Försvinn du som piper

Någon annan måste ha offat måsdjäveln igår, eller så blev den så inspirerad av mitt ilskna blogginlägg att den självmant gav sig på det här med att ”flyga iväg”, för hur som haver så tystnade den – ÄNTLIGEN – ganska strax efter att jag postade igår kväll. Yassss! Vinst!

OKEJ HÄR KOMMER EN BILD:

Screen Shot 2015-07-31 at 07.14.45

Denna har jag helt ärligt stulit från SKILLSMalmös instagramkonto som ni kan hitta här (värt att följa ifall man vill ha lite inspiration re: hår, naglar, fransar typ :)) för jag tänkte visa hur håret såg ut bakifrån i tisdags. Ganska obvious vilket som är före och efter, såatteh :)

Idag blir det Mobilia på lunchen och i eftermiddag blir det lite ölprovning pga har med ett par flaskor öl från Barlingbo Bryggeri. Barlingbo Bryggeri står ju bakom min favorit-IPA; Galgbacken! Kul grej (eller?) är ju att jag växte upp i ett hus strax nedanför galgbacken, så vi var en hel del uppe vid galgarna och lekte. Det låter nog mer makabert än det är, det som återstår av galgarna idag är tre stora stenpelare på en cirkel av sten. Det var mest spännande att ha något att klättra runt på, och så vidare.

SÅ. Beroende på vilken väg man tog till galgbacken så kunde man ju skrämma lite lätt slag på sig själv. Den ena vägen tog längre tid, då gick man upp förbi kalkstensugnen och gick längs grusvägen hela vägen bort – den andra var lite närmre men sjukt läskig (booo!) för man fick i så fall gå längs en väldigt stenig ås med ganska tjock tallväxt, och det kändes alltid så djävla Twin Peaks där. Man började gå den vägen pga genväg och man tänkte att ”den HÄR gången blir jag inte rädd!” men plötsligt inbillar man sig att man ser saker som rör sig och man hör hur stenar längre bort rör på sig och herregud sedan springer man satan och så fort man kommit därifrån så lovar man sig själv dyrt och heligt att man INTE skall gå den vägen igen (och sedan gör man ju det ändå, se ovan)

Utöver Galgbacken IPA har jag även med mig Muren Gute Ale och Medeltidsöl –  sistnämnda med en väldigt märklig smak av rökt läder och lägereld. Spännande, osv.

APROPÅ GOTLÄNDSK ÖL så är jag fan kränkt över att Headbanger Bulldog är helt slutsåld och inte går att få tag i cirka någonstans. Jag vet att det STÅR att det finns 2 flaskor på Systembolaget i Visby, men det gör det inte. Den ser ut såhär så ni fattar ju att jag vill ha flaskan:

headbanger_hd

METALLLLLLL ,\,,/

Nåväl, jag skall sluta tjata om öl och hår och läskiga genvägar nu.

Det är fredag, ikväll åker jag till Martin, på söndag invigs den 32:a Medeltidsveckan (jag åker som sagt dit på onsdag efter jobb) och idag är det sista dagen i juli. Det är i vanlig ordning regnigt och svalt ute, för vad är en sommar osv. Jag bläddrar runt bland inläggen jag skrev för ett år sedan och då klagar jag dagligen på hur varmt och äckligt allt var, och detta år är allt kallt och regnigt istället. Kan vi inte bara hitta en gyllene medelväg här? 1-3 dåliga dagar i veckan och resten solsken och värme? Ge mig ett tvibo så är det lättare att stå ut med drypande äckelvärme, men det här är ju bara tråkigt. FÖR VARFÖR INTE PRATA LITE OM VÄÄÄDRET liksom.

