Som natt och dag

20130411-112610.jpgDet blir ingen dagens outfit-bild idag. Det blev inga bra bilder, jag ser bara gammal och trött ut och det orkar jag inte med. Istället tar vi den här dubbelbilden från april 2012. Hepp!

Martin hjälpte mig koppla in min gamla externa hårddisk i datorn igår, och plötsligt hade jag tillgång till allt möjligt vad gäller bilder, texter, projekt och allt annat. Bland annat hittade jag bilder från Juni 2011 – det vill säga de bilder där jag är som störst. Jag kommer ju ihåg att jag var större då, och jag vet ju att jag har minskat 15 centimeter kring midjan sedan dess, men att se det på bild sådär var …skrämmande. Yikes. Jag kanske slänger upp bilden här sedan om jag vågar, jag måste bara smälta den lite. Jämföra den mot nu. Jag har verkligen kommit lång väg.

Grejen är den också att det syns att jag mår dåligt. Att jag inte alls trivs med tillvaron. Att jag är deprimerad och att livet var skit. Det handlar inte bara om att jag hade en väldigt mycket större kroppshydda då, det handlar om vad jag kan se i ögonen på mig själv. Det här är ju från när jag fortfarande bodde med mitt ex och hela situationen kändes ohållbar. Jag såg ingen utväg, jag kände mig så otroligt fast och jag krympte mer och mer som person genom att låta honom hållas med sitt och inte försöka instigera någon form av konflikt. Det var så viktigt för mig att vi skulle ”komma överens” att jag suddade bort mig själv, höll tyst, gick undan och försökte att inte bry mig fast jag många gånger tyckte att han gjorde fel. Det är ju dock bara min subjektiva åsikt, och jag tror inte att han ser det här på samma sätt. Det finns väl inget rätt eller fel här, vi har väl båda rätt var för sig liksom, men …ja. Jag mådde skit, och det syns.

Jämför man med nu så syns det att jag mår bättre. Jag försöker hitta fotfästet igen, jag har en pojkvän som är något av det bästa jag har träffat någonsin och jag har börjat ta hand om mig själv. Jag tränar och jag gör saker jag blir glad av. Det är viktigt.

För övrigt tänkte jag åka på lajv i sommar, så det blir kanske lite mer snack om det här nu ett tag framåt. Knektlajv :)

Nåväl. Nu skall jag jobba vidare. Vi får se när jag vågar lägga upp den bilden. Jag är inte stolt över hur jag ser ut där – jag är däremot stolt över hur jag ser ut numera. Om man får lov att vara stolt över sådant. Men det är ju hårt jobb bakom så vadfan. JAG ÄR STOLT OCH SÅ ÄR DET MED DET. Hepp!

What’s your favorite thing about space?! Mine is SPACE!

IMAG1524

Mindre smickrande bild i grodperspektiv, men tröjan är ju snügg! :P

Godmorgon och sådär. Idag har jag tydligen börjat få skavsår på sidan av ena foten efter att jag börjat använda mina vinterkängor. Känns sjukt omotiverat så jag hoppas att foten kommer på bättre tankar och slutar vara så idiot, så att jag slipper sitta här och gnälla över något så banalt.

Igår hamnade jag i en diskussion i sådant där gruppforum på Facebook där jag i retrospekt bara kan ångra att jag inte lyssnade på det klassiska ”Never argue with an idiot, they will drag you down to their level and beat you with experience”. Bland annat så jämställdes ”att bli smygfilmad [på lajv]” med ”att bli våldtagen”, vilket känns som en sjukt konstig liknelse. När personen i fråga tilltalade mig med ”men snälla vän” så kände jag att det är bara att släppa det här, hen är fullkomligt tokig. Hen argumenterade alltså för varför det är okej att misshandla någon och förstöra deras kamerautrustning ifall de råkar ta kort på hen ”i smyg” eller av misstag. Jomen såatteh… Tydligen så är det något man kan anropa ”Nödvärn” för. Jag satt med hakan nere på skrivbordet under hela diskussionen. Jag kan inte ens få in i huvudet hur någon kan resonera på det viset. Herredjävlars alltså.

