wow. so sun. very boobs. wow.

Tog en vända bort till Mobilia idag och råkade visst köpa två BH:ar. BH-modellen hette Amaze så jag har självfallet ägnat resten av dagen åt att tänka i doge-termer:

SkärmklippSedan kom jag hem, chillade en stund (påbörjade stickning av halsduk och tittade på The Mighty Boosh) och sedan bytte jag om och begav mig ut på powerwalk kring Bulltofta. Blev stoppad av en man som berättade för mig att jag var ”solen i Malmö” och att jag verkligen lyste upp och var så färgglad och att mitt hår var jättefint och att han blev glad av att jag såg så glad ut när jag gick omkring. Jag ringde mamma för att upplysa henne om att hon var Moder till Solen, hon var lite halvimponerad i alla fall men det är ju ändå ganska hardcore att pressa ut en sol liksom?

IMG_20140830_162429

Solen vill dock be att få upplysa att det var en sjukt dålig idé att promenera i rask takt iklädd fleecetröja – Solen blev ENORMT överhettad och sitter just nu och flåsar framför datorn (inte direkt) och fantiserar om en långdusch (skall ta en så fort jag postat)

Igår gick jag och köpte en dröse badbomber och en flaska vin efter jobbet. Hade tänkt ta en promenad längs Bulltofta igår också men orkade inte, och eftersom det spöregnade kröp jag ner i badet med en bra bok och ett glas vin och ett väldigt gott samvete.

tumblr_nb2w69QHRN1swv52fo1_1280

Klart bra.

Hade väldigt ont när jag gick och lade mig, men har inte känt av det särskilt mycket idag. Det kommer dock ifall jag placerar höftbenet i fel vinklar eller sträcker mig på fel sätt, så jag försöker hela tiden vara medveten om hur jag placerar kroppen för att undvika att hamna i The Pain Zone mer än nödvändigt. Ugh.

MEN MEN nu skall denna lilla solstråle ta en dusch och sedan blir det entrecôte och smörstekt broccoli till kvällsmat nom nom :3

Tjipp och wog!

 

Fokusera på det positiva

Screen Shot 2014-05-06 at 09.04.20

En gång i tiden var Voxpop och Voxtop det bästa som fanns på TV och jag satt klistrad framför TV-skärmen varje onsdag- och fredagkväll, med ena fingret på record-knappen på videobandspelaren (vår fjärrkontroll fungerade inte) ifall någon av de där videorna jag var på jakt efter att spela in skulle spelas. Eller så kunde man ägna en hel dag åt att göra just så när man tittade på ZTV eller MTV (ni vet, på den tiden då MTV faktiskt SPELADE MUSIK???) Idag finns Youtube och det är liksom inte samma grej längre. Alls. Nu kan alla få tag i vilken video de vill utan att behöva kämpa för det. Undrar om dagens ungdom (JA JAG ÄR EN GAMMAL TANT NU) vet hur enkelt de har det när det kommer till musik? :)

(jag saknar Voxpop, det programmet var för djävla bra) (och så Grynet också, hon var fan awesome) (bra TV när jag var tonåring ♥)

Igår tog jag en powerwalk på nästan 9 km till Bulltofta och tillbaka. Det kändes riktigt bra, även fast jag fortfarande har ont i kroppen sedan onsdagens innebandy. Kommer att göra ett uppehåll från innebandyn på obestämd framtid, för så ont jag har haft i kroppen sedan klockan 11 i onsdags vill jag inte ha, det fungerar inte. Då får man göra återkall på whatever gör att man får så ont – i det här fallet innebandy. Det finns ett par teorier på varför jag har så djävla ont (på riktigt alltså, jag fick kämpa för att inte börja gråta av smärta när jag gick hem i onsdags) men innan något är bekräftat så håller vi det på need-to-know-basis och så räcker det bra så. Jag har ont och det är allt som spelar roll just nu. När man inte kan vända sig i sängen på nätterna utan att vakna för att det gör ont så är det varningssignal nog.

Det är fredag, Martin kommer inte ner idag pga måste jobba och sedan hjälpa Alex att flytta. Får se ifall han dyker upp imorgon, annars får vi se vad jag hittar på. Jag skall i alla fall fortsätta att sikta på minst 15k steg om dagen framöver (dvs även i helgen ;)) Det känns bra att gå. Imorse var midjan på 67,5 – plötsligt börjar jag märka en skillnad även där..?

