Halloween~

Happy Halloween! Detta är UPPENBART ett filter, men jag tyckte att det var ett bra filter så det får fan vara så. Jag märker ju att jag helt klart borde ha kört på kolsvarta ögon idag, men riktigt så hängiven var jag inte imorse när jag stapplat upp ur sängen och ut ur duschen. Jag har en ljusare make än såhär, det duger det med. FAKTISKT.

Igår hämtade jag mina tre paket på posten! Säckkärran stod där den skulle, och nu har jag ett ännu tyngre paket som skall forslas hem så jag väntar med att ställa upp den tills jag varit inom Hemköp under kvällen. Med paketen väl hemma och uppackade tog jag mig en kvällspromenad, telefonade lite med mamma och lyssnade på Dimmu Borgir. Sedan tog jag en öl.

Yay Tempel Brygghus! Är det inte lustigt hur jag gång efter annan måste vända mig till Danmark för att få tag i svenskbryggd öl? Det är samma när jag försöker få tag i vissa saker från Omnipollo. :<

För övrigt skaffade jag nytt gymkort igår. Jag skall gymma imorgon bitti är planen. Det kommer att göra ONT efteråt, men det är ju den bra sortens ont. Förra året sprang jag 100km i November, i år …gör jag det inte. Jag borde börja springa igen, men just nu är jag så oerhört opepp. Jag förstör allt för mig själv; för varje dag jag struntar i att springa tappar jag 500m till. Snart kommer jag inte ens runt huset utan att behöva dö. Jag skall försöka varva gymträning med utomhusspringande så gott det går, men det kommer även att bli en del springande på löpband nu under vinterhalvåret. Jag har blivit lat och bekväm.

Men ja. Jag hoppas kunna rapportera i morgondagens bloggpost om mitt morgongymmande! Det är dags att komma igång igen! :) #urdvalan

Ha en fin dag <3 Ge godis till barnen om de kommer idag, annars förtjänar ni toapapper på huset :D

To be or not to be

Jag är hemma igen! Jag har lämnat stormen i Helsingør och återvänt till ett lite mindre blåsigt Malmö. Det var igår. Idag är jag på jobb och filosoferar över blåmärken och den bula jag tydligen fått på ena smalbenet under helgens strapatser i ett vindpinat Elsinore.

Jag är nöjd. Det har varit en bra helg. Jag har saknat Martin, men jag har träffat så många nya människor jag ser fram emot fortsatt kontakt med, och det är bra det också. Ett substitut. I helgen får jag träffa Martin. 18:20 anländer jag Göteborg på fredag, det ser jag fram emot <3

Lajvet var bra. Det var mer än jag förväntat mig, och jag är väldigt glad att jag fick chansen att delta. Jag är också glad att det är överstökat, och det menar jag på inga sätt och vis som en negativ mot arrangemanget. Jag har bara haft så mycket att fixa med och så mycket att stressa över inför lajvet, och det är skönt att kunna släppa den stenen bakom mig. Nu har jag istället trevliga (och mindre trevliga..! #misärlajv) minnen att se tillbaka på.

Bortsett från bristen på jobberbjudanden (suck) så är jag väldigt glad med tillvaron. Jag önskar att det var mer Martin i mitt liv, men det jobbar vi ju på. Det löser sig. Hoppas jag.

Halloween imorgon och jag förberedde mig genom att se på Trick ’r Treat igår, en favoritfilm. Jag skall köpa ett par strumpbyxor att färga inför lördagens eventuella utgång till Hyttan – ryktet säger att de nog har tävling! Det gillar jag. Jag kommer ju inte att vinna, men det innebär om inte annat att folk kommer att anstränga sig lite vad gäller kläder och smink och det bör alltid uppmuntras! :D

Jag kommer kanske att vara utklädd på jobb imorgon – jag har inte riktigt bestämt mig. Vi får se. Jag kan ju gå som Helga Voltemand, om inte annat ;) #InsideHamlet

I ALLA FALL. Måndagen rör sig mot sitt slut och jag skall idag hämta ut lite paket på posten på hemvägen. Skall först uppom vinden och se ifall jag har min säckkärra där; ett av paketen är tungt nog för att jag helst skall vilja kunna undvika att behöva bära det. Har jag säckkärran kan jag ta alla tre paket på en gång och slippa behöva springa rundor för att få med mig det jag skall ha hem hem. …ett fjärde paket skall hämtas på annat utlämningsställe; sakerna jag behöver inför helgens Halloween-firande. (jag hatar att folk tror att JAG tror att Halloween skall firas på Allhelgona – jag kan inte rå för att det är den helgen folk har valt att lägga hälften av firandena på! Det ÄR skillnad!)