Men men! Det lutar åt att Martin kommer ner redan idag, yay! Vi har ju inte setts på nästan två veckor nu, så det känns fint. Saknar honom. Saknar att sova intill honom. Saknar att få pussa på honom. Djävla avstånd. Ge mig en portal gun pls. Tack. Men idag! Idag får jag träffa honom igen! Yay ♥

Ohwell. Nu skall jag fortsätta jobba, och sedan skall jag gå till Apoteket en sväng. Det ligger två apotek precis nedanför kontoret = win :)

Ingen Vitekrist i våran Svarta Pist!

IMAG1509_1

Jag känner mig väldigt Sportlov/After-ski idag. Det är något med kombinationen satanistleggings, benvärmare och vinterkängor som gör det. Det är bara en kopp varm choklad eller ett gråtande småbarn som saknas! Hat, Mörker, Vrede, Döööööd! (om ni inte förstår mina Sportlovs-referenser så tycker jag synd om er)

Anyhooo. Idag blir det innebandy! Yay! Vi skall börja försöka spela två gånger i veckan, så nu blir det spel både på måndagar OCH onsdagar. DRÖMLÄGET. Skitnöjd! \o/

I vanlig ordning är jag TRÖTT och FRUSEN idag. *skrällen* När klockan ringde imorse bestämde jag mig för att snooza i trettio minuter, vilket kändes jättefint fram tills klockan ringde igen och jag var tvungen att gå upp. Minns inte vad jag drömde i nättras, men det var något sammanhängande och logiskt tror jag. Det kan ha handlat om kattungar. Jag är osäker.

Nåväl. Jag har jobb at göra och om en timme skall vi gå och spela. Woooo~ :)

Kram på er, hoppas att ni har en fin dag :)

Börjar ge upp hoppet om tillvaron

IMAG1492

God morgon!

Här sitter jag med en sjal om axlarna och fryser. Allt är som det brukar vara, med andra ord ;) Lagom trött idag, det blev relativt sent hem efter att vi spelat rollspel igår och jag har inte sovit jättebra under nattens gång. Vaknade till runt 5 imorse och låg vaken en liten stund innan jag lyckades somna om. Klassiskt stressläge; OHSNAP JAG MÅSTE SOVA MER och sedan klarar man ju inte riktigt av att somna om för man är så fokuserad på att man MÅSTE somna om. Moment 22. Asnice. Inte.

Annars är jag mest dödstrött på victimblaming (FET triggervarning re: våldtäkt på den länken) (det är en debattartikel eller något på Sydsvenskan). Det är vidrigt hur folk kan resonera att man får ”skylla sig själv” om man någongång samtyckt till intimitet med en man man t.ex. träffat på krogen och denne sedan tar sig vidare friheter. Det intressanta är ju också hur det faktiskt inte står att det är just samlag man gått med på tidigare (SOM ATT DET ENS SPELAR ROLL, vem FAN har rätt att ligga med en utan samtycke för att ”det har ju gått fint tidigare??”!??!?!) så med det resonemanget kan det lika gärna handla om att man givit en person en kram. Så att ni vet.

Jag börjar fan allvarligt fundera på att vägra lämna min lägenhet. Jag är så sjukt trött på världen just nu. Börja inte ens. Jag är så djävla glad att jag har en pojkvän som är VETTIG I SKALLEN. Herredjävlar. Han är en ständig påminnelse för mig att det finns BRA människor där ute. Jag är ledsen att jag kanske drar många över en kam här, men alltså… nej. Jag är så trött. Jag är så förbannat djävla DÖDSTRÖTT på att läsa i tidningen om våldtäkter och misshandel och incest och rån och mord så ni anar inte. Jag saknar de händelselösa gotlandstidningarna. Fastlandstidningarna innehåller för mycket skit. Det finns en ANLEDNING till varför jag inte följer nyheter, vare sig via radio, TV eller pappersmedia. Jag orkar helt enkelt inte. Det är för mycket skit och jag klarar inte av att stänga av empatin och läsa skiten utan att ta åt mig och må dåligt över hur saker är. Jag är för mycket känslor för det.