Igår när jag surade lite över att jag inte alls märker någon skillnad runt midjan så kom jag fram till en massa andra punkter där det faktiskt märks att jag har tränat, och jag tänker fokusera på dem istället (positiva) för midjan och dess brist på entusiasm (negativa):

  • Mina ben börjar bli sjukt starka. De ser smalare ut, de är fastare och de orkar så djävla mycket så det är redan galet. Ibland (ofta) när jag promenerar eller springer så nyper jag lite försiktigt i ena låret och förundras över vilka starka djävla ben jag har. De är awesome!
  • Mitt ansikte ser smalare ut, mer väldefinierat.
  • Mina överarmar är fastare och starkare. Ibland (ofta) flexar jag armmuskeln och klämmer lite på den. Wow. Jag har armmuskler you guys!
  • DAT ASS
  • Jag är mer uthållig. Jag springer längre, lyfter mer, squattar och kör HIIT och det går liksom BRA.

Så vad gör det att midjan och magen ligger ett par steg efter? Plötsligt säger det BOOM så märks det där också. Det bevisade ju måttbandet imorse, om inte annat. :)

Nu skall jag jobba vidare. Ikväll tänkte jag äta kött och ta en promenad :)

Framtiden

nekkid-mindre

Solsken, höstmorgon, sval värme och bra musik i lurarna när man går till jobbet. Det är torsdag, jag har ett berg av disk som jag borde ha tagit hand om för flera dagar sedan men vafan, living on the edge, jag diskar ikväll.

Om en vecka åker vi till Schweiz och hur spännande är inte det? :D Ett land jag varit sugen på att se men aldrig trott att jag skulle komma till, och nu är jag snart där ett par dagar och tittar på flygplan och aliens och slott och ost och choklad och så vidare. Vi skall bo på ett nybyggt litet hotell vid sjön i Lausanne, så vi har både vatten och alper att titta på. Kameran skall med, det lär dyka upp ett par bilder från resan sedan när vi är hemma igen. Om inte annat kommer det på instagram, i vanlig ordning. Om ni inte redan följer där så är jag voodoobunny, ifall ni är peppa på att se mina bilder på typ stenfår och blommor och Japan.

Jag minns inte vad jag drömmer längre. Jag vet att jag drömde i nättras, men be mig nämna detaljer eller ens teman från drömmen och jag är handfallen. Varför tappar jag bort mina drömmar? En gång i tiden kunde jag i detalj skriva ner handling, dialog och till och med vad folk hade på sig – nu är det bara ett töcken. Det är trist, mina drömmar har alltid underhållit mig så det känns som en liten förlust faktiskt.

Jag behöver ett har höstskor och det ser så mörkt ut på den fronten. Jag browsar alla skoaffärer jag kan tänka mig och ingen har skorna som bara ropar mitt namn. Det är så blaha, allting. Men jag kan inte gå runt i mina tunna sommartygskor när regnen kommer, det kommer att sluta i amputerade fötter och söndertrasade skor. Jag får se ifall jag kan lyckas gå in kängorna jag har hemma, det kan ju fungera. Jag får bara sådant djävla skoskav av dem varje gång jag ens tittar på dem (typ) men jag får väl köra baby steps. Ha på dem kortare stunder i början och sedan eskalera. Kanske bra idé att börja gå in dem när jag städar hemma idag? JA. Let’s do this.

Jobb nu. Tjipp och wog och kram och höst på er :)

Snygg x1000 men svag x100

starwars

Onsdag! En allt mer påtaglig insikt om att jag om ett par timmar kommer att ha svårt att lyfta armarna efter gårdagens BB-pass som fokuserade på armar och mage. En väldigt påtaglig insikt att jag har enormt starka ben som klarar en djävla massa, men att jag behöver sätta en oerhörd fokus på armar och magmuskler i fortsättningen, för det där var fan inte vackert någonstans. Och vad gör jag åt mina handleder när jag skall lyckas genomföra ett helt pass där jag skall placera i stort sett hela min kroppsvikt på händerna? Det är inte helt bra.

