Gym^5

Screen Shot 2016-04-29 at 08.16.43

#justmalmöthings

Polisen var där och kollade, det var tydligen ingen bomb. Det var en smällare. Tror de. Men DJÄVLAR vilket KABOOM den gjorde ifrån sig!

Nåväl. Trots högljudd smäll vid niotiden somnade jag när jag behövde, sov gott större delen av natten och sedan drömde jag att klockan ringde strax innan klockan ringde.

tumblr_o6dn32P4P41swv52fo1_1280

Veckans femte och sista gympass avklarat! Jag körde bänkpress och skivstångsrodd och  lite tyngre curls än jag brukar – allt är bra! Jag är en sådan där dryg gymmare som står vid spegeln och beundrar mina knoppande muskler medan jag tränar, haha. Men vafan, jag är ensam på gymmet, det är ingen som ser och stör sig och hade jag inte just skrivit det här så hade ni inte vetat heller :P

Det har varit en väldigt bra gymvecka, där jag har både provat nytt och utvecklat gammalt. Har gått på lite tyngre vikter och det har gått BRA. Jag har tidigare curlat 3-4 kilo, idag gav jag mig på 5 kilo och det gick BRA. Hur härligt som helst, faktiskt :D

Idag tänkte jag gå lite tidigare från jobb och ikväll kommer mamma. Då skall jag servera pastasallad och vitlöksbröd och tjejsnack. BRA PLAN! Sedan åker jag till Martin på onsdag eller torsdag – det är ju kort vecka med flygardag och klämdag och det är ju All Good. På fredag skall vi se Aesthetic Perfection! Nice! Det blir tredje gången jag ser dem, om jag inte minns fel. Vet att jag har sett dem minst två gånger förut, i alla fall :) eX på Inkonst 2012 + på Babel för något år sedan.

FÖR ÖVRIGT så behöver jag typ skaffa gymhandskar? Börjar få valkar och ont i händerna av skivstänger och hantlar och whatnot. Många verkar tycka att gymhandskar är löjligt och för fjantar, men jag vill ju helst inte spräcka handflatorna, liksom. Jag vet att händerna härdar sig själva om jag tränar vidare utan handskar, men ja. Nä. Jag vet inte. Hittar jag ett par vettiga handskar så kan jag testa och se hur det känns, annars får jag fortsätta som jag gör nu och hoppas att mina händer inte ändras allt för mycket. Jag gillar mina mjuka händer. Vill inte ha valkar :P

Jag vet inte om jag skriver något här i helgen. Kanske, kanske inte liksom. Valborg imorgon = fyra år sedan jag träffade Martin första gången, ändå fint ♥♥♥ Första maj på söndag och folk skall ut och ha sig på stan, och sticker jag inte ut och springer håller jag mig nog inomhus så slipper man allt vimmel och skrik tänker jag. Jag är inte intresserad av Första Maj-grejat, liksom.

Men ja, vad jag ville komma till var att ifall jag inte skriver mer här innan söndag/måndag så får ni ha en riktigt trevlig helg! Kram på er :)

Det där skämtet om att en bra sport-bh är den man drar axeln ur led när man försöker ta sig ur

tumblr_o6bsl2Mbik1swv52fo1_1280

Sådan SJUK träningsvärk imorse, haha :D Det är inte nådigt vad ont man kan ha i axelpartiet efter att ha kört bänkpress för första gången. Träningsvärk i bröstmuskeln känns som mensbröst, jag är lite över detta nu :P ALLT ÄR SMÄRTA. Men ändå bra. Jag är inte missnöjd :) Jag kommer att ha mindre och mindre träningsvärk ju mer jag tränar detta framöver.

Idag ringde klockan och först var jag helt övertygad om att jag hade satt klockan fel och att jag skulle ha sovmorgon idag, men icke! I hallen låg kläderna jag tog fram igår (se bild ovan) så det var bara att svida om, köra mitt pre-workout snack och sedan gå ner och lyfta skrot en stund :) Idag var det fokus på rygg och ben, det känns nu kan jag säga ;)

