T- 3 dagar

Vi börjar med en statusuppdatering på min lajvlista:

 • Byxor √ (behöver bara knäppning/snörning framtill)
 • Jacka – ärmar färdiga, jobbar på livet
 • Skjorta √ (använder mina två gamla)
 • Hatt  – Saknar fjädrar √
 • Stridssele √
 • Hjälm √
 • Gasmask √
 • Goggles – Nej.
 • Vapen – saknas
 • Gefreiter-band – saknas
 • Cuntpiece – saknas
 • Skinnhandskar 
 • Bälte √
 • Filtar och dylikt till sovplats – saknas
 • Karaktärsbeskrivning √
 • Resa t/r √? Kanske fixat.

Jag byggde en hatt i helgen. En redig teller-barett, och bortsett från fjädrar och hakband är den helt färdig. Jag känner att alla mina grejer jag håller på med är TYP färdiga, men det är ganska mycket finlir kvar på det mesta. Jag åker på torsdag någongång, vilket ger mig tre kvällar på mig att fixa allt ovanstående + skriva fem brev + brodera 3 gruppmärken till + färga håret + hinna ut på stan för att fixa allt som skall fixas därifrån. Stressad, jag? NÄ ABSOLUT INTE. Men det löser sig. Problemet är mest att jag har nått den där punkten i min stress när jag blir totalt mañana mañana och det är inget bra, det är då jag blir långsam och seg och sätter mig vid datorn och surfar en stund istället.

Plan för idag: Fixa småsaker på stan (HITTA HANDSKAR) samt komma någonvart med jackan. Jag har ju den enormt stora fördelen att jag har en sådan där finfin provdocka som jag fick av mamma i julklapp, som jag har ställt in efter mina mått och som jag därmed lätt kan arbeta på. Så ja, inga ursäkter, bara GÖR. Skall sy ihop ärmarna också, men det hinner jag fortfarande. Jag är väldigt nöjd med min idé för ärmarna och hoppas att slutresultatet av jackan verkligen ser ut precis sådär som jag har i huvudet att det BORDE se ut.

Här är en preview på mitt gear so far, som ni ser saknar byxorna något som håller ihop dem framtill, därav säkerhetsnålar osv:

DSC_0306_1

Det kommer en bättre bild så fort jag har allt gear under kontroll, jag lovar. I värsta fall får ni några bilder efter lajvet, jag tänkte kolla av möjligheten att få med mig kameran :)

LÄTTNADEN när man efter avslutad mens har krympt 3-4 cm runt midjan. Gudars skymning så bloated jag var, och jag hade så fullständig kroppsångest att jag mådde dåligt över det. Ni vet, när man på lite över en vecka plötsligt blivit 4 cm större?? Inte en bra känsla. Om en vecka börjar jag simträna, så då kommer jag förhoppningsvis att reda upp muskulaturen av min kropp också. Om jag lyckas hålla igång med att simma (och låret tillåter) så tror jag att det är mycket bra för min rygg och nacke :)

Martin kom ner i lördags, och sedan satt vi mest och pratade i helgen. Igår var Top Gear-söndag och vi tittade på typ tre avsnitt. Mycket bra. Känns jättetråkigt att jag blir utan honom nästa helg, men jag behöver ibland göra saker själv också, som lajvet t.ex.

Jag har FORTFARANDE inget varmvatten hemma. Skall ringa hyresgästföreningen idag och fråga vad jag har för rättigheter här, jag är inte supernöjd över att betala hyra för något jag inte får + tvingas koka stora mängder vatten för att t.ex. kunna diska. Det innebär att mitt elförbruk plötsligt rusar upp, för det är spisen som får dra det tunga lasset. Sjukt ocharmigt. Jag är väldigt glad att jag har gymmet precis på knuten, för jag hade blivit tokig om jag inte kunna få ta en varm dusch på morgnarna. Urgh.

Okej, nu har jag saker jag skall komma igång med att fixa. På lunchen jag tänkte jag ta en snabb runda ner på stan och se ifall jag kan komma åt att fixa lite grejs som ligger i närheten av kontoret. Vi får se hur det går med allt – ni får gärna hålla tummarna för mig ;)