Anyhoooo. Ha en bra helg, och åker ni till Visby i helgen så ses vi kanske nästa vecka! :)

(PS: Funktionen ”Discover Weekly” på Spotify är fan awesome! ÄNTLIGEN kan jag säga något positivt om Spotify den senaste tiden – och då biter jag mig i tungan (fingret..?) för att inte skriva vad jag tycker om den nya färgen de har anammat…) 

Överlägger mord

IMG_1801

Här är en bild från medeltidsveckan för två år sedan, när jag var där med Martin. Jag hittade en massa bilder jag tagit med min gamla iPhone, så det var ju lite kul faktiskt :)

Jag syr, jag tvättar, jag har ätit och jag irriterar mig på en övergiven, storvuxen måsunge som går runt på innergården nedanför min balkong och piper uppgivet i hopp om att någon skall komma och rädda den. Den må vara liten (STOR!), övergiven och ledsen i ögat, men jag börjar bli tokig på det ihärdiga ”pip. pip. piiip” den har för sig. Ugh.

Hade inte fått någon avi när jag kom hem, men kunde hämta ut mitt paket ändå. Yay! Det är ett par nya leggings, får se ifall de sitter bra sedan – orkar inte prova dem nu pga måste snart lämna lägenheten en sväng för att hämta min torra tvätt osv, så jag tar det nog innan jag går till sängs.

Jag läste att Westward Bound släpper ny kollektion i oktober! YAY! Äntligen! Har scoutat deras sida om och om igen i hopp om att de kanske skall få för sig att släppa något nytt (inte för att det de redan har inte är superfint osv, men det är ju kul att kunna drömma om något nytt också ;)) och nu är det äntligen på gång, woop! :)

Jag har fixat vad jag vill ge Martin i treårspresent, så nu hoppas jag verkligen att de utlovade leveranstiderna håller så att det kommer hit i god tid. Det är problemet när det jag vill ge inte finns i Sverige – då är det internetorder som gäller, och det är inte alltid det kommer så snabbt som det lovats. Det är alltid lika pinsamt att stå där och försöka förklara att ”Jag har en grej till dig, men den har inte kommit än” för det låter bara som en sjukt dålig bortförklaring för att man har GLÖMT att fixa sak. Dang nabbit.

OKEJ MEN MÅSDJÄVEL JAG ORKAR INTE LÄNGRE NU FÖR FAN
DU LÅTER SOM EN TRASIG CYKELTRAMPA
DET ÄR SKITIRRITERANDE
TESTA ATT FLYGA FÖR HELVETE
JAG SKALL FAN KASTA DIG ÖVER STAKETET SÅ ATT DU TVINGAS FÖRSÖKA ANVÄNDA DE DÄR DJÄVLA VINGARNA DU HAR
HÅLL KÄFT HÅLLKÄFT HÅLLLFKÄÄFT ORKAR INTE

fan också.

Men bortsett från det är det ju bra, alltså.

Idle hands

DSC_0143_1

Fick igår ÄNTLIGEN tummen ur och kom igång med sömmandet av min bumla igen. Planen är ju såklart att vara färdig med den tills jag åker till Gotland på onsdag, men just nu ser det faktiskt ganska ljust ut :) För kvällen idag har jag planerat att utöver att tvätta då även sy och se på Midsomer Murders, woop! :) Sömmandet igår gick bra fram tills min vänstra handled+hand började flippa ur på allvar. Jag kände av redan ganska tidigt under kvällen att det kändes knäppt i vänsterhanden, bland annat för att handen helt plötsligt flög upp i luften och sedan hade ett konstigt surr i sig. Vilade den en liten stund och satte sedan igång med sömmandet igen, vilket gick bra fram tills någon timme senare då handen satte av igen och den här gången gjorde mer ont. Hepp. Klockan började ändå bli sent, så jag bestämde mig för att det var dags att ge upp för kvällen och låta handen vila under natten. Får hoppas att den är mer medgörlig idag :)

Men okej, alltså. Jag fick förra veckan en avi på ett paket jag skulle hämta ut, men denna avi har tydligen rymt ur min väska och mördats eller något. Den finns hur som haver inte alls längre, och nu vet jag inte hur jag skall göra med mitt paket?? Det står i avsändarens mail att det har skickats med DHL, men om de har mitt paket på DHL-kontoret så borde de väl skicka en påminnelse till mig när det ändå har gått en vecka utan att jag hämtat paketet..? Eller? Jag vet inte ens var paketet finns. Såvitt jag minns kom avin från Postnord och inte från DHL, så jag är så djäkla förvirrad över det här just nu. Jag vill bara ha mitt paket :( Jag har ett trackingnummer, men det fungerar inte på svenska DHL-sidan utan bara på den tyska (???) som jag automatiskt hamnar på ifall jag klickar på ”Track your order”. WAT DO?? 