Nåväl. Ni får ha en fin dag <3

Vilse bland tabbarna

Jag: Vad SKÖNT att jag inte har så mycket att göra efter jobb idag! En lugn kväll! HÄRLIGT!
Också jag: Här är en lista på tusen saker jag vill fixa och förbereda ikväll lol

Yeah… Det där med en ”ledig hemmakväll” är ett ganska flytande koncept, tydligen. Det kommer i alla fall att bli en promenad ikväll – bra sätt att reboota hjärnan och komma till ro. Jag tänkte också packa och lösa allt sådant inför morgondagen innan jag lägger mig. Imorgon bitti vill jag bara kunna duscha och fixa håret i lugn och ro och sedan äta frukost och sticka till Danmark. Tror vi på det? :))

Det blir bra! Allt blir bra! Det kommer att bli roligt :D

…och eftersom jag är en planeringsninja av högsta rang har jag just styrt upp och löst födelsedagspresent åt Olof. Som fyller år och skall firas OM EN MÅNAD. Men varför inte vara ute i god tid? Det underlättar! Nu har jag en månad på mig att lyckas lära mig att baka den tårta han har beställt (earth cake, googla för bild) och att få presenten inslagen och ivägskjutsad till Göteborg. Awesome!

OKEJ. Jag är inte säker på om det blir något bloggat imorgon – eventuellt att jag skriver något medan mitt hår torkar efter duschen, men jag lovar inget. KANSKE skriver på söndag när jag har kommit hem, annars hörs vi på måndag hörni :)

Krams!

(för många järn i elden just nu. mellan jobb och tusen tabbar har jag tappat bort mig själv hela dagen. bra med lite lajv då, kanske :))

Rosa

Jag har bokat biljetter för att åka och hälsa på mommo i december. Helgen före jul! Då djävlar, Visby. Då d j ä v l a r. Jag ser fram emot det oerhört mycket, såklart. Jag ser fram emot att ha pizzaparty med mommo och se på dåliga TV-program och ta en iskall promenad i ett vintervisby (förhoppningsvis med snö!) och ta kort och titta på pyntet och handla lite sista julklappar. Jag ser fram emot att få äta frukost med kaostanten två dagar i rad, och att få fika och sitta i skenet av tända ljus och bara VARA tillsammans. Lyssna på hennes berättelser. Dela med mig av mina egna upplevelser. Älskade mommo. Älskade ö!

Så, ja. Det är en nöjd Carina idag. Jag blir alltid glad av att ha en resa hemåt att se fram emot. Det vet ni ju :)

Det är torsdag, och för mig även fredag. Jag har jobbat in tid hela veckan för att flexa ut morgondagen, så idag gör jag helg. Också skönt. Ser fram emot nästa helg när jag får träffa min älskade Martin igen. Jag ogillar helger isär. Den här helgen var det jag som fick avstå från att träffas eftersom lajvet dök upp, och det kommer att bli jättekul att lajva. Det är dock trist att inte kunna träffa honom *också*, men ibland blir det så. Men nästa helg – NÄSTA HELG!

…nästa vecka, ser jag också fram emot. Inte ha tusen saker att göra efter jobb varje dag. Jag skall försöka städa lite hemma, och annars mest ta det lugnt. Inte behöva jobba över och jobba över. Inte behöva rusa ut på stan varje dag för att fixa småsaker. Har jag inte världens enklaste liv, som kan störa mig på sådana petitesser? Att det inte finns något VÄRRE för mig att irritera mig på? ^_^

Idag lyssnar jag på fransk trettiotalsjazz och tittar ut genom fönstret. Morgonens himmel var intensivt rosa i ett par minuter – och då menar jag verkligen ETT PAR minuter. Kanske 3? Explosivt rosa och sedan var det borta. Nu är allt blågrått. Fint det med, men jag tycker om mina små morgonrodnader.

Jag hoppas att ni får en fin dag! :)

Jul för 100:-

Det här är INTE sista posten jag kommer att skriva om det här, men det handlar om välgörenhet så ni får faktiskt stå ut med att det kommer att dyka upp 1-2 poster till om detta före jul :P 

Det här är en bild på min far och 75 av de 80 aktiva fadderbarn HAPFF – Help a Poor Filipino Family – just nu stöder. Det här är 75 barn som tack vare det bidrag på 200:- de får från sin faddrar varje månad har råd att gå i skolan. En utbildning ökar deras chanser att få ett bra jobb när de väl tar sin examen; ett jobb som ger en stadig inkomst och ökad trygghet, istället för att för växelslantar hjälpa folk bära matkassar eller vinka var man kan parkera sin bil. HAPFF har redan minst ETT barn (well, han är ju äldre nu) som tagit sin examen och numera jobbar i stadshuset.