Och om jag trodde att det var jobbigt att få PÅ sig en sport-bh med denna djävla träningsvärk så var det ju ingenting mot att försöka orma sig UR en sport-bh när man är svettig och trött efter ett ändå tungt pass. Hepp. MEN! Jag får massage i eftermiddag, så bortsett från att det kommer att göra skitont så fort hon rör mina muskler så kommer det att mjuka upp ryggen och det är ju nice :) Sjukt bra och sympatisk massös, skall jag säga. Det blir som terapi och massage i ett, man pratar ju på om allt mellan himmel och jord när man ligger där på bordet och blir inoljad och knådad :))

Torsdag! Planen för dagen är att jobba, få massage och sedan ta en långpromenad hem. Jag har lyckats stöka ner lite hemma sedan i söndags när Martin åkte hem så skall plocka upp efter mig och göra fint inför när mamma kommer imorgon kväll :D Kan vara att jag tar en kortare promenad senare ikväll också, beroende på vad stegräknaren säger när jag kommer hem från jobb.

Det har varit en bra vecka! I alla fall ur en träningsaspekt. På jobb har det gått segt, och idag slutar en av mina favoritkollegor. Det är allt fler som försvinner, och tyvärr är det alla de  roliga som slutar :/ Känns tråkigt. Jag menar, visst, jag ser ju mig själv i Göteborg inom en relativt överskådlig framtid, men ändå. Just nu är jag inställd på att jag inte skall gå på sommarfesten, ens. Förr i tiden var julfesten och sommarfesten det roligaste på hela året, nu känner jag mest meh och stannar hellre hemma och käkar popcorn och ser på Netflix, typ. Det är ju så det blir, när företag växer och det kommer in nytt och det gamla försvinner, antar jag.

ANYHOO! Snart är jobbveckan över och då blir det mammahäng och öl och Emporia och gudvetvad :) Jag räknar med en relativt onyttig lördag och en lite sportigare söndag eftersom jag skall träna så fort hon har åkt hem :)

En reflektion, för övrigt, över varför jag är så glad över mina träningsresultat: Det är 100% JAG som åstadkommit detta. Ingen annan kan träna min kropp åt mig, det måste komma från och via mig. Folk kan peppa en att gå och gymma eller visa en vettiga övningar, men det är fortfarande jag och bara jag som kan få det att hända. Så alla positiva förändringar som sker pga träningen sker pga MIG. Därför är jag stolt och glad över mig själv, för jag har fått tummen ur och liksom GÖR detta.

…sedan är det inget som säger att jag nästa vecka slänger armarna i luften och säger NAHAJ DU VALDEMAR och struntar i att träna. Vi tar det dag för dag. Just nu är allt bra :)

Kram!

Hepp hepp! *flex*

tumblr_o6aljisX4J1swv52fo1_1280

19/3 vs. 27/4 – HALLÅ ELLER :D

Det är en viss skillnad i vinkel, och jag tror att jag har en svagare flex på vänster sida än höger, men HALLÅ! Jag ville bara få skryta lite om hur djävla snygga mina armar börjar bli (när de är flexade, dvs :))

Jag tänker: Det är väl ändå roligare att läsa här när jag är peppad och stold och nöjd och skrytig än när jag är deppig och mår dåligt och allt är svart? Jag som känner mig själv väldigt bra ser ju direkt på text, ord jag använder, uttryck hur jag mår när jag skriver. Bläddrar ibland tillbaka ett par månader och kollar läget och har inga svårigheter alls att skilja glada inlägg från ledsna dylika. Det är roligare att vara glad, och träning och produktivitet gör mig glad :)))

ALSO blir glad av att bara ha en enda maskin med smutstvätt? What what! Skall gå ner om en halvtimme och proppa tumlaren full och sedan blir det som tidigare idag nämnt en promenad på det :) Jag har 11k steg och vill åtminstone ha 15k innan jag är inför dörren här hemma igen.

Sedan har jag hämtat min kettlebell och mitt proteinpulver. Här är min coola skalle:

tumblr_o6arvru5br1swv52fo1_1280

Det skall bli så kul att kunna börja göra lite häftiga grejer hemma efter arbetsdagens slut! Finns massor av enkla övningar man kan göra med en kettlebell som ger ”gains” :) (så töntigt! haha!)

