Något att se fram emot! …och choklad!

HÄJ

Har ni inte tröttnat på mitt gnäll än? :))))

Idag var det varmast i världen och jag har inte gått ut än. Skall dock gå ut strax, trots att det fortfarande är 29 grader varmt klockan halv nio på kvällen. Jag har ägnat nästan hela dagen åt att sitta vid min dator och skicka ansökningar, så nu har jag spänningshuvudvärk på g och en väldigt stel nacke. Suck.

Jag skulle ju springa imorgon, men just nu ser det svårt ut. Får se, om Martin skall upp tidigt så kanske jag kan lyckas komma ut innan det blir för varmt, men annars får det vara. Imorgon kväll skall jag hem till mamma och hänga, så då blir det ju inget sprunget. Torsdag skulle eventuellt vara lite svalare, så jag kan nog springa på torsdag kväll om inte annat.

Den här veckan får helt enkelt vara en sämre träningsvecka. Löpningen tappar inte fullständigt för att jag står över en dag hit eller dit. Klart man är bättre om man håller sig konsekvent, men ja. Nej. VÄRMEN. Ni vet.

Om två veckor kommer Michaela och Jolt och hälsar på en kväll! Öl! Mat! GODA VÄNNERS LAG! Jag är jättetaggad. Nu har jag ju något att se fram emot även efter medeltidsveckan :D (bortsett från att komma hem och få krama på Knipsis, dvs :))

För övrigt: Världens gulligaste Martin gick till affären och köpte en chokladkaka åt mig för att jag är trött, varm och gnällig. Det var cirka det snällaste i världen <3 Jag är så glad i den här mannen, hörni.

öööööööörghhhhllll

hahahahaha kommer ni ihåg när väderleksprognosen sade typ ”det blir 25 grader imorgon” och man ba BÄST JAG PACKAR MED EN KOFTA OM DET BLIR SVALT och sedan blev det typ 17 grader ute och man huttrade lite??

yeah yeah good times

idag har det varit 30 grader. Igår påstods det att det skulle bli 24. Såatteh.

Det skall tydligen bli ”max 22 grader” imorgon men ja eh vi får se, antar jag.

Jag har tvättat, färgat mina byxor (woop! det gick bra!) och tagit en promenad. Vi har också veckohandlat. Det var bäst! Vi köpte ett kilo oxfilé! Nöjd Carina är JÄTTENÖJD!

NO WAIT nu blandade jag ihop tisdag med onsdag: Det skall bli över 33 grader imorgon. ALLTSÅ. Min plan är att utöver att gå iväg till Coop och köpa någon form av lunch bara sitta inne hela dagen. EVENTUELLT ta en promenad på kvällen om det ens går. Jag klarar inte av värmen. Det är inte ens en hemlis. Det är varför cirka ingen läser min blogg just nu pga KLAGAR BARA.

Men ja. Snart är det höst. Snart. Snart. Stå ut en liten stund till bara.

Ha en fin kväll <3

Gnällelignäll

Klockan är nästan åtta och SNART är det svalt nog ute för mig att sticka ut och springa! Jag har insett att jag helt enkelt får släppa mitt kontrollbehov vad gäller de dagar jag tränar och ta det när det går. Det är bättre att springa lite krokiga dagar och få något vettigt ut av det än att tvinga ut sig själv mitt under gassande hetta när det är sol och trettiofem grader och knappt kunna ta sig en kilometer utan att man skall känna sig sjuk.

SNART är det höst. S N A R T. Jag försöker stå ut. Vi försöker väl alla stå ut, by now. Visserligen är det ett gäng som säger ”Klagar ni på värmen nu får ni absolut inte klaga över kylan och mörkret som snart är över oss i sex månader!” och liksom… jag klagar väl över vad fan jag vill? :P Jag har inget emot mörkret. Jag har inget emot kylan. Jag gillar att kunna gå i heltäckande kläder och känna mig lagom. Jag är bra på vad jag kan ha på mig för att inte frysa. Det är svårare när HUDEN är det som gör att man är för varm under flera månaders tid. Jag kan inte reglera det. Jag kan inte leva i ett badkar.

En gång i tiden markerade slutet på medeltidsveckan början på hösten. Jag står fast vid att det ÄR så, men det är väldigt varma höstar numera.

JAG SKALL SLUTA TJATA OM VÄDRET NU. Färdig för detta inlägg! Mer tjat om vädret kommer i nästa uppdatering, men ja.

