I vilken ordning kommer dagarna egentligen?

Ja, men det blev ju ett litet gympass igår! I typ …en kvart, tjugo minuter, haha :D Jag var ju dock helt slut efteråt, och under kvällen kände jag av en ankommande träningsvärk (som idag verkar lite mer mellow, får se ifall den eskalerar under dagen) men oj vad skönt det var att få träna lite muskler igen :D Jag räknar med att det kommer att vara lite knivigt att lyfta armarna senare under dagen, jag satte hårt fokus på axlar/armar/rygg vilket ju är de grupper jag primärt är ute efter att träna på gym :)

Det är onsdag, det känns som torsdag och i och med konferensen vi skall åka på imorgon är alla igång och pratar om vad man behöver packa och sådana saker. Ena kollegan satt igår och komponerade en packlista för att inte missa något, vilket ändå är vettigt. Man vill ju inte sitta i Norrköping och inse att mobilladdaren ligger kvar hemma, till exempel. Jag drog fram mina kläder igår kväll och imorse, skall se var jag har lagt mitt ångstrykjärn men det hänger förhoppningsvis på sin krok i min garderob. Det har jag kanske inte sagt? Jag har köpt ett ångstrykjärn! Det är awesome! Hade det med till Gotland så kunde ånga mina kläder inför varje utgång så blev de både slätare och fräschare. Grymt bra grej när man inte orkar dra fram ett strykjärn och en strykbräda och åbäka sig!

Jag fick en gratis provvecka på gymmet, så skall gå dit någongång under lördagen också tänkte jag, kanske även på söndag så att jag får lite extra utnyttjat mina gratisdagar. Jag skall springa ikväll och sedan hålla Elvira sällskap under kvällen eftersom Johan far iväg och jagar, så egentligen bör jag väl också se till att få sprunget på fredag när jag kommer hem. Hm… Får se hur jag gör. Worst case får jag springa på lördag och gymma på söndag — det börjar bli mycket i kalendern nu! Frågan är ju ofta jag kommer att gymma, gör jag det två dagar i veckan blir det ju plötsligt ganska mycket tid jag är hemifrån när jag även springer tre dagar i veckan.

Det var nog inte så mycket mer jag hade på hjärtat just nu. Ha en fin dag!

2 år

Yes! Okej, jag glömde att blogga igår. Men nu är jag här igen, så no worries!

Det är tisdag, det är lite mindre än tre timmar kvar av arbetsdagen och dagens sista körprov är igång så vi hoppas på ett hattrick idag, såklart :D

Efter jobbet ikväll skall jag besöka Hela Hälsan för att provgymma lite — det skall kosta 120:- att köra engångsträning men de sade på telefon att jag kunde få komma och testa fritt eftersom jag är intresserad av att skaffa ett årskort där. Det ni! Carina tillbaka på gymmet? NICE. Får hoppas att det är ett bra gym, men de har jättefina googlerecensioner och de ligger väldigt nära hem så det hade varit perf. Vad skönt att stanna inom på hemväg från jobbet och lyfta lite skrot, eller rulla nerför backen en lördag förmiddag och flexa sig lite? ^^

Blev nu jättetaggad på upplägget ”käka något lätt på jobbet innan man gymmar på hemvägen” så eh ja. Är det ett vettigt gym har jag gymkort från och med imorgon, tänker jag (är ju dumt att sätta startdatum idag när jag ändå kommer att ha tränat lite idag isf) och det hade varit AMAZEBALLS.

Igår sprang jag. Jag har lyckats hålla igång med att springa 3 gånger i veckan nu i …öh… snart fyra veckor, det är en bra start! Igår blev längsta rundan hittills, 2.5 km körde jag då så jag springer ju liksom inga mäktiga lopp eller imponerande sträckor, men det är just det som fungerar så bra för mig just nu — ingen press på att jag MÅSTE prestera si eller så, utan bara springa för min egen skull och då precis så långt eller kort som jag vill.

