Furillen

Och så blev det onsdag. Veckan rör sig framåt, jag är mer och mer tillbaka i gamla mönster och bortsett från väldigt fina minnen känns sommarens ledighet väldigt avlägsen nu. Det gör dock inget, jag trivs ju verkligen med att vara här och göra saker också. Som jag nämnde igår så har jag svårt för att sitta sysslolös, och på jobbet finns ju ständigt saker att göra. Jag kommer att skriva väldigt mycket mindre om vad mitt jobb går ut på och vad jag sysslar med på dagarna nu när jag har en högre position, men faktum kvarstår att det är full rulle :)

Planen för fredagen var picknick med mamma efter att jag slutat, men eftersom det just nu enligt väderleksrapporten skall bli spöregn ute så är planen istället inomhus-picknick/balkonghäng, så jag sticker över till mamma med mitt pick och pack när jag slutar på fredag. Det blir bra! Senast jag träffade henne var alla sex brorsbarn med, så det blir kul med lite egenhäng också (även fast få saker är så roliga som att ha alla brorsbarnen som hänger och klänger och gosar. den där lilla, lilla barnhanden som plötsligt håller i min lite större och drar för att man vill VISA mig saker, mitt hjärta alltså <3)

Lön om en vecka och jag har väl i princip redan spenderat alla pengar jag skulle ha över för att röra mig med, haha. Det är ju dock vettiga saker jag köpt. Eller ja, ”vettiga”, det är väl en definitionsfråga. Men jag har beställt smink jag behöver, böcker att studera, lite kläder till konferensen vi skall på om en månad… Sådana grejer. Och så var det ju lite presenter till Johan, men dem har han redan fått. Vi firar ju två år inom kort, och jag älskar att få ge presenter. Det vet ju alla som haft (o)turen att hamna i min inre krets haha — det är inte alla som är bekväma med att få presenter, men ja. Det gör mig så glad att hitta någon jag tror folk skulle bli glada av och liksom …ge dem det.

Stressad över saker jag har svårt att påverka just nu, vilket ju såklart skapar en än mer stressad situation. Det kommer väl att lösa sig, men jag önskar att det gick att trolla så att allt bara var löst NU istället för att hägra vid en osäker horisont. Suck.

Tyget jag köpt för att sy en särk och en underklänning till mitt lilla HK-projekt kom fram i förmiddags så jag skall hämta det på hemvägen. Just nu går det inte att få tvättid så jag kan inte få tvätta det (hela systemet har ballat ur, så ingen kan boka tider vilket innebär att när det väl fungerar igen kommer det att vara KAOS i tvättstugan, suck)

Right-oh. Kanske inte så peppigt idag, men men. Det är så det är ibland :)

HEJDÅ

Fyrårsbyxor

Gudars fucking skymning, idag har det varit mycket. Jag är helt SLUT. Huvud, hals, kropp, jag är mördad. Det är 40 minuter kvar av dagen och detta är första lilla stund jag har över till att försöka få något skrivet här.

Sprang nästan 4,5 kilometer igår, men det blev inget sprunget imorse för att min höft värkte såpass. Skall springa en snabb runda här ikväll– nej, förlåt, KORT runda. Inte snabb. Jag skall springa långsamt och känna efter hur höften tar det. Den har varit lite dum ett par dagar nu, jag vill inte överanstränga den så jag hoppas att jag skall kunna upprätthålla min runstreak. Det blir vad det blir, såklart, men vi börjar med en lugnare runda så skall vi se ifall det kan gå an detta.

Blev i alla fall väldigt nöjd imorse. Jag har ett par favoritbyxor jag tydligen har haft sedan 2017, och de är precis så slitna man kan tänka sig att ett par favoritbyxor som är 4 år gamla kan vara. Lyckades efter en bra stunds funderande komma på vilken butik det var jag beställt dem från, och de fanns fan fortfarande att köpa! Det var till och med rabatt på dem. Övervägde att köpa två par, men jag får fortfarande försöka vara någorlunda rimlig vad gäller spendera pengar på nyinköp så jag tog ett par så kan jag fylla på fler i framtiden. Det är inte några särskilda byxor så, men väldigt snygga kolsvarta ”jeans” som också är jättebekväma, det blir ju goth granny inte ledsen av om man säger så :)

Johan hörde av sig och ville bjuda på sushi ikväll, så det blir en macka före jag springer och sedan sushi när jag är klar och har tagit mig över till honom och Elvira. Vilket mys! Det klagar jag ju inte på <3

