Mura in mig

Köpte ju alltså en flaska Amontillado igår bara för att vara lite häftig och dricka Amontillado och samtidigt läsa Edgar Allan Poes ”Cask of Amontillado” (som står bakom cirka mina favoritmemes i världen :D) men eh alltså …det var ju svinäckligt? :D Tog ett par försiktiga klunkar av detta lilla, lilla glas och hällde ut resten.

Det jag har lärt mig av allt detta är att åtminstone JAG inte kommer att bli nedlockad och inmurad i någons rötna källare för ett fat Amontillado! …det finns ju andra saker som förmodligen lockat mig till folks vinkällare, men det är i alla fall inte detta. Up yours, Montresor! :P

Kort dag på jobbet och jag var så oerhört effektiv att vid tolv hade jag inget kvar att göra. Är helt okej med det, det är ibland skönt att få sitta och idla lite och inte behöva känna sig jättestressad. Martin hämtade mig när jag slutade så åkte vi till Öckerö och åt lunch hos Öner, och det tyckte jag om! Så länge sedan jag träffade Öner sist.

Nu skall jag titta på Netflix och bygga ringbrynja och dricka vin, är tanken. (obs inte amontillado eller annan sherry)

Hejdå!

In vino creativitas?

Så var veckan nästan slut, igen. En lugn vecka, vilket är skönt. Vi har lite strul med telefonen, men annars truckar allt på som det skall. Trucka på är tydligen min nya grej att säga, tror jag använt den frasen typ fem gånger den här veckan? Vet inte ens var jag fått den ifrån? Allt är oklart. Min axel värker.

Jag och Eva skall upp i skogen på lördag så jag tänkte ta mig förbi Systembolaget på hemvägen idag och fixa ett par flarror vin. En flaska är dock en gåva, fick SMS igår att beställningen kommit fram så det är väl egentligen mest därför jag skall dit :) Men kan lika gärna passa på att fixa lördagens dricka då också, tänker jag. Kanske blir en promenad hem från Eriksdal sedan, eller så tar jag tåget hem och dumpar av alla tunga vinflaskor och tar mig en torsdagsöl istället. Världen är full av möjligheter.

Jobbar vidare (truckar på) med klänningen hemma men hur mycket jag än älskar tyget så HATAR JAG DET FÖRBANNADE DJÄVLA KUKTYGET för helvete vad svårt det är att sy i? Allt blir bra när jag väl är klar, men vägen fram till det får nog kantas av vin ifall detta skall fungera. Är jag inte en sann dotter av Bacchus så säg.

Kejrå.

ha en bra dag hejsvej

Dina färger var blå

Kul att jag alltid ser så djävla GLAD ut då. Men kolla mitt fina nya halsband! Det var större än jag vågade hoppas på (sade flickan) och det är vasst och svart och fiiiint. Nöjd!

Bokfan verkar jag få ge upp på. Ville kräva en refund via Amazon men tydligen var jag inte eligible för det, så eh. Jag vet inte. Jag får fortsätta att vänta och hoppas, I guess.

Är snart klar med toppen av ringbrynjehuvan jag bygger; har redan påbörjat sidorna så just nu är det väl mest bristen på ringar som stoppar mig. Jag har resten av ringarna hemma, tho, så skall bara komma ihåg att få med mig dem imorgon :)

Igår byggde jag brynja så att ryggen värkte och sedan gick jag hem och påbörjade syendet av den blåa klänningen, vilket ju såklart resulterade i en del nysningar eftersom tyget fortfarande fäller lite för mycket fibrer för att det skall fungera med min stackars lilla näsa. Får se vad jag gör ikväll; skulle vilja springa, men vädret verkar vara ”slå en D20 på random vintertabell” för det är regn, blåst och vanvett som pågår därute, så jag är inte riktigt säker på att intervaller är vad jag skall göra idag. Kanske bara …sy, istället. Sy färdigt grunden till klänningen så att jag kan börja fälla sömmar på den sedan.

Problem med växeln på jobb så jag har fått ringa Telenor och felsöka. De kan inte se något fel ALLS på sin sida, men jag har fått lite tips på vad jag kan testa för att se ifall det kan hjälpa, så vi får se. Det är lite irriterande när telefonen inte ALLS ringer och det sedan landar mail efter mail med röstmeddelanden i inkorgen. Det blir fånigt mycket utgående samtal helt i onödan :<

NÅVÄL.

Jag och min lilla ryggvärk skall mecka vidare, har ett brev som skall postas på hemvägen så behöver fixa det innan det faller i glömska — och om en timme~ish landar hela Handledarkursgruppen här så det vore skönt att vara klar med sådana grejer innan dess :)

Hejdå ha en bra dag osv

tiZzzdag

TröttChey84 checkar in, hej! Jag bygger brynja och lyssnar på Scorpions och har pratat med en gråtfärdig tant som tror att vi hatar henne för att hon ringt när ingen svarat, så öh. Det är sådana som jag som sprider hat på internet, men det är ju sedan gammalt :)

Sprang tre kilometer igår, men det inkluderade uppför Hellsfjälls + jag var ganska så snabb, så det var jag nöjd med. Skall eventuellt springa imorgon — försöka mig på intervaller igen. Försökte ju förra onsdagen (tror jag det var?) också och det gick ju helt åt helskotta, men i värsta fall får jag väl avbryta och promenera resten av sträckan, det löser sig :)

Mmm. Annars lugn dag! Skall fixa en faktura som skall postas på vägen hem, annars är det bara chill. Tvätt ikväll, men det sköter ju sig själv så.

OKEJ. Mer spännande än så blir det inte. Hejsvej!