Okej scratch that, kollar jag numret på postnords hemsida så står det att de idag skickar en ny avi till mig pga har inte hämtat paketet, så nu vet jag iaf var det finns :) Får se ifall det ligger en avi till mig på dörrmattan när jag kommer hem i eftermiddag då. Yay! Då kan jag andas ut igen :)

ANNARS DÅ?!
Vi funderar på att bowla i helgen. Just nu beror det på ifall mamma kan eller ej, men ni kan ju hålla tummarna. Bowling är roligt, även fast man blir helt död i armen efteråt. Jag är mest bara glad över att det blir Martinhäng ÄNTLIGEN ♥ SÅ BRA.

OKEJ. Men ja. Nu är jag superhungrig så nu är det banne mig dags för frukost. Ni får ha en fin dag, och håll tummarna både att jag får avi + att min hand är klok idag :)

Tillbaka till mina rötter

tumblr_ns7kgllg761swv52fo1_1280

Så. Det ärkesmygiga jag har hemlat med på sistone är alltså att jag försöker få tillbaka min naturliga hårfärg. WHAT! Ja, precis. Jag tänkte gå fulblond igen. Detta har inneburit flertalet blekningar och konstiga försök att få ur hennan – resultatet av detta ser ni på den vänstra sidan på bilden här ovan.

OKEJ KORT DISCLAIMER
Henna är SÅ DJÄVLA BRA om man vill vara rödhårig! Det går inte ur, färgen falnar inte och varje gång man färgar är som en kur för håret = håret mår skitbra. Woop! Det är också helt utan kemikalier, är billigare än att färga kemiskt och typ femton andra bra grejer. MEN. Om man vill ha ur hennan så är det alltså i stort sett omöjligt. Omg.

Det värsta var när jag testade en produkt som heter Colour B4: enligt internet är det lite 50/50 ifall den har någon effekt på hennafärgat hår, men det är ju good enough odds liksom. Den hade NOLL effekt på mitt hår – bortsett från att håret under två veckors tid luktade ruttna ägg så fort det blev fuktigt/blött. Um… Stanken försvann helt efter första blekningen. Första blekningen var helt okej, den fick bort en hel del av det röda samtidigt som den inte verkade förstöra håret särskilt mycket alls. Detta var vad som fick mig att våga mig på blekning #2, vilket fick mitt hår att skrika STOPP FÖR HELVETE och kännas jättetrasigt. Oops.

SÅ. Fast forward, jag bokade en frisörstid i fredags efter att jag besökt salongen och visat upp mitt fruktansvärda hår, och det var alltså det som var mitt ärende igår. Efter fyra timmar i frisörsstolen (stolen var jätteobekväm men jag fick ett par kakor så det gick bra ändå) (nom nom kakor) så såg jag till slut ut som på den högra bilden; Håret är lite kortare – det skulle ändå toppas, så det är inga konstigheter alls i den nya längden – (det ser dock kortare ut än det är pga fick det lockat :))))) och håret är väldigt mycket mörkare. Man skulle kunna kalla färgen ”mörkbrun”. Meningen är att allt eftersom jag duschar och tvättar håret på normalt schema så kommer håret att ljusna och allt mer gå i ton med min naturliga hårfärg. Jag kommer att låta bli att göra något alls med håret nu framöver (vad gäller färgning osv alltså) och låta håret bli helt friskt igen innan jag KANSKE kan våga mig på att köra en ljusare ombre från topparna upp.