Pulvret skall få testas i skarpt läge efter morgondagens gympass. Är i skrivande stund inte säker på VAD jag skall göra på gymmet imorgon – jag är lite stel och öm i axlar och området däromkring efter morgonens bänkpressande, så jag vet inte ifall det är en grej att köra knäböj på det? VI FÅR SE. Jag skall skriva ner lite roliga grejer att köra på min lista jag tar med till gymmet varje morgon nu, så får vi se vad jag gör :)

Mina armar ÄGER. Det var allt! Hepp! Tjipp och wog! :D

Jag är KUNG!

tumblr_o69xlahOiJ1swv52fo1_1280

Idag på gymmet kände jag mig COOLAST I VÄRLDEN och det är inte ens för att jag har detta balla linne på mig utan för att jag klarade av att köra BÄNKPRESS!!! :D Vilken djävla grej, hörni! :D Körde fyra set på fem reps på 15 kilo och mina armar skakar fortfarande, haha. Det blev även lite kettlebell swings, dumbbell row, hopprep, box jumps och kettlebell goblet squats och sedan orkade jag inte mer, alls.

tumblr_inline_o69xjl9Z3a1s2hz6c_500

ALLT KÄNNS AMAZEBALLS! Jag känner mig som en djäkla superhjälte, hörni :D Jag har ju liksom drömt om att klara av att göra saker på gymmet och för mig så är detta så långt ifrån vad jag vågat hoppats på att klara att det känns helt oerhört underbart superbäst! Jag jämför mig inte med andra. Andra klarar mer, eller mindre. Jag skiter i andra, om jag skall vara ärlig. Den enda jag kan och bör tävla mot är mig själv, och djävlar vad jag vinner just nu! :)))

Igår regnade det när jag gick hem från jobb. Klart opeppt! Jag lagade och åt middag (spenattagliatelle med stekt kyckling) och tittade på senaste avsnittet av RuPaul’s Drag Race, och sedan tog jag en promenad bort till ÖB för att köpa shampoo/balsam och lite sådant. Jag kom dock hem UTAN shampoo/balsam, för de hade inte den ena sorten jag ville ha och vägrade sälja den sorten jag istället tog. Kassörskan var rent ut sagt otrevlig. ”Den här måste man köpa TVÅ av!” eh men den står ensam? den sitter inte i ett set? det sitter inte ens SKYLTAR OM DETTA!? ”MAN MÅSTE KÖPA TVÅ” ok fuck it, jag tar resten. Djävla tant :<

Jag köpte även en näve godis. 0.164 kilo godis. Vad är det, 1,64 hekto? Yeah. Jag åt typ 50 gram och sedan slängde jag resten. Det smakade inte ens gott. Ändå stod jag där på ÖB och var JÄTTESUGEN på godis bara en halvtimme innan? Ångrar mig inte ens. Första biten var god! Värt det! Minst lika värt att hälla ut skiten! :D

Somnade tidigt efter lite Pratchettläsning, och sedan gick jag ju upp strax före fem för att träna idag. Lade fram kläderna igår, som jag alltid gör. Satte klockan igår, som jag alltid gör. Övervägde en bra stund att ta en vilodag idag, och när klockan ringde visste jag inte ens ifall jag stängt av den eller satt den i snooze, men jag kom upp och tränade ändå. Som ni förmodligen förstått ångrar jag inte detta en sekund :D ALLT ÄR BRA!

Ikväll skall jag tvätta. Eftersom jag just nu faktiskt har lyckats få en tvättid i veckan på sistone så är det typ två maskiner tvätt och sedan är jag klar. Hur nice är inte det? :D Jag har alltså gott om tid för en promenad under allt detta! Sätt igång tumlaren på 90 minuter, ta en promenad, hämta tvätten, ?????, PROFIT! :)

Men ja. Fan vad jag är bra. FAN VAD JAG ÄR BRA! :D Hör du det, sextonåriga Carina som skäms över att knappt orka lyfta en trekilos stång i skolan? DU KOMMER ATT KLARA AV DETTA SENARE I LIVET. ALLT ÄR AMAZEBALLS OCH AWESOMECAKE! :D

Så djävla nöjd :))))

Sötsliskigt pulver = mer pengar på fickan

Det var mulet ute när jag gick på lunchrast förut. Längre bort mot Mobilia låg himlen svart. På väg tillbaka till kontoret började det regna lite lätt. Nu SPÖ-djävla-REGNAR det och jag surar för jag tänkte ju ta en långpromenad idag efter jobb. Tänker att jag går hem och fixar käk och sedan tar jag min promenad oavsett väder. Vad har man en varm dusch till om inte för att tina efter en sur promenad i regnet? …plus att det kan ju liksom, ni vet, gå över.

