att jag har dem för de öppnar verkligen upp för vettig vinterträning, men de är tunga och otympliga så man blir också jätteglad av att slippa behöva använda dem ;)

Mm. Det var väl allt för idag. (träningsfokuset kan säkert förvåna någon, apropå min fåndjupa paragraf här ovan. det var aldrig med i bilden tidigare, när jag var mer eller mindre ätstörd och misskötte kroppen. nu är det plötsligt en grej med HÄLSA, men där beror ju också på ifall läsaren är från 15 år sedan eller 5 år sedan ;)) 

HEJDÅ

inb4 ny frisyr

Efter många om och men har jag till sist BOKAT en klipptid, nu på fredag. Gled runt till ett par dropin-frisörer i fredags men de var antingen upptagna eller kostade MULTUM så nu blev det istället att jag bokade en tid på Klippoteket. Inte det billigaste, men heller inte det dyraste. Klippte mig hos Klippoteket i Visby (som ligger i gamla Salong Louise!) och var nöjd med både klippning och bemötande, så jag hoppas att Göteborgsfalangen är lika trevlig :)

SKALL JAG SKAFFA EN NY FRISYR? Jag vet inte. Antingen bara hugga av en bit, eller göra något spexigt av det. Håret är i så illa skick att jag inte vet vad det går att göra, heller.

Har haft en fin helg med häng både med Johan/Elvira OCH med världens bästa Eva, så det gråter jag inte över! Har nu även testat att springa hem till Johan påklädd ryggsäck med ombyte och det fungerade väldigt bra, så det är fint att veta att man kan göra så också när det blir tight med tid eller planeringen är lite sned :) Det är väl dock att föredra att springa hemma på morgonen, men ja. Alternativ skadar inte!

Våren är i antågande. Det har varit plusgrader hela helgen, och allt slemmig snö har smält bort. Gött! Solen skiner och det är MILT ute — jag åt hemma idag och när jag gick tillbaka till skolan efter lunchen så kändes det väldigt behagligt trots att jag gick utan jacka. Vilken grej! :) Det lär väl bli ett par slemmiga kalla dagar till innan vi får lov att börja kalla det vår, men idag gråter jag inte över vårkänslor, det gör jag ju inte :)))) (igår såg jag snödroppar så tog kort och skickade till mamma, och hon blev glad)

Fyra timmar kvar av dagen. Jag har EVENTUELLT programmerat tvättmaskinen så att den skall vara klar klockan 18:00, vi får se ifall det …har hänt… :D Just nu hänger morgonens maskin med tvätt och torkar i mitt vardagsrum, så skall plocka ner den tvätten när jag kommer hem och i så fall hänga ”dagens” omgång tvätt istället. På stället. När man springer sju dagar i veckan går man SNABBT igenom de träningskläder man har, och har man bara 4-5 par vinterleggings behövs det tvättas relativt frekvent. I viss mån går det dock att använda dem fler än en gång; det hinns inte med att bli svettigt när jag springer mina kortare rundor, så de är i princip orörda om jag skulle ta dem på mig en gång till utan att tvätta emellan, men det känns ju bättre att ha dem rena ändå :) Det är VÄLDIGT skönt att ha tvättmaskin hemma, om jag inte redan varit förtjust över det tidigare ;) När jag väl hittar en ny (billigare) lägenhet så är det ju något jag kommer att sakna, men det går an ändå :) Har jag hela livet (nåväl) haft gemensam tvättstuga så skall jag nog överleva att återgå till det igen :)

Mmm. Jag är långrandig. Ni får ha en fin dag! Det tänker jag fortsätta ha ^^

Hejdå!

Men mitt ansikte då

Så kom äntligen fredagen, och slaskhalkan med den! Det är tre plusgrader, och allt SMÄLTER. Det innebär att allt är kladdigt, blött och halt. Kul, det där. Absolut. GE MIG BARMARK FÖR HELVETE.

Det finns som sagt var någon form av ambition att klippa håret typ …idag. Det tjatade jag om igår, så jag skall väl inte fastna vid det idag IGEN, mest bara en reflektion över dagen. Klippa sig, springa (dag 50!), fixa lite hemma, gå över till Johan. Det blir bra :) Hade en väldigt lugn och sansad morgon eftersom jag inte sprang före jobbet, så plockade runt lite hemma och lyssnade på musik och chillade. Skönt med sådant ibland. Inga stressande sms idag, bra grej <3

Vi har haft hantverkare på jobbet som har bytt lås på vår badrumsdörr, så FÖRHOPPNINGSVIS skall risken att bli inlåst där vara minimal nu. Det tidigare låset hade för vana att lite hipp som happ gå i baklås. Det var lite underhållande när hantverkaren var här häromdagen och ba ”ja nej fastighetsägaren vill inte stå för en ny dörr vad är det för fel på den egentligen” och jag förklarade att den går i baklås, och när han lite småkaxigt skulle testa så gick dörren i baklås fyra gånger på fem försök. Så ja. Nytt lås! Väldigt shiny, för den delen. Det förra låset var i vit halvdassig plast (no pun intended) och det nya är kromat.

