Insikter

Träden utanför fönstren här på jobbet har blivit gröna nu. Fint! Det tog lite längre än väntat, men nu är löven på plats och det känns väldigt bra. Det är lite roligare att titta ut på än livlösa träd utan löv, tycker jag ^^

Det är tisdag! Riskettan är i ny lokal så jag sitter mest här och rullar tummarna (eller) och skall svara på lite mail + skicka en faktura. Det skaver lite i mitt kontrollbehov att inte sitta på ”rätt” plats för att checka in eleverna och se att alla hamnar rätt, men jag får väl se detta som en övning i att låta någon annan styra skutan ett tag antar jag. Fick just sms från chefen att alla är på plats, så det är skönt. Då kan jag släppa Riskettan för dagen, det finns inget mer som kan hända på den fronten :D Woop!

Igår fick jag 15k steg och det kommer jag att få idag också, vilken grej :D Det krävs ju lite mer arbete än vad som krävs för 10k (nähää?) men så länge jag känner att jag hinner med så är det inga problem. Säger jag, som de flesta dagar hamnar precis under 10k lol. Men ja, jo. Det är ju okej det också. Ibland sitter jag fast i mindsetet vi hade när vi körde stegtävling på Procera, när vi hade lag och alla hetsade satan mot varandra för att man skulle gå så mycket som möjligt. Jag minns dagar då jag fick nästan 30k steg, det var ju tungt för kroppen. Jag är i HELT OKEJ form numera, så det finns ingen direkt mening i stressa sönder över att jag MÅSTE uppnå ett visst antal steg per dag. Efter att min Fitbit slutade fungera och jag gick över till Google Fitness kan jag inte ens jämföra med andra, om man inte aktivt diskuterar siffror eller på annat sätt manuellt delar med sig av det. Det är skönt. Jag ser inte mig själv som en tävlingsmänniska (4 reals!) men jag vet ju att det finns situationer som triggar vinnarskallen, ändå.

Har jag nämnt att jag ställt undan vågen? Det är ett tag sedan nu. En månad eller något, kanske? Jag bestämde mig för att jag inte behöver veta. Jag insåg att trots att det mest handlade om en önskan att föra statistik så började jag allt mer hänga upp mig på vilka siffror jag fick, och det är ju ett djävla lotteri. Jag är väldigt medveten om att siffrorna diffar av alla möjliga anledningar, som hur bra man sovit eller man druckit för mycket/lite vatten, men ändå reagerade jag negativt ifall jag inte ansåg att siffran på vågen överensstämde med vad jag ville att den skulle vara. Knäppt. Lyckligtvis är jag 37 och kan ändå inse när ett beteende blir riskfyllt, så jag ställde undan vågen och släppte hela den grejen. Det är (var) inte lika lätt när man var 20, eller 15. Eller 35, för den delen. Det är väl inte helt enkelt nu heller, men jag anser nog att man ändå lite grann utvecklas med åldern och kan titta tillbaka på händelser och lite mer nyktert analysera dem.

HEPP. Vilket ordbajsande hörni. Jag släpper detta nu lol, skall fixa min faktura som skall postas på hemvägen så att den kommer iväg i vettig tid. Maila lite. Brodera lite, när jag är klar med de sakerna, även fast jag känner att det just nu stillar hjärnan lite bara att HA ett projekt liggande, oavsett om jag kommer någonvart med det eller inte ;)

Ha en fin dag!