Martins semester sjunger på sista refrängen. Jag har tvättid imorgon, och sedan blir det nog en fika med Eva. Kanske är jag fräck och tar med mig skinnklänningen och nål och tråd så att jag kan fortsätta (och kanske avsluta.?) renoveringen av den i lugn och ro? Skall även se ifall jag kan passa på att färga mina lajvbyxor imorgon; de skall vara tvättade när man inleder färgningsprocessen, så om jag bara håller tungan i rätt mun SKULLE de kunna hänga på tork medan jag fikar med Eva. Undrar om morgondags-Carina kommer att komma ihåg detta. Hm.

NU SKALL JAG KÄKA EN MACKA, och sedan springa. Vi får se ifall det är en smart ordning på saker. Vi får SE.

Hejrå! o/

Människovärde

Just nu: REGN! REGN I MÄNGDER! DET SLUTAR STRAX MEN JUST NU REGNAR DET! Man får vara glad för det lilla! :) …dessvärre slog blixten ner i Torslanda och startade en skogsbrand, så det finns ju inget gott som inte för något ont med sig verkar det som.

Ägnade gårdagkvällen åt att läsa på reddits NoSleep och hittade ett par riktigt bra följetonger. Har ett par spännande flikar som ligger och väntar inför kvällen, men jag skall strax ta mig ut och gå i spöregnet tänkte jag. Det hinner väl sluta innan jag kommer ut visserligen, så det kommer att vara varmt, fuktigt och blött om fötterna, men vafan. En promenad är ändå en promenad osv.

Jag har städat idag. Fick lite spel imorse och ba GÖR, så nu är det nästan helstädat här hemma. Det är GOOD ENOUGH, som man säger. Jag är nöjd. Det var varmt och djävligt men jag känner plötsligt att jag åstadkommit något, och det är en känsla man skall ta vara på när man annars bara sitter hemma och skrotar hela dagarna. Arbetslösheten gör ju inte riktigt att jag känner mig som en fullgod del av samhället liksom, så man får passa på att känna sig bra när man väl får chansen.

Martins semester tar slut efter imorgon, sedan blir det någon form av Rutin™ igen. Simma två gånger nästa vecka, kanske? Jag kommer att sakna honom när han är på jobbet, men ibland blir det lite väl intensivt när vi liksom sitter uppå varandra i världens minsta lägenhet hela dagarna. Vi klarar det dock — vårt förhållande klarar en hel del jobbiga omständigheter :) Snart sex år ihop..! Det är himla fint. HAN är himla fin. Igår innan jag somnade låg jag och tänkte på kärleksbrev jag ville skriva men jag minns inte direkt något av det nu. Men så är det ju — man får alltid de bästa tankarna precis innan man drabbas av medvetslösenhet, och sedan är det puts väck när man vaknar. Stabilt, hjärnan.

Om en vecka är jag på Gotland! Det ser jag fram emot. Kort och koncist, men ett par dagar i lugn och ro med mommo och ett par kvällar med vin och dans och sång och medeltidsveckan. Det bästa av två världar, liksom. Lär väl skriva mer om det när det drar ihop sig, jag brukar ju vara ganska tjatig om saker som ni kanske märkt :P

HA EN BRA DAG jag hoppas att det regnar på mig när jag promenerar

Försvinn du som lyser!

Vin och djupa diskussioner halva natten. Somnade gott, sov gott, vaknade trött. Idag är det alldeles för varmt för att ens fungera som människa. Vi gömmer oss i lägenheten och jag tror att jag på allvar skall ta en vilodag (från träningen) idag. Kroppen bygger muskler när man låter den vila. Det bär emot, jag gillar ju att ha konsekvens i vad jag gör och jag BORDE ju ha minst 15k steg idag… Nåväl.

För er som suttit som på nålar sedan igår i väntan på min recension av vinet så var det BRA VIN. Klart bättre än High Kick Rosé, för er som är sugna på något friskt och rosa nu när det är varmt ute. Man får alltså beställa detta — det finns inte i sortimentet hos något av systemen, utan finns bara som lagervara whatever.

Speaking of beställa dryckjom så verkar det som att ölen jag beställde till Martin häromdagen skall levereras idag. I så fall får jag våga mig ut ur lägenheten och hämta hem paketet, även fast det bär emot. Djäkla värme.

Min bror fyller år idag, så stort grattis till Ricard/Zzucken/Camel!

(det är väl ganska uppenbart, men jag skippar alltså att springa idag. just nu ser det ut som att jag springer på söndag nästa gång — det skall vara svalare ute då. man kan absolut springa när det är varmt ute, men jag vill hellre springa långa pass än korta och jobbiga. jag är också orolig över hur varm man blir av att springa i kombination med att det alltså skall bli runt 35º idag enligt väderleksrapporten) 

För övrigt: Blodmåne ikväll! Runt 22:20, om jag har förstått det rätt. Ta en titt på den, det skall vi :)

Ha en bra fredag!

