Friheten i ett kort

Torsdag! Jag ägnade gårdagskvällen åt att titta på Bones i typ fyra timmar, haha :D Inledde också dagen idag med lite Bones. Jag har …öh… 10 säsonger kvar, eller något. Jag kommer att kunna titta på MYCKET Bones framöver :D

Jag behöver komma på hur jag skall lösa dagens lunch. Det finns inget hemma, så jag behöver gå till affären – eller till något av lunchställena i byn. Jag behöver också kicka igång någon form av aktivitet idag, det känns inte okej att bara ligga på soffan och kolla på Bones hela dagen. Imorgon skall jag köpa åkkort så idag får jag försöka hitta på något här i hemmet – mina broddar är på väg men har såklart inte kommit än så en långpromenad i halkan känns inte heller helt aktuell.

Jag ser fram emot att ha ett åkkort. Då kan jag dels promenera inne i stan istället för här i bygden, och dels kan jag försöka styra upp lite fika/umgänge med folk utan att det skall kosta mig 100:- varje gång jag vill göra något. Förmodligen går jag plus/minus noll på att ha ett åkkort istället för att betala varje resa för sig, men det känns ändå enklare. Jag tänker att man kommer att vilja resa en hel del när det liksom är ”gratis” (dvs redan betalt). Vi får se. Jag får se till att ha batterier i kameran så att jag kan fotodokumentera min nya stad :)

Surte ligger 12 minuter med tåg norrom Göteborg. Det ingår i Storgöteborg (afaik?) men är i sig en väldigt liten håla på typ 3000 invånare. Det finns en stor fin sjö och ett par riktigt fina promenadstråk uppe i skogarna, men för det mesta promenerar man i en oval eller en åtta, då byn i stort sett har två nivår. I Malmö kunde jag gå utför dörren och sedan i cirka vilken riktning som helst för att promenera, men här går man mer eller mindre antingen medsols eller motsols. Med åkkort kan jag sedan ta bussen till Jennylund där det finns fina löpstråk – det var där jag sprang i höstas när jag blev så sjuk.

Vi har tydligen ett gym i källaren här någonstans i föreningen. Jag tror att jag skall nosa rätt på det i dagarna också – om jag kan få köra lite skivstångsrodd och lite kettlebell-träning utöver att halka runt på isiga vägar i ett försök att återuppta löpningen så vore det riktigt nice :D

Men ja. Idag …jag vet inte. Jag kanske kan få ordning på sovrummet? Det hade kunnat vara ett lagom projekt för dagen. Och med ”sovrum” menar jag alltså ”sovalkoven” ;)

Ha en fin dag! :)