T- 6:46 and counting

huldr

Har just inmundigat frukost och nu går vi igenom packningen för att se att vi har allt vi borde ha. I fredags tog jag med en saffranskladdkaka till kontoret för att förskottsfira min trettioårsdag och sedan satt vi kvar ett par timmar efteråt och drack lite och umgicks. Lyckades fixa ett par tickets jag ville ha avklarade innan semestern vilket kändes jättebra :)

Helgen har sedan ägnats åt att packa och införskaffa allt vi behöver ha som inte redan fanns hemma, och nu är det plötsligt bara TIMMAR tills vi lämnar Sverige för Japan! Egads!

Så. Två veckors frånvaro från bloggen, KANSKE ett par poster mellan varven när tid finnes. Jag kommer att försöka posta saker på instagram eftersom det är enkelt, så ni får jättegärna gå och följa @voodoobunny ifall ni vill se lite Japanbilder mellan varven :) Folk som behöver ha tag i mig vet förmodligen redan hur jag kan nås, och annars så ses vi igen om två veckor hörni :) Då kan ni se fram emot semesterbilder, vad jag shoppat och vad vi gjort och ätit! Ni får ha det så gott i min frånvaro och jag hoppas att ni är kvar när jag återvänder!

Sayonara ♥

 

Ett liv och ett annat

ros

Jag drömde om Anna. Eller ja, om hennes död, typ. I min dröm så satt jag på någon form av väldigt fin middag, och jag hade på mig något svart och glittrande och vackra juveler och whatnot. Mitt middagssällskap kom på något vis in på det här med Anna, och jag började berätta om det hela. Hon jag pratade med sade att jag inte behövde berätta, men jag log tappert och sade nej nej, jag har inga problem att prata om det men när jag kom in på detaljer om det hela så fick jag ursäkta mig och springa från bordet för att torta bort tårarna innan de förstörde mitt smink. I min dröm hade Anna tydligen dött av sjukdom, och vi hade fått reda på det bara någon dag innan hon gick bort, att hon var döende. Det var jättejobbigt för dröm-Carina.

Jag vet inte, jag tycker nog att det var värre som det var faktiskt. Hade vi fått veta att Anna skulle dö så hade man ju haft en chans att ta farväl och säga alla de där sakerna som fortfarande gnager mig att jag aldrig sade.

Jag vet inte varför jag drömde om Anna helt plötsligt, men jag spenderade eftermiddagen igår åt att lyssna på Goo Goo Dolls medan jag jobbade och det är musik som jag starkt förknippar med min syster. Det kanske var något som triggade det undermedvetna, I guess. Jag saknar henne så förtvivlat. Det har gått snart 9 år och jag slutar aldrig sakna. Det är klart att det är mycket lättare nu än då, och den värsta smärtan är ju obefintlig numera, men det gör ont. Det är så mycket jag vill säga och göra. Nåväl.

Idag kommer Martin! Wheee~ Vi skall ägna helgen åt att packa och fixa allt det där sista vi behöver ha fixat innan vi åker till Japan. Jag är enormt förtjust och samtidigt väldigt stressad över situationen. Det är inget konstigt i det, jag blir stressad av att resa. Så fort vi sitter på planet på måndag kommer all stress att försvinna dock, för då kan jag inte längre påverka situationen. Så jag får försöka hålla ut och hålla samman fram tills dess, och sedan har vi 11 timmar på ett flyg innan vi landar i JAPAN. Det är så oerhört. Wow. (such japan. many shopping. so amaze. wow.)

Jag försöker att inte bry mig om att jag går över från att vara 20-something till att vara 30-something, men i ärlighetens namn gör jag ju det, såklart. Bryr mig, alltså. Det är ju svårt att INTE göra det. Man är så dum när man är yngre och sätter upp fantasier och mål och drömmar om vad man skall ha åstadkommit i livet innan vissa stationer. Trettioårsdagen är ju alltid en av de stolparna. ”Innan 30 skall jag…” Yeah, right. Det är ju inte det att jag INTE är nöjd med allt jag har gjort, för det är jag. Jag har massor av livserfarenhet som jag inte hade för 10 år sedan när världen låg för mina fötter. Jag hittar mig själv mer och mer för varje dag, och på senare tid har jag försökt väva ihop den jag är idag med den jag var då (med skrivandet, bland annat) och allt är bra. Och i slutändan så ÄR det bara en siffra, inget annat. Det är bara ett kvitto på att jag levt såhär många år. Och bara för att jag inte gjort något innan 30 så är det ju inte slutet på världen, liksom? (fast det blir dyrare för mig när jag skall åka buss till Martin nu, ungdom slutar på 29 :P)