Nåväl. Jag har fortfarande lite grejer att hinna med innan jag slutar om en halvtimme så det blir inte mer spännande än såhär idag. Hes stämma och nya byxor, det kommer man väl ändå en bit på vägen med? :P

herrå

Trött

Så var det måndag, igen. Igår blev en chill söndag med lunchlådebygge, en springtur i solen och som avslut lite Antikrundan med Johan (eftersom vi uppenbarligen är JÄTTEGAMLA)

Det var skönt att springa imorse. Jag sprang väldigt snabbt. Att vara stressad är uppenbarligen något som påverkar mig positivt när det kommer till träning, men jag skulle nog inte vilja springa stressad *varje dag* om vi säger så.

Ha en fin dag <3

Plant Daddy

Det var ju tydligen jättepopulärt att jag bloggade igen, så jag får väl försöka komma igång på allvar igen då :)

Tisdag! Riskettan är i full gång. OerHÖRT lugn dag på jobbet. ”Varför då?” undrar ni kanske? Jo, telefonen är död. Vi hade tydligen räknat till vår fördel vad gällde uppsägning av vårt gamla abonnemang, så nu när det helt plötsligt stängdes av IDAG och inte liksom vid midnatt till imorgon så står vi just nu mellan abonnemang = noll samtal kommer in. Emellanåt kommer meddelanden på telefonsvaret, då kan jag ringa tillbaka till folk och hjälpa dem, men det är eh…. tre samtal hittills idag, typ? Två var från samma elev.

Utanför fönstren är träden eldgula och allt skralare i lövmängd. Ikväll när jag slutat hämtar Johan mig så skall vi åka till Blomsterlandet och till Bauhaus; Blomsterlandet för att jag gick med i någon form av klubb där och fick en snajdig rabattkupong som gäller i två dagar till, och Bauhaus för att köpa plastbackar jag kan lägga under sängen för att förvara lajvkläder i. Det börjar bli en relativt ansenlig garderob? Men eh alltså KOLLA BILDEN! Plötsligt blev jag Plant Daddy, något som för några år sedan var precis lika befängt som att jag skulle börja blogga om öl och hockey. Och de lever, mina små växter! En har ruttnat, men det var most likely för att den var sjuk redan när jag köpte dem. Vissa av dem har fått BEBISAR! Jag är okaraktäristiskt uppspelt över detta, men sistgång jag försökte sätta över bebisar i egna små krukor så råkade jag krossa den ena och den andra självdog häromdagen så eh. Det går inte JÄTTEBRA för mitt lag, men det går fan över förväntan ändå! :D

Mmm. Det var nog allt för idag. Eller ja, jo — vi har köpt ett portabelt pingisnät som kom idag så hittills är ALLA kollegorna sjukt uppspelta över att spela pingis och har smashat både åt höger och vänster och gudvetvad. Det är ju generellt inte mitt favoritljud att lyssna på MEN det är väldigt underhållande och gulligt hur himla glada de är när de spelar så jag kan fan köpa att jag får lyssna på ping/pong/ping/pong/ping/pong/SMASH mellan varven :P

Right. Ha en bra dag hejdå!

Djävulsöl

Helgen då?

I fredags efter jobbet tog jag vagnen till Mölndal och hängde med mamma fram till …hm… cirka elva i lördags? :) Vi drack öl och hängde på hennes balkong tills jag var trött och ville sova vid midnatt, och sedan tog jag bussen hemåt efter frukost.

Hämtade ut två flaskor av ovan avbildad öl, Snausarves ”In League with Satan” och eftersom jag ju alltså har den tischan sedan den släpptes till försäljning för några månader sedan så kändes det ju GIVET att twinna med min öl. Som man ju gör. Öh. Ägnade annars lördagen åt att börja titta på Peaky Blinders, och på kvällen såg jag Koenix som spelade live över stream. Bra, ändå.

Igår tittade jag vidare på Peaky Blinders och är väl cirka halvvägs igenom, så det har varit en liten mini-binge nu under helgen :D Vi åkte sedan över till Fontin för att Martin ville visa sin nya promenadsträcka, och efter det gick jag ett varv runt sjön och lyssnade på musik och plockade blåbär.

ÄR det rimligt hur djävla blå man blir om fingrar av att plocka blåbär?? Det krävdes en dusch för att jag inte längre skulle vara blålila om tre fingrar, men jag kan än idag (ytterligare en dusch senare!) se svaga spår av färg på fingertopparna. Galet!

