Springfia

Det blev 3 kilometer sprunget, i alla fall! En bra start. Helt okej tid också, förvånansvärt nog? Skall försöka hålla igång med detta nu (TA EN SUP OM NI HÖRT DETTA FÖRR) men vi får ju se vad som är rimligt också. Jag vägrar försöka springa när det är för varmt ute, jag mår inte bra av värmen.

Det är tisdag, det är mulet med lite regn i luften och jag har för avsikt att promenera hem från jobbet idag. Det är ju tisdag = nytt avsnitt av Flashback Forever! Igår lyckades jag köpa mig en flasköppnare då de restockade sin merch lite, så jag ser fram emot att få den på posten om ett par dagar :D Den korköppnare vi har hemma är fruktansvärd och skadar mina händer, så förhoppningsvis fungerar denna bättre. VI FÅR SE.

För övrigt så oerhört nöjd med hur bra mitt hår börjar bli, såhär fyra månader in på balsammetoden? Har varit skeptisk till att detta skall fungera, men nu är håret både piggare och har lite mer volym och jag är så djävla glad, rent ut sagt. Jag har haft en hel del komplex över håret, hatar att det är så platt och liksom …”tunt”, men nu börjar det liksom se ut mer som jag vill att det skall göra. GLAD.

Jag avvaktar lite med att köpa tyget till min tältsäng. Jag gör just nu en kraftansträngning att helt och hållet räta upp min ekonomi, så vill inte spendera de pengarna OM de skulle behövas senare under månaden. Då kan jag istället handla strax före lön ifall allt ser grönt ut, liksom. Det är verkligen ingen stress med det, och jag har ju annat att roa mig med så länge. Jag ligger ju efter på mitt nya jackbroderi, till exempel. Det skall jag nog få tummen ur och fixa snart — vore en bra jacka att ha färdig till september i all fall :)

Så… det var ett blogginlägg om mitt hår. MYCKET RIMLIGT.

Skall springa imorgon också, ifall det fortsätter vara svalt. Intervaller, kanske? Jag hatar intervaller. Jag älskar intervaller. Jag hatar dem mer än jag älskar dem, men de ger ju så himla fin effekt!

OKEJ HEJDÅ

Blomtanten v2

Personalfest i fredags och det var så HIMLA bra för nog fasen hade vi distans till alla omkring oss :D Vi spelade shuffleboard (aka ”canasta”, tydligen) och drack mer än man borde och sedan vinglade jag hemåt och hamnade på Hyttan och haha där kanske jag inte dricker drinkar igen faktiskt. Host.

Rollspel i lördags, en lite lugnare spelning tyvärr. Jag ville ju ha action och var redo att veva, men baserat på vissa tärningsslag som gjordes var det kanske bra att vi inte var tvungna att försöka försvara oss :D

Igår blev det en promenad i Vättlefjäll och sedan chillade jag bara.

Idag …KANSKE springer? Vi har tvättid och jag funderar på att medan tvätten hänger på tork faktiskt försöka komma ut lite, eftersom det för en gångs skull är en lite svalare dag. Det hade varit fint. Jag kommer att springa så oerhört illa, men fan — bättre en dålig runda än ingen alls, amirite? :)

Imorgon Riskettan, annars en vecka med lite färre kurstillfällen. Skönt!

OKEJ ha en bra dag hejdå!

Skrynkligt

Här är en bild från när jag var typ …21? för att jag känner för det. Svart hår och lugg, det ser man inte mig sporta nu längre! Hade även spänt upp ett skrynkligt rött lakan för att ha snygg fotobakgrund, så himla semi-amibitiöst! (Riktig amibition hade ju såklart varit att STRYKA det satans lakanet först haha)

I alla fall. Det är fredag! Två timmar kvar av dagen! Jag städar och lyssnar på Echo & the Bunnymen och the Decemberists och Sahara Hotnights (apropå lugg då) och det är väldigt kvavt men nästan lite mysigt här just nu?

Hade med mig fredagsfika till Sven och Ingemar förut och vi satt på vår lilla uteplats och spånade lite innan de gav sig ut med sina elever och jag gick in och svarade på lite mail. Jag tycker så mycket om de här lite lugnare stunderna — de behövs som motvikt mot allt hets som är på telefon när folk är sura över att det inte finns lediga tider. Jag har förvarnat både in person och på facebook att vi just nu över sommaren HAR begränsade tider pga SEMESTRAR, ni vet — sådant där folk har laglig rätt till? — men folk verkar ändå inte riktigt köpa det. Suck.

