Kyrkor och sånt

Jag köpte bra grejer på Medeltidsveckan. Ett väldigt fint duvblått kypertvävt ylle jag skall göra HK-klänning av. Ett krus med historisk förlaga. Ett par bronsringar till öronen. MASSOR av brända mandlar! Fick även en jättefin hårnål av ben av Johan, även den med historisk förlaga. Det mest otippade var kanske boken om Gotlands lantkyrkor som jag köpte på Fornsalen efter att jag ägnat ett dygn åt att allt mer inse att jag VERKLIGEN vill ha en jämförande bok om Gotlands kyrkor. Nu har jag det. Nice! :)

Medeltidsveckan var dyr, såklart. Jag har pengar kvar så jag klarar mig till lön, men nu är ju äntligen sommarens alla dyra händelser över så nu ser jag fram emot att kunna börja sitta lite mer på pengarna och kanske ha en liten hög till nästa år att ta av utan att det märks riktigt lika mycket i budgeten ;)

Jag glömde ju nämna igår då jag räknade upp saker jag ägnat mig åt sedan november 2021 att jag ju åkt på hobbitlajv! Jag och Johan och Elvira åkte som en liten del av familjen Höstblomma och myste runt och drack vin och åt midsommarmat och mest bara betraktade allt som skedde omkring oss. Kanske 80 vuxna och 30 barn? Det var mysigt. Bra back-to-larp-grej efter ett längre uppehåll pga pandemi. Nu är jag sugen på att sy mer snygga grejer och åka på MER saker! Sydde ju en massa nya spännande saker till Beatrice Höstblomma; ett snörliv (stays) och en partykjol samt ett förkläde jag verkligen gillade. Förkläde på lajv är awesome! Man kunde torka händerna på det hela tiden om man så ville! :) Skall fan bara lajva förklädeskaraktärer framöver. Drottning? KANSKE DET om jag får ha förkläde på!

Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan hem och krama på Johan. Sambolivet hörni, det är ju det bästa. I nättras sov jag ensam eftersom han tog med sig barnet och for till Grimetonområdet då det är bockpremiär idag, och imorse fick jag bild på en nöjd Leif och en död råbock så …snart kött i frysen hemma! Woop!

Lite trött idag, men det är dag två på jobbet efter fyra veckors semester så kanske inte så konstigt. Min längsta semester någonsin, afaik? Tror att jag som mest varit ledig i tre veckor tidigare. Det var kul och bra och så men hade också typ 10 dagar då jag mest av allt bara kände mig uttråkad och rastlös. Ledighet är kul bara SÅ länge. Det var bra grej att sista veckan var Medeltidsveckan för annars hade jag fan krälat på väggarna för länge sedan och eventuellt bitit någon. All work and no play är en grej, men all play and no work? Inte min grej det heller.

Heppa!

(behöver/vill börja springa igen, men det är over 9000 grader ute så det går inte just nu :( )