Furillen

Och så blev det onsdag. Veckan rör sig framåt, jag är mer och mer tillbaka i gamla mönster och bortsett från väldigt fina minnen känns sommarens ledighet väldigt avlägsen nu. Det gör dock inget, jag trivs ju verkligen med att vara här och göra saker också. Som jag nämnde igår så har jag svårt för att sitta sysslolös, och på jobbet finns ju ständigt saker att göra. Jag kommer att skriva väldigt mycket mindre om vad mitt jobb går ut på och vad jag sysslar med på dagarna nu när jag har en högre position, men faktum kvarstår att det är full rulle :)

Planen för fredagen var picknick med mamma efter att jag slutat, men eftersom det just nu enligt väderleksrapporten skall bli spöregn ute så är planen istället inomhus-picknick/balkonghäng, så jag sticker över till mamma med mitt pick och pack när jag slutar på fredag. Det blir bra! Senast jag träffade henne var alla sex brorsbarn med, så det blir kul med lite egenhäng också (även fast få saker är så roliga som att ha alla brorsbarnen som hänger och klänger och gosar. den där lilla, lilla barnhanden som plötsligt håller i min lite större och drar för att man vill VISA mig saker, mitt hjärta alltså <3)

Lön om en vecka och jag har väl i princip redan spenderat alla pengar jag skulle ha över för att röra mig med, haha. Det är ju dock vettiga saker jag köpt. Eller ja, ”vettiga”, det är väl en definitionsfråga. Men jag har beställt smink jag behöver, böcker att studera, lite kläder till konferensen vi skall på om en månad… Sådana grejer. Och så var det ju lite presenter till Johan, men dem har han redan fått. Vi firar ju två år inom kort, och jag älskar att få ge presenter. Det vet ju alla som haft (o)turen att hamna i min inre krets haha — det är inte alla som är bekväma med att få presenter, men ja. Det gör mig så glad att hitta någon jag tror folk skulle bli glada av och liksom …ge dem det.

Stressad över saker jag har svårt att påverka just nu, vilket ju såklart skapar en än mer stressad situation. Det kommer väl att lösa sig, men jag önskar att det gick att trolla så att allt bara var löst NU istället för att hägra vid en osäker horisont. Suck.

Tyget jag köpt för att sy en särk och en underklänning till mitt lilla HK-projekt kom fram i förmiddags så jag skall hämta det på hemvägen. Just nu går det inte att få tvättid så jag kan inte få tvätta det (hela systemet har ballat ur, så ingen kan boka tider vilket innebär att när det väl fungerar igen kommer det att vara KAOS i tvättstugan, suck)

Right-oh. Kanske inte så peppigt idag, men men. Det är så det är ibland :)

HEJDÅ

Kyrkor och sånt

Jag köpte bra grejer på Medeltidsveckan. Ett väldigt fint duvblått kypertvävt ylle jag skall göra HK-klänning av. Ett krus med historisk förlaga. Ett par bronsringar till öronen. MASSOR av brända mandlar! Fick även en jättefin hårnål av ben av Johan, även den med historisk förlaga. Det mest otippade var kanske boken om Gotlands lantkyrkor som jag köpte på Fornsalen efter att jag ägnat ett dygn åt att allt mer inse att jag VERKLIGEN vill ha en jämförande bok om Gotlands kyrkor. Nu har jag det. Nice! :)

Medeltidsveckan var dyr, såklart. Jag har pengar kvar så jag klarar mig till lön, men nu är ju äntligen sommarens alla dyra händelser över så nu ser jag fram emot att kunna börja sitta lite mer på pengarna och kanske ha en liten hög till nästa år att ta av utan att det märks riktigt lika mycket i budgeten ;)

Jag glömde ju nämna igår då jag räknade upp saker jag ägnat mig åt sedan november 2021 att jag ju åkt på hobbitlajv! Jag och Johan och Elvira åkte som en liten del av familjen Höstblomma och myste runt och drack vin och åt midsommarmat och mest bara betraktade allt som skedde omkring oss. Kanske 80 vuxna och 30 barn? Det var mysigt. Bra back-to-larp-grej efter ett längre uppehåll pga pandemi. Nu är jag sugen på att sy mer snygga grejer och åka på MER saker! Sydde ju en massa nya spännande saker till Beatrice Höstblomma; ett snörliv (stays) och en partykjol samt ett förkläde jag verkligen gillade. Förkläde på lajv är awesome! Man kunde torka händerna på det hela tiden om man så ville! :) Skall fan bara lajva förklädeskaraktärer framöver. Drottning? KANSKE DET om jag får ha förkläde på!

Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan hem och krama på Johan. Sambolivet hörni, det är ju det bästa. I nättras sov jag ensam eftersom han tog med sig barnet och for till Grimetonområdet då det är bockpremiär idag, och imorse fick jag bild på en nöjd Leif och en död råbock så …snart kött i frysen hemma! Woop!

Lite trött idag, men det är dag två på jobbet efter fyra veckors semester så kanske inte så konstigt. Min längsta semester någonsin, afaik? Tror att jag som mest varit ledig i tre veckor tidigare. Det var kul och bra och så men hade också typ 10 dagar då jag mest av allt bara kände mig uttråkad och rastlös. Ledighet är kul bara SÅ länge. Det var bra grej att sista veckan var Medeltidsveckan för annars hade jag fan krälat på väggarna för länge sedan och eventuellt bitit någon. All work and no play är en grej, men all play and no work? Inte min grej det heller.

Heppa!

(behöver/vill börja springa igen, men det är over 9000 grader ute så det går inte just nu :( )

Ojdå

Ja, men hej? Det var ju ett tag sedan jag skrev här sist. Som ni ser har bloggen ett HELT nytt utseende och det är ju inte för att jag ville det utan för att lite uppdateringar fick det gamla att balla ur fullständigt och jag hade därefter noll ork att åtgärda, alls. Det fungerar ju. Det är bara inte rosa och fladdermusigt som det var innan, men skit samma tänker jag.

(jesus det är 3/11 2021 jag postade senast? wow) (HEJ)

Jag tänker lite att jag eventuellt någon gång kanske skriver om saker jag har haft för mig sedan november förra året — som att jag varit på två vikingamarknader, ett antal störtbra spelningar, att jag numera är chef på jobbet, att det är pissjobbigt när det är över 25 grader ute och sådana grejer, men just nu tänker jag nog mest bara säga hej och se att saker typ …fungerar. Körde en poll på Twitter för någon månad sedan för att se ifall det kanske fanns någon form av intresse hos er som läser att jag skulle börja skriva igen, och det verkade det ju ändå göra. Så hej, om ni nu läser.

Om ett inlägg postas på en blogg och ingen läser, finns det då?

Djupt.

Jag och Johan kom igår eftermiddag hem efter en jättemysig vecka på Gotland, så ni kan ju gissa att det i hjärtat på den här gotländskan är GOTT OCH VÄL och att jag har ett välladdat gotlandsbatteri att gå på ett tag. Det var ändå tre år sedan sist, så att få komma hem och liksom bara vara gjorde väldigt, väldigt gott.

Mm. Jag har köpt en massa tyg för att sy en historiskt korrekt medeltidsoutfit (kan ju inte BARA ha en historiskt korrekt vikingatidsoutfit…) så just nu är jag mest taggad på att komma igång lite med sömnad av detta under hösten. Skall också eventuellt sy en dräkt för 1880-tal? DET NI. Mer om detta …i framtiden. Kanske. Det kan ju också vara så att jag postar detta och sedan försvinner från bloggen i fem år eller något, jag vet inte. En gång i tiden postade jag 17 gånger om dagen, en gång i tiden postade jag minst ett inlägg om dagen och sedan fick jag väl bättre saker för mig, typ.

HEJDÅ!

Bästishäng!

Ja, okej, ganska sent postat idag också, men i alla fall liiite tidigare än igår. Hej!

