Annars lyssnar jag mest på sea shanties just nu

11888604_1031099360241610_3554069368026011409_o

Jag blir ensam i helgen, så på grund av elak djävla huvudvärk igår så tog jag det lugnt istället för att försöka hetsstäda hemma. Jag tog ett bad, jag pillade lite vid datorn, jag lade mig tidigt och läste lite innan jag somnade. När jag vaknade imorse var jag lite vilsen och förvirrad och behövde ett par minuter för att rota mig och förstå var jag var och vilken dag det är, men sedan var allt bra igen. Huvudet är hittills snällt mot mig, så jag har packat med mig träningskläder så att jag kan sticka ut och köra W3R1 innan lunch sedan. Det trappas upp! Nu skall jag lyckas springa ÄNNU snabbare mellan varven, men det blir nog bra det där. Jag önskar bara att det gjorde mer för min uthållighet än för min hastighet, men det löser sig.

Det är fredag och om en vecka springer jag Midnattsloppet. Jag hämtade ut mina nya löparskor på vägen hem från jobb och passade även på att uppgradera träningsgarderoben lite genom ett besök på Stadium som har lite rea just nu. Sammanslaget med mitt paket från Gina Tricot så blev det igår tre nya sportbehåar, ett par byxor, två par skor (Nike för löpning och ett noname brand barnskor för vanliga promenader/jobb) och två toppar, varav den ena + byxorna syns på bilden här ovan. Jag skall även sortera igenom mina träningskläder efter jobb idag, tänkte jag, och flytta över dem till en egen byrå så att jag dels kommer åt dem enklare och dels får mer utrymme till vanliga kläder i den stora byrån :)

Mina planer för helgen är att spela lite ESO, städa och sortera hemma, köra W3R2 och kanske cykla ut till Torup för en promenad. Jag får se vad det blir av det, cykelturen har lägst prio just nu. Jag vill mest bara ta det lugnt och samtidigt få ordning hemma. Efter min lilla omorganisation i badrummet häromdagen så har jag just nu en massa bråte som kluttrar i hallen, så det finns liksom gott om utrymme för förbättring på den fronten, om man säger så :P

Jag tror att det blir en bra helg, trots att jag inte får kela på Martin.

Money makes the world go around

Screen Shot 2015-08-26 at 15.47.15

DET ÄR BOKAT NU HÖRNI. Herregud.

Vi kan ju låtsas att jag inte är nervös. He. Hehe. HeheheeEHEHee. Eh. Hjälp?
Men jag har en månad på mig. Jag har bokat till ett par körlektioner för att träna mer med lärare och jag skall plugga teori tills ögonen blöder och hjärnan smälter. Och jag försöker få inpräntat i skappen att ett misslyckande INTE är slutet på världen. Jag är inte en sämre person eller en sämre förare ifall jag inte lyckas på första försöket. Jag är inte dum i huvudet ifall jag måste göra om teoriprovet två gånger. Men jag KOMMER ju såklart att göra mitt bästa för att lyckas på första försöket – om inte annat för att det är det mest ekonomiska alternativet, ha.

Men ja. Alltså. Apropå ekonomi, håll i hatten nu – här kommer dagens värsta ilandsproblems-rant (får man ens gnälla om detta liksom):

Vi fick ju stock options från företaget, en mängd aktier som skulle sättas in på våra portföljer uppdelat på fyra år i rad. Vi hann få ut dessa aktier vid två tillfällen, men sedan blev företaget uppköpt och togs av aktiemarknaden. I samband med detta beslutade de sig för att ge oss återstoden av dessa pengar på ett bräde, och direkt som kontanter istället för via aktier som skulle behöva säljas och skattas på och whatnot. Och jag vill inte verka otacksam eller vara en dålig människa om detta – jag är verkligen supertacksam och det här är skitnice, MEN:

De djävla pengarna. Allt detta strul. All stress omkring hela grejen.
Det börjar med att vi alla får varsin check på beloppet det gäller. CHECK. Hallå, åttiotalet ringde… Allright. Jag och spaam gick ner på banken ihop och skulle lösa detta, vilket visar sig ta runt en timme och en djävla massa ”Kan ni inte bara be dem att sätta in pengarna på era konton istället..?” NEJ DE VILL INTE LÖS IN CHECKEN PLS. Sedan tar det cirka fyra veckor innan pengarna dök upp, och då har de tagit en okänd summa i avgift (300-500 SEK, kanske?) Allright. ”Kul grej” är dock att det hela blivit dubbelskattat, för USA tycker att de saknar ett papper jag skickade dem för ett par år sedan och jag behöver därför skicka in detta papper IGEN + skicka brev till företaget som löser utbetalningarna där jag ber dem att släppa den summa de tagit i skatt och skicka dessa pengar till mitt konto eftersom vår ekonomichef hade sagt att det skulle gå bra nu, att hans kontakt på företaget i fråga sagt att ”vi löser det!”

MEN NEJ.
Vi var tre pers som skickade våra brev tillsammans.
Person 1 har fått sina pengar överförda via bank.
Person 2 har fått hälften av pengarna överförda via bank och resten på check.
Person 3, JAG, har fått ett mail (inlett ”Dear Sir/Madam” vilket låter så djävla nigeriabrev men det ÄR legit) att de igår skickade mig en check. EN CHECK. IGEN. Detta innebär att jag först får vänta 15 business days på den djävla checken, och sedan upp till en månad IGEN på att få checken inlöst och jag vill bara slita mitt hår här hörni.

Jag vill inte vara eller verka otacksam, jag vill bara att detta skall vara smidigt och bra och nice. Det är just nu varken det ena eller det andra. Och meningen var ju att jag skulle använda de här checkpengarna till att betala och boka resa till Filippinerna i jul med… Mm, jag får väl vänta TVÅ MÅNADER TILL innan jag kan göra det då. För det innebär ju inte att flygstolspriserna går upp eller att allt blir väldigt stressigt och dumt.

obs kommer att ta pengar från mitt sparkonto till biljetten istället men alltså. ALLTSÅ.

Jag behövde bara få klaga. Jag är så irriterad på detta, och jag känner att jag inte riktigt kan klaga på det eftersom det verkar otacksamt att ens ha MAGE att nämna att detta med gratis pengar är en dålig grej. Jag hade bara velat ha det utan strul, det är allt jag ber om.

Nåväl.

Tvättade igår + byggde ihop hyllorna till badrummet. Blev supernöjd med resultatet och överväger skarpt att köpa en tredje hylla också. Kommer nog att göra det när jag har tid, faktiskt.
Vet fortfarande inte ifall Martin kommer imorgon eller ej, vilket är lite stressande. Jag har ett par timmars arbete hemma ifall jag vill att lägenheten skall se trevlig ut när han dyker upp, och om han INTE dyker upp så kommer jag att ta det i helgen i lugn och ro istället.

Har jag tur har jag ett par roliga paket att hämta ut efter jobb också. Och så skall jag på lunchen ta mig till Lagerhaus och köpa en matta. Och kanske köpa strumpor på Stadium. Vi får se. (sjukt intressant, eller hur)

Men ja. Gnäll gnäll, stress stress, matta matta.

W2R3 (igen)

ge mig denna jacka ktxhbai

ge mig denna jacka ktxhbai

Nytt försök på att komma upp i tid och springa innan jobbet idag. Lade mig i god tid, somnade tidigt, vaknade strax före klockan ringde (dvs runt 05:05) och låg sedan i tio minuter och dividerade med mig själv om huruvida jag skulle skita i att springa eller inte. Det regnade uppenbarligen inte. Jag var utvilad. Att somna om skulle innebära TRÖTTARE när klockan ringde en timme senare, inte piggare. Om jag inte springer idag fuckar jag upp hela träningsschemat för veckan. Jag kommer att må så bra efteråt. Jag vill inte låta ett dåligt pass (söndags) låta mig komma undan med kassa ursäkter till varför jag skall strunta i att springa idag. Jag har en tävling om 1,5 vecka jag vill vara redo för. Okej. Upp, på med kläderna, åt en Lion eftersom jag var hungrig och stack sedan ut. Sprang min ”nya” runda (hamnen – parken – drottninggatan – hem) och det kändes bra. Bra runda. Bra tider. Bra siffror. Så djävla nöjd att jag lyckades få tummen ur och inte låta mig själv komma undan med dåliga ursäkter.

