Saker man vill och inte vill göra i tio minusgrader

Igår uträttade jag mina ärenden i stan med bravur, och sedan åkte jag hem och tog ett glas vin med Martin (och Julia) på Hyttan innan jag gick hem och snackade med Toro. Tre timmars samtal, haha :D Drack detta billiga Rioja-vin pga BILLIGT, men det var ju inte odrickbart liksom. Och gudars skymning så många saker vi ändå hann snacka om under vårt samtal? Allt från amerikansk inrikespolitik till bröllop till konst, typ. Bra grej! Vi får se när vi båda har tid för ett långt samtal nästa gång :)

Idag har jag verkligen gjort cirka ingenting. Jag har visserligen påbörjat en halsduk jag har fått beställning på + fixat färdigt födelsedagspresenten till Alex, men utöver det så sov jag ganska länge och sedan har jag bara gjort …öh… det där. HADE tänkt springa idag men just nu har jag sådan mensvärk att jag verkligen inte alls vill ut i -10 för att springa. Jag springer på fredag istället!

Skall strax ta en dusch och sedan skall jag se ifall jag och Fredrik kan styra upp något konkret inför vårt umgåsande imorgon. Del ett är ju att kolla av att inga konflikterande planer har dykt upp! Fördelen med att jag numera bor här är ju att om saker behöver bokas av så finns liksom ALL TID I VÄRLDEN för ett nytt försök :D

Det var väl cirka vad jag hade att komma med idag :) Nu är månaden slut och vi går in i mars – min födelsedagsmånad, med andra ord. Räkna med, eh, viss ångest framöver. Jag gillar inte att fylla år. Jag är fortfarande övertygad om att jag inte har åstadkommit vad jag BORDE ha åstadkommit vid den här åldern. Det stör mig. Det sitter bara i mitt huvud också – det finns verkligen ingen yttre påtryckning som får mig att känna mig deppig över detta, trots att det emellanåt kan ha hintats att barnbarn hade varit kul (ingen part nämnd, dock!)

Ha en fin onsdag! :)

Det tar sig!

Jag sprang igår! Jag hade inte tänkt göra det, för det var svinkallt och jag hade mensvärk, men sedan kom peppen ändå och jag stack ut och som ni kan se på siffrorna här ovan så är jag ju himla glad att jag gjorde det :D Sakta men säkert krälar jag tillbaka mot någon form av stabil form. Jag är inte snabb, men jag struntar i hastighet just nu. Jag kan köra intervaller i framtiden så kommer hastigheten, men den är inte viktig. Det viktiga just nu är att jag är igång och springer igen :D Fyra pass i år – fler skall det bli! :)

Idag har jag något så djävulskt ont i ryggen – det verkar som att Martins hårda säng äntligen fått sin vilja igenom och krossat mig. Suck. Det kommer att släppa snart, det blir ett par nätter med ryggvärk och sedan släpper det ju. Sedan sover jag i den här hårda som att den vore vilken någorlunda mjuk säng som helst, eh? Vi kan ju hoppas det, i alla fall.

Det SER varmt ut ute, med solen som glittrar i snön. I verkligheten är det typ -8 eller något, så jag håller mig inne tills jag ”måste” gå ut senare ;) Vi får se hur illa frusen jag blir i stan sedan, men det fungerar så länge man rör sig :)

Ikväll skall jag ringa Toro och snacka skit! Det blir bra :) Vi har ju bara chattat sedan jag flyttade för en månad sedan, så ser fram emot att kunna prata lite naturligare faktiskt. Planen är ju att vi skall ta ett glas vin och snacka skit, men jag får se – jag har eventuellt dragit på mig Martins förkylning och är inte jättepigg just nu, så tror att alkohol kan vara en bra grej att undvika just *nu*. Jag har dock hela dagen på mig att avgöra vad som är vettigt, så!

Nu skall jag diska och se ifall det är något min rygg kan acceptera.

Ha en fin tisdag!

Valpar och öl

Jag bloggade ju alldeles uppenbarligen inte i helgen men anyhoo. I fredags drack vi öl med Olof och Peter, i lördags spelade Martin Farming Simulator och jag såg på typ tusen avsnitt av Bones och igår var en Riktigt Bra Dag, med hundvalpskel följt av en (tre) öl med Eva :D Två på Omnipollos, en på Steampunk Bar!

Smores, tydligen. Väldigt sött, väldigt klibbigt. Och kladdigt.

Jag är 1000% nöjd, om vi säger så. Med helgen, alltså. Och sedan kom jag hem från en himla fin kväll på stan med Eva och fick krypa ner i en varm säng bredvid världens bästa sambo.

Jag sov bra, men har drömt konstigt. Jag drömmer så oerhört MYCKET och konstiga saker och jag vaknar och är förvirrad och undrar var i helvete det där kom ifrån?? Varför kan jag inte drömma att jag flyger eller om typ konstiga blommor som alla andra? Yikes.

Den här veckan har jag PLANER! Planen idag är ”ha mensvärk så att jag vill dö” och att gå igenom de bilder jag tog på hundvalparna igår för att skicka över till Nina, och sedan kanske springa men VI FÅR SE pga håller på att dö av mensvärken jag just nämnde.