Det är en torsdag som snart är till ända. Sista omgången elever är ute, jag broderar lite stillsamt men har fått ont i benet (rimligt) pga sitter med ena benet över det andra för att öh komma åt ordentligt. Inga konstigheter här, inte!

När jag slutar skall jag hem och chilla och plocka lite inför morgondagens BÄSTISBESÖK, och sedan över till Johan för att peta honom lite i magen + sova. Bortsett från att säga hej imorgon bitti så träffar jag sedan inte honom igen förrän söndag kväll, men kommer ju att ha det awesomenice med Toro fram tills dess såååå allt är bra :D

Toro landar på centralen en stund efter att jag slutat imorgon, så kommer att promenera in på stan direkt och möta upp med honom när han kliver av bussen. Sedan blir det ett besök på Ölstudion och in på vanliga systemet, för jag vill både köpa en öl från Morgondagens (woo!) och en bibba vin så att vi klarar helgen ^^ Det blir såklart en bib Gnarly Head, för den är NICE.

Det blir därmed till att (i vanlig ordning, ändå) springa imorgon bitti och efter att Toro har åkt hem på söndag, så det enda basslet blir väl när jag skall springa på lördag, men han överlever ju ensam i min lägenhet i en kvart medan jag springer. Herregud.

Just nu; väldigt sömnig. Kom på att jag har ett paket att hämta ut på hemvägen, och behöver köpa hushållspapper, så får ta den vägen hemåt istället. Frågan är om man skall ta en kopp choklad för att få i sig lite socker och kanske piggna till lite, fast jag vill ju egentligen helst undvika socker så gott det går. Å andra sidan; En kopp har ingen dött av, och jag vill inte uppmuntra någon form av ätstört beteende. Försöker väl mest bara hålla ett litet öga på hur mycket onödigheter man stoppar i sig om dagarna, men jag har ju faktiskt utrymme för det också. Öh.

Anyhoooo.

Igår fyllde pappa år! Det gör han nästa år också. Då fyller han 65, så igår fyllde han ju alltså 64. Jag får i telefonen upp en massa återblickar till när vi firade hans 60-årsdag på Filippinerna, det var fint där. Udda hotell vi bodde på under firandet dock, men jag minns god mat, knäppa rum och en väldigt fin badstrand. Hade varit fint att kunnat få med Johan dit, vid tillfälle. Inte specifikt det udda hotellet kanske, det låg ju ganska avsides, men liksom till pappa. Så att de får säga hej till varandra, och så att jag och Johan kan ligga i poolen hela dagarna och dricka vin och klappa hundar, som man ju gör när man hälsar på pappa.

Jag kommer ju att tvinga Johan att titta på Danzigs vampyrfilm på Halloween, men jag tänkte soften the blow lite genom att ha min jättespexiga vampyrklänning på mig så blir det 1. lite tredimensionellt och 2. kanske lite distraherande när filmen är allt för dålig. Förra året såg vi ju Verotika, så tänker att ”extremt kassa b-filmer (gärna av Danzig) på Halloween” kan vara en bra tradition. Får se vad vi i så fall kan hitta på att titta på nästa år; har redan fått honom att genomlida the Room och Baphomet (YIKES lol) så får fundera lite på vad det finns för fler jättelökiga, vrålkassa skräckfilmer :D (the Room är inte skräck, den är bara oTROligt dåligt, men det vet ju alla redan :D)

Mmm. Jag skall brodera lite till och sedan lägga det hela åt sidan, och återkomma till det på måndag igen. Imorgon är det kort dag så då skall jag mest bara städa och fixa, och i helgen tänker jag mig att det kommer att vara fullt upp i övrigt så att man kanske inte behöver handarbete mitt i allt ^^

Ni får ha en fin kväll! Jag har torsdagsölen på kylning hemma, så jag har det redan bra på gång! :D

Blöta pinnar pajar plast

BLIR MAN RUFSIG I HÅRET AV ATT SPRINGA I REGNET
det verkar så.