Ni kan följa HAPFF på Facebook om ni vill veta mer om vad de gör – pappa och Prescilla är 100% transparenta med varenda öre som kommer in och vad pengarna går till. Det går att stödja HAPFF ekonomiskt även utan att vara månadsfadder, och det här inlägget kommer att fokusera på ett av dem sätten – nämligen Jul för 100:-

Det här är världens enklaste grej: För 100:- får EN familj en kasse med mat och ett par leksaker till barnen. Om ni har en hundralapp till övers; swisha den till HAPFF! Den gör mer nytta där än som tre chipspåsar, jag lovar ;) Har ni inte en hundralapp till övers: HELT OKEJ. Om ni vill hjälpa till ändå; Gilla HAPFF på Facebook, och gilla/dela deras poster. Hjälp till att få ut information om vad de gör. Det gör skillnad det med! :)

Pappa önskade sig i 60-årspresent att HAPFF skall kunna hjälpa 1000 familjer med mat i år; i skrivande stund är de uppe i 797 familjer. Jag vet ju vad jag skall lägga en hundring på och ge bort i årets julklappsspel…

Julen 2015 var jag och Martin hos pappa och Prescilla och hjälpte till med utdelningen av mat och julklappar. Det är något väldigt ödmjukt i att få vara närvarande och ta del av barn som vid fem års ålder för första gången i sitt liv får öppna en julklapp. Det går inte att beskriva den känslan, om jag skall vara ärlig.

Har ni frågor om hur detta fungerar eller vill veta mer? Kör på i kommentarerna, eller peta på mig eller HAPFF på Facebook så snackar vi :) Både jag, pappa och Prescilla pratar gärna om HAPFF, så var inte blyga!

Tjuvstart

Jag vill kunna prata om min vikt, men jag vill inte att NI skall prata om min vikt. Är det konstigt? Jag är trött på att andra alltid skall kommentera huruvida jag har gått ner eller upp i vikt. Att andra kommenterar på vad jag ÄTER. Har ni helt missat hur olämpligt det är att lägga sig i vad andra äter överlag, och hur extra olämpligt det är om personen i fråga har en historik med ätstört beteende? Låt mig äta precis vad jag vill. Jag har stenkoll på vad jag äter. Snälla stigmatisera inte mitt ätande.

Igår sminktestade jag inför helgens lajv. Skall testa mer ikväll, har en del idéer om vad jag vill åstadkomma så får vi se ifall jag klarar av att göra det också :P Men talang kommer ur träning, träning, träning så förr eller senare blir det ju bättre.

I ALLA FALL. Onsdag! Löning! Alla räkningar är betalda! Har börjat kika på julklappar!

Och hjälp. JAG KUNDE INTE HÅLLA MIG. Det gick inte längre! Jag har försökt och försökt och försökt och det liksom bara skriker inom mig så idag så tjuvstartade jag. JULPLAYLISTEN! Bara en liten stund. Och egentligen fuskljug redan nu; jag lyssnade på en av Pentatonix julskivor häromdagen, för att försöka stilla begäret. Det ville sig inte. Jag kikar på och planerar julklappar och hela kroppen bara VRÅLAR efter julmusik så det får bli några låtar nu. Bara några. Sedan höstmusik igen, jag vill inte lyssna sönder detta innan december ens börjat. Innan NOVEMBER ens börjat, herregud. Men gnåh. Glad nu. Haha :D

Det krävs så lite ibland :3

Annars är jag mest trött. Jobbar över hela veckan pga skall flexa ut fredagen, så dagarna är så himla långa just nu. Det är så mörkt när jag kommer hem. Min lägenhet är så sjukt stökig och jag har inte tid eller ork just nu. Jag MÅSTE städa. Jag VILL städa. Jag skall se ifall jag kanske kan ta tag i att städa imorgon kväll, så fort jag har packat och förberett allt som förberedas kan inför lajvet. Det blir bra. Sedan har jag söndag eftermiddag på mig också. Jag har egentligen all tid i världen på mig eftersom det inte *måste* vara städat förrän Martin kommer till mig nästa gång (i mitten av november), men jag vill ju. Jag vill komma hem och vara trött och bara kunna slappna av och tända ljus och mysa, inte stressa över att det är saker ÖVERALLT. Skall få undan min resväska, åtminstone. Det är en bra start, och ger mer fri golvyta.

Är vi inte så sjukt trötta på allt tjatande om städande här? Är detta en städblogg!? Ibland känns det så. Ibland känns det som att det enda jag gör är att städa eller träna eller gnälla, men det är ju ändå så mycket mer än så. Jag lyssnar på julmusik också! :P

Ha en bra dag :)

I am what I am

Snart dags att damma av denna outfit igen! Jag behöver bara införskaffa lite färskt blod och se ifall jag kan hitta min gamla namnskylt alt. göra en ny, så är jag redo för lite Halloweenfirande (även fast det är på fel datum – vi kommer att gå på Halloweenfest på Allhelgona vilket ju såklart är inkorrekt, men samtidigt så varför inte – när Halloween är på en tisdag kan man lika gärna festa både lördagen före och lördagen efter, ne? :))

Jag gillar det, i alla fall. Jag gillar hösten (”VI VET!!” skriker ni alla, trötta. Ni har hört detta nu.) och jag gillar mörkret och jag gillar att krypa upp under en varm filt på soffan och titta på skräckfilm i skenet av tända ljus. MYS! :D

Så jag har beställt blod till min klänning, blodampuller till munnen, silikon för att slita upp huden och en tatuering föreställande ett zombiebett att sätta på halsen. Ni kan med andra ord se fram emot lite färska (hrrhrr) selfies. Zombieselfies! Zolfies! …äh, ni kan sluta lyssna nu :P

Vi ses i mörkret! Rawr!