Idag firar jag och Johan 2 år tillsammans! Vilka otroligt fina 2 år vi har haft hittills, jag är så väldigt nöjd med tillvaron så det är inte klokt. Har aldrig varit med om att ha en person som passar mig så otroligt väl tidigare, så livet är så himla smidigt och fint tillsammas. Nöjd. ♥ Vi firade vår tvåårsdag i förväg när vi var i Visby, jag bjöd med Johan på jättefin japansk fusionrestaurang där vi åt väldigt gott så vi får väl se ifall vi gör något ytterligare eller ej. Mina önskemål för helgen som kommer är ”sovmorgon” och ”plocka svamp” och det känns ju i sig som ett himla trevligt firande, haha :D

Köpte förresten årets första julklapp i fredags! Det var en grej jag tittat på att vi skall ge Johans far i julklapp och så dök den upp i flödet till ett vettigt pris så då passade jag på. Den skall hämtas upp på hemvägen om jag inte glömmer det — det kan också vara så att jag blir allt för distraherad av det knasiga vädret som är idag. Det pendlar väldigt snabbt mellan SPÖREGN och KLARBLÅ HIMMEL OCH GASSANDE SOLSKEN och de är två sådana extremer att man blir helt matt i skallen av det.

Jag vill inte prata om valet. Sverige är tydligen fullt av rasister och jag orkar inte. Jag får orka slåss sedan, men just nu är jag bara arg och ledsen och besviken över hela grejen. Vi går i så djävla fel riktning och jag vet inte vad man kan göra mer än att rösta och stötta det parti man tycker är vettigt, men det verkar ju heller inte räcka. Så vad gör man nu? Det känns hopplöst. Jag får deppa över detta ett par dagar till och sedan får det bli strid, istället. Jag har era ryggar.

Mmmm. Var ju hos Ricard och Sanna i helgen! Fick kramas med tre små rödhåriga tuffingar som glatt skrek ”NINA”, ”INA” och ”IRINA” efter mig. Det var bra, mycket bra. Blir glad av att få umgås med min bror, också. Om ett par veckor kommer pappa och då skall vi på äventyrsbad hela familjen, så det lär ju bli full rulle det med. Har en känsla av att jag kommer att vara trött på att bada långt före barnen vill gå upp, men det får väl lösa sig :D

Right-oh. Så. Gymkoll ikväll, springa imorgon, åka på konferens torsdag-fredag och sedan är det HELG.

HÅRET mår förresten hur bra som helst? Är jag förbi de här sex veckorna av slemmigt hår som utlovades? Är jag i mål nu? Det vore gött!

Ännu mer AJ!

Mm, jag vet! Det räckte inte med mensvärk igår så det var såklart det enda rätta att slå mig själv på käften med full kraft med ett bord så att jag fick en liten bula på hakan och har ont i hela käkstrukturen. Smart grej!

…jag är mest bara glad att jag INTE lyckades slå sönder glasdörren genom vars öppning jag bar bordet, för det hade varit dåligt på tusen värre sätt än att jag idag är öm i hakan. Yikes. Jag är ändå så väldigt försiktig för att det föreligger en smärre risk att man skall råka ha sönder bord och/eller dörr, men ändå blev det såhär. Var så trött på mig själv och att ha ont och cirka ALLT när jag var på väg hemåt därefter, men det blev ändå en löptur efter kvällsmaten och det gick bra. Det var skönt att springa! En väldigt mild och vacker kväll, solen var så otroligt rosa. LUFTEN var rosa, det går inte att förklara men jag tror ändå att ni alla har upplevt en sådan kväll så ni fattar ju :)

