Krabbkrabbkrabb

20130411-112133.jpg

 

Det var torsdag igår och det är torsdag (på riktigt!) idag. Jag hade körlektion efter jobbet i tisdags och det gick bra. Typ …superbra. Läraren kommenterade på att jag körde väldigt mycket bättre än förra veckan, och idag kommer vi tydligen att trappa upp det hela och börja köra lite mer svåra grejer istället. Jag är väldigt inställd på att klara detta, och har dagen till ära min Superman-tröja på mig. KOM IGEN ZÅMBI YOU CAN DO IT!

Två morgnars morgongymmande i rad, och jag mår så djävla bra. På riktigt. Jag älskar hur min kropp känns just nu. Jag har ju kommit på vad det är som gjort att jag tidigare har tränat en massa men inte rört mig en millimeter ur fläcken och varför jag just nu tappar en centimeter kring midjan per vecka. Det handlar ju såklart om vad man ÄTER.

Ät inte för mycket, liksom. Ät vad kroppen behöver. Ät en pizza om du vill, men ät inte pizza varje dag. Ät godis om du vill, men överät inte och ät det inte varje dag (socker är ändå inte skitbra :P) Eller ät mer lean meats (lax, kyckling) och ät hur djävla mycket som helst för det krävs fan en hel del för att man skall komma upp i någon form av större kalorimängd på de rätterna. Ungsstekt lax + spenat är så gott så att munnen dör lite. Det är pizza också, ibland ;)

Träning hjälper, dock. Träning gör annat för kroppen. Träning ger styrka, smidighet, gör en snabbare, rörligare, böjligare. Jag älskar kombinationen av att äta rätt + träna rätt. Det är liksom KUNG. :)

Anyhooooo. Imorgon åker jag till Göteborg för att krama på knipsarn (han sms:ade igår: ”Mwo har fått en mech du nog tycker passar mig :P The King Crab :P” och jag ba ”JA JA JA KÖP KÖP KÖÖÖÖP!” och sedan fick jag ett screenshot och var jättenöjd :D) och vi skall gå på födelsedagsmiddag så planen för kvällen är att hitta en snajdig blåsa att ha på sig, och ett par matchande heels. Jag räknar även med att vi kommer att övningsköra en del i helgen ;)

Utöver det så har jag inte så mycket att rapportera. Det var blå himmel en stund för ett par timmar sedan men nu är allt grått igen. Det gör inget, det är ändå tillräckligt ljust ute för att jag skall känna mig pigg och glad :)

Ni får ha en bra dag/helg/framtid/whatever <3

Saker jag vill ha (förvånansvärt mycket vitt)

IMG_20150127_081345~2

Idag är vi bara en handfull människor på kontoret. Det är dropmöte i Varberg men pga dubbelbokning och svårigheter med att boka om saker så fick jag stanna kvar i Malmö och kommer istället att ”delta” i mötet remote medan jag jobbar vanlig arbetsdag. Trist att inte kunna träffa alla trevliga kollegor i Varberg, men det kommer fler möten så jag får väl helt enkelt vara extra social då istället ;)

Igår kväll åkte jag upp till Robin och Mia och hängde. Skånetrafiken är ju helt övertygade om att jag är nyinflyttad i Skåne och har därför bjudit mig på ett tvåveckors skånekort, så jag tänkte utnyttja det så gott jag kan nu under den aktiva perioden :) Mia lagade dödsgod middag och vi åt glass och körde allsång till diverse 80-talsplaylists på Youtube tills Robin flydde rummet och satt och blängde på oss vid datorn. I själva verket var han förmodligen fullständigt avundsjuk på vår skönsång och önskade att han kunde bidra till den goda stämningen. Eller? :)

Igår snubblade jag under min jakt efter en Aperture Laboratories-vattenflaska över CIRKA världens finaste jacka som jag inte har kunnat släppa tankarna på sedan dess. Jag menar, spana in det här?!

tumblr_niseekW8lZ1swv52fo1_500

Det är typ den mest perfekta vinterjackan EVAR. 1900:- kostar den dock, och jag har ju cirka verkligen inte alls budget för att kunna köpa en jacka, så just nu skär det lite i mig när jag försöker komma fram till ifall jag skall köpa den eller stå över. Jag har ju alltså ingen vettig vinterjacka – jag har två kappor men de är inte tillräckligt värmande när det kommer till minusgrader. De fungerar utmärkt i November – not so much i December. Jag är väl egentligen ganska mycket på det klara med att jackan måste bli min, jag försöker bara övertyga mig själv att detta inte är att kasta pengar i sjön. Vi får se, jag lär ju återkomma om vad mitt beslut rörande jackan blir (dvs köper jag den så lär ni höra det ;)) mvh Portalnörden.

När vi ändå är inne på ”Saker Zombie vill ha” så kan jag ju säga att den som hittar typ den här bikinin åt mig:

tumblr_nife1kmCaU1swv52fo1_540

är bäst i värkden. Bilden här är snattad från River Island, men de har ju såklart inte denna i lager. SÅKLART. Varför göra det enkelt för folk som vill ha en supersnygg, svartochvitrandig bikini? VARFÖR.

