Tårta!

Idag är det Stora Tårtdagen. Dagen då jag går till kontoret och lämnar in min dator och i utbyte får tårta och umgänge med folk. Jag har en del grejer jag behöver skriva ut så jag passar på att göra det också – jag är faktiskt fortfarande anställd så jag har ju rätt till att använda kontoret ;)

Jag har varit och lämnat cykeln på lagning och skall hämta den igen strax före jag skall till kontoret. Har jag tur kostar det bara 200:-, har jag otur har det gjorts mer än lagats punktering och då blir det dyrare. Budgeten för den här månaden är ju åt helvete ändå, men det vore skönt att ha NÅGON slant kvar på sparkontot när februarilönen nalkas…

Jag borde väl skriva något sentimentalt om jobbet idag, men jag gjorde ju det under min sista arbetsdag. Idag säger jag bara tack och hej. Jag kommer att vara på kontoret i typ fyra timmar, så ifall jag inte har folk att snacka med under hela den tiden så blir det pilla på datorn tills jag skall gå, haha :D Eller telefonen. Skall jag ta med en bok? Hm. DET LÖSER SIG. Vafan.

Ikväll blir det mat och öl på Bishops, och sedan säger jag hejdå till mina kollegor för sista gången. Vemodigt, men ändå bra tänker jag. Det handlar ju om en positiv förändring för min del, så så fort de förmodat lite småtunga avskeden är klara kan jag med öppen famn se fram emot att få flytta på lördag.

Jag är fortfarande 1000 stressad inför den här flytten, det finns så väldigt många saker som kan gå fel som ligger helt utanför min kontroll, och det är jobbigt. Jag behöver bli bättre på att tycka ”mañana mañana” men i min värld så skall saker vara minutiöst planerade och failsafe från alla håll och kanter. Nu är det inte så, och jag får försöka vara okej med det. (säger jag nu – kom igen när jag står och bölar på ett lastflak på lördag förmiddag ;))

AGH.

Det blir bra! Det blir det. Jag har ett så oerhört fint skyddsnät av bra människor som vill mig väl omkring mig, så oavsett vad som kan hända så kommer det att lösas. Det ÄR inte bara jag som kan lösa saker här, andra kan hjälpa till. Jag behöver bara få in det i mitt dumma huvud också :P DET ÄR OKEJ ATT ANDRA HJÄLPER TILL NÄR DET ÄR FÖR MYCKET.

Jag skall ta ner lite skräp i soprummet nu, och sedan pilla vidare på mina kläder. Behöver hitta något som ser okej ut att ha på mig idag, t.ex. Alla klänningar är nerpackade men en snygg tröja och ett par byxor är inte så illa det heller.

…alla dessa lådor. Jag är trött på dem. Och vi har knappt börjat! Haha. Herregud.
(T R E DAGAR KVAR!!)

Allt går bra! Eller? Jo? Jo.

SOLEN SKINER! Igår kväll hörde jag fågelkvitter. Dessa två saker combined har gjort mig till en very happy panda indeed, så peppnivån är ändå hög idag :)

Jag försöker få klart för mig vad jag har kvar att göra. Sovrummet… kommer att ta tid. Eller egentligen inte. Jag behöver mest sortera kläder och vika tvätt. Det går snabbare än jag inbillar mig, om jag liksom bara KOMMER IGÅNG. När sovrummet är klart skall badrummet packas, men det är förberett så det kommer att ta kanske en kvart eller något?

Köket är i stort sett helt klart. Jag behöver slå in det sista vad gäller glas och tallrikar, men har redan påbörjat det och tidningar ligger och väntar här på bordet. Jag överväger att sätta på en film och sedan bara sätta mig med skiten och få det gjort – tänker att lite visuell motivation kanske underlättar. Vi får se.

Jag behöver också tömma VINDEN. Det står kanske 8 lådor där uppe, och en massa bös. Jag börjar bli nervös över huruvida jag kommer att få rum med allt i mitt magasin, men jag hoppas att det skall gå. Jag hoppas verkligen att det skall gå.

Vardagsrummet är kind of färdigt. Det är TVn och datorn kvar, typ. Lite småsaker jag mest bara skall grabba tag i och slänga i en kartong på fredag (eller lördag) så att det är undan när flytten väl påbörjas.

Det är alltså i stort sett två ”Panikområden” som måste åtgärdas helst idag:

  • Sovrummet
  • Vinden

Resten går snabbt eller är redan klart.

Jag skall bara komma ihåg att andas lite, också?

Vill inte dra ner alla lådor från vinden innan saker är under kontroll i lägenheten, heller. Jag tror att jag skall ta mig i nacken och köra färdigt sovrummet – om så inte annat så för att jag skall ha någonstans att sova ikväll :D

Vinden …imorgon och på torsdag? Resten tar jag senast på fredag. Jag vill vara FÄRDIG när jag äter pizza med Toro och Robin på fredag. Jag vill då bara behöva fokusera på flyttångesten haha.