Idag efter jobbet far jag till Zzucken och hans familj. Det skall bli kul att få leka med småbrudarna! Fick ett videoklipp av Sanna nu på morgonen när hon frågar Iris om hon kan säga ”Carina” och Iris drömskt väser fram ett ”ninAH!” och alltså mitt hjärta. MITT HJÄRTA. Det är så otroligt gulligt så jag orkarrrrr inteeeee. Luna har tydligen börjat gå runt och peka på saker med sitt lilla trollspö och säga MINIGRIS vilket också är helt bisarrt gulligt? :D Det blir en bra helg, detta <3

Häromdagen körde jag 15 sekunders jägarvila efter löpturen och igår blev det 25 sekunder. Jag hade nog kunnat sitta en stund till, men jag vill ta det lugnt och sansat. Jag hoppas kunna bygga lite starkare lårmuskler genom detta — och genom att cykla. Har jag sagt att jag har köpt en cykel? Jag har köpt en cykel! Det var för exakt en vecka sedan. Vi for iväg och fiskade lite i havet vilket mest innebar att vi fastnade med våra drag i brännmaneter samt tittade på en räv som var väldigt modig kring människor, och sedan åkte vi inom Stadium i Sisjön så att jag fick kika på riktigt på cykeln jag tittat på online, och sedan fick den följa med hem. Träffade mamma på afternoon tea i lördags och då cyklade jag hela vägen in och tillbaka hem igen (men det är mycket backar, så jag gick ett par partier åtminstone på hemvägen) och hade förvånansvärt lite träningsvärk efter det. Lite ont i röven, men det är ju att förvänta sig. Skall försöka cykla lite mer frekvent framöver, och i synnerhet när det kommer till sträckor där jag annars skulle kunna lockas att ta bussen (som in till stan/upp till Allum).

Ryggen är lite öm idag — antingen att det faktiskt ÄR en viss träningsvärk från jägarvilan, eller så är det bara mensvärken som fortsätter bråka. Den gör ju gärna det, tyvärr. Johan kör mig ju till Ricard sedan, så jag tänker till fullo utnyttja framsätets sätesvärmare eftersom det faktiskt ju har en åtminstone liten positiv effekt vad gäller mensvärken.

Right-oh. Det blir i alla fall NOLL postat under helgen — och jag skall göra mitt bästa för att fortsätta blogga nästa vecka. Det är ju som sagt något jag ju själv tycker är roligt, både att skriva av mig lite och att kunna läsa tillbaka och se hur livet såg ut för ett år sedan och så vidare.

(jag och Johan firar 2 år på tisdag! vilken grej. de senaste två åren har varit BRA <3)

Hej, aj

Jag trodde först att jag var lite öm i ryggslutet igår för att jag efter mitt lilla löppass i tisdags avslutade med 15 sekunders jägarvila (med tanke om att jag skall försöka köra ett avslut med jägarvila efter varje löprunda och se ifall jag kanske kan bygga upp lite mer benstyrka och uthållighet på så vis) men imorse drabbade mensvärken från helvetet med full kraft så eh ja. Det var därför.

Det är torsdag! Om en vecka far vi på konferens, men tills dess är det ju business as usual. Har tittat lite på ekonomin inför nästa löneutbetalning och det ser ut som jag vill, så det känns bra. Vad mycket enklare det är att försöka spara lite pengar när man inte har semester och flänger runt på marknader och äventyr hörni? :P Medeltidsveckan var ju inte billig, men jag har heller inga regrets re: något jag köpte, så. En av få relativt vettiga N har sagt är ”Det är bara pengar, man får nya nästa månad”. Det bär jag ändå med mig, när jag emellanåt fastnar lite väl mycket i vad jag har för utgifter. Därmed inte sagt att man skall slösa och köpa dumheter, men i vissa fall är det kanske dumt att stressa upp sig över det när det liksom… snart kommer nytt.