Imorgon skall jag förnya ett recept hos läkaren och innan dess skall jag inom Panduro och köpa garn till en halsduk jag fått beställning på + fixa material till en grej jag eventuellt skall göra till Alex födelsedag i helgen. På torsdag skall jag fika med Sega och sedan baka hos mamma, så det blir ju fullt upp där. I helgen skall vi fira Alex så ja det blir en del kul saker att syssla med den här veckan :))

Martin är hemma sjuk idag så han får husera på soffan så sitter jag här i köket och fixar vid datorn. Jag har hittat en tjänst jag skall söka så jag har ju det att roa mig med också :)

Ha en fin dag! Sparka min mensvärk i ryggslutet om ni ser den, pls!

Solsken!

Igår sken solen! Det var faktiskt något så himla trevligt, så jag satt här på min stol i köket och bligade ut genom fönstret och bara njöt av läget. Sedan kom Martin hem och vi åkte och storhandlade på City Gross och ägnade återstoden av kvällen åt att titta på TV. Som ett gammalt par, haha :D Det var bra. Jag gillar när vi gör sådana där mondäna och tråkiga saker som alla vanliga par gör ihop – det är en lyx för oss som under fem år inte har kunnat få göra sådant.

Jag sov dåligt i nättras så efter att Martin gick hemifrån imorse lyckades jag till sist somna om och sov som en STOCK i 2,5 timme. Vaknade trött och groggy, men tvingade mig själv att gå upp eftersom klockan var efter halv elva. Åt frukost och stack sedan ut och sprang – kom liiiite längre idag än sistgång vilket jag är nöjd med :D Efteråt pickade hjärtat så att jag blev yr, och det kom visselljud när jag andades i typ tio minuter. Kul. Jag mår bra i övrigt så bör inte innebära något hotfullt – Martin hade en teori att det kan vara en effekt av att jag gått runt och haft allergiska besvär i tre veckor pga dammet :P

Jag har betalat alla räkningar och nyss gjorde vi en beställning på två biljetter till Öl- och Whiskeymässan som är om 40 dagar :) Jag hoppas hitta lite kul öl att untappa då, men vi får se. Jag vet inte hur en sådan mässa går till, och jag är lite orolig över mängden folk som kommer att trängas och stå i kö överallt. Men det får jag helt enkelt komma över, det blir nog bra bara vi kommer dit :D

Jag valde för övrigt att inte åka in till stan idag, det tar jag nästa vecka istället. Jag har en läkartid nästa tisdag för att förnya preventivmedelsreceptet, och så har jag lite grejer jag skall köpa inför firandet av Alex födelsedag – vilket jag förmodligen införskaffar före min läkartid, så slipper jag flänga fram och tillbaka till stan varje dag för att fixa saker ;)

Ikväll blir det lite häng med Olof och eventuell utgång (nergång?) till Hyttan för en öl och lite skitsnack. Jag är lite i valet och kvalet angående det sista, men det blir förmodligen så att vi går ut tillsammans :D Jag blir nog mer pepp allt eftersom dagen går.

Just nu velar jag lite över huruvida jag skall lägga mig och läsa eller om jag skall fortsätta att pilla på datorn. Märkligt hur cirka all annan verksamhet stannar upp så fort man har en dator med internetaccess tillgänglig ;) Minns när jag flyttade till min första lägenhet för typ hundra år sedan och packade upp som en GUD fram tills mitt internet kom igång – sedan hade jag lådor som stod ouppackade fram tills jag flyttade igen ett par år senare :D Internet. Denna hjälte och denna snubbeltråd i livet alltså.

(för övrigt försiktig positiv över att jag KANSKE kommer att kunna gå lite plus den här månaden – att jag inte kommer att behöva gräva på sparkontona. flytten var dyr, men i nuläget har jag inga konstiga utgifter som skall läggas ut så jag kan faktiskt ha lite tur här, för en gångs skull. det hade gjort mig väldigt glad om jag kan få gå ur den här månaden och INTE gå minus! yay!)

Ha en fin fredag! Jag får se ifall jag lyckas få till ett inlägg imorgon :) Nu när jag har dator + bor här så påverkar det ju förhoppningsvis bloggandet positivt.

o/

(idag är det grått ute, men det går ju verkligen mot ljusare tider)

Friheten i ett kort

Torsdag! Jag ägnade gårdagskvällen åt att titta på Bones i typ fyra timmar, haha :D Inledde också dagen idag med lite Bones. Jag har …öh… 10 säsonger kvar, eller något. Jag kommer att kunna titta på MYCKET Bones framöver :D

Jag behöver komma på hur jag skall lösa dagens lunch. Det finns inget hemma, så jag behöver gå till affären – eller till något av lunchställena i byn. Jag behöver också kicka igång någon form av aktivitet idag, det känns inte okej att bara ligga på soffan och kolla på Bones hela dagen. Imorgon skall jag köpa åkkort så idag får jag försöka hitta på något här i hemmet – mina broddar är på väg men har såklart inte kommit än så en långpromenad i halkan känns inte heller helt aktuell.