Nåväl. Jag har en arbetsdag att ta mig igenom, och sedan skall jag leka den spännande leken ”Var i helvete gömde jag gymkortet i onsdags morse?!”

Hoppas att ni har en bra dag därute :)

Det här med vikt, dårå

DSC_0298

66 cm om midjan imorse.

Vill ni veta varför man skall skita fullständigt i vad det står på vågen? För att vågen ljuger/säger inte hela sanningen. Folk hetsväger sig och gråter för att de inte går ner i vikt, men det spelar verkligen cirka NOLL och INGEN ROLL. Jag har tappat 3 cm om midjan på 3 veckor. Detta syns på hela kroppen; I ansiktet, på armarna, på midjan och magen och benen. Detta KÄNNS i hela kroppen. Jag är piggare, gladare, mår bättre i mig själv och sover lite bättre. Bra grejer!

Och vad säger då vågen om det här? Om mina tre bortjagade centimetrar och allmänna större slankhet på kroppen? …att jag har gått ner mindre än ett kilo. Precis så. Så varför hänger man upp sig på vad vågen säger när det enda den tittar på är vikten och inte var vikten sitter eller ens hur kroppen ser ut?

Ni vet att muskler också väger, va? Muskler väger men är smalare än fett.

fatvsmuscle

Om ni tappar kroppsmassa men behåller vikten så är det nog något annat än fett som väger, FYI. :)

Så nej. Bry er inte om vågen. Den säger inte ens halva sanningen, den ger bara en siffra man kan obsessa och må dåligt över. Det säger ju sig själv att det är en dålig grej, amirite?

Släng vågen åt helvete. Ta bilder. Ha kul. Strunta i vad andra tycker och älska er kropp för vad den är. Strunta i hur andra ser ut och hur andra känner inför hur de ser ut. Fokusera på er själva och vad NI känner. INGEN har rätt att säga till er hur ni skall se ut eller vad ni skall göra med era kroppar, ok?

Okej bra.

En midja

DSC_0281

En bild från i måndags. Midjedefinition! Två veckors arbete och det syns. Det är 2 cm i skillnad (nuvarande 67 cm) men det börjar synas och märkas på alla sätt och vis.

Idag har jag träningsvärk. Fredag, söndag + måndag har jag varit på gymmet, idag är jag stel i hela kroppen och har fullt upp med annat som skall lösas när jag kommer hem så jag tänker minsann knipa denna tisdag som en vilodag. Hepp! Imorgon bitti får det bli lite gym innan jobb dock, och sedan blir det övningsköra + spela rollspel på kvällen.

I söndags gjorde jag ju det supersmarta i att inte äta klokt och sedan gå och gymma i en timme. Kom hem, duschade och strax därefter rasade hela kroppen ihop. Mådde så SJUKT illa så ni anar inte ens. Lyckades laga mat (lax + stekt spenat så djävla gott) och mådde lite bättre efteråt, men det blev ändå tidig sänggång och allmän tröttma under kvällen.

Inte superpepp på att skriva så mycket här just nu. Det kommer, jag har bara sådana där perioder när bloggen mest känns överflödig och dum. Funderar på att ta en helg i Visby i början av Februari för att få hänga lite med min mommo, vill bara med full klarhet veta hur många semesterdagar jag har kvar först bara. Jag fick besked från ekonomiavdelningen igår men jag är inte helt säker på att hon faktiskt har räknat bort de dagar jag var ledig i december så vi får se. Gotland blir det mest troligt oavsett, det skadar aldrig att åka dit och klappa raukar och se på lamm osv.

Annars försöker jag mest *hitta mig själv* just nu. Det går ganska bra, faktiskt. Ibland behövs sådana grejer också: Lite analys och rannsakan och möjlighet att få sitta ensam med sina tankar och reda i saker. Bra grejer.

På återhörande!

Inte den bästa starten på helgen

Skärmklipp

Jag drömde om Anna i nättras. Jag minns inte var vi var någonstans, på Gotlandsbåten eller något tror jag (??) men Anna skulle komma dit och jag hade köpt ett marsvin åt henne och medan jag försökte hitta någon form av förvaring för marsvinet (+ få en klipptid, men jag fick inte komma in så länge jag hade marsvinet med mig) så dök hon plötsligt upp. Och jag grät. Jag var så glad åt att se henne, jag var så förbannat djävla lycklig över att hon var där för jag visste ju att hon inte fanns längre.

Och jag hatar dessa drömmar, jag hatar dem med en djävla glöd för jag är aldrig så eländig när jag vaknar som när jag igen har inbillat mig att hon finns kvar.

Jag vaknade av att jag grät. Bra start på helgen, helt klart.

Lyckades somna om efter en stund. Vaknade sedan fyrtio minuter innan klockan ringde och kunde inte somna om igen. Pillade på mobilen fram till nu när jag gav upp och gick upp. Ute är solen snart på gång och idag skall jag och Mia åka ut till Torup och promenera milsslingan i skogen och picknicka. Jag tror att det blir en väldigt bra dag och jag hoppas att lite Mia-häng kan sudda bort nattångesten och den förtvivlade saknaden i mig. Martin kunde ju inte komma denna helg, så honom kan jag ju inte nästla mig in i famnen på och få tröst av.