Nåväl. Idag är det fredag och jag tänker INTE sitta och tänka på alla telefonsamtal som drabbar mig på måndag, det får jag hantera då istället. Är det något jag har med mig från när jag nästan brände ut mig på [redacted] så är det att försöka att inte ha måndagen med mig in i helgen. Den kommer när den kommer, och jag kan inte påverka hur den ser ut. Man får bara försöka göra det bästa av saken, och de flesta brukar förstå när man lugn och sansat förklarar för dem varför det just nu är svårt att få tider. Jag vet ju detta. Jag är också såpass trevlig att de flesta blir defused bara man lyssnar på dem, så. DET LÖSER SIG.

Får se ifall det blir någon promenad i fjället den här helgen, det skall tydligen bli ENORMT varmt och enorm värme + carina brukar vara en sjukt dålig kombination. Jag avvaktar lite och ser hur det blir + hur jag mår, ikväll finns det ju viss risk för lite vinintag till exempel. Mmm, vin. Jag fyllde min lilla vinhylla igår så nu finns det vin så att jag klarar mig ett tag framöver :D

Behöver dock köpa hem lite vitt. Bra med vin som skall inmundigas kylt när det är såhär varmt.

Det är lösningsbart.

Har även tillsammans med Puh och Alex beställt en massa Stormtrooper-öl? Enligt Ölgäris inte jättegod, men jag vill ju bara ha för burkens skull egentligen :D

OKEJ

Ha en bra dag! Hejdå! Drick mycket vatten! Tvätta händerna!

inb4 torsdagsöl

En solig dag, igen, men värmen har inte än nått in på skolan och jag sitter och lyssnar på peppig och somrig nittiotalsmusik och drömmer om när jag får gå hem och lyssna på Rollspelsklubben och dricka min torsdagsöl som står i kylen där hemma och GÖTTAR sig.

Sov nästan tio timmar i nättras så det var ju verkligen både oväntat och uppskattat? Höll på att somna direkt när jag kom hem igår men tvingade mig själv att hålla mig vaken en stund till. Drömde om vin och fantiserade om lite syprojekt och plötsligt var klockan typ halv tio och det började bli mer socialt acceptabelt att somna. Woo!

Har ännu inte beställt tyget jag tänkt beställa — vill avvakta och se hur kontot ser ut efter att alla räkningar har dragits imorgon. Just nu lutar det åt att jag köper tyg nästa månad istället — jag har lite småprojekt att pilla med innan dess (baphomet-broderi + svart underklänning, bland annat) så jag överlever ju faktiskt en månad till innan jag får sätta tänderna i detta, men det kan också bli att jag lyckligt spontanar iväg tygbeställning nästa vecka. Är det spontant om jag redan nu grundar för att det skulle kunna bli av? HM.

Imorgon AW med kollegorna – corona-anpassat såklart! – och på lördag ROLLSPEL. Bra grejer! En fin helg, vågar jag nog redan nu lova :3

Så….. ja. Det var allt! Tvätta händerna, håll er friska, hejdå!

Inte särskilt avancerad matematik tho

Om min OERHÖRT välkalkylerade Carinamatte stämmer så kommer jag att kunna beställa kanvastyg efter att jag har betalat mina räkningar imorgon = kan sy överdrag till min tältsäng! :D Det blir ett kul projekt, hoppas jag. Kanske man till och med kan göra någon form av brodyr på det? Vem vet! Så länge jag har något att göra så håller hjärnan sig för det mesta i styr.

Mindre än två timmar till kvällens handledarkurs och mindre än tre timmar tills jag slutar för dagen. En varm dag, med lagom mycket att göra. Igår gick jag hem och idag gick jag hit, så dagen inleddes med en dusch på kontoret. Som man ju gör.

Anledningen till att jag gick hit idag var för att när jag gick hem igår var det en lastbil som fullständigt körts sönder vid bron vid gamla klädkällaren, och jag var nyfiken på hur det skulle se ut efter att den blivit bortforslad. Dessvärre inget särskilt spännande att se, men nu har jag i alla fall rört mig så att det räcker och blir över idag och kan därmed chilla som fan ikväll — med gott samvete! :)

Var nedom Hyttan en sväng igår kväll eftersom Martin och Puh var där och ville umgåsa lite, så det blev två glas vin och sedan gick jag hem och sov medan de satt kvar en stund till. Emellanåt kan jag sakna att hänga på Hyttan, men pga coronan och pga Öner har slutat så är det ju inte alls samma ställe längre. Jag tror att mitt nya ölträsk är Ostindiska här intill jobbet, i synnerhet framöver sedan när man kan börja våga sitta ute och dricka igen utan att oroa sig över att man skall bli smittad.

OKEJ ha en bra dag!