Ni som följt bloggen länge kanske minns för ett par år sedan när båda mina handleder i stort sett helt och hållet lade av och jag fick göra uppehåll i cirka ALLT i livet för att kunna överleva från dag till dag utan att ha förlamande smärta i handlederna cirka HELA TIDEN? Yeah, det har ju gått över, det blev bra igen – men jag har inte helt återhämtade handleder utan märker ofta av att de börjar värka när jag minst anar det. Försökte häromdagen hitta mina handledsstöd för att ha på mig när jag sov, men jag har tydligen gömt dem för de låg inte på sin plats i hallen. Anyhoo; jag när en stark förhoppning om att mitt gymmande kommer att åstadkomma friskare och starkare handleder. Är jag helt ute och cyklar där eller är det doable?

Håret är nyhennat och All Is Well. Det är märkligt hur mitt utseendebaserade självförtroende ökar cirka tusen gånger så fort mina blonda hårrötter är dolda i henna. Klart bra grej det där. Instant boost. Jag är så djävla snygg i rött hår :)

Dagens BB-pass är ”Cardio Shaper”, vilket mest går ut på att jag skall stå och stampa snabbt som satan på golvet i 20 minuter. Typ. :D Funderar på att slänga in ett par armhävningar i det hela också, eftersom jag uppenbarligen behöver snabb attention på armmusklerna (se första paragrafen ↑) men får se hur pigg jag är :P

Såatteh… det var det. Hej svej, ha en bra dag! :)

HIIT me baby one more time

tumblr_navgdiLOvL1swv52fo1_1280

Post-innebandy-selfie från igår. Det som inte syns på den här bilden (eller typ alls) är mitt pyttelilla black-eye som jag fick av att en kollega och jag råkade krocka ihop våra huvuden mitt under spelet. Igår var vi 8 pers som spelade så lyckligtvis fanns det ju avbytare så att jag kunde få gå av planen ett par minuter och vila huvudet utan att det störde spelet, woo. Kollegan klarade sig, i vanlig ordning. Som vanligt är det bara jag som tar skada, haha.

När jag kom hem körde jag första passet av Bikini Burn, vilket igår var fokus på ben och rumpa och HERREDJÄVLAR JAG KOMMER INTE ATT KUNNA GÅ SENARE IDAg eller jag vet inte, vi får se. Det känns som att jag har årtusendets träningsvärk på gång såatteh… Bikini Burn skall köras i 30 dagar, jag kommer att i vanlig ordning ha vila på helgerna och kommer även att strunta i mitt reguljära morgongymmande till fördel för BB. Jag räknar dock med att jag kommer att springa ett par tillfällen under de här 30 dagarna också, så det är ju inte HELT paus på all annan träning ;)

Nästa vecka blir det en längre paus i BB, eftersom jag, Martin och Alex på fredag morgon åker till Schweiz och återvänder på måndag kväll. Om jag orkar kommer jag dock att köra BB när jag kommer hem på måndagen, annars kan jag nog få förtjäna en extra dags vila. BB är HIIT, dvs ”High Intensity Interval Training” och jag upptäckte till min stora lycka att det finns ett helt gäng appar som är till för just HIIT, så plötsligt var det inte alls så krånligt att hålla koll på när man skall byta fas som jag hade trott :D wooo!

Idag får jag förhoppningsvis en höstjacka på posten. Jag skall även färga håret eftersom jag är uppe i ”OMG HÅRRÖTTER EW”-fasen i mitt liv och innan dess skall jag köra dag två av BB, vilket är armträning. Så ja, imorgon kommer jag varken att kunna gå eller röra armarna. Låter sweet, eh?

(morgonens midja 0,5 cm mindre än igår) (sammanträffande eller omedelbart resultat?) (sammanträffande ofc :))

Nåväl. Dags att komma igång på allvar med arbetsdagen! Jag har ätit frukost och nu lyssnar jag på världens bästa Corvus Corax – Cantus Buranus II ♥

Förra veckans träning + helgen

Screen Shot 2014-08-25 at 07.25.17

Screen Shot 2014-08-25 at 07.24.42Screen Shot 2014-08-25 at 07.25.41Screen Shot 2014-08-25 at 07.26.07

