afk Semester

Såatteh… Sista posten innan jag och Martin sticker till Filippinerna och hälsar på pappa och Prescilla då :)

Jag skall försöka hålla er lite uppdaterade via bloggen under tiden jag är där – men samtidigt har jag semester och har kanske fullt upp med allt annat. Kommer det något så kommer det :)

Hemma igen i mitten av December – följ mig på Bloglovin’ eller Facebook för att inte missa någon uppdatering! ;)

Kram på er!

Dagens dregel ♥

En ung Chevy Chase! Duktig skådespelare, väldigt subtil humor i många fall. I liek! Han är även med i denna musikvideo :)

Men eh, ja. Han växte ju tyvärr ifrån sitt heta utseende när han blev äldre. Lite trist, men utseende är ju inte allt. Har dock ingen koll på hur han är som skådespelare nu de senare åren, men han var skicklig tidigare så det faktumet kvarstår väl :)

Fem fredagsfavoriter

Tar denna en dag tidigt; Jag är osäker på hurpass jag kommer att hinna blogga något under morgondagen.

 1. Fylle-Calle förklarar Regalskeppet Vasa. Jag har väl inte så mycket till övers för Schulmanklanen, men detta är riktigt kul :) Snyggt synkat med skådespelare också :)
 2. Lasse Holm passar på att glutta på bröst i den här musikvideon. ”Jag får aldrig nog!” sjunger han passande nog samtidigt. Bra där :) Sedan börjar de kasta ost och mjöl på folk, vilket känns lite taskigt.
 3. De här skedarna av polkagris – finfint att ha på julbordet :D
 4. Att Chad Michaels vann RuPaul’s All Stars Drag Race :3 (vit text för att förhindra spoiler – dubbelklicka om ni vill se :))
 5. En hjärtskärande blogg, skriven av en cancersjuk mamma som ett pågående brev till hennes tvååriga dotter. Blir helt förstörd i hjärtat av det här, men det är vackert och det är skört och det gör ont.

 

Nästa vecka blir det ingen fredagsfemma. Då sitter vi på Filippinerna och njuter av de sista dagarna tillsammans med min far och hans fru innan det är dags att fara hem. Kanske klappar jag nykläckta hundvalpar då. Kanske badar jag, eller så sitter ligger jag i skuggan med huvudet på Martins mage och myser. Bra shit.

Tidigare fredagsfemmor kan ni hitta här.

Allt som är blått, blått, blått tycker jag är vackert

Ett annat blåmärke

 Såatteh… I vanlig ordning skadade jag mig blev jag skadad på innebandyträningen igår. Ingen är förvånad! :) Swami råkade slå till mig med sin bandyklubba så att jag fick ett rejält rapp över handryggen. Jag fick genast en enorm, blå bula där men efter fem minuter i rinnande iskallt vatten så gick svullnaden ner till mer hanterbar storlek. Jag har nu en röd knoga och en ganska blå handrygg att stoltsera med. Hepp! Lyckligtvis skulle vi ändå sluta spela typ precis efter, så jag slapp i alla fall stå som avbytare spela med ondskapt hand :)

Imorgon åker vi då alltså utomlands. Det känns lite svårt att greppa just nu, jag har inte riktigt insett det hela än. Innan tolv imorgon skall följande saker vara avklarade:

 • Packning
 • Skicka julkort till Peggy
 • Städa
 • Diska
 • Sätta upp julgardiner
 • Sätta upp julgranen

Men det löser vi! Jag slutar fyra idag, sedan är det bara att gå full Energizer Bunny (Voodoo Bunny!) så kommer det att gå bra :) Så länge jag inte får stressryck så är allt som det skall. Jag har dessvärre en tendens att stänga av om jag blir FÖR överväldigad, då tappar jag sugen på allt och sätter mig bara ner och glor på tv eller något. Mycket dåligt. Men so far so good, jag känner mig peppad på att få saker fixade! :)

Får se hur normalt jag kan jobba idag dock, det gör ont som fan i höger pekfinger (det skadade) när jag skriver så jag skall nog ta det lugnt. Bra då att jag har typ tre böcker jag behöver kolla i…

Att hitta något man har letat efter i 23 år

Jag har haft en låt i huvudet sedan jag var barn. Det enda jag har kommit ihåg från den är någon form av refräng, som mest bestod av ”Ah oh ah oh bap bap” eller något sådant. Jag har googlat lite på det men ni kan ju gissa hur mycket det har givit? :P

Jag nämnde det av en slump för min mor idag, och efter en stunds tänkande kom hon fram till att hon också hade hört låten – hon ringde till och med upp mig och sjöng den för mig. Så till slut hade jag lite fler ord (”Du kan inte tro”), samt vetskapen att det var en svensk man som sjöng den.