Precis som jag skrev igår: Ibland är det okej att vila, ibland måste man sluta komma med dåliga ursäkter och bara GÖRA.

Jag kan om jag vill. 

Viss tröttma i benen nu, men det känns bra.

Skall snart ta datorn på ryggen och sticka hemåt. Kommer att jobba hemifrån i eftermiddag pga körlektion mitt i allt, så jag håller på att förbereda lite jobb att roa mig med när jag är avcuttad från typ allt.

IKEA-besöket igår gick bra. Började bygga ihop min nya hyllösning för badrummet när jag kom hem, men sedan blev jag lite putt på det och lät det vara. Tänker pilla färdigt på det ikväll, eftersom jag har tvättid så kan jag lika gärna passa på att få ordning på badrummet mellan turerna ner till tvättstugan. Vill dock gärna ha reda på ifall Martin kommer att dyka upp denna helg eller ej, för om han inte kommer behöver jag inte stressa sönder över sovrummet och om han kommer vill jag hinna få ordning så att det inte ser ut som ett bombnedslag längre. Det vill jag ju såklart göra ÄNDÅ, men ja. Morot osv.

Kommer inte Martin i helgen så funderar jag på att cykla fram och tillbaka till Torup eller annat trevligt område på lördag. Ta med matsäck. Cykla tills benen brinner, gå när det behövs, röra på sig och träna upp benmusklerna. Först tänkte jag ”Cykla fram och tillbaka + gå/springa en mil därute!” men eh, det är inte rimligt. Det kommer jag inte att klara. Cykla fram och tillbaka kommer att ge tillräckligt med träning thankyouverymuch. Sedan blir det ESO och lite vin skulle jag tro, och bara chilla och ta hand om kroppen. Ett långt varmt bad med levande ljus och badbomb. Ansiktsmask. Hudkrämer. Alla sådana där små lyxgrejer, ni vet?

Okej, svamlar igen. Det är svårt med röda trådar just nu. Allt är så skuttigt och jag vill mest bara gå ut på långa djävla promenader i höstskogar och lyssna på Dimmu Borgir och Opeth och annan höstmusik. Jag skall fixa färdigt här nu dock och sedan sticka hemåt. Dagens lunch blir nog fläskfilé i currygryta + ris. Gott ju :)

Kram på er :)

 

ps: Lyckades få på mig både glasögon OCH hörlurar igår, men tack för era tips på Facebook ♥

Reviderade planer och andra planer

888409353107_002

Tidigt i säng igår, fram med träningskläderna, somnade medan jag funderade på vilken slinga jag skulle springa när klockan ringde imorse – och så vaknar jag, trött som ett as efter en studsig natt och utanför fönstret spöregnar det. Hepp. KUL. Inte.

Det är inte hela världen, dock. Jag springer onsdag+fredag+söndag istället, så det går verkligen att lösa utan några problem alls. Jag är mest bara irriterad över att planerna gick om intet. Det är inte ens ett problem att det regnar, jag har sprungit i regn förut och lär få springa i regn många gånger till. Problemet var främst att jag var så djävla trött. Ibland måste man avgöra ifall det är bäst att träna eller att försöka vila lite mer, och idag behövde jag vilan.

Tog bussen till jobb, men efter jag slutat tänkte jag ta en promenad ut till IKEA eftersom jag har lite grejer jag vill köpa, så jag hoppas ändå nå mina 10k steg för dagen.

Jag har betalat räkningar. Det går så snabbt när man kan göra det via telefonen :) Jag har även köpt nya löparskor, som jag just nu hoppas skall hinna dyka upp innan helgen. Vi kan ju hålla tummarna, liksom. Sedan har jag klickat på en djävla massa sport-behåar jag vill ha, men sedan stängt ner varje flik. Inte idag, inte just nu. Mitt stora problem här i livet är att jag shoppar som en idiot första veckan efter lön och plötsligt blir det tight med pengar. Jag avvaktar och låter månaden löpa lite till innan jag börjar tömma kontot; skorna och dagens IKEA-besök kommer att göra tillräckligt stort intryck på kontot utan att jag behöver köpa hem en massa ”onödiga” träningskläder för det :P

Med tre träningspass i veckan så SKALL jag klara mig på de träningskläder jag har, även om jag så bara tvättar varannan vecka. Sedan är det alltid roligt att få hem nya kläder att leka med, men ja. Pengar är bra det också :)

Planen är också att ha träningskläder liggande hemma hos Martin. Eller ja, i alla fall mina gamla löparskor. De har ett par mil kvar innan de är utslitna, så de kan gott stå där och användas när jag är hos honom. Det är ju så man enklast håller igång med tre pass i veckan – utnyttja helgerna! Förvisso fungerar mån-ons-fre också, men ja. Det är bra med alternativ.