Så. Bortsett från innebandy förra måndagen så har det inte blivit någon träning ALLS. Jag ägnade måndagskvällen + hela tisdagen åt att halta pga ont i benet, och när jag vaknade på onsdagsmorgon mådde jag helt åt helvete och blev hemma från jobbet i tre dagar där jag bara vara soffliggande och mådde dåligt. Vetefan vad det var för något, men jag har varit febrig, lidit av yrsel och inte orkat göra något alls utöver att ligga på soffan och tycka synd om mig själv. Har passat på att titta färdigt på OITNB, men hade hellre varit normal och varit på jobb och tränat osv. NÅVÄL. Inget att hänga upp sig på, och midjan var ändå på 69 cm när jag mätte imorse så kroppen har ju åtminstone inte tagit illa vid sig av ett par dagars utebliven träning.

Åkte till Göteborg i lördags morse och hem igen igår kväll. Kort och koncist, men så blir det när man är sjuk och inte kan/orkar åka på fredagen. Vi ägnade lördagen åt att chilla, fika hos Martins mor, äta goda hamburgare och umgåsa med Olof samt lyssna på en trevlig trubadur på lokalpuben där Martin bor. Söndagen ägnades åt soffhäng tills jag åkte hem. Tog en omväg hem från bussen igår, vilket var trevligt. Fin kväll.

Idag blir det förhoppningsvis innebandyträning, och sedan skall jag dra igång med ett 30-dagars program som heter Bikini Burn som tydligen skall vara väldigt effektivt. Återkommer med rapport när jag vet hur det går med det hela ;)

Delar inte min träningskalender från förra veckan eftersom det verkligen bara är måndagen som är noterat något på, det känns som extrajobb för ingen vinning ;D

Nu skall jag jobba vidare, hoppas att ni har haft en bra helg och har en fortsatt trevlig dag :)

Walk like a Zombie

Foto: Hans Wessman (2012)

Foto: Hans Wessman (2012)

Så, vad händer i Zombieland idag då? Jomensåatteh, kanske att jag har typ ASET ONT i mitt högerben efter gårdagens innebandy där jag och Erik krockade och han landade på mitt ben..? Klart obra. Efter att ha försäkrat mig om att han var okej och hjälpt honom upp så sjönk jag ihop intill väggen ett tag innan jag limpade bort till bänken och satt där och tryckte kall blöt handduk mot där jag hade ont. Löjligt nog blev det blodvite, haha. Byxsömmen lyckades tydligen tryckas emot huden såpass att det drog blod, så jag har världens töntigaste lilla rivsår på benet nu?? Möh. Efter att jag suttit och vilat en liten stund så kunde jag konstatera att jag kan gå och jag kan stödja på benet, men jag bör verkligen inte springa eller på annat sätt överanstränga det just nu. Jag tackade för mig och började bege mig hemåt. Eftersom benet gjorde såpass ont och eftersom himlen cirka ÖPPNADE SIG och släppte ut allt vatten i världen på Malmö så bestämde jag mig för att ta bussen hem.

Positiv grej: Jag fick se en double rainbow, och den var jättevacker.
Negativ grej: aj mitt ben.

Jag och mamma åt smörgåstårta och snackade träning, och sedan kollade vi på Taxi Driver eftersom jag aldrig sett den förut. Märklig film, men den var ju bra. Jag hade dock inte suttit kvar och kollat hela ifall jag inte hade haft sällskap, det hade jag inte haft tålamod till. Filmer från sjuttiotalet är lite för sega för det, liksom. Det var inte så mycket action på den tiden. Tacka vet jag 90-talet ;)

Hade lite svårt att somna när det begav sig, eftersom hela benet spände och värkte såpass. Övervägde till och med huruvida jag skulle gå ut och prata med mamma om det eller ej, men jag lät det vara och somnade till sist. Fortfarande ont idag, men lyckades i alla fall halta hela vägen hemifrån till kontoret. Det kommer att släppa, det är verkligen ingen fara. Jag är bara lite stel och öm för att jag fick en ganska rejäl smäll på det när Erik föll, så det är inget att oroa sig för. Jag kommer därmed att låta bli att springa tills benet är okej igen, och kommer att med mammas hjälp och instruktioner köra en timme med vikter ikväll när vi kommer hem efter vår tur till Svågertorp + Emporia.

Det gäller för resten av veckan eller tills benet slutar ömma: Fokus på styrketräning snarare än cardio. Hepp!