Sova, sitta

Upptäckte till min stora glädje att sidan jag i framtiden skall köpa ett tält ifrån ÄVEN har den stolen jag vill ha, så nu kan jag köpa båda från samma ställe och spara in lite på frakt woo! :3

Igår kväll tvättade jag + räknade på hur mycket tyg jag kommer att behöva beställa från Korps för att sy ett överdrag till min tältsäng så som jag har föreställt mig att det skall se ut. Gjorde en MYCKET SNAJDIG ritning och tror att jag har ganska så stenkoll på vad som behövs — men lägger till en meter extra för det är verkligen bättre att ha lite för mycket tyg än att stå och inse att det saknas ett par decimeter. Fick även det MYCKET BRA förslaget av en vän som föreslog att sy en liten ficka för mobilen på överdraget. SÅ SMART? Bra grej att ha telefonen nära till hands utan att den måste ligga synlig, liksom.

Bra med lite peppiga projekt att se fram emot! <3

Riskettan är i full gång och hittills är det en lugn och sansad dag. Det ringde väldigt mycket igår så jag var helt slut i halsen när jag väl kom hem, så det är skönt att jag inte behöver prata riktigt lika mycket idag faktiskt.

Imorgon handledarkurs och sedan inga fler kurser den här veckan. Nästa vecka BARA Riskettan och sedan lugnt, så jag slipper i alla fall fladdra fram och tillbaka med möbler varje dag :D

Ikväll tänkte jag promenera hem från jobbet och det är varmt som fan och soligt så öh kommer att ångra detta beslut innan jag ens är halvvägs hemma, men det kom ett väldigt långt avsnitt av Flashback Forever så varför inte. Behöver ändå röra lite på mig :)

Right-oh! Ha en fin dag hejdåååå

En Midsommarnattsdröm

Midsommar kom och gick, och vi grillade med Peter och lyssnade på musik. Det regnade under dagen, men vi gjorde ju inget midsommaraktigt förrän på kvällen och då sken solen igen. Lagom varmt, nöjd Carina.

Resten av helgen har jag mest chillat. Tittat färdigt på What We Do in the Shadows, tittat på en film om de norska black metal-morden, promenerat i Vättlefjäll, ätit kladdkaka med chokladganache och tre sorters jordgubbar. Som man gör!

Nu är det måndag och jag har väl skallen full av monster i vanlig ordning. Det ringer en hel del och jag har pratat mycket med folk som kommer in så jag är helt trött i halsen just nu. Det går över, om ett par timmar går jag hem och sedan kan jag sitta tyst och vänta på att tvätten skall bli klar :P

Lön på torsdag och bortsett från att jag planerar att köpa hem ett par flaskor vin till min nästan tomma vinhylla så är planen att ta det DJÄVLIGT chill med inköp under juli/augusti. Jag har en liten önskelista med saker jag villhöver, men det är inget av detta som är akut — det finns tid att köpa sådant framöver. Kniv, tält, stol, fårskinn; det behövs ju inte förrän om till ett år. Åh. Det skulle ha varit bara ett par veckor kvar till lajvet nu, innan coronahelvetet förstörde allt. Det finns dock en liiiten tröst i att det är inställt för alla och inte bara för mig, så jag slipper ju i alla fall FOMO just nu vilket är skönt. Klen tröst dock, ingen får ha roligt. Ni fattar förhoppningsvis hur jag menar.

Skall strax göra en snabb inventering av vårt lilla förråd och se ifall det är något jag skall köpa utöver de häften lärarna behöver, skall även lägga en beställning på handsprit och soppåsar. Oerhört glammiga inköp! ;P

Mmm.

Jag önskar att det gick att stänga av ångesten, och på sätt och vis finns ju ett relä för detta, men jag är inte redo att vrida på det riktigt än. Vissa handlingar ger MER ångest. Det får vila, lite.

KANSKE rollspel i veckan? Jag är skeptisk, men det hade varit väldigt kul faktiskt. Sitter i en annan grupp och försöker hitta datum som fungerar för alla inblandade i juli och 19 juli dyker hela tiden upp som förslag. Vänner, jag kan göra vad som helst i stort sett när som helst men 19 juli kommer att var så inferNALiskt dåligt för mig. Jag skulle kanske kunna tänka mig att spela rollspel då, men jag tror att all annan form av socialiserande kommer att behöva stå ut med en väldigt ledsen Carina. Jag inbillar mig att rollspel skulle vara en bra distraktion, men jag kan ju ha jättefel där –det märker vi. Just nu är det så svårt att hitta datum för att spela anyway så det är väl ingen större risk att 19 juli ens är på tapeten.

19 juli i år? 15 år sedan Anna dog. Ni fattar ju.

OKEJ.

Ha en fin dag, det tänker jag försöka ha <3 Jag hoppas att boken jag väntar på kommer snart också. Stephen King!