(möblerna då?? JAG VET INTE. I värsta fall får jag hjälp att ta dem till tippen men herregud vad jag hade uppskattat om jag hade kunnat FÅ IN lite pengar på dem istället för att behöva betala för att få dem forslade och kastade. så onödigt att slänga dem?? de är i gott skick!) (vill ni ha möbler? om ni bor i skåne, liksom)

Annars: RAAAAAAH. SÅ MYCKET ATT GÖRA. Eller? JAG VET INTE ENS. Jag tror att jag i huvudet gör detta större än det är. Det mesta är verkligen färdigpackat. Ett rum i taget. Ett rum i taget. Sovrummet idag.

Ha en fin dag – och jag hoppas att solen skiner på er också!

(och VARFÖR har min dator börjat väsnas? Jag har inte råd eller tid att fixa ny hdd nu!!)

50-50

Det här med att blanda tungt och lätt i lådorna är ju i teorin en riktigt bra idé, men i praktiken så är det mindre görbart pga HAR INGET SOM VÄGER LITE. Så nu har jag en låda som till hälften är fylld med glas och böcker och som behöver fyllas, men med vad????

Argh.

Flyttbestyren. Jag har i alla fall ringt och bokat förråd, så nu finns ett uppvärmt magasin som väntar i Hisings Backa. Martin skall hämta ut nyckel osv i veckan så har vi fram till 22:00 på lördag på oss att ta oss dit med vår lastbil och tömma den. 100% doable, där försvann ytterligare en stressten från mitt bröst osv.

Idag skall jag ta en promenad, i alla fall. Det har inte blivit några promenader i helgen; i lördags var det full rulle med att städa undan och ställa i ordning för fest, igår var jag bakis + hade fullt sjå med balkongbestyren. Idag går jag till Netonnet och köper buntband så att jag kan slå in mina kläder i de säckar jag fick av Toro igår. Man SKULLE kunna lägga kläder i de här halvfulla kartongerna, men de skall ju till olika platser.

Jag vill verkligen bara vara klar med den här flytten nu, faktiskt. Men jag jobbar på!

Sov så djävla illa under natten. Drömde dåligt, vaknade till hela tiden. Klockan ringde 08 (pga tvättid som började 06) och jag vill verkligen inte. Men här sitter jag nu och väntar på torktumlaren och försöker fylla de lådor jag kan under tiden. ALLT ÄR KAOS. Jag klarar inte riktigt av att se vad jag har kvar att göra ens, för det står saker överallt.

Idag är också dagen jag skall ta tag i att lägga ut möbler på Facebook och se ifall någon vill ha dem. Jag hade verkligen velat ha in lite pengar om det GÅR, så ni kan väl hålla tummarna för mig? <3

Jag skall återgå till packandet och svärandet nu, vi hörs.

Tröttma

Sista gästerna gick hem halv tre i nättras. På det följde sex timmar rastlös sömn, och en inte helt angenäm bakfylla – trots att jag försökte råda bot på detta i förväg genom att ta resorb. Ohwell. Toro har varit här idag och sågat upp mitt balkonggolv, så nu finns bara sågspån som talar för att det någonsin varit där.

Jag är trött. Jag skall försöka somna i tid ikväll för jag har tvättid imorgon bitti, och medan jag tvättar är planen att springa i skytteltrafik upp på vinden för att ta ner lådor jag har där och rensa igenom dem. 6 dagar tills jag flyttar och det börjar kännas illa med tid. Vi får se hur det går.

Femton olika saker stressar mig just nu. Det är som vanligt, med andra ord ;) Det har varit en konstig månad, på många sätt.

Överlag var det en väldigt trevlig fest, och jag är glad. Lägenheten var tillräckligt iordningställd, och det var fint att få spendera en kväll i goda vänners lag – även fast det nu blev väldigt sent ;)

Onsdag, torsdag och fredag har jag mina tre sista sociala aktiviteter, sedan flyttar jag. Innan dess skall jag lyckas göra mig av med möblerna och det börjar kännas svårt. Har jag tur kan jag lyckas få ett par kronor för dem på Facebook? I värsta fall skänker jag bort dem! Jag vill bara ha dem ur mitt hem innan jag flyttar på lördag. Men dagarna blir färre och färre. Suck.

Jag behöver även ringa och försöka boka ett magasin till helgen. Det stressar mig också, såklart. Jag lovar att jag är gladare och peppigare än jag framstår här just nu, jag försöker mest bara reda ut tankar och få någon form av koll på läget.