Men jag pladdrar.

Igår ominstallerade jag ESO och fick det att fungera igen. Tog en level samtidigt som jag tittade på ANTM18. Inser att det hjälper att ha igång något på andra skärmen som kan vara bakgrundsljud och ibland huvudfokus. Jag har inte samma koncentration för spel längre. Det kommer, väl. Det är nog mest för att jag är så djävla splittrad för tillfället.

Inser för övrigt att en stor del av min huvudvärk kommer från att jag har slutat använda terminalglasögon på jobbet. Det är så dumt. Jag kan inte ha dem på mig tillsammans med mina hörlurar utan att de trycker in i tinningarna och värker, men om jag inte har hörlurarna på mig så blir jag tokig av dels bristen på musik, och dels ljuden mina kollegor ger ifrån sig. Ben som skakar, tangenter som smattrar, gäspningar, klunkande drickljud, suckar och små samtal. Det är så djävla pest eller kolera detta; Huvudvärk eller stressångest? Stressångest eller huvudvärk? Jag vet inte ens. Hittills har huvudvärken vunnit. Fuck it all, jag behöver min musik. Men ja… Ett par nya hörlurar, kanske? Ett par som fungerar ihop med mina glasögon? Får fundera lite på det. Det är ju liksom värt det att slippa bli knäpp i huvudet varje dag. Jag är så idiot som hela tiden väljer musiken. Det är så dumt. Ugh.

OKEJ. Nu skall jag fortsätta pilla data, och om en stund är det lunch. Sedan jobbar jag till fyra och sedan blir det IKEA. Måste komma på vad jag skall äta, också. IKEA-mat. Jag funderade på köttbullar, men sedan tog jag reda på att det är typ 700-800 kalorier i en sådan portion?? Det är jättemycket. Verkligen. Man skall inte räkna för djävla hårt på det osv, men ja. Det finns ju andra alternativ. Lax osv. Jag har ju ändå blivit ett fan av fisk, så det går att komma runt. Eller så köper jag en liten fika och står ut tills jag kommer hem, så blir det fläskfilégryta istället. Lustigt hur det kan vara ”nyttigare” ur ett kaloriperspektiv.

W2R3 och T-12 dagar

Screen Shot 2015-08-24 at 07.33.25

Igår sprang jag i 27 graders värme, gassande solsken och inte en sval fläkt i sikte. Det gick inte alls så bra som jag hade hoppats, men det var för varmt. Kroppen packar ihop och orkar inte, så plötsligt gick jag fast jag borde springa och någonstans orkade jag inte ens bry mig. Någorlunda bra tider ändå, och jag vet att när jag springer imorgon bitti går det bättre för det är svalare ute då. Efter avsluta springtur kom jag tillbaka hem till Martin som köpt sportdryck åt mig och bäddade ner mig på en handduk på soffan för att eftersvettas lite innan jag hoppade i duschen och fräschade till mig. Efter ovanstående selfie togs och jag kom upp till lägenheten undrade han ifall jag ramlat eftersom jag hade gräs över hela mig. Hejsan hoppsan.

Resan upp till Martin i fredags var en sådan där perfekt upplevelse. Jag läste en lökig bok, lyssnade på Loreena McKennit och beundrade hallandskusten från sin bästa sida utanför fönstret. Det var så vackert. Jag var nöjd. Det har varit en bra helg. Vi åkte ut med Alex i lördags kväll och flög med flygplan på en gigantisk äng täckt av fotbollsplaner. Eller ja, alltså; DE flög, jag åt klubba och pillade på mobilen och tittade på. Igår sprang jag som sagt, och sedan åkte vi hem till Rigmor som bjöd på äppelkaka och så pratade vi om julshowen vi skall på i December.