Har ju börjat försöka bygga upp en liten buffert. Tidigare månader har jag behövt nalla från det kontot, men den här månaden är planen att inte behöva röra mitt lilla sparkonto ALLS. So far så ser det oerhört bra ut på den fronten, så utan att vilja måla fan på väggen skulle jag nog säga att det kommer att vara doable. Ser fram emot att se den större summan som kommer att ligga på det kontot efter att septemberlönen kommit :D

Det har ju gjort enorm skillnad att dels flytta från min väldigt dyra lägenhet för att bli sambo med Johan OCH att strax därefter fått en högre position på jobbet och därmed inte bara plockar ut fulltidslön utan även en lite bättre lön än jag haft om jag varit receptionist på 100% istället för 80%. Mitt 1,5 år i lägenheten har varit jättebra och jag är för alltid tacksam över hur smidigt det gick att lösa boende efter att jag lämnade M, men ughhh vad skönt det är att INTE ha en hyra på 7550:- och därefter betala till för el, internet och alla andra utgifter man har och inte kan komma från hur man än gör. Jag tittade ju flera gånger efter en billigare lösning för internet, men utöver att helt och hållet säga upp internet hemma ELLER chansa på att surfa via mobilen och se ifall det kanske skulle hjälpa så fanns inga alternativ.

Har jag sagt att livet är väldigt bra just nu? ^^
Det går så himla fint på ALLA fronter (bortsett från dödsmördarmensvärken dvs); jobb, kärlek, hemmaliv, träning. Hösten är full av fina planer, roliga spelningar och bästishäng och sedan är det JUL. Heja!

Färgade iaf håret igår. Jag var lite fundersam inför det hela ifall det skulle reagera väldigt annorlunda eftersom det inte är ”rent” på samma vis före färgning och inte går att tvätta på samma sätt när man skall ha ur hennan, men istället upplevde jag att det nog fan var enklare att få rent efteråt och nu när det har torkat verkar det må precis lika bra — om inte bättre — än innan. Intressant! Jag lär skriva fler uppdateringar om mitt hår framöver, men jag tänker att om man skulle ha problem att läsa om saker jag gillar att tjata om så är man nog på fel blogg oavsett ;)

Hejdå ha en fin dag imorgon får jag krama på tre små rödhåriga tjejer som NÄSTAN kan säga ”Carina” (och inte alls klarar av att säga faster, igår var jag ”diddi nina” istället för ”faster Carina”) <3

inb4 gymkort?

Ja okej så det blev väl ett litet uppehåll igen, ni är ju ändå vana vid det nu :P

Jag började springa igen för …öh… snart två veckor sedan. Bilderna här ovan är INTE aktuella, men återger ändå lite känslan av att vara igång igen. Det är ju bilder jag har delat förut, när jag tog dem. När jag bodde i Malmö, så öh… 5-6 år sedan? :P

Springer just nu 3 gånger i veckan och cirka 2 kilometer per gång. Räknar med att kunna springa lite längre inom en snar framtid, men jag börjar lugnt. Jag har inte bråttom. Jag vet ju med mig att a) tar jag det lugnt och sansat kommer jag kunna springa så långt jag vill framöver och b) hetsar jag på så kommer jag att paja benhinnorna eller höften, igen.

Jag tror inte att jag har sagt att jag har slutat tvätta håret med produkter? Jag gick ju för ganska länge sedan (eh… 2,5 år? kanske?) över till balsammetoden och har kört den sedan dess, men nu under semestern — för exakt 36 dagar sedan, tbh — bestämde jag mig för att sluta använda produkter helt. Det finns massor av studier och vittnesmål om hur bra det skall vara för håret — det finns folk som säger motsatsen också. Men hittills mår håret väldigt bra, är lättskött och glatt och känns både starkare och friskare än det varit tidigare — och det luktar heller inget. Det är ju såklart det första man tänker när man snackar om att tvätta håret med bara vatten: MEN LUKTEN DÅ, men jag märker inget av det, Johan märker inget av det (och då sover jag ändå med huvudet rakt upp under näsan på honom) och mamma har luktat på det och känner heller inget. Ingen annan har klagat, heller. Så, yeah. Vi får se hur länge jag fortsätter med detta, men so far so good iaf :)

