Furillen

Och så blev det onsdag. Veckan rör sig framåt, jag är mer och mer tillbaka i gamla mönster och bortsett från väldigt fina minnen känns sommarens ledighet väldigt avlägsen nu. Det gör dock inget, jag trivs ju verkligen med att vara här och göra saker också. Som jag nämnde igår så har jag svårt för att sitta sysslolös, och på jobbet finns ju ständigt saker att göra. Jag kommer att skriva väldigt mycket mindre om vad mitt jobb går ut på och vad jag sysslar med på dagarna nu när jag har en högre position, men faktum kvarstår att det är full rulle :)

Planen för fredagen var picknick med mamma efter att jag slutat, men eftersom det just nu enligt väderleksrapporten skall bli spöregn ute så är planen istället inomhus-picknick/balkonghäng, så jag sticker över till mamma med mitt pick och pack när jag slutar på fredag. Det blir bra! Senast jag träffade henne var alla sex brorsbarn med, så det blir kul med lite egenhäng också (även fast få saker är så roliga som att ha alla brorsbarnen som hänger och klänger och gosar. den där lilla, lilla barnhanden som plötsligt håller i min lite större och drar för att man vill VISA mig saker, mitt hjärta alltså <3)

Lön om en vecka och jag har väl i princip redan spenderat alla pengar jag skulle ha över för att röra mig med, haha. Det är ju dock vettiga saker jag köpt. Eller ja, ”vettiga”, det är väl en definitionsfråga. Men jag har beställt smink jag behöver, böcker att studera, lite kläder till konferensen vi skall på om en månad… Sådana grejer. Och så var det ju lite presenter till Johan, men dem har han redan fått. Vi firar ju två år inom kort, och jag älskar att få ge presenter. Det vet ju alla som haft (o)turen att hamna i min inre krets haha — det är inte alla som är bekväma med att få presenter, men ja. Det gör mig så glad att hitta någon jag tror folk skulle bli glada av och liksom …ge dem det.

Stressad över saker jag har svårt att påverka just nu, vilket ju såklart skapar en än mer stressad situation. Det kommer väl att lösa sig, men jag önskar att det gick att trolla så att allt bara var löst NU istället för att hägra vid en osäker horisont. Suck.

Tyget jag köpt för att sy en särk och en underklänning till mitt lilla HK-projekt kom fram i förmiddags så jag skall hämta det på hemvägen. Just nu går det inte att få tvättid så jag kan inte få tvätta det (hela systemet har ballat ur, så ingen kan boka tider vilket innebär att när det väl fungerar igen kommer det att vara KAOS i tvättstugan, suck)

Right-oh. Kanske inte så peppigt idag, men men. Det är så det är ibland :)

HEJDÅ

Kyrkor och sånt

Jag köpte bra grejer på Medeltidsveckan. Ett väldigt fint duvblått kypertvävt ylle jag skall göra HK-klänning av. Ett krus med historisk förlaga. Ett par bronsringar till öronen. MASSOR av brända mandlar! Fick även en jättefin hårnål av ben av Johan, även den med historisk förlaga. Det mest otippade var kanske boken om Gotlands lantkyrkor som jag köpte på Fornsalen efter att jag ägnat ett dygn åt att allt mer inse att jag VERKLIGEN vill ha en jämförande bok om Gotlands kyrkor. Nu har jag det. Nice! :)

Medeltidsveckan var dyr, såklart. Jag har pengar kvar så jag klarar mig till lön, men nu är ju äntligen sommarens alla dyra händelser över så nu ser jag fram emot att kunna börja sitta lite mer på pengarna och kanske ha en liten hög till nästa år att ta av utan att det märks riktigt lika mycket i budgeten ;)