Det är måndag, jag vet inte om jag är ensam kommande helg eller inte (och nästa helg springer jag Midnattsloppet???) och den här veckan har jag inget särskilt planerat. Körlektion följt av bokning av provtider + tvättid på onsdag, det är allt. Annars skall jag mest städa och fixa hemma, ta det lugnt, betala räkningar och så vidare. Idag funderade jag på att gå inom biblioteket på hemvägen och skaffa lånekort.

Sjukt sömnig idag, dock. Det sticker i ögonen. Den här oerhörda viljan att lägga sig ner och blunda ett par timmar. Det går över, såklart. Jag är bara lite måndagsseg, i vanlig ordning. Sov trots allt någorlunda bra under natten, så det hade kunnat vara värre :)

Motsträvigt

Screen Shot 2015-08-20 at 11.41.08

Kat von D Monarch palette, från Sephora USA

Okej del ett, HUR DJÄVLA SNYGG ÄR DENNA PALETT!? Men såklart kan den bara köpas från Sephora i USA och Sephora i USA skeppar inte till Sverige. /wrists
Den finns dock på eBay till inte allt för mycket mer än vad den kostar i butik, så när lönen kommer så skall jag nog köpa den, känner jag. Jag vill ha cirka ALLT som Kat von D designat vad gäller makeup, allt från kajalpennor till ögonskuggor och läppstift. Har ett av hennes läppstift hemma och det är så djävla snyggt. Jag borde börja använda läppstift oftare :P

Jag bokade om min tvättid igår, så jag har tvättid nästa onsdag istället. Istället tog jag ett långt bad och läste ut Christine, och sedan packade jag och lade fram träningskläder till idag. Kröp i säng i god tid, läste lite i en ny bok (bara trams, jag har börjat prenumerera på Harlequin Historisk bara för att de böckerna är så lökiga och fåniga och ändå intressanta, haha :D #tantsnuskunited) och sedan släckte jag lampan tidigt. Gick upp kvart över fem, på med träningskläderna efter att jag fått tvinga mig själv att låta bli att ställa fram larmet och somna om och sedan stack jag ut och sprang genom ett folktomt morgonmalmö.

Och springturen irriterar mig. Det kändes SKITBRA. Jag sprang snabbt, jag hade koll på andningen, jag orkade mer än jag trodde och sedan kom jag hem och kollade appen och då var jag 45 sekunder långsammare per kilometer gentemot min runda i tisdags – den runda då jag var trött, kände det som att jag släpade benen efter mig och gjorde ett dåligt jobb. Jag kan gå med på att jag blir trött snabbare när jag tydligen tar ut mig mer, men det gör mig lite besviken att jag var så långsam idag trots att det kändes så bra..?

Och så har jag gått upp i vikt. Nu väger jag mer än jag har gjort på hela sommaren. Inser ju att det förmodligen handlar om vattenvikt osv, men det gör mig ändå störd. Överväger att ställa undan vågen och bara väga mig en gång i månaden istället. Jag har ju i alla fall lyckats sluta väga mig en gång om dagen, så det är ju ett steg framåt. Problemet med vägandet är ju att jag gillar grafen man får när man sammanställer mycket data. Jag vill ha min graaaaf, men jag vill inte känna mig stor och klumpig för att vågen antyder att jag borde känna så. Lustig grej är ju att sekunden efter jag klivit av vågen stod jag framför spegeln och beundrade kroppen i spegeln. FUCK YOU VÅGEN, du har fel. Jag är awesome. Mutter, mutter…

Idag far jag upp till en febrig pojkvän. I väskan har jag ett lite care package jag satt ihop till honom igår. Om jag orkar så skall jag på lunchen ta mig ut till Mobilia och besöka Systembolaget en snabbis också, annars får han överleva på vad han nu kan tänkas ha hemma. Jag hade ju dock velat köpa något till mig själv att dricka också, så :P Vi får se vad vi hittar på i helgen. Jag föreslog att vi skulle bjuda över hans nyinflyttade granne, tillika hans tjejkompis, så att jag får träffa henne :) Förslaget var ”ta över henne så köper vi en massa spännande öl och har en Untappd-kväll!”, så vi få se. Martin trodde att hon skulle jobba, och nu är han ju krasslig så vet inte alls vad det blir av det. Det kan ju lika gärna bara bli en ”ligga på soffan och se på film”-helg, beroende på vad han orkar och hur han mår.