Rollspel och öl

Det har varit helg! Jag har spelat rollspel, det gick bra. Jag har druckit öl, det var gott. Jag har träffat CAROLINE och hennes lilla familj. det var AWESOME. Köpte även en bok (Junji Ito; Tomie) och så har det blivit en hel del promenader. Nu är det måndag, jag har mindre än tre timmar kvar av dagen och sitter mest och sorterar högar, kikar på fakturor och bygger lite brynja mellan varven. Som man gör :)

Imorgon tvätt och på lördag upp i skogen med Eva för att dricka vin och grilla korv, igen. Oerhört bra lördagsgrej, faktiskt :3

Har börjat klippa tyget till min nya klänning och är fortfarande pipglad över hur fint det blåa matchar cirka ALLA ANDRA kläder jag redan har. Är detta det mest perfekta tillskottet i min garderob? Stay tuned to find out! Jag har inte sytt skiten än! :D

Juli är nästan slut. Ricard fyller 30 idag! Hur ballt är inte det? Alldeles lagom ballt, ändå. Nu är hela syskonskaran i våra thirties.

Mmmm. Skall springa ikväll, är tanken. Det blir bra. Jag har lite frustrationer i kroppen jag behöver springa bort, så jag hoppas att lite backar och djävlar anamma kan hjälpa där.

OKEJ. Ha en bra dag! Hejdå!

Antar att de var tvungna att skriva bokfan först

Det spöregnade på mig hela timmen jag promenerade till kontoret imorse, så när jag kom fram var min tunna jacka hela drypande blöt och min tshirt satt som klistrad mot min bröstkorg. Skönt! Hade ju med mig ett ombyte torra kläder MEN det hade läckt in i väskan så kläderna var ju inte direkt så torra som jag hoppats. Suck.

Lönen har kommit så alla räkningar är nu betalda och klara. Har betalat av det sista på min kreditskuld till Klarna så detta blir en lite småtight månad, men nästa – då djävlar. Det känns skönt! Man fastnar så djävla lätt i hur enkelt det är att handla och ba klicka i ”betala nästa månad” men det blir ju snabbt att det läggs på hög, och så kan vi ju inte ha det.

Gårdagen var inte min bästa dag. Jag hade hög ångest hela dagen på jobbet och det kändes mest bara kaosdåligt. Kvällen var sisådär, vill inte skriva om det men fick info som gjorde mig arg och upprörd och stressad. Jag hoppas på att dagen blir bättre, ikväll blir det ju faktiskt rollspel så även fast det regnar satan ute så tänker jag ha en Bra Dag!

Fick betala tull för ett paket igår som jag HOPPAS är den bok jag beställde i slutet av maj. Jag väntar bara ett annat paket från USA, men det postades typ igår så det kan knappast redan ha kommit en tullblankett på det redan. Eftersom posten är posten så vill de ju såklart ha betalt snabbt som FAN men sedan själv vara lite efter på när saker skall levereras, så chansen att boken (om det nu är den) kommer idag är ju dessvärre pytteliten, men förhoppningsvis kanske jag får lite läsmaterial på posten nästa vecka, kanske?

Väntar även på ett halsband jag köpte på Etsy för någon vecka sedan för att jag blev så himla förtjust i det. Tror jag nämnde det här på bloggen? Det kommer bild framöver, det kan ni lita på.

Mina skor och strumpor är genomblöta efter morgonens promenad och jag börjar bli lite trött på att sitta med iskalla fötter. Martin hämtar mig efter jobbet så att vi kan luncha på Kongahälla, överväger att springa inom H&M och köpa lite mer strumpor eftersom mina hemma verkar ha fått fötter och sprungit iväg. Ser fram emot att få komma hem sedan och stoppa fossingarna i en varm dusch innan jag byter om till torra, varma kläder och packar min väska inför kvällens spel.

Första veckan med bara 1 lärare på plats är strax slut. All in all en bra vecka, lite kaosigt i tisdags när det kom in massor av folk på en gång men det har löst sig bra :)

Två veckor kvar tills resten av lärarna börjar komma tillbaka igen.

OKEJ ha en bra dag hejdå!

Maurar

Foto: Hans Wessman (2012)

Skallen full med monster och myror, i vanlig ordning. Vet inte riktigt var jag skall göra av allt, men det löser sig.

Det är torsdag, och planen var att dricka öl med Eva på Ostindiska ikväll (samt bygga brynja) men hon fick tyvärr avboka så jag åker hem istället, och klipper tyg tänker jag. Just nu småchillar jag lite med motionerandet eftersom min ena hälsena är stel och ömmar, så jag tänker att det är bättre att ta ett par dagar med lite mindre action för att inte behöva ta ett par veckor med en skadad hälsena senare. Det blev därmed den lite kortare promenaden på väg till jobbet imorse, och ingen promenad ikväll :)

Mycket lugn vecka. En hel del att göra i måndags och tisdags, men igår och idag har det varit störtlugnt. Morgondagen lär väl vara helt död, men detta är ju varför jag har brynja att bygga på :) Imorgon kväll blir det äntligen rollspel, det ser jag fram emot! Blir lite vin, tog ett glas igår och tar med resten av flaskan imorgon pga EKONOMISK.

Det är ju också lön imorgon, så skall räta upp finanserna och börja spara pengar till tält och allt annat jag har tänkt köpa :3

Mrrrrrr ja. Det var väl det, för idag. Nu försöker jag få kontakt med Martin så att jag kan få in en öl i kylen därhemma, så att den är kall när jag kommer hem om 2,5 timme. Vi får se hur det går.

Hejsvej!