Ni får ha en fortsatt fin söndag <3 Jag skall sätta mig och läsa lite, och sedan hoppas att jag däckar så fort jag hamnar i säng :)

Golvhelvete..! (på alla de BRA sätten)

Bloggar jag inte NU så blir det nog inte av idag, så… hej! :D

Jag är mitt uppe i KaOz, typ. Eller ja; det var kaos. Nu är det nästan okej! Har max en halvtimme kvar innan vardagsrummet är iordningställt inför kvällens trevligheter, sedan skall jag ta hand om det värsta av oredan i köket (där ingen ändå skall vara, men ja) och sedan duscha och typ …sätta mig ner och andas.

Igår skulle jag och Toro riva balkongen (golvet) men tack vare att Martin och Eric var cirka VÄRLDENS BÄSTA GOLVLÄGGARE så gick inte det riktigt enligt planerna. Vi fick ur ett par av skruvarna, men inte i samma bräda. Toro lyckades bryta av en bräda, men det ledde ju inte heller till något. Ny plan: Han kommer tillbaka imorgon – med en SÅG! Nu djävlar, golvhelvete..!

Jag skall hinna upp på vinden också, och hämta fällstolarna jag har fått för mig finns där. Det måste ju finnas sittplatser till folk. Det här med att ställa till med en avskedsfest mitt uppe i flyttstöket alltså. Men det är sista chansen att träffa de här vännerna på länge, så jag är inte missnöjd.

På torsdag skall jag få fika med Lotta! :D SÅ himla glad över det. Bästa, bästa Lotta <3

Nu skall jag dricka upp mitt glas cola, andas i två sekunder och sedan styra upp resten av vardagsrummet. Det går mest ut på ”flytta på saker så att de ligger i vägen någon annanstans istället”, men det räcker ju för ikväll. Imorgon hamnar allt i lådor. Jag skall bara lyckas ta ner skiten från vinden också… Undrar om jag kan övertala Toro att hjälpa mig med låd-questet innan vi förstör golvet på min balkong :D

Jag skall se ifall det kan tas lite bilder ikväll. Jag gillar att ha aktuella bilder på bloggen.

Jag ser fram emot att få göra mig snygg, också! Jag har mest slösat runt i pyjamas och rufsigt hår hela månaden, så att få sminka mig lite och ta på något som är snyggare än en sliten t-shirt känns som ett kul projekt :)

 

(PS idag tar jag paus från 15k steg. jag bränner kalorier nog så som jag far omkring med tunga kartonger och högar med seriealbum..!)

Knife-Jocke

Jag vaknade mitt i natten (well, 01:20) av en jättejobbig mardröm om någon med knivar. Det låter fånigt, jag vet, men jag var så rädd. Jag var så TRÖTT också. Kroppen ville somna om, men jag ville låta hjärnan tappa bort drömmen innan jag somnade igen. Sov någorlunda bra efter det. Vaknade seg.

Har promenerat, ätit lunch, sett på Monkey Life, diskat, hämtat ut min telefon som äntligen är tillbaka från lagning och sedan installerat typ allt jag behöver ha i den. Nu behöver jag bara flytta över simkort också, samt aktivera Bank-ID. Jag bara …tog en paus. Så opepp på det mesta idag, egentligen.

Om typ en timme kommer Toro hit och hjälper mig att mörda balkongen! Sedan blir det burgare och vin. Det blir bra. Lite sällskap lär få mig ur det här zombieläget, hoppas jag. Skall se till att göra ett ansikte så fort detta är postat – kanske till och med ta en selfie nu när jag har en fungerande mobil med kamera igen? :D

Imorgon avskedsfest med vänner, på onsdag sista AWn. Yikes.

Ha en fin fredag! o/

Det är lugnt, jag behövde inte den huden ändå tydligen

Lyckades just slå lilltån i dammsugaren och göra sönder huden så jag menar det går ju bra för mitt lag idag alltså.

Ytterligare en sådan där seg konstig dag. Jag har tagit min promenad, i alla fall. Och rensat i garderober. Min dator blir allt mer omringad av kartonger, det känns som en liten mur. Mitt hem är min borg, fast borgen verkar ligga runt datorn snarare? :D

Jag har betalat räkningar och förfasats över hur fruktansvärt dålig ekonomi jag kommer att ha under februari, iochmed kostnaden för flytten och allt. Men problem är till för att lösas, det blir bra i slutänden! Jag bara hoppas att de här dagarna från nu till 25:e februari går snabbt ;)

Jag skall se på film och ta hand om min stackars lilltå nu, och sedan försöka få bort allt bös som ligger i sängen så att jag kan få sova :P Det är dock ett quest för Senare-Carina. Just nu-Carina har bättre saker för sig. (film)

HA EN BRA KVÄLL hejdå!