Det gick bra att springa till Johan igår och det gick bra att springa hem imorse. Är lite seg i benen nu, så jag siktar på att köra korta rundor nu de kommande dagarna så att jag inte tar ut mig. Vis av erfarenheten från förra försöket till runstreak! :)

Tisdag, och lite över en timme kvar av dagen. Ikväll kommer Johan till mig, så på något vis skall jag försöka hinna med att städa av lite hemma, äta kvällsmat OCH få 4500 steg? Det blir …kul. Han kommer typ åtta, så får se hur snabbt jag kan städa undan i sovrummet och ta en liten promenad efter det :) I allra värsta fall överlever jag ju utan 10k steg idag, även fast jag såklart gärna siktar på att få det varje dag.

Ikväll blir det lite What We Do In the Shadows och sedan kanske lite the Terror säsong 2..? Vi började titta på den för länge sedan men har ju främst varit hos honom den senaste tiden (bättre säng + jag vill ha mina steg :D) så vi ligger lite efter. Vi får se hur pigga vi är — den är lite slö, men samtidigt är det ju ändå intressant.

Faun-konserten är tydligen framflyttad, men inget nytt datum släppt än. Det innebär att jag *bara* har Batushka att se i höst, men det får väl duga. Det blir ju billigare att köpa merch bara från ett band, för den delen… Måste ju uppdatera tröjkatalogen lite inför nästa års bandtröjedag! :)

Annars ….lite seg. Det blir så, ibland. Det har varit en relativt ljus dag, men ryktet säger att det skall börja regna när som helst så får se. Ett litet spöregn skulle ju också vara omotiverande vad gäller en kvällspromenad, så eh.

Nåväl. Strax dags att påbörja stängningsrutinen, och skall städa undan efter dagens broderande. Är nästan färdig nu, bara svans + text kvar! Skönt ^^ Hade lyckats få fukt över halva stramaljen genom att pressa ner broderiet i en väska som tydligen var blöt (eller så var det pinnen som låg i väskan som var blöt, jag och min djävla pinnhoard) men det verkade lyckligtvis ha gått ganska bra med det. Får se hur skevt det blir när jag broderar imorgon, annars har jag mer stramalj hemma så det löser sig ju :)

Jupp. Ha det!

Den lilla redigeraren

Tre timmar kvar av dagen, och bortsett från att jag skall göra mackor är förberedelserna inför kvällens Risketta klara. Nice! :)

Det ringde en hel del i förmiddags, men eftermiddagen har varit avsevärt mycket lugnare och jag har därmed hunnit färdigställa vår engelska version av inskrivningsvillkoren (inklusive skriva ut ett antal exemplar och lägga dem i en märkt mapp, så att man enkelt hittar dem när vi får in engelskspråkiga elever :)) och påbörja översättningsarbetet av resten av vår hemsida. Jag är inte helt säker på hur vi smidigast kan presentera den engelska versionen av hemsidan sedan, men det finns väl egentligen två alternativ egentligen så får snacka med chefen sedan och se vad vi kör på :)

I förmiddags fick jag fotografera en kollega och sedan photoshoppa in henne på en bild och måste fan klappa mig själv lite på ryggen här och säga att det blev FÖRVÅNANSVÄRT bra?? Uppskattar när jag emellanåt får fotografera och redigera lite, det blir ju inte riktigt av så ofta nu för tiden.

Igår såg jag och Johan finalen av första säsongen av Alone, och sedan tog vi det mest lugnt. Det blev ett glas vin (eller två) och vi snackade skit och garvade och hade det bra. Så himla fin kille, det där. Så himla nöjd med honom faktiskt :3
Hade ont i nacken och därmed huvudet när jag vaknade, men jag tog en sådan där äcklig tugg-alvedon med konstig smak som Johan hade hemma och när jag avslutade min promenad hem så var värken bortblåst. Tog min morgonrunda (dag 21!) och det kändes bra, även fast det blev en lite kortare runda idag också. Men ja, som sagt; jag kommer aldrig att springa Göteborgsvarvet igen. Jag har inte längre ”krav” på mig att jag skall klara av att springa längre sträckor, så om det blir 1600-1800 meter på morgnarna så gör det inget alls, faktiskt. Det är viktigare för mig att jag håller streaken än att jag skall göra något som riskerar att jag skadar mig igen. Så. ^^