Jag ser fram emot att ha ett åkkort. Då kan jag dels promenera inne i stan istället för här i bygden, och dels kan jag försöka styra upp lite fika/umgänge med folk utan att det skall kosta mig 100:- varje gång jag vill göra något. Förmodligen går jag plus/minus noll på att ha ett åkkort istället för att betala varje resa för sig, men det känns ändå enklare. Jag tänker att man kommer att vilja resa en hel del när det liksom är ”gratis” (dvs redan betalt). Vi får se. Jag får se till att ha batterier i kameran så att jag kan fotodokumentera min nya stad :)

Surte ligger 12 minuter med tåg norrom Göteborg. Det ingår i Storgöteborg (afaik?) men är i sig en väldigt liten håla på typ 3000 invånare. Det finns en stor fin sjö och ett par riktigt fina promenadstråk uppe i skogarna, men för det mesta promenerar man i en oval eller en åtta, då byn i stort sett har två nivår. I Malmö kunde jag gå utför dörren och sedan i cirka vilken riktning som helst för att promenera, men här går man mer eller mindre antingen medsols eller motsols. Med åkkort kan jag sedan ta bussen till Jennylund där det finns fina löpstråk – det var där jag sprang i höstas när jag blev så sjuk.

Vi har tydligen ett gym i källaren här någonstans i föreningen. Jag tror att jag skall nosa rätt på det i dagarna också – om jag kan få köra lite skivstångsrodd och lite kettlebell-träning utöver att halka runt på isiga vägar i ett försök att återuppta löpningen så vore det riktigt nice :D

Men ja. Idag …jag vet inte. Jag kanske kan få ordning på sovrummet? Det hade kunnat vara ett lagom projekt för dagen. Och med ”sovrum” menar jag alltså ”sovalkoven” ;)

Ha en fin dag! :)

Soon..!

Klagade lite till Martin hur drygt det är att promenera när man bara halkar omkring. Hans förslag var att vi skulle försöka lokalisera mina Icebugs i magasinet. Min lösning var att betala 249:- för ett par broddar. Vi ser hur detta fungerar – har jag tur kommer de på fredag och då kan jag springa i helgen! (letade efter nya Icebugs, men det fanns inga i min storlek??)

Klagar på grått, klagar på vitt – ge mig grönt!

Igår storstädade jag köket så nu sitter jag här vid köksbordet och lyssnar på REM och *försöker* att inte lyssna på när de bilar bort balkongerna på grannhuset. Detta infernaliska OVÄSEN. Egads.

Jag har inte helt bestämt mig för ifall jag skall försöka städa lite idag, eller vad jag skall göra. Egentligen är jag sugen på att åka in till stan, men mitt kort har inte saldo nog för att kunna ta mig både dit och tillbaka igen så det får dessvärre vara. Jag får hålla ut tills fredag och åka in då istället :) Behöver besöka Sephora för att köpa en ny eyeliner och har ett par andra småsaker jag hade velat plocka upp också. …och så är det ju aldrig tråkigt att inom Systembolaget på Femman och se vad man kan hitta för ny spännande öl ;)

I Malmö var allt grått och tråkigt och jag vet att jag klagade på det. Här i Surte är allt vitt, halt och slaskigt och det är också lite synd. Jag tycker ju om snö, men jag vill ut och springa (jaja klagade på det redan igår jag vet) så vi får väl se ifall det blir några plusgrader idag så att man kanske kan sticka ut i eftermiddag..?

Jag såg färdigt Stranger Things S02 igår så vi får se vad jag hittar på att titta på idag. Det lutar mer åt Supernatural än Bones just nu, faktiskt. INTRESSEKLUBBEN ANTECKNAR.

Vissa dagar har jag helt enkelt lite mindre saker att prata om än andra. C’est la vie!

Kanske jag kan lyckas rigga upp min kamera för att se ifall jag kan ta lite CV-bilder idag..? Jag har en (två) bilder som Jolt tog på mig för ett par år sedan som jag för tillfället använder, men trots duktig fotograf är jag inte nöjd med hur jag ser ut på dem – vilket alltså är shade över mig, inte över Jolt!
Bäst ljus i vår lägenhet är det i köket, men i köket finns också De Mest Fruktansvärda Tapeterna så jag vet inte riktigt hur jag skall göra här. Visserligen kanske rekryterare struntar i vad det är för tapeter i bakgrunden på fotot man bifogar med sitt CV, men JAG stör mig även om nu ingen annan gör det..!

Vet ni vad? Jag tror att jag skall ta en promenad, faktiskt. Jag kan springa i eftermiddag/kväll om väglaget blir bättre, men det hade varit skönt att få komma ut och röra på benen lite. Jag höll igång så bra i nästan fyra veckor med mina 15k steg om dagen i januari men sedan kom flytten i vägen och nu snittar jag KANSKE 4k om dagen -_- Lite bra musik, lite frisk luft, lite SLIPPA LYSSNA PÅ BALKONGBILANDE vore ju ändå trevligt. Resten av dagen tar vi därifrån, sedan :)

Ha en fin dag, hörni! :)