Äh… det var väl inte meningen att ranta. Jag är bara så djävulusiskt trött på allt detta. Och kom för FAN inte och säg att jag får ”skylla mig själv” om/när jag blir våldtagen, för det valet har gjorts av någon annan och inte mig. Aldrig mig. Aldrig offret. Det kallas ”offer” och ”gärningsman” av en anledning (gärningshen, om ni så vill, för att undvika att just peka på ”män” som brottslingar här…) och inte FAN är det för att offret står som skyldig till brottet. Den som utför gärningen har ansvaret. Så enkelt är det.

ARGH.

Såhär ser jag ut i dag, men jag tog bort rosetten förut för jag kände mig lite för mycket som Kajsa Anka:

IMAG1500_1

(för övrigt så blir jag glad i hjärtat av att jag länkade in ovan nämnda artikel i jobbchatten och alla blev lika upprörda som jag <3 fina människor. ingen försvarar våldtäktsmännen där, ingen skyller på offren. tack <3)

SHINY!

IMAG1482_1

Serenity som motiv på tröjan yassss bitches! Utöver det så ser jag halvt död ut idag. Det är nog för att mitt hår frös till is när jag gick till jobbet, true story. Tydligen så har det här med att duscha och sedan gå till jobb i minusgrader en lustig inverkan på blött hår, haha. Det verkar dock som att det tinade upp när jag kom inför dörren här, så.

JAG ÄR TILLBAKA. Har ni saknat mig? Jag har saknat mig. Så sjukt drygt att bara ligga ensam hemma och kolla på dåliga filmer. Eller ja, jag har ju sett nästan hela Freaks & Geeks också, och det var ju bra. Men ja. Vissa filmer borde nog radera från livets hårddisk här alltså. Egads. Säger bara det.

Dagen ser ut såhär: Jobb, innebandy, rollspel. Sedan sova. I nättras drömde jag att jag somnade på jobb och att min kollega väckte mig vid 10 när han kom in, vilket var sjukt awkward för jag skulle börja jobba 8. Hrm. Drömde även att pappa fiskade på isen och att jag var tvungen att gå barfota i isvatten. Det kom också en sur gubbe som hette eller inte hette Karsten. Pappa kallade honom Karsten, men det kan ju lika gärna bara ha varit taget ur luften. (Karsten är för övrigt namnet på vår IRC-bot på jobbet…) Jomen såatteh… Hej.

Nu sitter jag och fryser och läser igenom min jobbmail. Guh. Hej så länge! o/

afk

tumblr_m01odtdGDN1ro4a1ho1_400Ja, bloggen har sjukledigt idag och spenderar sin tid i sängen/på soffan. Det är jättekul, jag lovar. ”verkligen”. Det är ju inte så att det finns mängder av bättre saker jag hade kunnat göra idag. Innebandy, jobb, kvinnobad och sådana saker. KLART att det är roligare/ballare/bättre att ha feber och ha en näsa som känns som att den är full av mjukisdjur. Gnörghl.

Nu blir det mer film och vila. Hejdå.

 

Ynklig, men snygg

kluven

Jag just nu ↑

På plussidan: MITT HÅR ÄR DIVINE OCH JAG ÄR SKITSNYGG IGEN
På minussidan: Jag mår allt sämre och det gör mig ledsen för imorgon är det ju innebandy + kvinnobad och på torsdag skall jag på kurs på kvällen och lägg av nu för jag vill inte bli sjuk IGEN JAG VAR SJUK FÖRRA MÅNADEN FÖR HELVETE argh

Okej, här är lite balla länkar istället:

Nu tänker jag ställa in resten av kvällen och krypa ner under täcket och läsa lite tills jag somnar. Jag håller alla mina tummar och tår att jag INTE vaknar och mår som att jag haft huvudet i ett kylskåp hela natten. Dekapitering verkar inte jättebekvämt osv.

Godnatt hejdå och sov gott.