Googlade runt ett tag, hamnade till slut på en sida med en innehållsförteckning över en svensk skiva med punklåtar från 80-talet och hittade där titeln ”Du får aldrig nog”. Hm. Det lät ju tillräckligt lik ”Du kan inte tro” som mamma hade sjungit. In på Youtube. Leta leta leta. Hittade denna.

Och herregud. Det är låten jag har haft i huvudet i 23 år. Mitt ansikte just nu:

Liksom. wat. Hur lyckades vi hitta denna? Helt galet.
Den var annorlunda mot vad jag mindes, i sin helhet. Men ja. Det känns ändå sådär pipglatt i magen att jag äntligen har hittat den :D Heja mig och mamma!

Slutet

Nu blir det ju inte riktigt som det var tänkt, iochmed att denna skulle fyllas i en om dagen. Men jag reser utomlands om två dagar, och för den delen så känns det bara som att jag spammar sönder er med de här inläggen som egentligen inte riktigt har någon större innebörd, så jag fyller i listan fullt ut idag så får ni klicka runt som ni vill. Det är ju jättekul ifall ni faktiskt *vill* klicka på länkarna och kanske få höra lite ny, spännande musik – eller lära känna mig genom att se vad för slags musik jag förknippar med olika scenarion.

Det fetmarkerade är det jag lade in idag.

01. A song you like with a color in the title
02. A song you like with a number in the title
03. A song that reminds you of summertime
04. A song that reminds you of someone you would rather forget about
05. A song that needs to be played LOUD
06. A song that makes you want to dance
07. A song to drive to
08. A song about drugs or alcohol
09. A song that makes you happy
10. A song that makes you sad
11. A song that you never get tired of
12. A song from your preteen years
13. One of your favorite 80’s songs
14. A song that you would love played at your wedding
15. A song that is a cover by another artist
16. One of your favorite classical songs
17. A song that you would sing a duet with on karaoke
18. A song from the year that you were born
19. A song that makes you think about life
20. A song that has many meanings to you
21. A favourite song with a person’s name in the title
22. A song that moves you forward
23. A song that you think everybody should listen to
24. A song by a band you wish were still together
25. A song by an artist no longer living
26. A song that makes you want to fall in love
27. A song that breaks your heart – Sångaren dog kort efter att denna spelades in :(
28. A song by an artist with a voice that you love
29. A song that you remember from your childhood
30. A song that reminds you of yourself
31. A song your father used to sing *BONUS* 

Skicka julkort till Peggy

Jag vet inte om ni minns Peggy?

Jag följer hennes blogg, och det är med bävan jag ser när hon har uppdaterat. Jag blir lättad när hon skriver, för jag vet att hon fortfarande finns där, men hennes ord är hjärtskärande och gör mig så ledsen. Peggy är döende i cancer. Hon har fruktansvärt ont och hon börjar få dödsångest.

Det Peggy önskar just nu är att överleva julen. Detta i samband med hennes tidigare önskan att få lite post/vykort får mig att känna att jag vill dra igång ett stort julkortsskick till henne. Kan vi inte alla som läser detta skicka henne ett julkort? Det är så enkelt och det skulle förhoppningsvis göra henne lite glad.

Från Peggys blogg:

Jag har en önskan:
Skicka gärna vykort till mig. Det är så sällan man får riktiga kort och jag blev så jävla glad när jag fick ett häromdagen. Kul också om det är nåt foto ni tagit, men allt är så välkommet!

 

Min adress månaden ut:
Peggy Bell
Österportsgatan 3a
21128 Malmö

Enligt hitta.se så är hon fortfarande skriven på denna adress. Så kom igen! Köp ett julkort på lunchrasten redan idag och skicka till henne! Strunta i att det är en månad kvar till jul, det viktiga nu är att Peggy får en stor drös julkort och får känna lite kärlek från främlingar som bryr sig om henne.

Det är väl inte för mycket begärt..? ♥

 

An edit for english:

I am following the blog of a very ill cancer patient. She has terminal cancer and she is unsure wether or not she will live through Christmas. This frigthens her and makes her very sad. I want us all to send her some Christmas greetings, so please go pick up a Christmas card and send to her – it will hopefully make her happy to get some love from strangers in this tough time of hers.

Please, this is not much that I ask of you.

Her blog can be found here, but it is in Swedish.

Her address:

Peggy Bell
Österportsgatan 3a
21128 Malmö