Den Stora Vinrecensenten

Jag åkte till Haga och tittade på musbutiker. En ostbutik, en skobutik, och ett litet musgym. Musgymmet hette – passande nog för Göteborg – ”Muskler”. Höhö.

Det är varmt idag, men det är lite svalare inne i stan. Ändå satt jag hela tågresan hem (10 minuter) och höll på att smälta bort i en liten pöl på golvet. JA JAG PRATAR OM SVETT, sådant skräder vi inte orden om här på bloggen! Det är nästan 30 grader ute, så svett är liksom att räkna med.

Det var ju varmt igår också. Jag satt hela dagen och gömde mig vid datorn och väntade på att klockan skulle bli 21 och värmen skulle gå ner. Gå ner gjorde den, och ut stack jag. Svalt. Skönt. Kvällsluft. Skymning. Jag sprang. Det kändes bra. Riktigt bra! Jag sprang hela vägen till Angeredsbron men ville inte upp i skogsparitet som leder till Agnesberg, så jag vände och sprang hela vägen tillbaka, och hela vägen bort till Hellsfjäll. 8,29 kilometer, visade det sig sedan att jag sprungit. Det är det bästa jag har sprungit i år! Jag är fortfarande helt hög på glädjen och stoltheten från gårdagens löppass, haha :D

Just nu är planen att göra detsamma imorgon; stick ut när det svalnar och spring. (och imorgon kan jag äntligen testa mina nya löpskor — jag hann aldrig ut i tid igår för att hämta ut dem från posten) Kanske en promenad under dagen dock, så att jag kommer hem lite tidigare. Igår var jag hemma vid elva. …på vägen hem såg jag en grävling! Vi har inte grävlingar på Gotland så jag visste inte vad jag skulle göra, den stod ju liksom 10 meter framför mig och stirrade på mig. Jag ringde Martin som sade att det var okej att passera den, och grävlingen sprang iväg och lät mig vara. Det finns så mycket djur här i Surte, ändå? Rådjur överallt, grävlingar, ormar. Uppe vid sjön är det fullt av ankor och grodor. Sistnämnda är väl inte så häftigt haha, men ändå. Det är inte långt från att man känner sig som en disneyprinsessa när man är ute och spatserar och plötsligt är stirrad på av diverse skogsdjur.

Vi var just om Systembolaget en vända. Jag hade två flaskor vin att hämta ut; Wanted Zin Rosé och en cabernet sauvignon i serien 19 Crimes. Lär ta kort på och recensera (nåväl) här när jag väl har druckit. Rosén ligger i kylen och planen är att testa den ikväll och se om jag gillar’t :)

Ha en bra kväll! Jag skall ta en liten promenad om någon timme när det är lite svalare (lol) ute, och sedan som sagt dricka vin. Krams!

Ugh

Jag behöver höst.

Det är så vidrigt djävla äckelvarmt och hela landet är på väg att brinna upp. Brinna ner. Whatever. Det är eld överallt, och värmen slutar inte eskalera. Imorgon skall tydligen bli den varmaste dagen på året! VAD HÄRLIGT! :<

Jag lade mig i tid igår (efter att ha tittat på två så GALET kassa filmer på Netflix att jag bara var sur) och vaknade vid halv nio imorse. 23 grader enligt telefonen, vilket i verkligheten innebär runt 25. Jag kan inte springa i det, det är för varmt. Somnade om med en vag plan på att springa ikväll efter att det har börjat svalna istället. Det skall vara 20 grader ute vid 21, så öh vi ser vad som händer då antar jag.

Jag har köpt nya löparskor. Skall hämta ut dem på posten idag, så fort jag orkar gå utför dörren. Samma modell som tidigare. De jag har just nu är så slitna att det inte ens finns ett mönster kvar på sulorna, och det har gått hål både vid häl och vid tår. Inte jättebekvämt, och det är absolut inget som gynnar mig som löpare för den delen. Får se hur det känns med nya skor på sedan :)

Jag är så trött i huvudet. Jag hoppas verkligen att nästa vecka blir svalare. Det enda jag orkar göra just nu är i stort sett att ligga på sängen och stirra i taket. Det finns ingen ork och ingen glädje. Djävla skitväder. Ge mig regnstormar och åskväder och snålblåst! Jag är klar med värmen nu! (jag ville inte ens ha den till att börja med; jag var nöjd när det var 20 grader ute och inte mer än så)

Hepp!