Insikter

Träden utanför fönstren här på jobbet har blivit gröna nu. Fint! Det tog lite längre än väntat, men nu är löven på plats och det känns väldigt bra. Det är lite roligare att titta ut på än livlösa träd utan löv, tycker jag ^^

Det är tisdag! Riskettan är i ny lokal så jag sitter mest här och rullar tummarna (eller) och skall svara på lite mail + skicka en faktura. Det skaver lite i mitt kontrollbehov att inte sitta på ”rätt” plats för att checka in eleverna och se att alla hamnar rätt, men jag får väl se detta som en övning i att låta någon annan styra skutan ett tag antar jag. Fick just sms från chefen att alla är på plats, så det är skönt. Då kan jag släppa Riskettan för dagen, det finns inget mer som kan hända på den fronten :D Woop!

Igår fick jag 15k steg och det kommer jag att få idag också, vilken grej :D Det krävs ju lite mer arbete än vad som krävs för 10k (nähää?) men så länge jag känner att jag hinner med så är det inga problem. Säger jag, som de flesta dagar hamnar precis under 10k lol. Men ja, jo. Det är ju okej det också. Ibland sitter jag fast i mindsetet vi hade när vi körde stegtävling på Procera, när vi hade lag och alla hetsade satan mot varandra för att man skulle gå så mycket som möjligt. Jag minns dagar då jag fick nästan 30k steg, det var ju tungt för kroppen. Jag är i HELT OKEJ form numera, så det finns ingen direkt mening i stressa sönder över att jag MÅSTE uppnå ett visst antal steg per dag. Efter att min Fitbit slutade fungera och jag gick över till Google Fitness kan jag inte ens jämföra med andra, om man inte aktivt diskuterar siffror eller på annat sätt manuellt delar med sig av det. Det är skönt. Jag ser inte mig själv som en tävlingsmänniska (4 reals!) men jag vet ju att det finns situationer som triggar vinnarskallen, ändå.

Har jag nämnt att jag ställt undan vågen? Det är ett tag sedan nu. En månad eller något, kanske? Jag bestämde mig för att jag inte behöver veta. Jag insåg att trots att det mest handlade om en önskan att föra statistik så började jag allt mer hänga upp mig på vilka siffror jag fick, och det är ju ett djävla lotteri. Jag är väldigt medveten om att siffrorna diffar av alla möjliga anledningar, som hur bra man sovit eller man druckit för mycket/lite vatten, men ändå reagerade jag negativt ifall jag inte ansåg att siffran på vågen överensstämde med vad jag ville att den skulle vara. Knäppt. Lyckligtvis är jag 37 och kan ändå inse när ett beteende blir riskfyllt, så jag ställde undan vågen och släppte hela den grejen. Det är (var) inte lika lätt när man var 20, eller 15. Eller 35, för den delen. Det är väl inte helt enkelt nu heller, men jag anser nog att man ändå lite grann utvecklas med åldern och kan titta tillbaka på händelser och lite mer nyktert analysera dem.

HEPP. Vilket ordbajsande hörni. Jag släpper detta nu lol, skall fixa min faktura som skall postas på hemvägen så att den kommer iväg i vettig tid. Maila lite. Brodera lite, när jag är klar med de sakerna, även fast jag känner att det just nu stillar hjärnan lite bara att HA ett projekt liggande, oavsett om jag kommer någonvart med det eller inte ;)

Ha en fin dag!

Småbrudar

Helgen har varit fin! Jag har fått träffa mina tre små brorsdöttrar och det var NICE. Också nice att få träffa Zzucken och Sanna, såklart <3 Igår chillade jag mest, det blev en LITEN promenad via Skatås hem och sedan sprang jag och satt och glodde en liten stund innan jag i regnet skyndade över till Johan och Elvira för lite middag och slötittande på Netflix :)

Det är måndag och strax under två timmar kvar av dagen. Jag har bara en enda lärare som kommer in för rast om fem minuter, de andra har redan haft rast/Sven har semester/Ingemar är och fixar och donar, så det blir väldigt lugnt här lol. Har inte ens kokat kaffe! #kepsenbakofram

Vi är bjudna på Midsommarfest och om det inte krockar med barnvecka så har jag hittat den perfekta klänningen att ha så skall se över finanserna och se ifall det kanske kan finnas lite pengar över till en klänning när alla räkningar har dragits :D Ser väldigt mycket fram emot en eventuell ”gå ut och träffa folk” — allt beror ju såklart på coronaläget osv, men jag tänker ändå unna mig lite att få se fram emot detta. Faktiskt.

Kommande helg så blir det lite secondhandande och häng med Eva, och sedan skall jag över till MamJan för att se Eurovision och dricka vin :D Det blir bra! Det var underhållande att jag och mamma på chatten cirka samtidigt föreslog att jag borde sova över efter, så det blev snabbt bestämt ^^ Det skall bli kul! Johan skall iväg och fiska hela helgen, så han slipper ju titta ;)

Det regnade halva dagen men nu skiner solen. Jag har redan fått 11k steg idag så ligger väldigt bra till (med tanke på att målet är 10k) så för en gångs skull har jag en väldigt effektiv dag vad gäller steg :)

Mm. Det var väl allt :)
Ha en fin kväll!

Blommor och öl

Tanken var ju såklart att det skulle vara sol HELA dagen igår och inte bara på eftermiddagen, men det happade sig som så att det regnade när det var dags för min torsdagsöl så här är en bild på en blommig öl bland blommor i regnet, istället för i kvällssolen som jag ju föreställt mig när jag plockade fram gårdagens öl.

Det var en himla fin dag igår! Den kändes så lång, också? Vi sov till TIO som nå djävla tonåringar (whaaat) och sedan åt vi frukost och jag stack ut och sprang och luktade på blommor, och sedan hade Johan en jobbgrej innan vi åt lunch och fiskade och sedan hem och chilla och fika lite med Leif. Jag lade mig vid tio eftersom jag skulle upp tidigt idag pga jobb, Johan satt kvar uppe en stund och spelade datorspel eftersom han har tagit ledigt idag pga klämdag :) Jag har ju kort arbetsdag pga fredag så det känns bara som slöseri med ledighet att ta ut det när man jobbar fyra timmar ^^

Jag skall springa efter jobbet idag, och städa av lite hemma. Tog lite disk imorse och körde en maskin tvätt, men fredagar är så lugna dagar så man hinner liksom fixa i lugn och ro. Vi skall åka till min bror och klappa bebisar imorgon, så jag behöver få med mig en uppsättning träningskläder till Johan ikväll och se när jag skall hinna med att springa imorgon :D Jag antar att jag får göra det på kvällen, vi är hemma igen vid typ halv sju och jag tror att vi skall äta något då, så det blir en sen runda imorgon. Utmaning! Kommer att vara seg och opepp, men ibland är det ju de rundorna som blir de bästa typ?

Jag har lite ångestkänningar jag inte riktigt vet källan till, men förhoppningsvis släpper det allt eftersom dagen går. Har redan fått goda nyheter kring en grej jag stressade över, så jag hoppas att dagen fortsätter att gå som jag vill.

Hade mens förra veckan vilket innebar att jag hade min tensmaskin för att slippa gå under av värken, men har sedan dess haft känslan av utslag i huden där tensmaskinen satt kopplad. Det syns inget, dock. Huden ser jättefin ut, den bara …ger obehag. Kliar. Jag vet inte riktigt vad jag kan göra åt det, försöker mest se till att huden är insmord och ser bra ut typ? Det är lite störigt, och jag kollar ju läget flera gånger om dagen bara för att se att det inte HÄNT något liksom. Små störningsmoment, det ogillar jag.

IGÅR FICK VI FÄSTINGAR. Två på Johan, en på mig. Alla borta, nu, men man fortsätter ju att hela tiden ”känna” hur något krälar på en. Det ogillar jag ännu mer än att min hud på magen är knäpp sedan jag hade tensmaskin förra veckan :P HATAR fästingar, får panik direkt av dem. Minns rivsår på hela magen efter att jag en gång i gymnasiet hittade en fästing i min navel.

VAD KUL att ni får läsa om mina hudproblem. Det ni! Sådan YNNEST. ÄRA. Gött mos. Jag vetefan.

Klänningen jag köpte för min födelsedag som efter nästan två månader fortfarande inte kommit hade åkt i retur till företaget jag köpte den från eftersom den inte ”gått att leverera” (tack PostNord) så nu har jag fått betala ny frakt för att den skall skickas IGEN och det var en vecka sedan så jag har en underliggande hoppfullhet att den skall komma, blandat med oro att den skall ta två månader på sig att inte dyka upp den här gången heller. Den är jättefin! Jag vill ha den! Den var ju dyr, också. Typ sexhundra spänn, det är ju inget jag liksom har att slänga ut på saker hur som helst.

Nåväl. Tre timmar kvar av arbetsdagen och sedan drar helgen igång. Just nu skiner solen, får se ifall det håller i sig under resten av dagen eller inte :)

Ha en fin helg! Hejrå!

Tummar och tentakler

Jaja, jag lever ju fast jag inte uppdaterar bloggen. Det har regnat ett par dagar men idag är det äntligen solsken (woo) så jag tittar på träden som spricker ut grönt här utanför mitt lilla jobbfönster och drömmer om att få vara ute i blomdoft och vårbris och solsken. Är i år året jag kanske skaffar lite hudfärg? Vi får se! Stay tuned!

Mitt Baphomet-broderi är äntligen färdigt! Nu har jag akut brist på saker att brodera och försöker komma igång med ett bokmärke jag tänkte göra till Johan, men jag har stuckit mig i fingret ett par gånger och surar lite över att brodera på svart aida med väldigt små hål, så får se hur det går med det :D Om inte annat räcker det kanske bara att HA ett projekt, även fast man inte gör något med det? :P

Det är onsdag men också fredag pga röd dag imorgon, så imorgon är simultant torsdag och söndag och sedan jobbar jag ju på fredag så då är det fredag igen. Allt är rimligt och rättframt :D

Jag har skickat in en ansökan för att se ifall jag kan få byta min lägenhet. Förmodligen nekas den, men jag håller ändå tummarna. Har hittat en jättefin liten lägenhet som ligger lite längre från jobbet men fortfarande på bra avstånd, som är mycket billigare OCH lite större! Vore så himla drömmigt om jag kunde få flytta dit, så jag håller för tillfället alla mina tummar och tentakler att detta skall gå igenom. Vi får se, det blir vad det blir. Jag har det ju himla fint nu också, jag bara önskar att det fanns ett par kronor över när den nya lönen kommer varje månad, det hade gjort lite skillnad vad gäller livskvalitet ^^ Vi får se, vi får se. Ni får gärna (fortsätta) hålla tummarna för mig! :)

Lite oklart vad som pågår men jag har börjat titta lite lätt på att köpa ett eget fiskespö. Jag har väl alltid varit outdoors-y men just fiske är väl något som ändå är HELT NYTT i mitt liv, i alla fall som vuxen. Jag åkte ju med pappa ut till Furillen som barn och fick fiska lite, så jag har ju fina minnen av tidiga morgnar och karga klippor och varmt choklad med skinn (ew) på, men tydligen känns det också roligt även nu när jag är vuxen. Oj oj!

132 dagars runstreak och jag är fortsatt imponerad av mig själv delat med oerhört trött på att springa. Det är ju inte särskilt kul? :D Lyckligtvis är det ~15 minuter av dagen jag ägnar åt det, och hittills går det fortfarande helt ok. Det kommer att bli allt varmare nu vilket jag oroar mig lite över — OM jag lyckas hålla igång sommaren genom så kommer jag att bli oerhört imponerad av mig själv kan jag säga, i egenskap av någon som absolut inte uppskattar att springa (eller leva…..) när det är över 20 grader ute :P Hoppas på en sval sommar, lol.

Den lediga dagen imorgon spenderas med Johan. Vi skall försöka ta oss ut på lite utflykt — enligt kollegor och väderleksrapport skall det blir 19 grader och solsken, så jag får väl klä mig därefter, samt eventuellt använda solskyddsfaktor så att jag inte bränner sönder mig. Trots min ovan nämnda fundering på att skaffa lite färg på kroppen så är väl inte RÖTT färgen som i så fall skulle eftersträvas, kan jag ju avslöja. Jag kommer aldrig att bli brun eller gyllene eller vad man nu skall kalla det, men jag kanske skulle kunna sluta vara självlysande i mörker? Jag tänker att min gothcred kvarstår även om jag skulle vara något annat än #FFFFFF utan kläder :P

Det var väl allt jag hade att säga just nu. Får se när jag postar nästa gång. Håll inte andan..!

Hejrå