Hela jag är för övrigt glittrig idag. Jag tog igår kväll ett varmt bad med sällskap av en väldigt, väldigt glittrig stjärna som var badolja från LUSH, och det visade sig ju att när man gick ur badet var man täckt av olja och glitter. Fick lite inspiration och dansade runt i min silverglittriga BH och trosor en stund, men sedan duschade jag och fick bort det mesta. Problemet var dock att jag hade lagt mig på sängen en stund och nu är ju hela sängen glittrig. Mycket hjälp den duschen var, med andra ord, när jag kröp ner i min glittriga säng inte långt efter att jag duschat :P

Nu skall jag äta frukost och få fram lite bra kläder för en milslång promenad i skog. Det skall bli runt 5 grader idag, men det är varmare än man tror när man håller igång. Hepp.

 

Superzombie

tumblr_ni2umdsQT41swv52fo1_1280

Bah, världens tråkigaste nyheter: Martin kommer inte till mig i helgen :( Han har så mycket på jobb just nu att han inte kan komma ifrån, så jag får överleva ytterligare en helg utan honom. Buhu :( Jag vill ju inte på något sätt guilta honom för att han inte kommer för jag vet ju att han hellre hade varit hos mig än stressat på jobb, men det är så tråkigt. Jag saknar honom. Jag hatar detta djävla avstånd mellan oss, det är banne mig inte okej.

Detta år, planer/mål:

  • Ta körkort
  • Flytta ihop med Martin

Ba’ gör, liksom. Det är inte hållbart i längden, detta. Vi har i alla fall bestämt att efter lön så skall vi ha en sådan där riktig date night när vi kan klä upp oss för varandra och gå ut och äta gott på restaurang. En sådan där grej man bör göra åtminstone en gång i månaden även när man bor ihop – det är något speciellt i att få göra sig fin för sin partner och sedan njuta av varandras sällskap i en trevlig miljö som inte är hemmet. Bra grejer.

Har fortfarande inte hittat var jag har gömt min kalender. Det är jättespännande. Den borde ju liksom ligga hemma hos mig, men den är superborta. Den ligger heller inte där jag var i helgen, jag har frågat Frans ifall jag glömde den där när vi fixade rollspelsgrejer. Nope. INGEN VET.

Idag har jag som sagt var tvättid. Eftersom jag bara har 1-2 maskiner att köra (dvs en omgång) så kommer jag att vara klar med tvätten i väldigt god tid ikväll, så jag funderar på ifall jag skall passa på att träna lite också. Det är ju aldrig en dålig idé, liksom ;)

argh jag vill krama på min knips :(

God måndag!

DSC_0596

En natt som avslutades med stressande drömmar jag knappt minns något av. Det regnade på mig på väg till kontoret. Nu är jag framme och mest av allt ganska frusen och trött, men det är en ny vecka med allt av vad det innebär så jag tänker försöka skaka av mig nattens obehag och gå framåt med huvudet uppåt och så vidare.

En sak jag reflekterade över på väg till jobbet: Alla de här som påstår att catcalling handlar om komplimanger osv, tycker de på fullt allvar alltså att kvinnor bara är vackra när de går klädda i linne och kjol? För det är inte en djävel som tutar och hojtar på mig när jag går mellan hem och jobb på vinterhalvåret och därmed är påkläddare än sommarhalvåret. INTE EN DJÄVEL. Men kul grej att veta att jag inte är snygg ifall man inte kan urskilja mina bröst, liksom. Fucknice. (jag står fast vid att catcalling inte är en komplimang utan rent och skärt objektifierande med ett par nävar makthävd från männens sida, hepp!)

Jag har tydligen lyckats gömma min kalender någonstans, vilket känns sådär lagom dumt. Jag vill ju skriva upp saker i den. Datum och sådant. Kalendergrejer. Alla bokningar jag har hos körskolan. Får rota fram den när jag kommer hem från jobb i eftermiddag så löser jag det då istället.

Nåväl. Tvättid imorgon efter jobb och annars är veckan ganska ordinär bortsett från att jag får träffa min älskade Knipsis i helgen, yay ♥ Jag skall försöka städa av lite hemma och få ordning på stuff + göra lite matlådor till veckan. Planen är att ha bort julgranen idag eller imorgon också – den har fått stanna tills nu pga fint med ljus och kulor och stuff, men nu är julen helt klart över och då får granen flytta upp på vinden igen.

Morgonens midja låg på 68 cm, vilket är en cm mindre än för en vecka sedan. Utöver att det knappt har skett någon förändring alls i midjemått så KÄNNER jag mig slankare och starkare, så jag fokuserar mer på känslan än realiteten. SÅ FÅR MAN GÖRA. Det är en mental utmaning att forma sin kropp, för allt handlar om vad man intalar sig själv. ”Jag kan inte/Jag orkar inte/Det är för svårt” är saker som kommer att få en att ge upp. Do or do not, there is no try.