Kräftskiva på fredag. Planen är att hinna städa hemma …någondag???? så att jag på fredag efter jobbet kan sticka in till stan och försöka köpa lite kräftskiveparafernalia, så jag får se vad planen blir. Kanske att jag sover hemma på typ torsdag så att jag har kvällen på mig att städa, typ. Skall kolla lite med Johan vad som fungerar bäst för honom också.

Min granne ni vet, hon som spelar TVn på högsta volym dygnet runt som gör att jag i stort sett inte kan sova när jag väl sover hemma? Hon är borta. Jag vet inte vad som hänt (det stod en ambulans utanför huset för någon vecka sedan, utanför min port) men lägenheten är tömd och idag kom det män och började riva ut vitvaror och badrum i hennes lägenhet, så tydligen skall den renoveras innan den hyres vidare. Jag hoppas att hon är ok? Det är ju ingen man kan fråga om sådant, heller. ”Den döva damen i lägenheten intill, var är hon?” Vem vet. Det är inte min ensak. Det är tyst, dock. Plötsligt hör jag bara ljud jag borde höra när jag skräpar runt hemma, och det är trevligt. Hon har ju alltså NÄSTAN varit på samma nivå som grannarna jag hade ovanpå i min första lägenhet i Malmö, Mariedalsvägen.

Nåväl. Jag skall göra mackor och jag skall fortsätta översätta texter till engelska. Ni får ha en fin kväll! Det kanske blir regn här, jag vet inte. Det är i alla fall grått ute så jag har tänt lite stearinljus här inne så att det är lite mysigt :)

Hejdå :))

Midsommarlooken

Glömde ju skryta om FINLUNCHEN igår för övrigt! Världens bästa Toro var ju i stan och bjussade på lunch här i Olskroken, så himla bra grej <3 Var därefter en mycket nöjd Carina resten av dagen, som man ju blir när man får hänga lite med en bästa vän man inte träffat sedan i …öh… oktober, va?

Idag mår mitt ben nästan helt normalt bra igen, vilket är skönt. Skall ändå ta det lite smålugnt de kommande dagarna tills jag är helt säker på att allt är bra, men det är ju ändå en lättnad att det inte fortsätter att kännas som tusen knivar i benet varje gång jag råkar röra det i fel vinkel. Klagar INTE.

Hallå vet ni vad! På lördag skall jag på medeltidsmarknad! Vilken grej :D Jag har min outfit framplockad och klar, skall bara stryka allt så att det inte är så förbaskat skrynkligt. Det är ju snart två år sedan jag hade de här grejerna på mig sist. Detta skulle kunna innebära lite snyggeselfies osv, det får väl bli såhär istället för Medeltidsveckan ^^ Bekantskapskretsen verkar vara kluven i två; de som skall åka och de som gör en grej av att de inte skall, typ? Jag skall inte åka. Jag har inte råd, och jag har ingen lust att stoppa pengar och tid och pepp i något som kommer att vara en miniversion av det jag ju egentligen vill ha. Jag tänker att jag och Johan ju kanske kan åka ner till Visby senare i höst istället, köra en liten långhelg och bo på hotell och så. Träffa mommo. Andas lite riktigt luft, lyssna på folk som låter som mig.

Det hade varit fint ^^

Lite över två timmar kvar av dagen. Jag skall försöka få fatt i lite folk som vill ha plats på handledarkurs för att se ifall de vill komma imorgon, och sedan skall jag väl mest bara …vara här, typ? Ikväll blir det hem till Johan, det blir bra :) Får se ifall jag får med mig något handarbete, är fortfarande inte helt klar över ifall jag skall brodera något på min lilla röda ridhuva eller inte. DECISIONS DECISIONS. Hejdå!