Dagens lunch blev tunnbröd med tonfiskröra. Caféköpt. Imorgon tänkte jag dock ha med lunchlåda hemifrån. Onödigt att bränna ALLA pengar första dagen efter lön, liksom ;)

Jag köpte dock lite saker. Ehm.

Skullbell_xlg

Den minsta av dessa, 8 kilos-kettlebellen! Då kan jag köra squats och annat nice hemma! Jag vågar nog dock inte ge mig på kettlebell swings inomhus; jag har aldrig tappat min kettlebell när jag svingar men jag kan ge mig fan på att jag kommer att hiva den rakt genom fönstret/tv:n/spegeln ifall jag kör detta hemma. Däremot kan man ju ta med den ner på gräsmattan och träna där, så! :)

Sedan köpte jag proteinpulver. Jag käkar ju bars efter min träning just nu, men bars kostar 15-20:-/styck och kör jag shakes istället så kostade det 150:- för 30 portioner. Liiiiite billigare, om man säger så? Om vi går på det låga priset är det 30 portioner shakes för priset av 10 bars. Hepp! :D

Massa spännande smaker att välja mellan:

Screen Shot 2016-04-26 at 08.23.00

Jag köpte efter en del velande den som heter Pear Vanilla Split. Folk rekommenderade den åt höger och vänster i kommentarerna, så det får bli en bra start. Är den god (HAHA! eller hur!) så kan jag testa en annan smak nästa gång. Jag har dock erfarenheten av att protein shakes är sjuuuukt sötkvalmiga och något man försöker svälja så djävla fort man kan och sedan häva ner med vatten för att få bort den sötsliskiga smaken ur munnen, såatteh. ÄNDÅ BILLIGARE.

Imorgon är det i alla fall benpass igen. Jag vet inte om det blir något springa denna vecka. Kanske på söndag efter att mamma åkt hem? Jag hade ju en tanke/önskan/plan att gymma på morgnarna och springa på kvällarna, men so far – no good. Jag fortsätter att nära den planen, så får vi se när jag gör slag i saken. Kanske nästa vecka? Då är det varmare ute och mina ben borde ha hunnit vänja sig lite mer med mina benpass = mindre stel och mer nice att springa.

Här får ni en gammal selfie i repris så fick ni något kul utöver träningsplaner i detta inlägg:

tumblr_ney0lwienT1swv52fo1_1280

Svengelska

tumblr_o682x6flrC1swv52fo1_1280

Jag fattar ju att min blogg är sjukt ointressant för er som inte tycker att det är kul att läsa om vad jag gjort på gymmet varje dag, haha. Det händer inte jättemycket annat i mitt liv just nu, och det är okej. För mig, dvs. Jag trivs bra i min rutin och min nya dygnsrytm – det är skönt att gå till sängs vid nio, släcka halv tio och sedan gå upp vid fem för att träna. Dagarna känns inte kortare. De känns lagom :) Jag har ändå flera timmar varje eftermiddag  mellan arbetets avslut och sängkrälardags, så jag kan liksom se på film, pilla på min dator, spela TV-spel, ta en promenad, gå till sängs tidigare och läsa ännu mer.

Idag tränade jag axlar, armar och rygg. Det kändes bra! Jag körde på lite hårdare än jag brukar och visserligen klarade jag inte allt jag ville 100% perfekt men jag klarade det good enough och det är ändå fint som fan det med :D Efter tips från Victor lyssnar jag nu på Styrkelabbets podcast och även fast jag inte riktigt hänger med på allt de pratar om (idag snackade de om teknik vid bänkpress; jag har aldrig bänkpressat och hänger inte alls med) så är de sjukt sympatiska att lyssna på och jag plockar ändå upp en del information när jag lyssnar. Bland annat rekommenderar de starkt att man skall göra övningar som tränar hela kroppen istället för att fokusera på en enda kroppsdel; Lateral side raise är t.ex. bättre än bicep curls eftersom förstnämnda tränar både biceps OCH rygg/axlar, medan bicep curls endast targetar biceps. Makes sense! …det hindrar inte mig från att köra lite curls i mina set ändå! För jag är fem år gammal och KAN SJÄLV! Eller ja, det kommer att bytas ut. Just nu jobbar jag ju dock från en lite sämre utgångspunkt än vad många andra har pga alla dessa år med en enormt destruktiv relation till mat osv.