Överväger, apropå starten på detta inlägg, att skaffa gymkort. Det ligger ett one-off gym ett par stenkast hemifrån som verkar trevligt. Priset för ett årskort motsvarar vårt friskvårdsbidrat. De har bra betyg på google och deras öppettider stämmer överens med när jag skulle vilja träna, så jag funderar på att eventuellt redan nästa vecka gå dit och testgymma vid ett tillfälle och därefter i så fall skaffa ett årskort och försöka hålla igång lite med träning igen. ”Varför går du inte dit tidigare” well jag måste färga håret ikväll (”måste” men vafan vi skall på konferens nästa vecka så det är ju skönt att INTE ha en massa blonda störiga rötter då) och på fredag direkt efter jobbet åker jag till min bror och hans familj över helgen sååååå det är enklare att ta det typ på måndag (om jag inte skall springa då — isf går jag på tisdag istället).

Johan var iväg och jagade igår kväll men ikväll skall vi bara ta det lugnt och titta på något på tv tillsammans. När jag säger tv menar jag SÅKLART inte att vi skall titta på tv, men vi skall casta något på tv-skärmen så det känns ju smidigare att bara säga ”titta på tv”. Vi har ju inga tv-kanaler — sedan jag flyttade från Surte har jag fullständigt sluppit att se någon som helst form av reklam-tv och det är så skönt??

Förresten, när får man lov att börja lyssna på julmusik? Det är kallt om morgnarna nu, men väldigt varmt på eftermiddagarna. Jag kommer att hinna bli dödstrött på julmusik under november-december men just nuuuu känns det ju som att det mest skulle kunna vara lite mysigt och så. Bokade ändå under förmiddagen idag en resa till Lund om en månad för att gå på Emporia tillsammans med Toro och köpa julklappar, och började under gårdagen dels göra en önskelista för min egen räkning OCH började titta efter julklappar till Johan. Så… får jag spela EN jullåt, åtminstone? :D

Vi får se när jag postar nästa gång. Vore ju kul om det var imorgon, men eh… Ja. Det blir när det blir :)

Hejdå!

Furillen

Och så blev det onsdag. Veckan rör sig framåt, jag är mer och mer tillbaka i gamla mönster och bortsett från väldigt fina minnen känns sommarens ledighet väldigt avlägsen nu. Det gör dock inget, jag trivs ju verkligen med att vara här och göra saker också. Som jag nämnde igår så har jag svårt för att sitta sysslolös, och på jobbet finns ju ständigt saker att göra. Jag kommer att skriva väldigt mycket mindre om vad mitt jobb går ut på och vad jag sysslar med på dagarna nu när jag har en högre position, men faktum kvarstår att det är full rulle :)

Planen för fredagen var picknick med mamma efter att jag slutat, men eftersom det just nu enligt väderleksrapporten skall bli spöregn ute så är planen istället inomhus-picknick/balkonghäng, så jag sticker över till mamma med mitt pick och pack när jag slutar på fredag. Det blir bra! Senast jag träffade henne var alla sex brorsbarn med, så det blir kul med lite egenhäng också (även fast få saker är så roliga som att ha alla brorsbarnen som hänger och klänger och gosar. den där lilla, lilla barnhanden som plötsligt håller i min lite större och drar för att man vill VISA mig saker, mitt hjärta alltså <3)

Lön om en vecka och jag har väl i princip redan spenderat alla pengar jag skulle ha över för att röra mig med, haha. Det är ju dock vettiga saker jag köpt. Eller ja, ”vettiga”, det är väl en definitionsfråga. Men jag har beställt smink jag behöver, böcker att studera, lite kläder till konferensen vi skall på om en månad… Sådana grejer. Och så var det ju lite presenter till Johan, men dem har han redan fått. Vi firar ju två år inom kort, och jag älskar att få ge presenter. Det vet ju alla som haft (o)turen att hamna i min inre krets haha — det är inte alla som är bekväma med att få presenter, men ja. Det gör mig så glad att hitta någon jag tror folk skulle bli glada av och liksom …ge dem det.