Jag ville sätta ihop ett inlägg med olika prylar jag vill ha just nu, men jag har fortfarande inte orkat dra ut tummen så att jag kan installera mitt Photoshop på burken hemma, så nä. Får se när jag lyckas styra upp det, just nu är jag ju ganska opepp på det mesta. Det är Martin och träning som får mig att orka göra saker, så ja :P
Och träningskläderna är med i väskan! Jag skall springa antingen imorgon eller på söndag, och jag vetefan VAR för springer jag i Surte där han bor så är det bara en massa backar överallt (ugh) så jag överväger att springa till Bohus och tillbaka. Får klura lite på det där :)

Men men. Ni får ha en trevlig helg, så ses vi på måndag igen :) Kram!

I love to hate you

Det blev grilla av igår! Och väldigt trevligt, därtill. Jag åt två hamburgare, insåg att 1,5 hade räckt mer än väl och var sådär sjukt mätt ett bra tag efter. Vi drack vin, såg på när de andra spelade volleyboll och filosoferade över huruvida den lilla trumcirkeln som hängde intill vårt gäng skulle sluta spela snart eller inte. Musik i all ära, men jag har lite svårt för den sorten :P De var duktiga, men det är inte riktigt min grej. Men men!

Jag trallade hemåt vid åtta-halv nio och gick direkt i säng. Läste en bra bit i min bok (Christine, Stephen King) men läste inte ut hela utan siktade på att försöka somna i god tid. Somnade snabbt men vaknade väl lika snabbt igen, kan man säga. Jag har spenderat natten åt någon form av halvsovande stadie, och vid halv fem vaknade jag till på allvar och visste inte ens ifall jag skulle lyckas somna om eller ej. Världen var varm, jag var varm, sängen var varm, täcket var FÖR varmt. Av med täcket för att försöka svalna, hitta en bekväm position, försöka somna om. Lyckades – yay! Sov fram tills klockan ringde och drömde på något vänster att jag först vaknade till av att telefonskärmen lyste upp och informerade mig att det var 8 minuter kvar tills larmet skulle gå. Det var jättekonstigt. :D

Idag har jag tvättid + skall packa vad jag skall ha med mig till Göteborg imorgon, och annars tänkte jag mest bara ta det lugnt och inte göra något särskilt. Jag skall komma ihåg att lägga fram träningskläder eftersom jag tänkte sticka ut och springa innan jobb imorgon – jag stod och velade mellan att träna idag eller imorgon, men eftersom det blev ett par glas vin igår så tror jag inte att jag skall träna idag. Det kan ju visserligen ändras, jag kanske sticker ut efter att jag har fått in mitt stuff i tvättmaskinen i eftermiddag och drar en vända då. Vi får se, vi får se. Jag skall även packa med träningskläder till Göteborg och passa på att sticka ut antingen lördag- eller söndagmorgon och springa lite då också. Hålla mig konsekvent med träningen – tre gånger i veckan, do it! :)

tumblr_nsvakpzUJk1up9ckeo1_540

Detta Hate/Love man känner inför löpning alltså… Jag kan sitta och längta mig fördärvad efter att få snöra på mig skorna och sticka ut – rain or shine – men när jag väl ÄR ute och springer så är varje steg en djävla kamp mellan vad jag vill och inte. Jag VILL stanna, jag VILL gå, jag VILL INTE springa, men jag VILL JU SPRINGA. Så därför är det bra med program som säger när man skall springa och hur länge osv, då har man ett kortsiktigt mål och vafan, klart jag kan springa 30 sekunder till innan jag stannar, right?? :)

Jag ångar som fan att jag slutade springa där när det gick så bra för mig för två år sedan. Jag vill vara en sådan där som sticker ut och springer 7km för att det är skönt, och som kan signa upp för lopp på över 5k utan att behöva oroa sig över ifall man kommer att orka slutföra loppet på springande fot. Men alltså. Jag vet ju att jag kan komma dit igen. Det handlar bara om tid och tålamod och att man inser att det inte sker över en natt. Detsamma gäller för ombyggnaden av min kropp via träning. Det kommer att ta tid, men det kommer att vara värt det. Bara ge inte upp, så löser det sig.

Vi säger så :)