Lyckades ju ha sönder sladden till mina hörlurar när jag gick in på gymmet imorse ;( Nu har jag visserligen inte hörlurar på mig medan jag gymmar (längre), men jag blev ändå putt. Lyckligtvis har jag ju en extra sladd liggande på kontoret, så med ett par sjukt obekväma skitlurar på väg till jobb så har jag lyckats ha något att lyssna via ändå. MEN VAFAN. Lurdjävlar. Dörrdjävel. Carinadjävel :<

OKEJ MEN NU TILL NÅGOT ANNAT! Min mamma kommer och hälsar på i helgen! Den meningen var inte det minsta träningsrelaterad :D
Hon kommer på fredag kväll vid 20-21 och då skall vi hänga på min balkong (lär frysa ihjäl????) och äta pastasallad och dricka öl och snacka skit. På lördagen skall vi Göra Malmö, vilket förmodligen innebär ”spendera fem timmar på Emporia” och ”dricka öl och käka middag på stan” och sedan kanske se på film eller något. Det blir bra! Jag hoppas på bra väder :D

OKEJ ni får ha en bra dag! Jag siktar på långpromenad idag! Igår gick jag 20k steg och det var ju amazeballs, och hittills har benen överlevt gårdagens pass ganska bra så peppar peppar! :D

Bilder på mat och dagens rekommendationer – nu med extra dialekt!

I fredags när jag kom hem från jobbet hade Martin förberett middagen åt oss. Det blev djäääävligt nice burgare med tryffelmajonnäs, ost och stekt lök, tillsammans med en fräsch sallad:

Screen Shot 2016-04-25 at 07.18.37

Nom nom nom får hungervibbar bara av att kolla på denna bild :3 För övrigt gillar jag inte ordet ”fräsch”, men det är ett annat inlägg :P

Vi åkte ut till IKEA på lördagen så att jag kunde handla ben till min TV-möbel, som vi sedan skruvade på och så fixade vi alla sladdar så nu är allt JÄTTEBRA och jag är så nöjd :D Får se ifall jag kan ta en vettig bild på det vid tillfälle :))

På söndagen var det bara hemmachill och lite Netflixande tills Martin åkte hem. Då stekte jag pannkakor som jag åt med drivor av socker och färska jordgubbar:

Screen Shot 2016-04-25 at 07.18.50

FRÄSCHT!

Och så kollade jag på en film som var så djävla dålig att jag nästan blev sur. Horsemen, finns på Netflix. SE DEN INTE! Den är som en jättekass rip-off av Se7en och Saw, och det är verkligen inte bra. ALLS. LÅT BLI! VARNING!!

Idag gick jag upp före fem, skakade av mig nattens märkliga drömmar och drog på mig gymkläder. Jag åt en proteinbar och sedan gick jag ner till gymmet och körde igenom dagens pass, LEG DAY igen. Jag menar, nu har ju träningsvärken sedan förra leg day gått över så det är väl dags att bygga på nytt ;)

tumblr_o667yr0I3j1swv52fo1_1280

tumblr_inline_o667y3H11c1s2hz6c_500

Jag hade tänkt köra lite mer, men jag fick sådant sjukt blodsockerfall att jag var tvungen att först sätta mig ner en stund och försöka få hjärtat att lugna ner sig, och sedan avbryta passet och gå hem och andas ut. Sedan duschade jag, klädde på mig och tog min morgonpromenad till kontoret i solskenet. Det är bara tre grader ute hittills, men vi får se vad dagen har att erbjuda. Lyssnade i vanlig ordning på ett avsnitt av Welcome to Nightvale när jag gick – djävligt stabil podcast! Den får mig att fnissa flera gånger per morgon, så den kan jag rekommendera :D

Så:
Horsemen – NAJE!
Welcome to Nightvale: JOE!! :D

Det var dagens gotländska rekommendationer. Stay tuned for nästa uppdatering osv!

PLAN: Springa i eftermiddag? Ja nej kanske? Vi får se??? Beror på benen. Jag kör iaf en Fitbitutmaning denna vecka så planen är minst 15k steg om dagen, men med tanke på hur städat och fint det är hemma nu så kan jag lätt ta en timmes extra promenad per dag utan att det liksom stör ut någon ordning. Woop! :D

Ha en bra dag hörni :)