Stressad över saker jag har svårt att påverka just nu, vilket ju såklart skapar en än mer stressad situation. Det kommer väl att lösa sig, men jag önskar att det gick att trolla så att allt bara var löst NU istället för att hägra vid en osäker horisont. Suck.

Tyget jag köpt för att sy en särk och en underklänning till mitt lilla HK-projekt kom fram i förmiddags så jag skall hämta det på hemvägen. Just nu går det inte att få tvättid så jag kan inte få tvätta det (hela systemet har ballat ur, så ingen kan boka tider vilket innebär att när det väl fungerar igen kommer det att vara KAOS i tvättstugan, suck)

Right-oh. Kanske inte så peppigt idag, men men. Det är så det är ibland :)

HEJDÅ

Kyrkor och sånt

Jag köpte bra grejer på Medeltidsveckan. Ett väldigt fint duvblått kypertvävt ylle jag skall göra HK-klänning av. Ett krus med historisk förlaga. Ett par bronsringar till öronen. MASSOR av brända mandlar! Fick även en jättefin hårnål av ben av Johan, även den med historisk förlaga. Det mest otippade var kanske boken om Gotlands lantkyrkor som jag köpte på Fornsalen efter att jag ägnat ett dygn åt att allt mer inse att jag VERKLIGEN vill ha en jämförande bok om Gotlands kyrkor. Nu har jag det. Nice! :)

Medeltidsveckan var dyr, såklart. Jag har pengar kvar så jag klarar mig till lön, men nu är ju äntligen sommarens alla dyra händelser över så nu ser jag fram emot att kunna börja sitta lite mer på pengarna och kanske ha en liten hög till nästa år att ta av utan att det märks riktigt lika mycket i budgeten ;)

Jag glömde ju nämna igår då jag räknade upp saker jag ägnat mig åt sedan november 2021 att jag ju åkt på hobbitlajv! Jag och Johan och Elvira åkte som en liten del av familjen Höstblomma och myste runt och drack vin och åt midsommarmat och mest bara betraktade allt som skedde omkring oss. Kanske 80 vuxna och 30 barn? Det var mysigt. Bra back-to-larp-grej efter ett längre uppehåll pga pandemi. Nu är jag sugen på att sy mer snygga grejer och åka på MER saker! Sydde ju en massa nya spännande saker till Beatrice Höstblomma; ett snörliv (stays) och en partykjol samt ett förkläde jag verkligen gillade. Förkläde på lajv är awesome! Man kunde torka händerna på det hela tiden om man så ville! :) Skall fan bara lajva förklädeskaraktärer framöver. Drottning? KANSKE DET om jag får ha förkläde på!

Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan hem och krama på Johan. Sambolivet hörni, det är ju det bästa. I nättras sov jag ensam eftersom han tog med sig barnet och for till Grimetonområdet då det är bockpremiär idag, och imorse fick jag bild på en nöjd Leif och en död råbock så …snart kött i frysen hemma! Woop!

Lite trött idag, men det är dag två på jobbet efter fyra veckors semester så kanske inte så konstigt. Min längsta semester någonsin, afaik? Tror att jag som mest varit ledig i tre veckor tidigare. Det var kul och bra och så men hade också typ 10 dagar då jag mest av allt bara kände mig uttråkad och rastlös. Ledighet är kul bara SÅ länge. Det var bra grej att sista veckan var Medeltidsveckan för annars hade jag fan krälat på väggarna för länge sedan och eventuellt bitit någon. All work and no play är en grej, men all play and no work? Inte min grej det heller.

Heppa!

(behöver/vill börja springa igen, men det är over 9000 grader ute så det går inte just nu :( )