Det här att jag fortfarande inte har varmvatten

daggigt

Strax efter klockan sex i morse stod jag i en dusch på 24-Seven och njöt av varmvattnet. Sedan tog jag bussen till kontoret där jag förberedde det jag behöver för arbetsdagen + ringde Stena och IGEN upplyste dem att vi inte har något varmvatten sedan igår. ”Ringde ni igår då?” frågade hon jag pratade med. Eh, ja, men jag fick inte prata med någon såatteh… ”Dröj kvar” sade hon och jag förväntade mig att hon satte mig på hold men istället kopplade hon mig till världens brusigaste mobiluppkoppling och en man som sade ”hallå, hör du mig?” varpå jag sade ”jag hör dig hör du mig” och så höll det på ett par rundor innan vi båda kunde konstatera att vi faktiskt hörde varandra. Han kände tydligen till vattenproblemet och sade att det berodde på att någon hade bytt ut sin diskmaskin men kopplat fel eller något, och att de skulle försöka lista ut vem det var (hur visste han vad problemet var om han inte vet vem som gjort det??) och att det skulle lösas så snart som möjligt. ”Så det blir löst IDAG alltså?” ”Vi jobbar på det, kanske” ”Mm, men lös det IDAG” ”okok” yeah right. Så nu sitter jag hemma så att jag kan kolla kranen fram till det kommer varmvatten ur den. De stänger ju som bekant klockan ETT på fredagar (omgwtf!?) vilket innebär att om jag inte har varmvatten klockan ett så har jag förmodligen inte varmvatten förrän tidigast på måndag. Yay.

Som sagt var; JAG kan lösa duschandet på gymmet om jag måste – Martin kan det inte. Jag tror inte att han är jättepepp på att duscha i kallvatten. Det är sjukt stressande att de inte bara kan lösa detta rakt av utan att det redan gått ett dygn sedan jag senast hade varmvatten. Jag är knappast den enda i huset som har det här bekymret, varför är det inte redan löst? De måste ju blivit nedringda IGÅR om detta -_- Jag ville inte ringa innan jag hade kollat av att det kvarstod, det känns lite fult att ringa in och klaga på kallvattnet ifall det redan är löst, liksom. Därför kunde jag ringa dem först igårkväll. Suck.

Så. Jobbar hemifrån idag, med andra ord. Detta innebär att jag har nära hem efter jobb (höhö) men även att jag missar chokladpajen som mikaelg skulle bjuda på idag pga sista arbetsdagen innan hans pappaledighet. Hepp. Tack för den, Stena. -_-

JAG ÄR INTE BITTER

Annars är läget bra, fakiskt. Solen skiner, jag fixade ett Jojo Sommarkort och jag har börjat peppa som fan på att börja simträna så fort jag kommer hem från lajvet. Alltid något :)

Malmö luktar rök och blommor och jag känner mig faktiskt ganska tillfreds med allt utom varmvattensituationen. Hepp!

EN ärm är ju typ en fjärdedel på väg eller något!

e04bac538adb174702f4fc896c3f123e-d5d03nr

Syjunta med Mia avslutades just då hon skuttade iväg till bussen med en snajdig knekthatt på huvudet och jag skall alldeles strax krypa i säng.

Vi har i vanlig ordning tittat på världens fånigaste TV-serie, druckit vin och ätit kakor. Jag har NÄSTAN fått färdigt mina byxor – på riktigt alltså, jag har ett par fållar och grensömmen kvar, och sedan saknas bara snörhål så är det KLART ermagehrd! Den högra jackärmen är nästan helt färdig och jag är skitnöjd över hur den ser ut. Kommer att göra den vänstra likadan fast i rött istället för brunt/brunt och omg you guys, jag tror att jag kan fixa det här!

Jag har med andra ord sprungit runt i underkläder större delen av kvällen, med ett glas rödvin i ena handen och ett par knektbyxor krampaktigt hållna i den andra. Jag har också visat Mia ”The Stormknekt swagger” vilket är världens fulaste sätt att gå, haha. Så djävla töntig ibland alltså :D

Imorgon bitti får jag lösa duschandet på gymmet nere på hörnet – jag har fortfarande bara kallvatten hemma och jag fick naturligtvis inte tag på någon hos Stena som kunde fixa det. Får ligga på telefonen imorgon och ringa tills de kan lova mig att det blir löst innan helgen, så fan heller att jag vill sitta en hel helg utan varmvatten. JAG kan i värsta fall duscha på gymmet – Martin kommer inte in utan gymkort.

Nu skall jag krypa i säng och kela lite med Stephen King innan jag somnar. Jag var ju dum nog att börja läsa IT igen trots att jag skulle se till att somna i tid på kvällarna. Men vad gör man inte för den bästa boken som någonsin skrivits..? ♥

Kalldusch

DSC_0198

Klart omotiverande start på dagen. Har vaknat till flera gånger i nättras, var allmänt förvirrad när klockan ringde, tog en dusch för att piggna till – och fucking varmvattnet försvann?!?!? Tack för den iskalla duschen, verkligen. -_-’

Det är torsdag, solen skiner, jag har på mig en lång svart klänning och kajal, i eftermiddag kommer Mia och juntar med mig, igår juntade jag med Signe och Andreas och tittade på Gremlins + Gremlins 2 och drack rödvin, imorgon kommer förhoppningsvis Martin och om en vecka är jag snart på väg ut i skogen för ett par dagar som stormknekten Liesel Stauss och HERREDJÄVLARS vad jag börjar bli nervös haha :D Det är tre år sedan jag lajvade sist, och innan dess är det sju år eller något sådant. Ermagehrrrrd! Lehrp!