Jag glömde ju nämna igår då jag räknade upp saker jag ägnat mig åt sedan november 2021 att jag ju åkt på hobbitlajv! Jag och Johan och Elvira åkte som en liten del av familjen Höstblomma och myste runt och drack vin och åt midsommarmat och mest bara betraktade allt som skedde omkring oss. Kanske 80 vuxna och 30 barn? Det var mysigt. Bra back-to-larp-grej efter ett längre uppehåll pga pandemi. Nu är jag sugen på att sy mer snygga grejer och åka på MER saker! Sydde ju en massa nya spännande saker till Beatrice Höstblomma; ett snörliv (stays) och en partykjol samt ett förkläde jag verkligen gillade. Förkläde på lajv är awesome! Man kunde torka händerna på det hela tiden om man så ville! :) Skall fan bara lajva förklädeskaraktärer framöver. Drottning? KANSKE DET om jag får ha förkläde på!

Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan hem och krama på Johan. Sambolivet hörni, det är ju det bästa. I nättras sov jag ensam eftersom han tog med sig barnet och for till Grimetonområdet då det är bockpremiär idag, och imorse fick jag bild på en nöjd Leif och en död råbock så …snart kött i frysen hemma! Woop!

Lite trött idag, men det är dag två på jobbet efter fyra veckors semester så kanske inte så konstigt. Min längsta semester någonsin, afaik? Tror att jag som mest varit ledig i tre veckor tidigare. Det var kul och bra och så men hade också typ 10 dagar då jag mest av allt bara kände mig uttråkad och rastlös. Ledighet är kul bara SÅ länge. Det var bra grej att sista veckan var Medeltidsveckan för annars hade jag fan krälat på väggarna för länge sedan och eventuellt bitit någon. All work and no play är en grej, men all play and no work? Inte min grej det heller.

Heppa!

(behöver/vill börja springa igen, men det är over 9000 grader ute så det går inte just nu :( )

Ojdå

Ja, men hej? Det var ju ett tag sedan jag skrev här sist. Som ni ser har bloggen ett HELT nytt utseende och det är ju inte för att jag ville det utan för att lite uppdateringar fick det gamla att balla ur fullständigt och jag hade därefter noll ork att åtgärda, alls. Det fungerar ju. Det är bara inte rosa och fladdermusigt som det var innan, men skit samma tänker jag.

(jesus det är 3/11 2021 jag postade senast? wow) (HEJ)

Jag tänker lite att jag eventuellt någon gång kanske skriver om saker jag har haft för mig sedan november förra året — som att jag varit på två vikingamarknader, ett antal störtbra spelningar, att jag numera är chef på jobbet, att det är pissjobbigt när det är över 25 grader ute och sådana grejer, men just nu tänker jag nog mest bara säga hej och se att saker typ …fungerar. Körde en poll på Twitter för någon månad sedan för att se ifall det kanske fanns någon form av intresse hos er som läser att jag skulle börja skriva igen, och det verkade det ju ändå göra. Så hej, om ni nu läser.

Om ett inlägg postas på en blogg och ingen läser, finns det då?

Djupt.

Jag och Johan kom igår eftermiddag hem efter en jättemysig vecka på Gotland, så ni kan ju gissa att det i hjärtat på den här gotländskan är GOTT OCH VÄL och att jag har ett välladdat gotlandsbatteri att gå på ett tag. Det var ändå tre år sedan sist, så att få komma hem och liksom bara vara gjorde väldigt, väldigt gott.

Mm. Jag har köpt en massa tyg för att sy en historiskt korrekt medeltidsoutfit (kan ju inte BARA ha en historiskt korrekt vikingatidsoutfit…) så just nu är jag mest taggad på att komma igång lite med sömnad av detta under hösten. Skall också eventuellt sy en dräkt för 1880-tal? DET NI. Mer om detta …i framtiden. Kanske. Det kan ju också vara så att jag postar detta och sedan försvinner från bloggen i fem år eller något, jag vet inte. En gång i tiden postade jag 17 gånger om dagen, en gång i tiden postade jag minst ett inlägg om dagen och sedan fick jag väl bättre saker för mig, typ.

HEJDÅ!