För övrigt vill jag bara säga att produkten ”Olaplex” som finns hos vissa salonger är helt djävla sjukt awesome och vilken effekt det har på trasigt hår??? Mitt hår känns verkligen friskt och glatt numera. Woop! :)

Så ja. Just nu rockar jag mörkare hår, så får vi se när det blir färgen det ”skall” vara :)

Tack SKILLS Malmö för räddningen av mitt hår ♥
Kan verkligen rekommendera SKILLS ifall någon malmöboende som eventuellt läser här skulle gå i ”nytt hår”-tankar! :) http://www.skillsmalmo.se

Det var allt :)

Var tog den söta lilla flickan vägen?

11137177_980381675313379_3020416966383795575_n

Sommaren regnar bort men ibland går man förbi ställen där lukten plötsligt slänger en 20 år tillbaka i tiden och till farfars sommarstuga i Hide. Eller till en ljummen kväll under ett träd. Eller någon annanstans där världen luktar gott och ger mig kärlek.

Som sagt, Filippinerna i jul lockar allt mer och mer. Jag tänker inte påstå att vädret lockar mer än pappahäng för det gör det inte – värmen är outhärdlig och allt är klibbigt och jobbigt, men jag ser fram emot lite solsken och att ligga i pappas swimmingpool med en öl och min knips.

Efter jobbet igår så blev det mer soffhäng och vidare titt av ANTM S21 och sedan gick jag till sängs, och någonstans under detta ”gick till sängs” drabbades jag akut av illamående vilket gjorde att det kändes mindre kul när jag skulle försöka somna. Världen var en väldigt jobbig plats just då. När jag vaknade imorse så kände jag inget av detta, så förhoppningsvis var det bara en glitch i matrixväven och inget annat. Jag har fått sova förvånansvärt bra och trots att jag drömt stressande drömmar om att vara kissnödig och inte ha tillgång till en toalett så vaknade jag utvilad och med stora förhoppningar på dagen. Jag har ju mitt ärende idag på eftermiddagen, så jag vill be er alla att hålla era tummar, klor och tentakler för mig – att det blir som jag vill. Om det inte blir stor besvikelse så dyker det säkert upp ett inlägg senare idag ifall ni är nyfikna, annars får vi se ifall jag vågar säga något om det imorgon.

Efter jobbet på fredag tar jag tåget upp till Göteborg, och sedan buss hem igen på söndag kväll. Sedan jobbar jag måndag-onsdag, piper lite tidigare på onsdag (men jobbar såklart in den tiden under måndagen och tisdagen *plan*) och sedan blir det ett par dagar på Gotland och Medeltidsveckan och häng hos mommo (hon har som sagt ett par saker hon vill ha hjälp med, så vi får se hur det går :)) och jag längtar. Jag hoppas verkligen på lagom bra väder så att man varken fryser eller brinner, men jag misstänker väl lite sådär lagom pessimistiskt att det förmodligen regnar hela djävla tiden jag är där. *misär* Men ja. Där kan vi också hålla tummarna, hörni :)

Men det var väl ungefär vad jag hade att säga just nu. Jag har ätit frukost och jag funderar på vad jag skall äta till lunch och jag har tusen saker jag borde lösa hemma innan imorgon/helgen/nästa onsdag så vi får se vad som sker och om jag lyckas få tummen ur och lösa det här snart. Hepp!

Ömmande nacke

Screen Shot 2013-08-12 at 9.43.04 AM

Tröttma. Så in i helvete. Det har varit en trevlig helg med Evahäng och karaoke och allt är bra, men jag har saknat Martin. Jag hatar våra helger isär. Jag somnade i alla fall förvånansvärt lätt igår kväll (wut!) efter en dags soffhäng med en ny, tidigare osedd säsong av ANTM (S21) och jag som störde mig på hur djävla fånig Tyra är. Hon blir verkligen bara mer och mer idiot för varje säsong som går. Wow.

