Kategorier
Meta

Viljan att göra något för någon annan

I min släkt dör man av en av två anledningar: Cancer eller rökning. Eller cancer som är orsakad av rökning. Så länge jag kan minnas är det bara en enda person som har dött av ålder, och det är min mormors moster som dog vid 93 års ålder för ett par år sedan. Iochmed att jag inte röker så har jag förmodligen cancer att se fram emot. Min mormor drabbades av bröstcancer för ett par tio år sedan, och hon lever än idag i rädsla för återfall. Cancer ligger mig helt enkelt nära till hjärtat, som ni förstår.

Så idag på twitter fick jag syn på detta:

Här är en länk till blocketannonsen.

Det dök en liten stund senare upp även en länk till Peggys blogg, där jag fastnade en stund med värkande hjärta. Jag känner att jag vill göra något för henne. Kunna hjälpa. Det lättaste man kan göra för att hjälpa henne är att skicka henne ett glatt vykort. Jag tänker börja med det – och hoppas att kanske någon av er som läser här också kan offra er på att skicka Peggy ett par vänliga ord?

Men jag vill göra mer. Kan man starta någon form av insamling? Kommer Kronofogden i så fall att ta av de pengarna eller är det pengar hon får ta emot utan deras inblandning? Kanske ni som läser här vet eller har någon bra idé? 

Jag har en del prylar hemma jag tänkte sälja. Lite skor och kläder. Jag hade först tänkt spendera de pengarna på något till mig själv, men vill istället skänka det till Peggy på något sätt. Det kommer att läggas upp en bloppis här på bloggen så snart som möjligt (förhoppningsvis redan idag) och jag säger ifrån så fort det är uppe. Det är bland annat en skinnrock i fejkskinn, lite högklackade skor och lite lackkläder som skall säljas.

Men hörni. Gå iväg till ICA och köp ett vykort och skicka henne nu. En tia har ni väl till övers i alla fall? :)

_____________________
Update: Det FINNS en insamling! Kom igen hörni, har ni en slant över så hjälp Peggy!

Ett svar på ”Viljan att göra något för någon annan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *