Dagen efter

Då var det slut. Idag, men bara idag, är jag arbetslös. Förra kontraktet tog slut igår; nya kontraktet börjar imorgon. Så här sitter jag och filosoferar över tillvaron och nuvaron och trivs faktiskt bra med läget. Gårdagens avsked var inte tårdrypande som jag hade förutspått, istället hade jag en mysig dag på jobb och sedan en väldigt trevlig utekväll med vackra människor. Kramar och sprit och bra musik och kött och gulbil. Typ så. Jag gillade det, och hoppas väl faktiskt på att det inte var sista gången jag fick träffa er. Väl? :)

Massa gulliga människor på jobb hade lagt samman och köpt en avskedspresent till mig (Baja Päron, Tequila Rose och en muffinsplåt ♥) vilket jag blev både förvånad och glad över. Tusen tack, ni fina ♥♥♥

Blev under kvällens gång onykter på diverse fulvatten och blev även itutad att det skulle vara gott med någon form av shot innehållande bland annat tequila och tabasco. Ja, där blev jag ju av med tabascooskulden och herregud. Min bror fick rusa iväg för att fixa ett glas vatten åt mig, och jag fick servetter av en flicka vid bordet så att jag kunde torka tårarna. Varför äter folk sådant frivilligt? oO
Då har man ju dock i alla fall lärt sig att man skall undvika det där i fortsättningen. Hujedamej.

Ikväll lutar det åt utgång igen, Metalbaren denna gång. Tydligen något jag totalt missat trots att jag bott i Helsingborg i typ tre år, heh. Får se ifall det är något att ha, om inte annat så har jag ju snart lite lättare att ta mig till Deep för att festa på Distortion ;) Åkkort yay!

Viss huvudvärk idag, men tvivlar på att den härrör ur bakfylla. Har haft huvudvärk mer eller mindre konstant sedan i torsdags, så ja. Pimplar vatten som en kamel och hoppas att det snart går över. Skall öppna upp på balkongen också, det är vidrigt varmt idag och jag tror att det mest beror på att det är så kvavt att mitt huvud värker.

Men ja. Tack för alla kramar och shots igår. Ni är fina :)

Mitt avskedsmail på jobb

Stream känns lite som Hotel California:
”you can check out anytime you like, but you can never leave”

Strax över 3,5 år har jag varit på Stream, men idag är sista gången jag kommer att logga ut härifrån – och jag kommer att lämna, utan ånger och utan att se mig om.

Jag började på Microsoft och slutade på Dell, men har däremellan haft fler tjänster än jag orkar rabbla upp. Jag har lärt känna många fina människor men även en hel del rötägg, och efter kontakt med kunder har jag mer eller mindre givit upp hoppet för mänskligheten. Jag har alldeles för många historier om korkade kunder, och jag orkar inte skriva ner dem så vill ni höra får ni komma förbi och snacka lite.

Jag kom för jobbet men stannade för vännerna.

Jag skulle kunna vara långrandig här och räkna upp alla jag har lärt känna genom åren, men ni vet vilka ni är och för er skull spenderade jag igår fem timmar åt att baka en djävla massa muffins. De finns på min plats efter lunch, ungefär hälften är laktosfria men det är first come, first served som gäller så är ni laktosintoleranta får ni skynda er. Ät dem med andakt, för det är sista gången jag bjuder på muffins ;)

För övrigt fick jag träningsvärk i armen av att baka dem, så våga bara klaga på dem.

För de som vill finns möjligheten till att öla lite ikväll. Jag finns på Bara Rock från typ fem och sitter väl kvar så länge jag har sällskap.

Folk som vill ha fortsatt kontakt efter att jag slutat kan leta rätt på mig på Facebook. Easy as that :)

Så ja. Hejdå.

En liten FYI till mina Streamkollegor

Skippar dagens inlägg också, folk som bryr sig om vad jag hade på mig idag får väl helt enkelt hoppa över till Facebook och ta en titt. Jättespännande. Really.

Håller för tillfället på och bakar. Cupcakes, skall göra både vanilj- och chokladmuffins som jag skall dekorera imorgon. JÄTTEAMBITIÖST. Jag har hittills lyckats med att kasta ett ägg på golvet, stritta vaniljsmet över typ hela mig, täcka ena handen med blå karamellfärg och äta kvällsmat. Jag tror jag lyckades bäst med kvällsmaten där, resten kändes ganska onödigt såhär i retrospekt. Så här sitter jag, blå och vaniljsmakande med lite ägg på ena foten (nästan) och lyssnar på Guns n’ Roses och trivs med läget. Paniken har börjat lägga sig, men jag kommer nog ändå att vara lite ur balans imorgon.

Imorgon är alltså sista dagen på Stream. Jag började där i November 2008, och har fått jobba med både det ena och det andra där. Det mesta har varit bra, men jag hade också en period då jag var *såhär* nära att bli sjukskriven på grund av arbetsrelaterade psykiska problem. Det löste sig dock, och ett halvår senare fick jag en position jag suttit på fram tills imorgon, där jag har trivts riktigt bra. Jag har utvecklats som person och lärt känna många väldigt fina människor, men också fått träffa en hel del rötägg. Jag är väl kanske inte mindre introvert nu än när jag började, men ja. Man kan inte begära allt ;)

Så imorgon, kära kollegor som potentiellt läser detta, så kommer det att finnas cupcakes på min plats. De är bakade med kärlek och jag har till och med testat ingredienserna på min egen kropp, så de kommer att vara totalt ogiftiga och ofarliga att äta. Så mycket tycker jag om er ♥

Nu skall jag gå och byta plåtar i ugnen, och snart kommer jag att ha ett berg av cupcakes på diskbänken. Jag hoppas fanimig att ni hjälper mig äta upp dessa imorgon! :)

♥?

Foto: Monica Hansson

Ni kommer att komma ihåg mig när alla gator bär mitt namn
SAGOLAND

Jag hade någon form av galen idé om att jag skulle registrera mig på någon sådan där dejtingsida och se ifall jag kunde göra något åt det här problemet jag har med att jag inte kan hitta någon som står ut med mig som jag står ut med, och så vidare. Men sedan insåg jag att det skulle vara fett ovärt och att man inte kan hitta vettiga personer på så sätt. Det dryga är ju bara att jag är för fjantig för de extrema men för extrem för de fjantiga.

Jag vet inte. Det känns bara som att jag inte kommer att hitta någon som passar mig och som fyller alla de där konstiga kriterierna jag har. Jag tänker inte rabbla dem här, det är inte direkt så att jag har en shoppinglista jag går efter – men en del saker ger pluspoäng och andra ger minuspoäng. ALLA fungerar såhär, även om andra människor kanske kallar det andra saker. Ni vet. Det är inte jag som är galen ;)

En gång i tiden, innan jag träffade mitt ex (som jag hittade genom WoW, av alla ställen…) så var jag med i Spray Date och efter att ha lärt känna en person där som verkade ha precis samma musik-, film- och boksmak som jag så möttes vi upp ute på Vogon en kväll. Jag hade samma kväll druckit Absinthe med Lotta för första (och hittills enda!) gången någonsin och mådde så djäkla dåligt och när jag väl fick se honom så underlättade det inte direkt att jag var illamående och full. Han såg inte alls ut som på den bild jag sett, och när vi inte längre kommunicerade bara i skrift så visade han sig vara både ytterst osympatisk och väldigt awkward. FÖR awkward för mig, och då är jag ändå kungen av Awkward. Så ja. Lotta drog med mig hem efter att ha lagt märke till att jag var lite panikslagen och sedan dess har jag aldrig försökt mig på det där igen.

Jag är tjugoåtta år gammal och hittills i livet har jag haft två förhållanden. Jag vet inte om det är normalt eller lite, men jag känner mig helt relationsmässigt efterbliven och hade gärna velat ha någon att kalla min egen. NU. Ni vet. Men ja. Läget är inte optimalt, jag inser det. Jag är inte så snygg och charmig som jag hoppas och inbillar mig att jag är, och jag bor ihop med mitt ex. Eh. Ja.

Jag vill bara hitta någon som som sagt var stämmer in på mina önskemål, som vill ha barn, som INTE har en massa ”konstiga” fetischer (jag respekterar fetischister, men eftersom jag själv inte är en så kan jag aldrig fullt ut förstå förtjusningen i det hela. no disrespect, liksom) och ja. Det är väl typ så det är?

Det här är för övrigt INTE en kontaktannons av något slag (om nu inte du som läser detta råkar vara Herr Perfekt och vill ha en Fröken Zombie som mor till dina framtida barn), jag vill mest bara få kräka ur mig lite frustration. För frustrerad är jag. Frågor på det?

I alla fall. Jag är inte så ytlig och elak som jag låter i det här inlägget. Han var säkert en snäll pojke (Spray Date-killen) men det var verkligen inte meningen att bli vi, det var väldigt tydligt.

Dag 13 – Den här veckan

Foto: Monica Hansson

Sista veckan på mitt nuvarande jobb. Tre dagar kvar. Magen är ett litet monster och fyllt av stormar. Jag är förtjust och förtvivlad på samma stund, jag ser så mycket fram emot att få sluta på ett företag där jag inte trivs men samtidigt är det så bitterljuvt, för jag kommer att sakna mina gamla kollegor. Men ja. Detta blir ett djävligt spännande äventyr, hela förändringen och jag har så höga förhoppningar och förväntningar på mitt nya jobb. Så jag pendlar mellan panik och squeee och i slutändan är nog allt djävligt bra ändå.

Men oj, vad konstigt det känns att veta att man har sin sista måndag, sin sista tisdag, sin sista onsdag.

På fredag blir det gravöl (som tidigare nämnt) och på lördag söndag blir det en fotografträff i Helsingborg. På söndag kommer jag att sitta under en hög med kläder på golvet längst in i garderoben och gömma mig. Typ så. ;)

Har i alla fall äntligen fått börja träna min ersättare på jobb och kan därmed lugna ner mig lite, jag vet att jag lämnar jobbet i trygga händer och slipper oroa mig att någon skall sitta där och mess it up. JA JAG BRYR MIG. Folk säger att jag inte skall tänka på det, men jag gillar att ha kontroll. Ni vet. Kontrollbehov och hej och hå.

Ohwell. Dags att påbörja den sista onsdagen. Två dagar kvar sedan… Yikes/Yay!

Dag 12 – I min handväska

Jag använder inte handväska. Det finns undantag, men för det mesta så använder jag en tote bag med Batmantryck eller en liten ryggsäck med Batmantryck. Båda är köpta på barnavdelningen för sisådär hundra år sedan.

De dagar jag använder väska (de andra dagarna proppar jag allt jag behöver i fickorna) så har jag väl något åt det här hållet i väskan: pass (jag har ingen legitimation, men skall väl försöka skaffa det snart…), kontokort, läppbalsam, hårsnoddar, kanske ett paraply. Öh. Typ så. Skall jag sova borta har jag med mig lite smink och ett ombyte också.

HEJ OCH HÅ SÅ SPÄNNANDE. Finns det folk som på fullt allvar tycker att det är spännande att få reda på vad folk har i sin handväska? ”Oh! Hon har en plånbok i handväskan, det har jag också. FRIENDS FOR LIFE!!” /shrug

De här bestämda rubrikerna är ju i många fall kul och någorlunda givande för folk att läsa (inbillar jag mig) men vissa av dem är verkligen värdelösa. Typ det här om handväskor. Eller dagens outfit? (och dagens outfit finns till och med med TVÅ gånger?!) Men ja. Jag kommer att fortsätta hoppa över de inlägg som känns totalt intetsägande, och fortsätta fokusera på dem jag känner att jag har något att bidra till. …jag vet inte varför jag ens försökte beskriva mitt väskinnehåll här ovan, men ja. Kanske är det någon som läser detta och tycker att det är SUPERKEWL att läsa? (grattis, i så fall)

Oh and by the way:
[poll id=”4″]

Sjömanskläder känns passande till de blöta skyarna

Ibland när jag är uttråkad så klär jag ut mig till en sjöman och drar dåliga vitsar. Det gör mig inte minder uttråkad, men jag är åtminstone snygg och uttråkad så litet plus är det väl ändå.

Idag har jag sett ut som en maräng på jobb, typ. Jag har en turkos kofta med små svalor på (jag *tror* att de pussas med varandra, men de kan också typ …berätta hemlisar, eller något?) och en vit tyllkjol jag fyndade på barnavdelningen. Jag kan knappt få den över höfterna, men bortsett från det så sitter den bra och är inte så fasligt kort som man skulle kunna tro.

Däremot verkar det alltid vara blåsigt ute när jag bestämmer mig för att ha kjol på mig? Jag tackar min lyckliga stjärna för underkjolar, och frilly panties man kan ha på sig över strumpbyxorna. På så sätt så har jag ändå någon form av heder i behåll om jag får upp kjolfållen över midjan liksom.

Men men. Jag har nu bara fyra arbetsdagar kvar innan jag slutar på företaget där jag har jobbat i nära fyra år. HJÄLP. Men det blir bra. Jag håller på att försöka styra upp lite gravölande på fredag :) (Paret Hårdrock får gärna kika förbi på Bara Rock om de är i knutarna :)) Folk hotar med att bjuda mig på öl men så länge de inte bjuder mig på vin (min kryptonit) så är det chill ^_^

Nu går jag och gömmer mig i D3 ett tag. Börjar tröttna men har inget annat spela att spela. Om någon kan tipsa om ett vettigt MMO som skulle kunna passa mig så är det välkommet, skriv en kommentar här bara så kikar jag på det ♥