På klädfronten intet nytt; Den jobbigaste biten av högerärmen är i stort sett klar, men utöver det så saknar jag ~ish höger bakstycke av jackan, och måste fortfarande formfitta hela vänstra delen + ta ett par raska beslut gällande vänsterärmen. Just nu lutar jag åt att spegla högerärmen, fast i rätt färger. Jag tror att det faktiskt kan bli bra, men jag veeet inteee. Måste även införskaffa lite filtar och stuff så att jag slipper frysa ihjäl på nätterna tyvm. ARGH. MEN DET LÖSER SIG. Det här är ju jättebra träning för mig vad gäller att hålla nerverna under kontroll och samtidigt lyckas med time management. Kan ju inte bli bättre! Och det hela eskalerar i ett lajv som verkar bli väldigt awesome. JAG MÅSTE BARA HINNA FIXA ALLT FÖRST argh.

idag tänkte jag scouta vinden efter en eller två skjortor att ha med till lajvet istället för den jag började sy för ett par veckor sedan som fortfarande behöver myyyyycket kärlek innan den är klar. Hittar jag den ena eller båda så har jag så att jag klarar lajvet utan problem, så får jag sy färdigt skjortan efteråt istället – i lugn och ro.

Så: Jacka; Saknar vänster framstycke och vettigt ryggstycke, samt vänster ärm. Höger ärm är till hälften färdigställd. Byxor; Behöver formfittas över midjan + sys ihop sista biten, samt fixa snörning (syl + läderband fixat, måste bara göra det faktiska JOBBET med det ;)) Strumpor; AHAHAHAHAHHAHAAH nej. Hatt; *låtsas som att det regnar* Skjorta; Umm… nope. Not really. Not at all. LETA LETA LETA. Sanity loss: 3d100 +50.

Mycket att stå i, vilket vore lättare om fötterna inte gjorde ont

Dagens outfit

Dagens outfit

Min LOTD (look of the day) ↑

Nej, oj, nu blev det fel. Såhär skulle det ju vara: ↓

unnamed

Pretty much same-same. Chucky/Zombie, Zombie/Chucky – vad är skillnaden? (skillnaden är att jag har en pin med Stripe på mitt bröst, det har inte Chucky. han har en kniv istället) (ja, jag gav er just facit. varsågoda.)

Ledighet till lajvet fixad, jackärmar påbörjat, jag har klippt ut hela torsostycket av jackan men lyckas inte riktigt få till det som jag vill – och jag börjar bli väldigt övertygad om att jag faktiskt inte alls kommer att hinna färdigt i tid med saker och ting här alltså. Vafan. Jag har redan cuttat ner så att jag sover en timme kortare per natt och igår sydde jag tills min vänstra hand började göra ont och stelna.

Tog bussen hem från jobbet igår pga förstörda hälar. Nano var snällast i världen och gick till apoteket och köpte skavsårsplåster åt mig, så jag lyckades i alla fall ta mig till bussen även fast det var lite lagom AJ SOM FAN över det. Idag haltade jag lite lätt till jobbet, men tar nog bussen hem idag också. Jag har ju lite dåligt med tid att disponera till promenader just nu.

Ikväll blir det syjunta, vilket är nice. Det är alltid roligare att sy med sällskap :) Får se hur många vi blir, hittills är det bara en som har besvarat mitt rollcall såatteh.

JAG HAR TUSEN SAKER ATT GÖRA och det är tur att mitt jobb är såpass givande som det är annars hade jag suttit och skakat på stolen tills det är dags att gå hem. Men nu kan jag underhålla mig själv hela dagen och då går tiden snabbare + känns som att den är effektivt spenderad och det är ju alltid bra osv.

Ohwell. Stuff att göra. Kanske uppdaterar lite senare med en reviderad skiss över hur min jacka numera ser ut – för i vanlig ordning så disregardade jag totalt den skiss jag hade gjort och började jobba i en helt annan riktning. Hepp!

Trasigt lår och trasiga fötter, heja!

DSC_0266_1

Såhär ser det ut på min balkong numera. Världens snyggaste golv, och ett bleckfat med jordgubbsplantor! Awesome ^_^

DSC_0276_1

Mogna jordgubbar woo!

DSC_0278_1

Fuck yeah åt upp dem. Mia fick den lilla för jag är en dålig värd. Det var supergott. Hemmaodlat ftw!