Idag är jag öm i nacken och jag vet inte ifall detta är från mitt soffhäng igår eller vad jag egentligen har sysslat med under natten. Det stör mig, oavsett vad det beror på. Och det regnade på mig på väg till jobbet. Hela helgen har varit en enda stor regnstorm – lördagen i synnerhet. Jag fick stanna under ett utstickande tak när jag gick till Eva och Andreas pga regnet som plötsligt DRABBADE. Vi var väldigt många som stod därunder och väntade. Herredjävlars. Jag fick gå hem och byta skor och torka lite innan jag gjorde ett nytt försök att ta mig till Nobeltorget; det blev bussresa dit, jag vågade mig inte på promenad igen ;)

I helgen blir det Martinhäng och veckan efter blir det medeltidsvecka och helgen därefter blir det treårsfirande med min galet underbara pojkvän. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill ge honom, men jag funderar för fullt. Jag brukar ha bra koll på passande presenter, men jag känner att det för det mesta går i samma tema och det är ju lite trist när man börjar bli förutsägbar. Jag ger inte upp än, dock! ;)

Kommande vecka har jag inte mycket spännande på gång. Jag har en grej imorgon eftermiddag som jag berättar om på onsdag, och så har jag tvättid på torsdag. Och så Göteborg i helgen, tror jag. Ifall det inte blir att knipsarn kommer hit, men jag tror inte det. Jag är hur som haver väldigt inställd på att åka dit, så :)

Men ja. Trots medeltidsveckan i sikte sitter jag ganska mycket och funderar på höst och jul. Är det inte märkligt?
Jag tror i alla fall att vårt besök till pappa över julen kommer att lyfta humöret en hel del. Inte bara får vi umgåsa med pappa och Prescilla och deras lilla drev av hundar, vi får även en sjuk mängd solterapi mitt i mörkaste vintern och det är ju underbart :)

Nu skall jag fortsätta med arbetsdagen. Ni får ha en trevlig måndag hörni o/

”You’re standing on it…”

DSC_0620

Ett inlägg – på en lördag!? Yes box!

Om två veckor är jag tillbaka på Gotland för ett par dagar. Onsdag eftermiddag – lördag lunch (så, öh, om två veckor är jag på väg hem igen…) Mommo har saker hon vill ha hjälp med och vem är jag att neka henne? Mer kvalitetstid med älskad släkting ftw! :)

…och så passar jag ju på att medeltida lite också, när man ändå är där. Jag funderade först på ifall man skall hyra en cykel för att enklare kunna ta sig från punkt A till punkt B, men inser att med ganska tight med tid så känns det ganska onödigt att hyra en cykel för att ha under en och en halv dag, liksom. Då kan jag lika gärna spara pengarna och utnyttja fötterna istället. De finns ju på kroppen av en anledning…

Mitt ärende igår gick nog bra. Jag berättar för er om det på tisdag eller onsdag, beroende på :) Det är alltså inte jättespännande haha, jag vill bara vara hemlighetsfull lite granna för det är kul ;)

Gårdagkvällen spenderades med ett glas vin framför Cradle of Fear. Har inte sett den filmen på 12 år och den var precis lika dålig som jag mindes, haha. Fyfan vad lökig den är. Dåligt skådespeleri, sjukt konstig story, urkassa specialeffekter – you know I love it ;D Och speaking of lökiga rullar med Eileen Daly i en av rollerna – idag lutar det minsann åt att kolla på Razor Blade Smile, min absoluta favorit-lökig-vampyr-film! Ni vet den där de väser varje gång de fäller ut tänderna? :D LOVE IT! SÅ gymnasietidnostalgi för mig :D Jag har den på VHS någonstans i en låda på vinden (eller slängde jag alla mina VHS i den senaste flytten..?)

ANYHOO. Det störtblåser, jag vaknade klockan 06:00 och sedan somnade jag om och sov ett par timmar till. Idag skall jag städa av här hemma och sedan får vi se ifall det blir något syende till filmen, eller om det bara blir kolla på lökiga B-filmer ändå ;)

OKEJ ha en bra dag.