Imorgon skall jag och Elvira göra chokladpraliner inför kvällens melodifestivaldeltävling. Jag är ju ganska över hela melodifestivalen (tyckte den var kul när jag var yngre och det var ETT tillfälle) men det är kul att tittat ihop med någon som är road av det :)

HALLÅ FÖR ÖVRIGT UTLYS LANDSSORG för den vrålbra ansiktskrämen jag använt i ett par år och verkligen är förtjust i har ju slutat tillverkas?? vad skall jag nu använda. Jag har ju fått så himla fin hud nu under vintern pga smörjer ansiktet varje dag, och nu måste jag ge mig ut på någon form av trial and error för att hitta en ny bra ansiktskräm :< (jag är snart 37, det behövs :P)
Har använt Dirty Works 8-i-1 Miracle Cream, vet inte om det fungerar att byta till att använda deras Miracle Serum istället? Den har jag ju stående hemma också. Får väl testa och se, men den har ju inte samma feta konsistens som krämen. NÅVÄL. Mina hudbestyr är väl inte intressanta för någon egentligen, jag vill mest bara få beklaga mig lite över att en favoritprodukt försvunnit från VÄRLDEN.

Himla fint att få krama på Johan igår! Vi tittade färdigt på Jurassic Park 2 och sedan tittade vi på Jurassic Park 3 och alltså det är ju enormt tydligt att ettan helt klart är bäst. Alla tre är bra, men ja… Trean är ju ”underhållande”. :P (det var också någon form av väldigt dåligt skämt om ”tvåan” igår men öh ja)

Okok. Ni får ha en fin dag! Jag skall sammanställa lite rapporter och skriva en faktura som skall skickas under dagen :)

Hejdååååå

Är visserligen lite sömnig

Vi tar en gammal lajvbild because WHY NOT, jag är fancy som fan och skulle inom kort vara full på ett slott och det är ju sådant man gärna tänker tillbaka på en slaskig torsdag i slutet av februari ^^

Jag vill hitta en klipptid! Går eventuellt imorgon till det ställe jag klippt mig på de senaste två gångerna och ser ifall de har tid, men jag var ju inte helt nöjd sistgång när frisörskan klippte av nästan 3 dm istället för den 1 dm jag hade tänkt mig :/ Det finns även ett ställe uppför backen här som tar dropin, men de ligger i en källare och det verkar lite småkymigt så jag vetefan. Får se hur jag gör. Håret är för långt och väldigt slitet, så det mår liksom inte jättebra i nuläget. Emellanåt tänker jag att jag hade velat hugga av det radikalt, men jag tror det blir 10-15 cm som ryker. Vi får se. Det kommer väl någon form av fotouppdatering OM jag gör åverkan på håret :P

Eftersom jag har haft ont i halsen i veckan har jag knappt sett Johan alls; sistgång vi sågs var när han gick från mig i måndags morse. Men nu är jag frisk (halsen mår jättebra! Jag med! :D) och IKVÄLL SKALL VI SES vilket jag tänker fortsätta att vara töntglad över, faktiskt :3 Himla fin grej. Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan djävlar tänker jag kramas :)))

Snön har börjat slaska bort, och enligt vackertväder så skall det fortsätta bli allt varmare nu — uppåt 7-8º inom de kommande dagarna. Jag är väldigt trött på att springa i snömodd och slask så det vore ju faktiskt VÄLDIGT nice om vi kunde få lite vårväderlek här snart :3 ….det slår mig just att jag inte alls vet var vi ligger till vad gäller starurar. Har någon hört staren i år? Mitt problem är ju att jag hela tiden går med hörlurar på mig när jag är ute och promenerar. Då hör man inga fåglar.

Men ja. Efter omständigheterna har det ändå varit en bra vecka. Väldig skönt att ha chefen på plats igen, det har underlättat en hel del :)

Jag är nöjd med livet. Det är bra grej. Imorgon springer jag årets 50:e pass :) Ha en bra dag!

No day like snow day

Igår kväll när jag sprang (väldigt långsamt och försiktigt pga halsen) var det BARMARK ute och jag sprang i mina vanliga löparskor och kände mig jättenöjd över detta, så jag antar att det på något vis är mitt fel att det sedan snöat satan under hela natten (och fortfarande) så att världen är täckt av en decimeter djävla SNÖ idag?! Suck. Icebugs imorse, det gick bra efter omständigheterna men det är ju så drattans tungt att lyfta fötterna när man springer i snömodd :/

I alla fall: 48 dagars runstreak! Woo!

Men ja. Trött. Trött på vädret, trött på att vara seg, trött på saker som måste lösas i sista sekund. Det blir bättre, såklart. Jag vet att jag inte alltid framstår som optimist men jag har väldigt mycket större tilltro till att saker kommer att lösa sig SOMEHOW än jag har att de inte skulle göra det, liksom. Man får bara ta det dag för dag, och göra det bästa av situationen :)

Lite udda dock, att det snöat som fan i typ 14 timmar och de inte har bemödat sig att ploga än? Jag (och Ingemar!) har skottat här utanför vår entré, men det är ju djup djävla snö överallt på både trottoarer och vägar, så öh. Lös detta, plix plox.

Lär kännas i axlarna imorgon att jag har skottat. KUL.

Men ja. Annars är det bra. Det är det ju. Jag borde inte klaga, generellt är allt väldigt bra, och det finns absolut de som har värre. Men så är det väl alltid? Oavsett hur illa man kan må finns det ALLTID någon som har det sämre, men det hjälper en ju inte heller. Hela den där ”tänk på barnen i Afrika!”-grejen liksom. Jag mår väl inte bättre för att de har det sämre än jag? Det är ett väldigt konstigt tankesätt.

Right-oh. Ha en fin dag!