MEN jag får fira min trettioårsdag i Tokyo med min älskade. Det är fint. Det är så fint att jag faktiskt blir lite tårögd här, haha. Och när jag kommer hem skall jag ställa till med fest för jag vill få fira med mina vänner också, och det är bra. Och jag lyssnar på musik som påminner mig om min syster och jag saknar henne så att det skär lite i hjärtat men jag är så tacksam för att jag ändå fick 21 år tillsammans med henne. Man får se på det positiva.

Nu skall jag fortsätta jobba. Ta hand om er hörni, och krama på era syskon lite extra idag ♥

Jag älskar att få mail från Romwe <3

En gång i tiden kastade jag dessa mail utan att orka läsa igenom dem. Nu blir jag lika glad varje gång de mailar mig. Jag blir överlycklig av deras helt bisarra engrish, jag skojar inte ens. Det här är lika fint som när mamma stavar jedi => ”jeddai”, jag blir sådär kär i hjärtat och squeee~

Veckans skörd:

Screen Shot 2014-03-20 at 09.47.20

 ♠

Screen Shot 2014-03-20 at 09.44.45

Såhär ser den ut, tröjan som alla blir som tokiga över:

Screen Shot 2014-03-20 at 09.49.49

 ♠

Och här får ni en länk också, ifall ni faktiskt vill köpa tröjan :)

Es ist Unser in die Lufte und bald kommt die Löwen und die Bären*

IMAG1980_1

(typ) bara ben idag! Och femtiotalsjeansen och sailorkoftan och wheee~ Har bytt skorna till ett par röda glittriga leopardmönstrade Mary Janes, har en svart rosett med döskallar i håret och har ett par skelettsjöhästar i öronen nu också, men med kontoret fullt av kollegor tänker jag inte gå och ta en ny outfitbild så vi kan ju låtsas att jag ser ut såhär just nu. Hepp!

Här är en hatt jag vill ha i födelsedagspresent. Fixar ni det? <3 Den är cirka den finaste hatten i världen. Tack.

Jahapp. TORSDAG. Herredjävlars vad tiden springer just nu. Våren har träffat Malmö med full kraft, och jag har fortfarande cirka tusen saker kvar att fixa innan vi far till Japan. Men det känns väldigt bra allting. Till skillnad från förra månaden så känner jag mig inte märkbard deprimerad trots PMS, vilket är superskönt. Jag HAR haft en del känsliga moments och sådär, men inte alls på samma nivå som för en månad sedan. Det känns jättebra <3 Jag har en känsla av att allt solsken och alla fjärilar i magen gör sitt till. Alltså är det förmodligen inte just PMDD jag lider av, men vi får se ifall jag kan få någon form av hjälp med den PMS-relaterade depressionen ändå. Även om den drabbar hårdast över vinterhalvåret så är det inte gångbart, jag kan ju knappt jobba när det är som värst. Klart obra.

Nåväl. Jag har jobb att göra – eftersom imorgon är sista dagen på jobbet innan semestern så vill jag försöka få klart lite saker jag har liggande + städa av min skrivbord så att det ser trevligt ut när jag kommer tillbaka. Kram på er :)

 

*världens sämsta skämt. Det är en play on words som bara fungerar för svenskar: Skämtet är att man har använt fel ord för att säga ”det är vår i luften och snart kommer löven och bären” men översättningen blir ”Det är våran i luften och snart kommer lejonen och björnarna” :) Hanna drog det här skämtet för tyskarna när de var på besök, de förstod inte alls vad hon försökte säga :D <3

Onsdagslyx

lavendel

Allt det bra i livet: Böcker, badbomber, Cthulhu

Jag köpte hela TVÅ badbomber på vägen hem från jobb idag! En vid namn Twilight och en French Kiss (sistnämnda var den jag köpte sist – gillade!) och kvällens val fick bli… Twilight!

badbomb

Rosa stjärnor wheee~

glass

Som att sitta i en stor, smältande glass i rosa och blått

fuffNär badbomben frätt färdigt var vattnet ljust blått och FULLT av glitter. Låg en stund och stirrade på glittret som dansade runt omkring mig. Klart nöjd med läget. OBS! Jag är helt glittrig nu när jag har torkat. SJUKT NÖJD.