Men ja. Ikväll, efter att jag förhoppningsvis lyckats springa i värmen, så blir det glass och blåbär. MAN FÅR NÄR DET ÄR VAMRT! :P

Eva och Ingemar är tillbaka och allt är frid och fröjd! Det var så himla fint att se dem när jag kom imorse. Nu ser jag fram emot att Daniel och Johannes kommer tillbaka nästa vecka, och snart är vi ju fulltaliga igen :D Har jag sagt att vi får in en lärare till från och med oktober? Gissa vem som är stans nöjdaste receptionist! :D

OKEJ.

Hejdå!

Sopa

Dagen började med fullständig kaos när det visade sig att ett prov jag bokade för två månader sedan inte alls blivit bokat, så på NÅGOT djävla sätt lyckades vi få en ny provtid för eleven idag, vilket innebar 1. eleven ifråga har fått stressa inför prov två gånger idag, hurra :< och 2. jag fick boka av två andra elever för att knö in ett prov i schemat. Har huvudvärk, men ångesten har släppt någorlunda och jag skakar inte längre så there’s that, antar jag.

Riskettan är i full gång och det är den sista vi kör på cirka en månad. De kommande veckorna kommer vi att ha EN handledarutbildning, men utöver det är det inga kurser alls, bara vanliga körlektioner. Det blir bra. Slipper möblera om tre gånger i veckan, slipper stå med plasthandskar för att bre mackor, slipper städa efteråt. Ett litet, litet sommarlov, kan man väl tänka.

Fick spännande nyheter på telefon och intill mig här på skrivbordet ligger ett papper som är jättespännande, så det händer ju en del intressanta saker i bakgrunden åtminstone. Jag kommer inte att kunna prata om endera av det (än) men det är något som piggar upp lite i kaoshjärnan just nu. Bra grejer.

Ikväll tänker jag springa! Dels behöver jag det pga frustrationsnivåerna just nu, dels hoppas jag att det skall få huvudvärken att släppa. Få känna mig LITE duktig, även fast jag springer som en sopa just nu. Höll på att snubbla ner i kökssoporna förut och just kan jag väl faktiskt känna att det är där jag hör hemma. Jag bara HATAR när det blir fel med proven, det är verkligen det sämsta i världen att lyckas göra fel på. Det är så mycket känslor med i bilden, det är ju inte bara som att boka om en körlektion utan man står där med någon som knappt sovit inatt pga NERVÖS och så ba ”haha oj här vart det fel, kom tillbaka om tre timmar hejdå” liksom. Ughhh.

OKEJ.

Det hjälper inte att tjata om.

Det blir bättre.

Idag skulle lajvet ha börjat. Det är ju också lite deppigt. Men det blir nästa sommar istället, så jag får bara lägga tid på att hantverka och göra saker snyggare och bättre. Det ger ju lite det med.

Hejsvej

Helg!

Fredagshäng med Eva i skogen: Underbart! <3
Lördagshäng med mamma i skogen: Underbart! Prosecco och smörgåstårta! Slår väl inte riktigt grillad korv med finvin men jag är så oerhört nöjd med hur himla fin den här helgen var?

Söndagen var evinnerlig. Tittade på film och chillade och fick hela tiden för mig att det blev måndag för att dagen kändes längre än en normal dag. Såg en film som var så himla dålig att jag blev sur (365 Days, polsk ripoff på 50 Shades of Grey-spektaklet) så fick avsluta med att titta på Bodyguard med Kevin Costner och Whitney Houston för att jag behövde något jag visste var bra. Det är typ 20 år sedan jag såg den sist — den håller än!

Försökte mig även på någon form av snygglook i lördags men tappade bort mitt ansikte i spegeln och kände mig väldigt fel resten av kvällen. Illa till mods. Låg. Det blev bättre, men jag hade ett par timmar när jag inte alls ville vara med.

Idag är det måndag och fasligt lugnt? Är stressad över hur lite jag har att göra! Är detta lugnet före stormen, eller är det bara industrisemestern som drabbade landet? Jag tar jättegärna ett par lugna måndagar, faktiskt. Känna att jag hinner med det jag skall göra, vilken grej. Sitter just nu och besvarar mail och lyssnar på the Ark, skall dock strax slänga på kaffet så att det är redo när Daniel och Ingo kommer in på rast. Jag har bara tre lärare på plats den här veckan, och nästkommande tre veckor är det BARA jag och Sven. Då blir det hårdrock och Star Wars! :D

Right.

Ha en fin dag! Det tänker jag fortsätta försöka ha, trots att jag är orolig i onödan :D