Annars sitter jag mest och gör dethär just nu:

DSC_0292_1

EVIGHETSJOBBET i att fålla kanterna på ränderna i min jacka. Men det kommer att bli så djävla snyggt, så det får vara värt det. Jag funderar på att göra en lat och smygig revidering av planerna för hur ryggen på jackan skall se ut, men jag skall fundera lite till innan jag tar ett beslut i frågan.

Idag kom jag på SNILLEBLIXTEN att gå till jobbet i kängorna jag köpt till lajvet. De behöver ju gås in liksom, amirite? Såatteh… Det här med att ha hud på hälarna är överskattat. Det ligger ett apotek på andra sidan vägen men jag har inga skor att ha på mig som jag just nu vågar gå i, så jag funderar på allvar att stuffa dit i mina gigantiska zombietofflor för att köpa skavsårsplåster. Alternativt får jag sno en grabbnäve plåster från förstahjälpen-lådan och hoppas att mina träningsskor fungerar att gå i. Hur fan skall jag komma hem..? Funderar allvarligt på att ta bussen. Fuck everything, mina fötter BLÖDER.

Apropå träningsskor; Mitt lår, alltså. Det gör inte ont så länge jag inte springer, men i samma sekund som jag ökar från att promenera hastigt till att faktiskt springa så gör det skitont. Pratade med Mia om det och hon sade att har jag otur så KAN det handla om upp till 6 månaders läketid. Får ge det ett tag till och sedan kolla upp det. Så just nu springer jag inte, alls. Jag promenerar. Jag funderar dock på ifall jag skulle klara av att simma med det benet, i så fall skulle simning kunna vara den bästa träningsformen över sommaren. Får kolla upp det där och fundera lite.

Idag skall jag sitta i möte under vad som kan vara större delen av dagen. Gårdagen kändes väldigt effektiv och bra, jag var nöjd med saker jag fick åtgärdat under dagen. Löste något som vid första anblick såg väldigt bistert ut, men när jag väl satte tänderna i det så var det inte så svårt, egentligen. Huzzah för ökad kompetensnivå! Jag firar ju 2 år på företaget nästa vecka, så det vore ju skrämmande om jag inte blivit skickligare på mitt jobb under den tiden ;) Go me!

Slutat räkna steg?

lila-blommor-2

Ytterligare en helg, ytterligare en måndag. Vi har firat midsommar! *skrällen*

Vi åt midsommarlunch hos Martins morbror Bosse i fredags och firade hans födelsedag, och sedan tillagade Martin middag åt oss och grabbarna grus medan jag drack vin och spelade BF4. DET var en upplevelse! Jag har inte spelat BF4 tidigare och är ju inte riktigt berömd för mina ph3ta skillz på fps, så jag satt mest och skrek och asgarvade åt mig själv – vilket inte var några problem, förrän Martin upplyste mig att micken var igång på kinect och att alla hade hört mig. Oops. Förlåt? :D Vi stängde av micken och sedan spelade jag vidare ett tag tills grabbarna kom, då vi åt middag och sedan körde en elektronisk femkamp där Alex vann och jag och Martin kom tvåa.

I lördags var vi enormt sega och låg mest på soffan och slappade hela dagen. Väldigt trevligt det med, man behöver sådana dagar. Igår övningskörde vi ett tag, jag fick både testa trepunktsvändning OCH köra in bilen i Martins garage och det gick bra både och. Tränade även en hel del på att växla upp och ner och det börjar kännas lite mer naturligt för mig nu. Växla ner alltså, det är inte det enklaste just nu. Men det går bättre och bättre :)

Sedan åkte jag hem och insåg att jag glömt BÅDA mina böcker hos knipsmeister, vilket var lite lagom irriterande. WHAT READ?! Men jag har skitmycket att sy så jag får väl sy istället för att läsa, haha ;D Mia kommer över ikväll efter jobb och juntar lite med mig – det är så mycket roligare att sy med sällskap än utan :)

Jag har inte använt min fitbit sedan jag glömde att ta på den i fredags och sedan inte orkade gå och hämta den, så just nu upplever jag en värld med mindre stress och press, och mer frihet och lugn. Jag försöker fortfarande gå lika mycket som innan, men jag har ingen mätare som stressar mig när jag inte hinner/orkar uppnå mina dagliga mål. Vi får se ifall jag tar på mig den igen – det finns ju heller inget pris i stegtävlingen som jag är intresserad av att vinna, så just nu ser jag bara fördelar i att inte använda den. Hepp!

Nu skall jag jobba vidare, och sedan skall vi se ifall jag kan komma någonvart på min jacka! :) Tjipp och wog.