Tända ljus också såklart:

ljus

Ett med doft av lavendel och ett med doft av vanilj. Om nom.

Låg i badet i runt en halvtimme tror jag. Hann läsa tre kapitel i Dragonlance. Inser till min besvikelse att jag har haft lite övermod i självförtroendet när jag trodde att jag skulle hinna läsa ut den innan vi åker på måndag – jag har lite mer än halva kvar och såvida jag inte ligger vaken halva natten och läser (fat chance, jag har jobb att göra imorgon) så får jag nog admit defeat och inse att jag inte riktigt har hunnit läsa såpass mycket som jag inbillade mig att jag skulle. Suck.

ANYHOOO~ jag har slagit in Martins födelsedagspresenter nu, såhär ser de ut:
starwars

OBS! Han skall inte få Chewbacca, den är min :) Chewie fick bara stå bredvid för att det kändes passande. Det här pappret har jag alltså promenerat ut till JÄGERSRO för att köpa, men jag tror att han kommer att gilla det :) Star Wars pew pew!

DSC_05441

OBS! Jag gillar ju också Star Wars :)

Okej, nu tänkte jag typ gå och lägga mig fast klockan inte ens är halv nio. Jag har en bok att läsa och musik att lyssna på ♥ Tjipp och hej!

Zug-zug

zombien

Huvudet har stört mig hela natten, har vaknat till upprepade gånger och haft ont. Klart ovärt. När klockan ringde imorse ville jag dö, så jag snoozade en halvtimme och sedan tvingade jag upp mig ur sängen. Tog en alvedon och drack lite vatten, så det har börjat lossna. Om en halvtimme skall vi gå och spela innebandy och jag vet fortfarande inte om jag klarar av att vara med. Jag tror att jag får stå över idag, jag har busmycket jag vill ha gjort innan jag går på semester om ett par dagar. Det i kombination med en rygg som fortfarande gör ont i vissa vinklar + dumt huvud gör att innebandy idag inte riktigt ser ut som den bästa idén. Vi får se hur jag gör dock, jag har inte bestämt mig än.

Jag tror minsann att jag skall gå inom LUSH på hemvägen sedan och köpa en badbomb och skämma bort mig själv med ett lyxigt bad ikväll. Det hade varit skönt med lite vardagslyx och jag tror att det skulle göra mig gott. Jag tror att vi bestämmer att jag gör så, faktiskt :)

Sorry för tråkigt inlägg, kanske kan få ur mig något mer spännande under dagen. Jag har mest en hel del att stå i både på jobb och hemma, så det händer inte så spännande saker i min vardag utöver förbereda-för-Japan-bestyr. Hepp. (det är förvisso JÄTTESPÄNNANDE men kanske inte så mycket att skriva om :P)

Dumhuvud

554323_400745373277015_1313159574_n

Jag har ett kasst huvud som gör ont (det blev INTE bättre av att jag slog skallen rakt i torktumlaren för en kort stund sedan) och det är nog dags att försöka bädda sängen (nytvättade lakan! \o/) och försöka sova. Jag har skrivit nästan fem sidor idag, började om från samma ställe jag började på igår och kom nog mer på rätt spår idag än jag gjorde igår. Det jag skrev igår kommer ju dock att sparas det med, det är fortfarande mina ord och jag vill kanske göra något med dem någongång.

Tiden springer, imorgon är det redan onsdag och jag har i nuläget inte såpass stor koll inför resan som jag skulle vilja ha. Kommer att ta tag i att göra en vettig lista över vad som packas skall samt dubbelkolla att jag har allt jag behöver imorgon efter jobbet tänkte jag. Martin föreslog att jag skulle försöka få tag i en tvättid i helgen men det var fulbokat, så vi har nu en tid på måndag morgon IFALL vi skulle behöva paniktvätta något. Jag tror inte att vi kommer att utnyttja tiden, men det känns bra att möjligheten finns.

Nåväl. Mitt huvud skriker åt mig så jag sätter strax punkt för dagen här och återkommer förmodligen lite piggare och gladare imorgon när jag hoppas att mitt huvud skall vara normalt igen. Hepp!